Web Analytics Made Easy - Statcounter

«حیدر سلیمانی» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با تعطیلی مجموعه های ورزشی در زمان شیوع کرونا، این نهاد با رویکردهای جدیدی از جمله پویش های ورزش در خانه و آموزش های ورزشی از طریق کلیپ های متعدد نیز ورزش را تعطیل نمی‌بیند.  

وی ادامه داد: یکی از برنامه های این نهاد ورزشی اجرای طرح پویا در رشته طناب زنی است که در ابتدای کار با اجرای چالش طناب زنی اهمیت آن را بهتر معرفی کرد که شهروندان می توانند کلیپ های یک دقیقه ای خود را در راستای شیوه صحیح این ورزش ارسال کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون سازمان ورزش شهرداری تهران با بیان اینکه طبق تحقیقات مسئولان شهری، شهروندان تهران به چاقی مفرط مبتلا هستند تاکید کرد: چاقی و کم تحرکی زیاد باعث شده در دراز مدت بیماری هایی نظیر پوکی استخوان، دیابت و فشار خون جان شهروندان را تهدید کند که در نظر داریم تا برای کاهش زیان این کم تحرکی برنامه های مدون و گسترده ای را به صورت پایلوت در پایتخت استارت بزنیم.  

به گفته سلیمانی، توسعه ورزش های همگانی بهترین دارو برای چنین امراضی در سطح جامعه محسوب شده و در این راستا گسترش ورزش طناب زنی می تواند راهگشای رفع کم تحرکی میان شهروندان محسوب شود.  

معاون ورزش مردان سازمان ورزش شهرداری تهران ادامه داد: طبق آمار آموزش و پرورش ۱۴ درصد دانش آموزان در ابتدای تحصیل به چاقی مبتلا هستند این موضوع پس از پایان تحصیلات به ۲۴ درصد افزایش خواهد رسید.

سلیمانی با اشاره به اینکه این معضل در گروههای مختلف سنی زیاد بوده و می بایست به آن توجه ویژه ای کرد، خاطر نشان کرد: شیوع کرونا باعث شده که سطح فعالیت های بدنی و ورزشی در سالجاری تا حدودی کاهش یابد که با چالش های مختلفی شیوه اصلاحی و درست ورزش را به خانواده ها و علاقه مندان آموزش دهیم.

این مسئول خاطر نشان کرد: در طرح طناب زنی (طرح پویا) با قرار دادن طناب و با بهره گیری از مربیان ایستگاه‌های ورزشی در سطح ۲هزار و ۲۰۰ بوستان منتخب پایتخت و مجموعه های ورزشی تحت پوشش این سازمان در سنین پایه و بزرگسال آموزش های لازم را با کمترین هزینه در اختیار می‌گذاریم.

معاون سازمان ورزش شهرداری تهران با اشاره به اینکه علاوه بر پیش زمینه های لازم، بسیاری از چهره های مطرح و پیشکسوت ورزشی در چالش مذکور آمادگی خود را اعلام کرده اند گفت که با گسترش این ورزش و با همکاری سایر دستگاهها و فدراسیون های متولی، طناب زنی را به جنبش فراگیر ورزشی در کشور تبدیل خواهیم کرد.  

وی به تاثیر ورزش طناب زنی در کالری سوزی جسمی ورزشکاران پرداخت و گفت: هیچ ورزشی نمی تواند به اندازه آن تاثیر گذار باشد چرا که در مدت ۱۰دقیقه فعالیت می توان ۱۰۰ کالری مازاد را از بدن خارج کرد.

به گفته وی، کالری های اشباع در بدن می تواند زمینه ساز بروز برخی بیماری های زمینه ای در دوره سالمندی باشند.  

سلیمانی همچنین به طرح «جنبش پیاده روی ماراتن» علیه کم تحرکی در پایتخت اشاره کرد و افزود: هدف از آن نیز هر فرد می‌تواند با ثبت ۴۲ کیلومتر پیاده روی ماراتن در زمان و مکان انتخابی خود در آن شرکت کند.

وی با بیان این که با استفاده از هر نوع اپلیکیشن مسافت شمار فعالیت‌های حرکتی ثبت شده و در پایان روز از صفحه مذکور عکس گرفته شده و در گروه واتساپ معاونت سازمان ورزش شهرداری تهران به اشتراک در می آید، خاطرنشان کرد: علاقه مندان نیز داور خود بوده و ملاک انجام آن فعالیت نیز صداقت افراد است.

