Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ لعیا جنیدی اوایل هفته گذشته از دستور رهبری برای بررسی مجدد لوایح FATF خبر داد. به فاصله کمی از این اعلام این خبر برخی نمایندگان مجلس و اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی مجدد این لوایح را رد کرده و خبر دادند که تنها با تمدید زمان بررسی این طرح موافقت شده است. پس از آن آیت‌الله شبستری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام رسما اعلام کرد این لوایح از دستور کار مجمع خارج شده و بعید است که مجددا بررسی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قربانعلی دری نجف‌آبادی گفت: برخی تصور می‌کنند که احتمال بررسی مجدد FATF به معنای تایید و تصویب نهایی این لایحه است در حالی که بررسی مجدد، به معنای بحث و بررسی‌های بیشتر در این باره است و لزوماً به معنای تصویب یا عدم تصویب آن نیست.

یعقوب رضازاده عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفتگو با ایسنا اعلام کرد بعید است که رهبری با تمدید مهلت بررسی FATF موافقت کرده باشد. مجتبی ذوالنور رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز گفت: استدلال‌های اعضای مجمع تشخیص را نسبت به FATF می‌دانم، امکانی برای تصویب لوایح مرتبط با آن وجود ندارد.

خبرگزاری اصولگرای تسنیم در گزارش خبری خود درباره موافقت رهبری با بررسی مجدد لوایح FATF نوشت: برخی این موافقت رهبر انقلاب را به‌منزله تأیید FATF از سوی ایشان دانستند، اما این ‏ادعا صحت ندارد. طبق آئین‌نامه داخلی مجمع، در صورتی که مجمع پس از یک‌سال درباره اختلاف ارجاعی مجلس و شورای نگهبان تصمیم‌گیری نکند، رأی شورای نگهبان محکّم خواهد بود که در مورد این لوایح نیز همین روند طی شده است.

صحت در خواست رهبری برای تمدید مهلت بررسی FATF بر کسی پوشیده نیست، اما سوال اینجاست که پشت پرده این هجمه‌های سنگین علیه پیوستن ایران به کنوانسیون‌های FATF و تصویب لوایح آن در مجلس چیست؟

قاسم میرزایی نماینده مجلس دهم و یکی افرادی که از نزدیک در جریان طرح موضوع تصویب قوانین مربوط به FATF در سال ۹۸ در مجلس شورای اسلامی بوده درباره دستور رهبری برای بررسی مجدد لوایح FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام با رویداد۲۴ گفتگو کرده است. او با اشاره به حوادثی که در سال ۹۸ در مجلس شورای اسلامی رخ داد و به عدم تایید نهایی عضویت ایران در کنوانسیون‌های مبارزه با پولشویی و تروریسم در FATF منجر شد گفت: نیمه دوم سال ۹۸ اوج مساله FATF در مجلس بود. این همان زمانی است که برخی پلاکارد‌هایی در دست گرفتند و راهپیمایی‌های بی سابقه‌ای علیه عضویت در این کارگروه اتفاق افتاد که معلوم شد باید جو سنگینی ایجاد شود تا اقلا دو عنوان از ۴ عنوان مرتبط با FATF تصویب نشود.

ماجرای نامه ۱۵ نماینده مجلس یازدهم به رهبری درباره FATF

میرزایی با اشاره به نامه نمایندگان وقت به رهبری در همین رابطه گفت: گروه ۱۵ نفره‌ای از نمایندگان نامه‌ای به رهبری نوشتیم و در آن توضیح دادیم که اگر این اتفاق نیفتد و لوایح مربوط به FATF تصویب نشود، چه معضلاتی در کشور به وجود می‌آید؛ این معضلات شامل مسال بانکی و مالی ما با جهان و منفعل شدن شعبات خارجی بانک‌های ما در سایر کشور‌های جهان بود. توضیح دادیم ولو تحریم‌ها هم رفع شود و همه چیز به حالت عادی برگردد، روابط بانکی و پولی با همه کشور‌ها بدون عضویت در FATF قطع می‌ماند.

نماینده سابق مجلس کشور افزود: دیدیم که بعد از کمتر از یک سال حتی شرکای استراتژیک ایران که خودشان را به ما نزدیک می‌دانند مثل چین و روسیه گفته‌اند اگر مساله FATF حل نشود نمی‌توانیم با ایران کار کنیم. عراق هم گفته مطالبات شما از برق و گاز را نمی‌توانیم بدهیم.

