Web Analytics Made Easy - Statcounter

خلیل رنجبر  امروز در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس از سنندج اظهار کرد: به منظور استفاده صحیح دانش‌اموزان با نیازهای ویژه از فضای مجازی و نظارت درست والدین بر آنها وبینار اموزشی برای والدین دانش‌اموزان برگزار شد.

وی افزود: دانش‌آموزان استثنایی، همانند سایر دانش‌آموزان در سال تحصیلی ۱۳۹۹_۱۴۰۰، بر اساس تدابیر و محدودیت‌های ناشی از شیوع کرونا، به صورت مجازی، آموزش‌های لازم را فرامی‌گیرند، اما در این میان، محدودیت‌ها و مشکلات موجود، آموزش این گروه از دانش‌آموزان را با چالش‌هایی مواجه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد:: این قشر خاص از دانش‌آموزان، معمولا به هفت گروه آموزشی آسیب دیده شنوایی، آسیب دیده بینایی، معلول جسمی حرکتی، کم توان ذهنی، اختلال رفتاری هیجانی و طیف اوتیسم، چند معلولیتی و دارای مشکلات ویژه یادگیری تقسیم می‌شوند. 

رییس آموزش و پرورش استثنایی استان کردستان عنوان کرد: هر یک از این گروه‌ها باید از شیوه‌ تدریس و یادگیری متفاوتی، هم نسبت به گروه‌های دیگر و هم نسبت به دانش‌آموزان عادی برخوردار شوند. 

رنجبر یادآور شد: بهترین آموزش، آموزش حضوری است و دلیل آن نیز حضور مداوم دانش‌آموزان با معلم  در مدرسه و به چالش کشیدن یاددهی و یادگیری است؛ که  ارتباط عاطفی، اصلاح رفتار، مشاهدات رفتار، اجتماعی شدن دانش‌آموز در آن است.

وی افزود: دانش‌آموزان با نیاز های ویژه که دامنه هوشی از متوسط به پایین دارند  به طور قطعی اجتماعی بودن برای این دانش‌آموزان راحت‌تر است. اما با آمدن ویروس کرونا همه این مسائل از ما گرفته شده است.

 رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان کردستان گفت: در اصل هدف آموزش و پرورش خواندن، نوشتن و حساب کردن است که به آنها اهداف شناختی آموزش و پرورش را می‌گویند و از اهداف دیگر می‌توان به روان حرکتی و عاطفی اشاره کرد.

وی با اشاره به اینکه در فضای مجازی همکاران فقط در دوره خواندن و نوشتن و حساب کردن می‌توانند کمکی داشته باشند ولی در حوزه توانبخشی و عاطفی در فضای مجای نمی‌توانند کمک کنند، اعلام کرد: در آموزش غیر حضوری از مزایای آموزش حضوری محروم هستیم، پس مسئولیت پدر و مادر در زمان غیرحضوری بیشتر است.

وی عنوان کرد: در این دوره کرونایی شرایط برای تمام دنیا ویژه است ولی در آموزش و پرورش دانش‌آموزان با نیازهای ویژه به مراتب ویژه‌تر است پس همکاران و والدین زمان ویژه تری را باید بگذارند.

 رنجبر بیان کرد:  درکلاس‌های دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در آموزش حضوری بیشتر این مشکلات برطرف می.شود، در حالی که امروزه به خاطر شرایط خاصی که در جامعه وجود دارد و آموزش در فضای مجازی دنبال می‌شود، فقط می‌توان نیاز شناختی دانش‌آموزان را برطرف کرد. 

وی بهترین کمک به دانش‌آموزان را وقت گذاشتن برای آنان ذکرد و گفت: با این کار بعضی از نیازهای ویژه دانش‌آموزان جبران و وظیفه پدر و مادر بیشتر می شود که برای آن باید برنامه‌ریزی داشته باشند.

رییس آموزش و پرورش استثنایی استان کردستان افزود: برنامه‌ریزی آموزش از طرف مدارس و از طریق شبکه شاد در حال انجام است، البته در این مورد خانواده‌ها باید ارتباط بیشتری با مدرسه داشته باشند، بعضی از اولیاء در برنامه‌های فضای مجازی  دچار مشکل می‌شوند که می‌توانند با مدارس برای رفع مشکلات خود مشورت کنند.

وی گفت: بیشتر از ۷۵ درصد دانش‌آموزان کم توان ذهنی هستند که در حوزه شناختی نیاز به تلاش بیشتری دارند البته با توجه به دامنه هوشی ممکن است در حوزه خواندن، نوشتن و حساب کردن این دانش‌آموزان دچار مشکل شوند، به همین دلیل والدین باید با مدیران و معلمین ارتباط بیشتری داشته باشند.