معاون سازمان ورزش شهرداری گفت: در پایان این طرح (پایان سال) به نفراتی که این مسیر مشخص را طی کنند نیز ۴میلیون و ۲۰۰هزار تومان جایزه نقدی تعلق خواهد گرفت.

سلیمانی همچنین از برگزاری تور خانوادگی و همگانی دوچرخه سواری شهر تهران به مناسبت روز هوای پاک(۱۹ دیماه) اشاره کرد و گفت: مقدمات آن در حال انجام است که پس از نهایی شدن مسیر و نحوه اجرای آن مشخص خواهد شد.

به گزارش ایرنا، طبق آمار برخی متولیان ورزشی استان حدود ۶۰درصد شهروندان از کم تحرکی و فقر حرکتی رنج می برند.

برچسب‌ها مدیرعامل سازمان ورزش شهرداری تهران اداره کل ورزش و جوانان استان تهران شهرداری تهران دوچرخه سواری کوهستان چاقی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مدیرعامل سازمان ورزش شهرداری تهران اداره کل ورزش و جوانان استان تهران شهرداری تهران دوچرخه سواری کوهستان چاقی مدیرعامل سازمان ورزش شهرداری تهران اداره کل ورزش و جوانان استان تهران شهرداری تهران دوچرخه سواری کوهستان چاقی اخبار کنکور سازمان ورزش شهرداری تهران طناب زنی کم تحرکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۷۷۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابلاغ یک مصوبه مهم در حوزه ایمنی پایتخت | تهران امن‌تر می‌شود؟

همشهری آنلاین- فرخنده رفائی: شهر، با هر ابعاد و جمعیتی هر روز و هر لحظه بستر حوادث گوناگونی است که می‌تواند سلامتی و حتی جان شهروندان را با مخاطرات جدی مواجه کند. کم نبوده مواردی که یک بی‌احتیاطی‌ یا بی‌مسئولیتی کوچک به فاجعه‌ای دلخراش ختم شده است و این موضوع در ابرشهری به گستردگی تهران بیش از شهرهای کوچک نمود و بروز پیدا می‌کند. مدیریت شهری تهران در دوره ششم تلاش زیادی برای کاهش ریسک حوادث پرخطر در حوزه عملکرد شهرداری انجام داده که با توجه به وسعت سرزمینی شهرداری پایتخت، کار آسانی هم نبوده است. در تازه‌ترین اقدام، علیرضا زاکانی، شهردار پایتخت، ۲۹فروردین‌ماه مصوبه نظام‌نامه مدیریت یکپارچه سلامت، ایمنی و محیط‌زیست (HSE )شهرداری تهران را که ۱۳اسفند سال گذشته در صحن شورای اسلامی شهر تهران به تصویب رسید به همه واحدهای تابعه شهرداری تهران ابلاغ کرد؛ سندی که ارتقای ایمنی، سلامت و محیط‌زیست کارکنان و شهروندان را در حوزه عملکردی شهرداری تهران، تحت مدیریتی یکپارچه و هماهنگ، هدف قرار داده و تلاش می‌کند تهران را به شهر امن‌تری تبدیل کند.

تدوین نظام‌نامه HSE با یک دهه تأخیر

علی نصیری، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران به‌عنوان یکی از تهیه‌کنندگان این سند راهبردی و مهم مدیریت شهری، در گفت‌وگو با همشهری با اشاره به پیشرفت‌های متعددی که در حوزه‌های مدیریت حوادث و پیشگیری از وقوع حوادث در این دوره از مدیریت شهری تهران شاهد آن بوده‌ایم، این دوره مدیریت شهری را دوره شکوفایی HSE یا سلامت، ایمنی و محیط‌زیست نامید و افزود: جداشدن دبیرخانه HSE از شرکت شهرسالم و الحاق آن به سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، کار بزرگی بود که از دوره قبل بر زمین مانده بود و در این دوره با تصمیم کمیته ایمنی و بحران شورای شهر تهران و حمایت شهردار تهران انجام گرفت تا با توجه به عضویت رئیس سازمان مدیریت بحران در شورای معاونان شهردار، موضوع ایمنی و سلامت در همه اجزا و ابعاد شهرداری با اشراف بیشتری دنبال شود. نصیری با اشاره به اینکه بیش از یک دهه از تکلیف شورای اسلامی شهر به شهرداری درخصوص تدوین نظامنامه HSE می‌گذشت، افزود: این نظامنامه بعد از بیش از یک‌سال کار کارشناسی، تدوین و مقرر شد ساختار ستادی دبیرخانه HSE از یک اداره به معاونت ارتقا پیدا کند. همچنین مدیران HSE مناطق ۲۲گانه که قبلا ساختار مشخصی نداشتند بعد از این تحت عنوان رئیس اداره HSE به‌طور مستقیم زیرنظر شهردار منطقه فعالیت خواهند کرد.