بیشتر بخوانید:باقی ماندن در لیست سیاه FATF تحریم‌ها علیه ایران را دوچندان می‌کند

میرزایی با بیان اینکه کاش دستور به بازبینی لوایح و عضویت در FATF همان موقع اتفاق افتاده بود، گفت: متاسفانه چند بار شورای نگهبان مساله را به تاخیر انداخت بعد مجمع یک سال بررسی آن را به عقب انداخت. به موجب قانون اگر از بررسی یک قانونی که میان مجلس و شورای نگهبان بر سر آن اختلاف است، یک سال گذشته باشد، مجمع تشخیص مصلحت نظام باید به نظر شورای نگهبان احترام بگذارد. مصوبه شورای نگهبان هم رد پالرمو و CFT بود و عملا بررسی این لوایح از دستور کار مجمع خارج شد و کشور با بحران مواجه شد.

میرزایی به رایزنی‌های روحانی و مسئولان اقتصادی دولت با رهبری اشاره کرده و گفت در نتیجه این رایزنی‌ها رهبری مجددا بررسی این لوایج را به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع داده است.

او به توالی حوادث بعد از اطلاع رسانی خبر بررسی مجدد لوایح FATF توسط اعضای کابینه دولت و سیل هجمه‌ها توسط گروهی از نمایندگان مجلس اشاره کرده و گفت: همان روزی که لعیا جنیدی معاون حقوقی رییس جمهور این خبر را اعلام کرد، آقای میرسلیم گفت اصلا همچین چیزی نبوده؛ بعد که نامه علنی شد، گفتند رهبری گفته فقط زمان را تمدید کنید. ذوالنور رییس کمیسیون امنیت ملی نیز گفت اصلا این لوایح تصویب نخواهد شد.

دلایل مخالفت دلواپسان با لوایح FATF

میرزایی در توضیح ریشه این مخالفت‌ها گفت: به نظر می‌رسد کسانی که دلواپس مسائل مالی هستند و ارتباطاتی با بانک‌های خصوصی و برخی موسسات مالی دارند و با FATF مجبورند شفاف‌سازی کنند، با تصویب این لوایح مخالفند وگرنه ارتباط ایران با نهضت‌های آزادی‌بخش منطقه از ابتدا هم ارتباطی با شبکه‌های بانکی نداشته است.

او افزود: قبل از اینکه مجمع بررسی مجدد این لوایج را در دستور کار خود قرار دهد این گروه شروع کردند به جو سازی. تعداد قابل توجهی از این نمایندگان همان جناح دلواپسی هستند که در مجلس قبلی هم ایجاد مانع بر سر راه تصویب این قوانین را دنبال می‌کردند به طوری که رییس کمیسیون امنیت ملی محکم می‌گوید تصویب نخواهد شد.

میرزایی درباره ماهیت مخالفت این گروه با عضویت ایران در FATF گفت: برخی مخالفان طرح همان کسانی‌اند که با بانک‌های خصوصی ارتباط تنگاتنگی داشتند. ارتباطات بانک‌های خصوصی برای عدم تصویب FATF از اصلی‌ترین موانع بود. این بانک‌های خصوصی و یکی دو تا بانک دولتی دلشان نمی‌خواهد تبادلات پولی و بانکی‌شان کاملا شفاف شود چرا که معلوم می‌شود این تورم و نرخ ارز و سیل نقدینگی که یک روز به بازار خودرو می‌ریزد، فردا به بازار ارز، پس فردا بازار مسکن و بورس همه‌اش به دلیل عدم شفافیت همین پول‌های سرگردان و پولشویی‌هایی است که در کشور انجام می‌شود.

۳۰ میلیارد دلار طلب بلوکه شده ایران از چین و کره جنوبی و هند و عراق به دلیل FATF

این نماینده سابق مجلس با اشاره به اظهارات رحمانی فضلی درباره ورود پول‌های کثیف به انتخابات گفت: وزیر کشور یک زمانی که روحیه آزادگی بیشتری داشت درباره وضعیت این پولشویی‌ها اطلاع رسانی کرد، اما بعد تحت فشار قرار گرفت و حرفش را پس گرفت.

