Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاندار کرمان بیان داشت: دانشگاه‌ها باید به دردهای جامعه برسند، کارآفرینی هدفمند با رویکرد اجتماع‌محور باید مورد توجه باشد که در دل جامعه مشکلات را حل کند.

به گزارش خبرگزاری برنا از کرمان؛ علی زینی‌وند در مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان، " کارآفرینی هدفمند با رویکرد اجتماع‌محور" را مورد تاکید قرار داد و گفت: بخشی از نحوه و میزان بهره‌مندی از ظرفیت دانشگاه، نیروی انسانی و دانش آنها به فرهنگ جامعه بستگی دارد و به همین دلیل باید این فرهنگسازی را ایجاد کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بخشی از این مسئله نیز به خود دانشگاه مربوط می‌شود. دانشگاه‌ها در دو دهه اخیر آسیب‌ دیده‌اند، یکسری تصمیمات متولیان در مقاطعی حرمت دانشگاه را با چالش مواجه کردند.

استاندار کرمان بیان داشت: گسترش بی‌رویه و غیرنظام‌مند دانشگاه‌ها و رشته‌ها، افزایش بی‌رویه دانشجوها در رشته‌های مختلف، پذیرش بی حد در حوزه تحصیلات تکمیلی، پایین آمدن سطح کیفیت و تنزل در بسیاری از موارد به تولید مدرک و به کارگیری همان نیروها در نظام تصمیم‌گیری، مجموعه‌ای از آسیب بر پیکر دانشگاه‌ها وارد کردند.

زینی‌وند عنوان کرد: از فرصت وزارت علوم بر ماموریت‌محور کردن دانشگاه‌ها باید استفاده شود تا واحدهای آموزش عالی به لحاظ کمیت ساماندهی شوند.  

استاندار کرمان به اهمیت کیفیت‌بخشی رشته‌ها اشاره داشت و افزود: هر اندازه مراکز فنی و حرفه‌ای و مهارتی در دبیرستان‌ها رونق گیرند و در مراحل بالاتر رشته‌های کاردانی و مهارت‌محور تقویت شوند و حجم دانشجو را به سمت رشته‌های تحصیلات تکمیلی بدون حرفه سوق ندهیم، در واقع نشانه‌ای از تقویت بنیه‌های دانشی، شغلی و توسعه‌ای کشور است.

وی با این پرسش که چرا همه می‌خواهیم دکتر و فوق لیسانس شویم، آن هم در پنجره جمعیتی رو به میانسالی و سالخوردگی؟، گفت: به جای اینکه از نیروی جوان، جمعیتی حرفه ای و دارای مهارت می‌ساختیم و شغل و ثروت در کشور ایجاد می‌کردیم و توسعه متوازن به وجود می‌آوردیم، جوان‌ها را به سمت رشته‌هایی سوق دادیم که بازار کار ندارند.

استاندار کرمان بیان داشت: دانشگاه‌ها باید به دردهای جامعه برسند، کارآفرینی هدفمند با رویکرد اجتماع‌محور باید مورد توجه باشد که در دل جامعه مشکلات را حل کند.

زینی‌وند ابراز داشت: پارک علم و فناوری استان باید به عنوان مجموعه فرابخشی مهم در استان ایفای نقش کند نه اینکه زیر نظر دانشگاه تحصیلات تکمیلی باشد و مدل مدیریتی آن را هم دانشگاهیان می‌توانند به ما بدهند.

وی بیان کرد: ماهیت مشاغل و توسعه در دنیا به گونه‌ای است که پارک‌های علم و فناوری باید محوریت توسعه را به عهده گیرند.

برپایه این گزارش؛ در این مراسم همچنین از هفت محصول فناورانه پارک علم و فناوری استان و شتاب دهنده تخصصی حوزه کشاورزی "کایت" همکاری مشترک پارک علم و فناوری و دانشگاه ولی‌عصر (عج) رفسنجان رونمایی شد.

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: استاندار کرمان علی زینی وند زینی وند پارک علم و فناوری استاندار کرمان دانشگاه ها رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۷۷۳۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعهد اشتغال ۷۵۰۰ فارغ‌التحصیل بیکار در همدان

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با تأکید بر لزوم برگزاری ایده بازار در دانشگاه‌ها، گفت: امسال در استان همدان متعهد شده‌ایم برای ۷۵۰۰ فارغ‌التحصیل بیکار شغل ایجاد کنیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازهمدان، سیدمجتبی حسینی امروز در افتتاحیه رویداد صدرا که با همت دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان برگزار شده است، اظهار‌ داشت: حدود 42 درصد از تعهد 17 هزار 770 نفری ایجاد اشتغال سال‌جاری در راستای دغدغه دولت سیزدهم برای ایجاد شغل فارغ‌التحصیلان بیکار در استان همدان به این گروه اختصاص دارد.