گستردگی حوزه عملکرد شهرداری

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران، با اشاره به اینکه حوزه عملکرد سازمان مدیریت بحران کل شهر تهران است اما نظامنامه HSE حوزه عملکرد شهرداری را پوشش می‌دهد، گفت: شهرداری تهران به لحاظ سرزمینی جای کوچکی نیست؛ هرآنچه بوستان، معبر و خیابان در شهر تهران وجود دارد، تمام فضاهای شرکت‌های زیرمجموعه شهرداری مثل شرکت مترو، بهشت زهرا و غیره، ایستگاه‌های اتوبوس، میادین میوه‌وتره‌بار و کانال‌های آب و دیگر فضاهای مرتبط با ارائه خدمات شهری در حوزه عملکرد شهرداری تهران قرار دارد که به لحاظ وسعت سرزمینی محدوده بسیار وسیعی را شامل می‌شود و بحث ایمنی، سلامت و محیط‌زیست تمام این فضاها باید براساس موازین HSE باشد. نصیری همچنین از ابلاغ نامه‌ای از سوی شهردار تهران خبر داد که وظایف همه اجزا و ارکان شهرداری در حوزه حمایت از HSE را در چندین بند به تمام زیرمجموعه‌های شهرداری توضیح داده است. به‌گفته او، این نامه پس از دوره شهرداری قالیباف، به‌روزرسانی نشده بود.

HSE چه مواردی را شامل می‌شود؟

نظامنامه ایمنی، سلامت و محیط‌زیست شهرداری تهران، حوزه بسیار وسیعی را در بر می‌گیرد که می‌تواند سلامت و ایمنی شهروندان را در بسیاری از مکان‌های شهری تحت‌تأثیر قرار دهد. رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در توضیح موارد عدم‌انطباق با موازین HSE در ۳حوزه ایمنی، سلامت و محیط‌زیست، به همشهری گفت: در حوزه ایمنی می‌توان به مواردی از قبیل ناایمن بودن محوطه بوستان‌ها، حفاظ نداشتن دریاچه‌های پارک‌ها، کانال‌های آب شهری، فعالیت کارگران پیمانکار در ارتفاع یا در عمق و موارد ناایمنی داخل خود ساختمان‌های اداری مثل سقوط آسانسور، ایمن نبودن راه پله‌ها، سقوط اجسام از ارتفاع روی افراد و مواردی از این دست اشاره کرد که از مصادیق عدم‌انطباق با موازین HSE شناخته می‌شود. حوزه سلامت، بحث پایش سلامت کارکنان شهرداری را در بر می‌گیرد که بخشی از کار بر عهده اداره کل سلامت است، بخشی از کار در اختیار شرکت شهرسالم و بخشی نیز در اختیار همه مناطق و همه سازمان و شرکت‌هاست که در برابر سلامت پرسنل خود مسئولیت دارند. حوزه محیط‌زیست نیز مشکلاتی از قبیل آلودگی احتمالی آب در بوستان‌ها، شیوع نوع خاصی از پشه در بوستان‌ها و مواردی از این دست را در بر می‌گیرد. نظامنامه HSE تمام فعالیت‌های حوزه پیشگیری از انواع حوادث حتی حوادث بحران‌زا را در کمیته‌هایی که در سازوکار HSE دیده شده، متمرکز کرده است. نصیری با بیان اینکه پیش از این کمیته‌های مختلفی از قبیل کمیته ایمنی و رفع خطر یا ایمنی کالبدی برای موضوعات مرتبط با ایمنی داشتیم از ادغام این کمیته‌ها و بررسی این موارد در کمیته‌های HSE خبر داد.