او افزود: با عضویت در FATF جلوی خلاف‌های مالی که برخی بانک‌ها و موسسات مالی و شبکه‌های پولی و بانکی غیر رسمی انجام می‌دهند، گرفته می‌شود. الان ۵ هزار دلار بخواهید برای یک دانشجو بفرستید ببینید چه پروسه‌ای باید طی شود؟ این مافیایی که در مسیر تبادل این پول وجود دارد همه از عدم عضویت ایران در شبکه بانکی جهانی سود می‌برد. ضمن اینکه دلال‌هایی در این مسیر وجود دارند که نمی‌خواهند لوایح مرتبط با FATF تصویب شود.

میرزایی خاطرنشان کرد: گرفتاری ما قبل از تحریم FATF است. ما ۳۰ میلیارد دلار طلب از چین و کره جنوبی و هند و عراق داریم که همه این‌ها به دلیل عدم عضویت در قوانین پولشویی بلوکه شده‌اند.

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 قاسم میرزایی لوایح FATF انتخابات 1400 مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی مجدد لوایح FATF کمیسیون امنیت ملی بانک های خصوصی شورای نگهبان بانک ها یک سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۷۸۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش آمریکا به ادعای مذاکرات مستقیم با ایران/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران/ سفر هیات اقتصادی کره شمالی به ایران/ تصویب بسته کمک به اوکراین، اسرائیل و تایوان در سنای آمریکا

بین الملل تابناک: واکنش آمریکا به ادعای مذاکرات مستقیم با ایران، اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران، سفر هیات اقتصادی کره شمالی به ایران، تصویب بسته کمک به اوکراین، اسرائیل و تایوان در سنای آمریکا و آغاز رزمایش دریایی مشترک سوریه و روسیه از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

واکنش آمریکا به ادعای مذاکرات مستقیم با ایران

«ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با خودداری از اظهارنظر درباره کانال های ارتباطی میان واشنگتن – تهران گفت: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم.

«ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در نشستی خبری در پاسخ به پرسشی درباره برخی گزارش ها درباره احیای مذاکرات رفع تحریم ها و مذاکرات مستقیم میان تهران – واشنگتن گفت: « من در مورد راه‌های ارتباط خود با ایران اظهار نظر نمی‌کنم اما باید بگویم ما در حال مذاکره مستقیم با ایران در نیویورک یا هر جای دیگری در مورد برجام نیستیم.»

پاتل در پاسخ به سوال دیگری درباره گزارش حقوق بشری وزارت خارجه آمریکا و وضعیت خبرنگاران و شبکه اینترنشنال گفت: نمی خواهم به هیچ بخش خاصی در گزارش حقوق بشر اشاره کنم.

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در عین حال با تکرار اتهامات ضد ایرانی واشنگتن مدعی شد: «اما همه می دانند که حکومت ایران یکی از بزرگترین صادرکنندگان تروریسم در جهان است. همزمان با این امر، حکومت ایران کاملا یک محیط آزاد و باز رسانه ای را نادیده می گیرد. شما در سه سال گذشته شاهد سرکوب شدید نهاد های رسانه، خبرنگاران و اهالی رسانه در ایران بوده اید. ما به انجام اقدامات برای مسوول ساختن حکومت ایران به دلیل نقض حقوق بشر و  خرابکارانه ادامه خواهیم داد.»

پیش از این، یک منبع آگاه در گفت‌وگو با ایرنا درباره برخی ادعاها درخصوص مذاکرات مستقیم نمایندگان ایران و آمریکا گفت: هیچ مذاکره مستقیمی بین ایران و آمریکا برقرار نیست و تبادل پیام‌ها صرفا در چهارچوب تعریف شده در جریان می‌باشد.

وی تاکید کرد: مذاکرات رفع تحریم با کشورهای عضو برجام توسط علی باقری کنی به عنوان مذاکره کننده ارشد هسته ای جمهوری اسلامی ایران دنبال می‌شود.

اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران

وزارت خزانه داری آمریکا در تداوم تحریم های واشنگتن علیه تهران به ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ادعاهای ضد ایرانی اعلام کرد: دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا  دو شرکت و چهار فرد را که در فعالیت های مخرب سایبری به نمایندگی از فرماندهی سایبری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران دست داشتند، تحریم کرد.

 وزارت خزانه داری آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی مدعی شد: این بازیگران بیش از ده ها شرکت آمریکایی و نهادهای دولتی را از طریق عملیات سایبری، از جمله حملات فیشینگ و بدافزارها، هدف قرار دادند.