رنجبر با تاکید بر اینکه در حوزه روان حرکتی والدین باید وقت بیشتری برای پیشرفت دانش‌آموزان بگذرانند خاطرنشان کرد: والدین در این مورد می‌توانند با کادر توانبخشی ارتباط داشته باشند.
انتهای پیام/۲۳۳۰/۷۲

منبع: فارس

کلیدواژه: کردستان رییس آموزش و پرورش استثنایی دانش آموزان دانش آموزان آموزش و پرورش نیازهای ویژه داشته باشند فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۷۶۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهارت‌آموزی دانش‌آموزان به تصویب رسید‌

مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش گفت: خوشبختانه علی‌رغم مخالفت‌های بسیاز زیاد، مهارت‌آموزی دانش‌آموزان در دولت به تصویب رسید. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، نادر کریمی بیرانوند پیش‌از ظهر امروز در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران که در آموزش و پرورش کردستان برگزار شد ضمن تبریک هفته معلم، اظهار داشت: یکی از موارد بسیار مهم سند بنیادین وزارت آموزش و پرورش، مهارت‌آموزی دانش‌آموزان است به گونه‌ای که دانش‌آموز در پایان دوره تحصیلی خود مهارتی برای ورود به بازار کار را کسب کرده باشد.

وی گفت: بسیاری از دانش‌آموزان در رشته‌های نظری بعد از فارغ‌‌التحصیلی توانایی برقراری ارتباط با بازار کار را ندارند و دلیل آن این است که 6 ساعت آموزشی که در اختیار داریم ساعت اقتصادی برای دانش‌آموز به درستی انجام نشده است.

مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه موضوع مهارت‌آموزی بسیار حائز اهمیت است، خاطرنشان کرد: در دوسال اخیر این موضوع با جدیدت پیگیری شده و خوشبختانه روز چهارشنبه هفته گذشته علی‌رغم مخالفت‌های بسیاز زیاد، مهارت‌آموزی دانش‌آموزان در دولت به تصویب رسید.

وی با بیان اینکه به واسطه برگزاری 2 کار بزرگ در استان کردستان حضور پیداکرده‌ایم، افزود: امسال دوره‌های توانمند‌سازی مدیران مدارس شبانه‌روزی برای مهارت‌آموزی دانش‌آموزان در سه قطب غربی، مرکزی و شرقی کشور را در دستور کار قرار داده‌ایم و بر این اساس این دوره در مدارس شبانه‌روز استان کردستان نیز اجرا خواهد شد.

بیرانوند تصریح کرد: به منظور تحقق ترویج روحیه کار‌آفرینی دانش‌آموزان و آشنایی آنان با مهارت‌های بومی محلی، نمایشگاهی با عنوان نمایشگاه خوداتکایی دانش‌آموزان مدارس شبانه‌‌روزی در سنندج برگزار شده است.

وی با بیان اینکه تغییر ساختار آموزشی دوره متوسطه را در دستور کار قرار دادیم، اظهار کرد: با تغییر ساختار آموزشی، حدودا 300 ساعات آموزش مهارت‌آموزی در طول سه سال تحصیلی برای هر دانش‌آموز پیش‌بینی شده است که بعد از این دوره دانش‌‌آموز مهارت کافی برای ورود به بازار کار را کسب خواهد کرد.

مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری با بیان اینکه مدراس شبانه‌روزی استان ظرفیت مناسبی برای کسب مهارت دانش‌آموزان است، عنوان کرد: باید از فضای این مدارس استفاده و تجربیات به دست آمده را به مدارس کل کشور انتقال داد.

وی اظهار کرد: خوشبختانه هنرستان‌های استان تجهیزات لازم جهت برگزاری دوره‌های مهارت آموزی را دارند و جدا از این مورد، این ماموریت از طریق استاد شاگردی و همچنین سازمان فنی و حرفه‌ای انجام خواهد شد.

مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش در بخش دیگری از سخنان خود اذعان کرد: یکی از مشکلات عمده آموزش و پرورش کمبود نیرو است که این مشکل حداقل تا چهار سال آینده نیز تداوم خواهد داشت. بازنشستگی همکاران و پذیرش کم نیروی جدید در سالیان اخیر، ما را با کمبود شدید نیرو مواجه کرد.

بیرانوند با ذکر اینکه خوشبختانه امسال با شناسایی نقاط ضغف این روال تغییر خواهد کرد، اضافه کرد: در استان کردستان نیز با کمبود نیرو  مواجه هستیم و برای جبران از نیروهای بازنشسته استفاده کردیم و 9 هزار ساعت آموزش در حوزه نظری به صورت غیر موظف انجام شد.

انتهای پیام/486/

دیگر خبرها

  • استاندار فارس: باید به هنرستان‌ها توجه ویژه‌ای شود
  • ۳۰۲ نفر جذب آموزش و پرورش قزوین خواهند شد
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان به تصویب رسید‌
  • آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود/ جزئیات اجرای نظارت آنلاین
  • جشنواره نوآوری و فناوری دانش آموزی در تبریز برگزار می شود
  • چرا اردستان معاونت آموزشی و پرورشی ندارد؟
  • نظام آموزشی اردستان، معاونت آموزشی و پرورشی ندارد
  • جشنواره فناوری و نوآوری دانش‌آموزی رینوفست ۲۰۲۴ برگزار می‌شود
  • دوره توانمندسازی کنشگران فضای مجازی در قزوین برگزار شد