وی با بیان اینکه فرصت‌های شغلی باید به درستی و متناسب و متوازن توزیع شوند، تأکید کرد: تحقق هدف ایجاد اشتغال برای فارغ‌التحصیلان بیکار باید با آموزش‌های مناسب و اشتغال‌یابی درست پیش برود. بنا‌بر‌این ابتدا باید با کمک دفاتر ارتباط با صنعت در دانشگاه‌ها چگونه مهارت‌آموزی را به دانشجو آموزش دهیم و بعد از او انتظار داشته باشیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با تأکید بر اینکه دنیای امروز عصر دانش و گذار به سمت هوش مصنوعی و دنیای پیچیده دیجیتال است، بیان کرد: خارج شدن از تفکرات کلیشه و اداری و فراهم کردن فضا برای ورود ایده‌ها و اندیشه نو، استفاده از تکنیک حل مسئله باید در دستور کار قرار گیرد تا منتج به فعالیت‌های فناورانه و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان شود.

حسینی تأکید کرد: با تعامل بین دانشگاه‌های استان و صنعت و مجموعه اقتصادی استان باید سازو‌کاری در نظر گرفته شود که هر دستگاهی برای اشتغال فارغ التحصیلان چه کارهایی می‌تواند انجام دهد، بر اساس آن موارد را احصا کرده و سند راهبردی در این رابطه تدوین شود که سرلوحه عملکرد استان قرار گیرد.

وی با بیان اینکه مهمترین راهکار ایجاد شغل برای تحصیلکردگان استفاده از ظرفیت های دانش بنیانی است و باید به این مهم توجه شود، افزود: تحقیقات و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد سونامی فناوری باعث شده برخی مشاغل رود یا در آینده از دست خواهد رفت بنابراین حتما باید نوآور و به‌روز باشیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با تاکید بر اینکه سال جاری تمرکز استان بر توسعه سرمایه‌گذاری، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالیت‌هایی است که منجر به توسعه اشتغال در فارغ‌التحصیلان دانشگاهی می‌شود، گفت: پیشنهاد ما این است دانشگاه آزاد اسلامی رویدادی را برگزار کند که از ابتدا و تا انتها یک شغل مولد را آموزش دهد، خلق ایده و ایجاد مشاغل پیگیری را کند تا نتیجه آن به صورت عملیاتی مشهود شود.

حسینی، همچنین خواستار برگزاری ایده بازار در دانشگاه‌ها شد و افزود: پاشنه آشیل دولت سیزدهم مسئله اشتغال است و ما باید توجه به اشتغال‌آفرینی و هدایت شغلی را سرلوحه کار خود قرار دهیم.

وی با بیان اینکه ایجاد گرایش‌های بین رشته‌ای و تغییر سرفصل برخی دروس توسط دانشگاه‌های استان می‌تواند در رفع مشکل به کار‌گیری فارغ‌التحصیلان موثر باشد، بیان کرد: هدف اصلی ما تأمین نیروی انسانی مورد نیاز بازار کار با تمرکز بر دانشجویان و فارغ التحصیلان است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان آموزش، کارآفرینی و اشتغال را سه مؤلفه رشد جامعه دانست و گفت: دانشگاه محور فرهنگ، کارآفرینی و اقتصاد است. براین اساس باید به دنبال توسعه کارآفرینی در دانشگاه بود و سرمایه‌گذاری‌ها باید با اکوسیستم منطقه سازگاری داشته باشد.

حسینی تأکید کرد: اقتصاد و کارآفرینی باید در دانشگاه نقش محوری داشته باشد و در همه پیوندها و لایه‌های آن پیاده‌سازی شود؛ هر دانشگاه باید بر اساس توانایی و محیط پیرامونی خود مدل کارآفرینی ویژه خود را ارائه دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توسعه‌یافتگی در جامعه با اتصال دانشگاه و صنعت محقق می‌شود
  • تعهد اشتغال ۷۵۰۰ فارغ‌التحصیل بیکار در همدان
  • برگزاری نخستین رویداد ملی غذایی «فبین فود» در مشهد
  • ارتباط هدفمند و توازن‌محور بین صنعت و دانشگاه تقویت شود
  • اجتماع ۱۳۰ هزار نفری فناوران کشور در نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۴
  • دلایل کاهش تعداد پسران در آزمون کنکور امسال
  • جلسه رفع موانع تولید استان در واگن های زرند
  • باید ضمانت نامه‌های بانکی شرکت‌های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه‌ها
  • برپایی نمایشگاه کارآفرینی و صنایع‌دستی در دانشگاه آزاد کهنوج
  • برگزاری نخستین المپیاد ورزش‌های فناورانه ویژه دانشجویان سراسر کشور