به گفته وزارت خزانه داری آمریکا، در ارتباط با اقدام امروز، وزارت دادگستری آمریکا و دفتر تحقیقات فدرال یک کیفرخواست علیه این چهار نفر به دلیل نقش آنها در فعالیت های سایبری علیه نهادهای آمریکایی را منتشر می کند.

برایان نلسون معاون وزیر خزانه داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی گفت: بازیگران سایبری مخرب ایرانی در یک کارزار هماهنگ و چند جانبه به هدف قرار دادن شرکت ها و نهادهای دولتی آمریکا با هدف بی ثبات کردن زیرساخت های حیاتی ما و آسیب رساندن به شهروندان ما ادامه داده اند.

او گفت: آمریکا به استفاده از تمام اختیارات دولت خود برای افشا و مختل کردن عملیات این شبکه ها ادامه خواهد داد.

شرکت مهرسام اندیشه ساز نیک، شرکت داده افزار آرمان، علیرضا شفیع نسب، رضا کاظمی فر رحمان، حسین محمد هارونی و کمیل برادران سلمانی از جمله شرکت ها و افرادی هستند که امروز تحریم شدند.

وزارت خزانه داری آمریکا در تداوم ادعاهایش افزود: «بازیگران سایبری ایرانی با استفاده از طیف گسترده‌ای از فعالیت‌های مخرب سایبری، از حملات باج‌افزار علیه زیرساخت‌های حیاتی گرفته تا  فیشینگ و دیگر  اقدامات علیه افراد، شرکت‌ها و نهادهای دولتی، به هدف قرار دادن آمریکا  ادامه می‌دهند.»

این نهاد آمریکایی و اجرا کننده فشارهای اقتصادی واشنگتن علیه تهران مدعی شد: «شاخه سایبری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ، یکی از سازمان‌های دولتی ایران که پشت فعالیت‌های مخرب سایبری است، از طریق یک سری شرکت‌های سوری برای هدف قرار دادن  آمریکا و چندین کشور دیگر فعالیت می کند. اگرچه مدیریت شرکت و کارمندان آنها  می‌دانند که عملیات آنها از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پشتیبانی می‌کند، اما بسیاری از مردم ایران نمی‌دانند که برخی از شرکت‌ها در ایران، مانند مهرسام اندیشه ساز نیک، به‌عنوان شرکت‌های سوری برای حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی استفاده می‌شوند. مردم ایران باید بدانند که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از شرکت های خصوصی و کارکنان آنها برای رسیدن به اهداف غیرقانونی استفاده می کند.»

سفر هیات اقتصادی کره شمالی به ایران

خبرگزاری رسمی کره شمالی امروز چهارشنبه اعلام کرد یک هیات اقتصادی پیونگ یانگ به ریاست وزیر امور اقتصادی خارجی این کشور عازم ایران شده است.

 خبرگزاری رسمی کره شمالی «کی سی ان ای» اعلام کرد: این هیات اقتصادی به ریاست یون جونگ هو وزیر امور اقتصادی خارجی کره شمالی روز ۲۳ آوریل (به وقت محلی) این کشور را به مقصد ایران ترک کرده است.

این خبرگزاری به جزئیات دیگری در مورد این سفر اشاره نکرد.

آخرین بار در اوت ۲۰۱۹ یک هیات عالی رتبه کره شمالی به ایران سفر کرد. پیش از آن نیز وزیر امور خارجه کره شمالی در سال ۲۰۱۸ با هیاتی عازم تهران شده بود.

تصویب بسته کمک به اوکراین، اسرائیل و تایوان در سنای آمریکا

چند روز پس از تصویب بسته حمایتی ۹۵ میلیارد دلاری برای اوکراین، اسرائیل و تایوان در مجلس نمایندگان آمریکا، مجلس سنا نیز این بسته را به تصویب رساند.

به گزارش شبکه خبری سی‌ان‌ان، مجلس سنای آمریکا روز گذشته، بسته کمک ۹۵ میلیارد دلاری حمایت از اوکراین، رژیم صهیونیستی و تایوان را تصویب کرد. این بسته هفته گذشته پس از ماه‌ها تاخیر و اختلاف به تصویب مجلس نمایندگان رسید.

اکنون پس از تصویب این بسته در سنا، جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا نیز این قانون را امروز چهارشنبه امضا خواهد کرد.

به نوشته این شبکه خبری، تصویب این بسته پیروزی چشمگیری برای بایدن، دموکرات‌های کنگره و سناتور میچ مک کانل رهبر جمهوری‌خواهان مجلس سنا است که مدت‌ها برای ارسال کمک به اوکراین تلاش می‌کرد.