ضمانت اجرای مصوبات HSE

موضوع ایمنی پیش از این نیز مورد توجه مدیریت شهری قرار داشته و خصوصا بعد از حادثه تلخ پلاسکو، اقداماتی از قبیل پایش ایمنی ساختمان‌های مهم و بلندمرتبه تهران به‌طور جدی‌تر در دستور کار سازمان ‌آتش‌نشانی و سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران قرار گرفته است. اما ایمنی بسیاری از مکان‌های شهری همچنان به دلایلی ازجمله بی‌توجهی به ‌هشدارها و نبود ضمانت‌های اجرایی کافی، با نقص‌های جدی مواجه است. از این‌رو بحث ضمانت اجرایی و مسئولیت حقوقی در نظامنامه HSE بسیار مورد توجه قرارگرفته و سازوکارهایی همچون حضور نماینده دادستان و نمایندگان حراست و بازرسی در شورای سیاستگذاری و کمیته‌های HSE، الزام شهرداری تهران به ارائه گزارش عملکرد ماهانه در شورای شهر و همچنین بارگذاری آخرین تغییرات و تحولات ایمن‌سازی در سامانه نرم‌افزاری HSE به‌منظور تضمین اجرای صحیح این مصوبه پیش‌بینی شده است.

تعیین ردیف بودجه برای HSE

نصیری اقدام مهم دیگری که در زمینه HSE انجام شده است را تعیین ردیف بودجه برای آن در مناطق، سازمان‌ها، شرکت‌ها و در تبصره قانون بودجه، عنوان کرد و با اشاره به تبصره ۳در هزار که مجموع آن حدود ۲۰۰میلیارد تومان برآورد می‌شود، گفت: براساس این تبصره حداقل ۳در هزار بودجه هر پروژه عمرانی باید به ایمنی، سلامت و محیط‌زیست آن پروژه اختصاص یابد که عدد قابل‌توجهی است.

مصوبه HSE به‌معنای گارانتی شهر نیست

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران با بیان اینکه بار سنگینی از ناایمنی‌ها و موارد غیراصولی بر شانه شهر سنگینی می‌کند، افزود: «تصویب و ابلاغ نظامنامه HSE به‌معنای آن نیست که ما شهر را به لحاظ موارد ناایمنی گارانتی می‌کنیم،بلکه تلاش می‌کنیم شیب نمودار ناایمنی و مخاطرات شهر را کاهشی کنیم. به این معنا که در وهله اول ریسک و ناایمنی جدیدی ایجاد نشود و در وهله دوم ناایمنی‌های قبلی را که حاصل سال‌ها نادیده‌گرفتن الزامات ایمنی در انجام پروژه‌ها، آب‌شستگی‌ها، فرسودگی‌ها و بی‌توجهی‌ها به نگهداشت شهر است، رفع کنیم. نصیری تأکید کرد: این ناایمنی‌ها نه یک‌شبه ایجاد شده و نه یک‌شبه قابل رفع است، ما با اجرای دقیق مصوبه HSE تلاش می‌کنیم بار ریسک موجود بر دوش شهر را کاهش دهیم تا شهر در مجموع شهر ایمن‌تری شود.

کد خبر 847084 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها پیشگیری علیرضا زاکانی آتش‌ نشانی مدیریت بحران مدیریت شهری

دیگر خبرها

  • کارگروه مشترک برای آسیب شناسی روند رسیدگی به پرونده‌ها تشکیل شود
  • ایجاد ۱۳ ایستگاه ورزش همگانی در اردبیل
  • آتش‌سوزی در ساختمان اقامتی در خیابان ولی‌عصر(عج)
  • بولت، امباپه را به چالش دوی ۱۰۰ متردعوت کرد
  • طرح سوال از شهردار مشهد مقدس کلید خورد
  • پروژه شهرک بازیافت در مرحله واگذاری به پیمانکار قرار دارد
  • اماکن ورزشی شهرداری یزد از حالت تعطیلی خارج شود
  • هرچقدر سالن ورزشی ایجاد کنیم در مقایسه با جمعیت مشهد کم است
  • فعالیت مجدد اماکن ورزشی شهرداری یزد
  • ابلاغ یک مصوبه مهم در حوزه ایمنی پایتخت | تهران امن‌تر می‌شود؟