Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@07:25:09 GMT

دانشگاه باید درون اقتصاد تعریف شود

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۷۵۷۴۲

دانشگاه باید درون اقتصاد تعریف شود

 یعقوب فتح الهی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تربیت مدرس در گفت‌وگو با خبرنگار گروه تعلیم و تربیت خبرگزاری فارس با بیان اینکه بر اساس اسناد موجود و ابلاغیه‌های مقام معظم رهبری و همچنین سیاستگذاری علم و فناوری کشور، باید امتیازات قابل توجهی به حوزه پژوهش داده شود، گفت: یکی از مشکلات بزرگی که در حوزه کارهای تحقیقاتی دانشگاه‌ها باعث ضعف شده و مشکلات زیادی را به بار می‌آورد، مقوله حمایت مالی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اینجا یک سؤال پیش می‌آید که ۳ درصدی که قرار است در دولت از فعالیت دستگاه‌ها به حوزه پژوهش پرداخت شود، چگونه باید اتفاق بیفتد و دوم اینکه رویکرد مدیرانی که در حوزه پژوهش منصوب می‌شوند، باید متناسب با فعالیت‌های تحقیقاتی باشد. از طرفی باید به این نکته اشاره کنم که تولید ناخالص ملی و دانشگاه رابطه دوجانبه باید داشته باشند. در واقع کارکرد دانشگاهی باید باعث کارکرد همه دستگاه‌ها شود. 

* کارهای تحقیقات و پژوهشی بسیار خوبی انجام شده است

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تربیت مدرس افزود: نوسازی و بازسازی تمام پژوهشگاه‌ها، آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های آموزشی می‌تواند کمک بسیار بزرگی برای گسترش و سرعت بخشیدن به کارهای تحقیقاتی در دانشگاه‌ها کند البته باید به این نکته اشاره کنم که با تمام وضعیت بدی که دانشگاه‌ها دارند، طی چند سال اخیر کارهای تحقیقات و پژوهشی بسیار خوبی انجام شده است، به طوری که دانشگاه‌های تهران، امیرکبیر، علم و صنعت به لحاظ حیثیت پژوهشی در سطح دنیا وضعیت خوبی دارند که نشان‌دهنده آن است که موضوعاتی که مورد پژوهش قرار می‌گیرد، کاربردی بوده و می‌تواند گره از مشکلات کشور باز کند. 

* وضعیت پژوهش با استانداردهای مورد نیاز فاصله دارد 

فتح الهی تصریح کرد: وضعیت پژوهش با استانداردهای مورد نیاز فاصله دارد به طوری که نخستین گام برای فعالیت‌های پژوهشی و تحقیقات در کشور تجهیز آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های آموزشی است در واقع نخستین مشکل در حوزه فعالیت‌های پژوهشی نبود امکانات است، به طوری که در حال حاضر قریب ۱۵ سال است که بودجه و تجهیزات به دانشگاه‌ها تعلق نگرفته است و اگر به طور اجمالی به بررسی وضعیت کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها مراکز علمی بپردازیم، شاهد آن خواهیم بود که همه مراکز دارای ساختمان‌های فرسوده هستند و تجهیزات آنها به روز نیست.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دانشگاه پژوهش اقتصاد فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۷۵۷۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسامی اساتید نمونه کشوری منتشر شد/معرفی جوان ترین و پیرترین استاد

به گزارش خبرنگار مهر، سی و یکمین مراسم تجلیل از اعضای هیات علمی نمونه کشوری صبح امروز با حضور محمد علی علی زلفی گل، برخی از معاونان این وزارتخانه و تعدادی از روسای دانشگاه ها در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران برگزار شد.

حسن زمانیان رییس سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران در این مراسم با تبریک روز معلم گفت: عملیات وعده صادق غزوه خیبر دیگر بود و پیروزی بزرگ دیگر برای رزمندگان اسلام. زوایای پیدا و پنهان این عملیات باید توسط اندیشکده ها تحلیل شود.

وی با اشاره به مراسم استاد نمونه کشوری گفت: به این مراسم از سه جنبه توجه شده است اول رشد فزاینده این اساتید طی سال های گذشته است. از ۱۰ استاد به ۶۰ الی ۷۰ استاد رسیده ایم و میزان تعداد گروه و جایزه ها هم افزایش یافته است. همچنین به اساتید نمونه کشوری که با همکاری اساتید این سازمان در محورهای پژوهشی سازمان پروپوزال داشته باشد یک میلیارد تومان گرفت تعلق می‌گیرد.

رییس سازمان پژوهش های علمی صنعتی افزود: ما آینده پژوهشی دنیا را تا سال ۲۰۵۰ بررسی کردیم مسائل پژوهشی که مطرح است شامل میکرو الکترونیک، کوانتوم، هوش مصنوعی، امنیت غذایی، سوخت پاک هیدروژن و موارد دیگر است که سازمان پژوهش ها روی آن‌ها کار می کند.

وی افزود: هر استاد نمونه کشوری که در این زمینه ها پروپوزال داشته و با همکاری اساتید سازمان روی آن کار کند و این طرح را پیش ببرد تا یک میلیارد تومان گرنت به آن اختصاص می یابد.

کد خبر 6092762

دیگر خبرها

  • تحلیل وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی
  • برنامه‌ریزی برای پژوهش در محور‌های سوخت پاک و هوش مصنوعی
  • اسامی اساتید نمونه کشوری منتشر شد/معرفی جوان ترین و پیرترین استاد
  • نخستین فراخوان نیاز پژوهشی شرکت ملی حفاری ایران در سال ۱۴۰۳ منتشر شد
  • بررسی زمینه‌های پژوهشی حوزه بازی میان ایران و دانشگاه سینرجی
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟
  • برنامه‌های وزارت صمت در حوزه صنایع خلاق موجب جهش تولید می شود
  • واکنش معاون علمی به واگذاری سهام برخی کسب و کارهای دیجیتال
  • شهرداری همدان ۵۰ میلیارد تومان به حوزه پژوهش اختصاص داد