سناتور چاک شومر رهبر اکثریت دموکرات‌های سنا و از حامیان تداوم حمایت از اوکراین، اندکی پیش از تصویب نهایی این بسته، گفت: «امشب، ولادیمیر پوتین (رئیس‌جمهوری روسیه) از لحظه‌ای که اراده آمریکا را زیر سوال برد، پشیمان می‌شود».

این بسته شامل نزدیک به ۶۱ میلیارد دلار کمک به اوکراین، بیش از ۲۶ میلیارد دلار برای رژیم صهیونیستی و ۸ میلیارد دلار برای منطقه هند و اقیانوسیه است.

بایدن نیز به دنبال تصویب این بسته حمایتی در سنا، در بیانیه ای این نهاد قانونگذار را تحسین کرد.

تصویب این بسته در مجلس نمایندگان آمریکا پس از ماه‌ها بلاتکلیفی و فشار فزاینده نمایندگان محافظه‌کار مخالف تداوم کمک به اوکراین صورت گرفت که مایک جانسون رئیس مجلس نمایندگان را تهدید به برکناری کرده بودند.

کمک به اوکراین و اسرائیل پس از آن متوقف شد که جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان و سنا ابتدا خواستار اقدام در مورد امنیت مرزها به ویژه مرز جنوبی با مکزیک شده بودند.

شومر نیز در بخش دیگری از سخنانش پس از تصویب این بسته در مجلس سنا گفت: من امشب برای رئیس جمهوری [ولودمیر] زلنسکی پیام گذاشتم. وی روز گذشته با من تماس گرفته و گفت: «من این کار را تمام‌شده می‌دانم». من هم به او گفتم: «برو و در جنگ پیروز شو».

زلنسکی نیز به دنبال تصویب این بسته در سنا، این مجلس را تحسین کرد و در پستی در ایکس (توئیتر سابق) نوشت: من امروز از سنای ایالات‌متحده برای تصویب کمک‌های حیاتی به اوکراین سپاسگزارم.

آغاز رزمایش دریایی مشترک سوریه و روسیه

رزمایش مشترک نیروهای دریایی سوریه و روسیه در پایگاه طرطوس، روز (سه شنبه)آغاز شد.

خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) امروز در این باره اعلام کرد: نیروی دریایی سوریه با همکاری یگان روسیه، رزمایش مشترک نیروهای دریایی را در پایگاه (طرطوس) آغاز کردند.

این منبع افزود: تمرینات مشترک سوریه و روسیه شامل عملیات دریایی، عملیات تیراندازی و شلیک هوایی برای پاسخ به حملات متخاصم است.

هدف این رزمایش گسترش تعامل میان نیروهای مسلح دو کشور و افزایش موفقیت اقدامات ضدتروریستی مشترک آنهاست.

روسیه و سوریه چند ماه پیش نیز یک رزمایش مشترک با حضور نیروها و پدافند هوایی با هدف بالابردن آمادگی خود برای مقابله با حملات هوایی دشمن، انجام دادند.

 

دیگر خبرها

  • پارلمان اروپا قطعنامه‌ای ضد ایرانی صادر کرد
  • مقررات جدید اروپا برای مبارزه با پولشویی
  • فیلم|بررسی شرایط واگذاری سهام باشگاه پرسپولیس به کنسرسیوم بانکی
  • بررسی شرایط واگذاری سهام باشگاه پرسپولیس به کنسرسیوم بانکی
  • اجلاس روسای FIU کشورهای عضو بریکس در کشور روسیه برگزار شد
  • روسای FIU سازمان بریکس با یکدیگر دیدار کردند
  • دولت آماده تعامل با مجلس جدید است/ امیدواریم برخی لوایح در همین مجلس تصویب شوند
  • معاون پارلمانی رئیس‌جمهور: دولت آماده تعامل با مجلس جدید است/ امیدواریم برخی لوایح در همین مجلس تصویب شوند
  • دولت سیزدهم اماده تعامل با مجلس جدید است/ امیدواریم برخی لوایح در همین مجلس تصویب شوند
  • واکنش آمریکا به ادعای مذاکرات مستقیم با ایران/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران/ سفر هیات اقتصادی کره شمالی به ایران/ تصویب بسته کمک به اوکراین، اسرائیل و تایوان در سنای آمریکا