Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجتبی لشکربلوکی گفت: دشمن انقلاب اسلامی در پس این فضای مجازی می‌تواند به اهداف خود در جنگ نرم برسد، هدفی که با ابزارهای دیگر به این شدت و سرعت نمی‌رسید.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از گلستان ما؛ مجتبی لشکربلوکی پیرامون حواشی لایو یکی از بلاگرها با نوجوان 14 در اینستاگرام، اظهار کرد: در بسیاری از کشورها مدیریت فضای مجازی برعهده نیروی نظامی است، نه تحت اختیار یک وزارتخانه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اینترنت در ابتدای خود یک پروژه نظامی در ارتش آمریکا بوده که بعدها گسترش یافته و به شبکه کنونی ارتقاء یافته است. در حال حاضر هم یک ژنرال ارتش ایالات متحده فرماندهی آن را به عهده  دارد.

این کارشناس فرهنگی متذکرشد: در اوج تحریم‌های فلج کننده که حتی داروهای بیماران خاص را به مانمی دهند؛ اینترنت هیچ گاه از سوی آنان قطع و تحریم نشد بلکه افزایش پهنای باند و سرعت آپلود و دانلود آن چندین برابر شد.

وی تصریح کرد: دشمن انقلاب اسلامی در پس این فضای مجازی می تواند به اهداف خود در جنگ نرم برسد، هدفی که با ابزارهای دیگر به این شدت و سرعت نمی رسید.

لشکربلوکی ادامه داد: در این شرایط هشدارهایی را هم عقلا و هم سکاندار انقلاب می دهند که هم نیاز به توجه بیشتر دارد و هم مدیریت آن را خودمان به دست گیریم مانند چین، روسیه و.. اما‌متاسفانه شبکه ملی اطلاعات هنوز راه اندازی نشده که هیچ و بدتر از آن، این فضا رها و محل جولان هر نوع فسادی شده است.

باید دید دین و فرهنگ ما چه می گوید ؟

لشکر بلوکی اضافه کرد: عده ای معتقد هستند فیلتر اصلا نباید باشد، عده ای هم معتقد هستند که فیلترینگ باید خیلی سفت و سخت اجرا گردد اما  جدا از این بحث ها که بسیاری از آنان با گرایشات سیاسی است، باید دید دین و فرهنگ ما چه می گوید؟

وی تاکید کرد: دین که مجموعه ای از باید و نبایدهایی است که توسط خالق ما تبین شده تا ما را در مسیری مستقیم به قرب الی الله رسانده و در بهشت برین  جای گیرد. یکی از نبایدها همین پرهیز از گناه و محیط گناه آلود است چه در فضای حقیقی و چه در فضای مجازی، فرهنگ آریایی هم همیشه دم از پاکی و حرمت میزنه و این حتی در سنگواره های مانده از سلسه های مختلف حاکم بر ایران عزیز نیز مشهود است.

درآمد وزارت ارتباطات از اینترنت خارجی دلیل عدم توجه به شبکه ملی اطلاعات

مدرس سواد رسانه متذکرشد: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات یکی از وزارتخانهٔ دولت و مسؤول برنامه‌ریزی، پشتیبانی و توسعه زیرساختار و توانایی‌های ملی مخابراتی و اطلاعاتی ایران است و متولی فضای مجازی کشور، خرید اینترنت و فروش آن به شرکت های پپ (PAP) یکی از درآمدهای اصلی این وزارت خانه و یکی از دلایل عدم توجه به شبکه ملی اطلاعات است.

وی ادامه داد: یکی دیگر از دلایل عدم توجه به این مهم دیدگاهی ست به نام جهانی شدن که در آن راستا و طبق نظر بیگانگان اسنادی تدوین و آموزش های یکسان با دیگر کشورهای معمولا غربی می شود.

لشکر بلوکی همچنین بیان کرد: عده ای  هم معتقدند در این فضا می توان مطالبی را منتشر کرد و بیاناتی گفت که در رسانه ملی این امکان وجود ندارد.

نقش خانواده ها در حوزه استفاده از فضای مجازی

وی با اشاره به نقش خانواده ها در حوزه استفاده از فضای مجازی توسط فرزندان هم گفت: گاهی میبینیم که پدران و مادران فقط اموارت دینی را خود اجرا کرده، از تربیت دینی فرزندان غافل می شوند. نقش خود در تربیت را نادیده و تمام بار تربیت را به دوش آموزش و پروش می اندازند . در حالی که  آموزش و پرورش نمی تواند تمام بار پرورش فرزندان را به تنهایی به دوش کشد.

وی اضافه کرد: مهمترین امر در تربیت، همراهی والدین با فرزندان خود است که کنار صمیمیتی که ارمغان می آورد، یک عامل بازدارنده از محیط آسیب زا می باشد.

لشکر بلوکی یادآورشد: سیاست‌های کلی نظام در امور «امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات و ارتباطات(افتا)» که در سال ۱۳۸۹ توسط مقام معظم رهبری به دولت ابلاغ شد، به عنوان یک سند بالادستی این حوزه می بایست تا پیش از این اجرای کامل می شد و در کنار پیشرفت و ارتقاء در این حوزه، شبکه ملی اطلاعات را تشکیل و بستر فضای سایبر در ایران را مصون از حملات هکرها و سایت های غیر اخلاقی و ...می کرد.

این کارشناس فرهنگی در خاتمه گفت: اهمیت فضای مجازی بسیار زیاد است به نحوی که رهبر عزیز انقلاب در کلامی می فرمایند که اهمیتش به اندازه انقلاب اسلامی است، این فضا هیچ گاه نباید  قطع یا حذف شود ، بلکه باید شبکه ملی اطلاعات هر چه زودتر تشکیل گردد و همچنین مدیریت آن در دست خودمان قرار گیرد و در انتها برای هر سن یا جایگاه علمی و اداری یک سطح دسترسی تعریف گردد، همان کاری که در خودآمریکا صورت می پذیرد.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: شبکه ملی اطلاعات فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۷۹۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حکمرانی رسانه را جدی بگیریم

به گزارش همشهری آنلاین، ‌محمدصادق کوشکی؛ استاد دانشگاه تهران در روزنامه همشهری نوشت، یکی از مهم‌ترین و جدی‌ترین ارکان حکمرانی در قرن بیست‌ویکم، حکمرانی در عرصه رسانه است. هرچند اهمیت رسانه در ۵۰سال گذشته همواره مطرح بوده، در قرن حاضر حکمرانی در عرصه رسانه به جدی‌ترین نماد آن بدل‌ شده؛ چراکه بر ذهن، دل و جان شهروندان حکومت کرده و عمیق‌ترین نوع حکمرانی است. از این‌رو، آن حکومتی در رسیدن و به‌حرکت‌درآوردن جامعه برای نیل به اهداف موفق‌تر است که حکمرانی‌اش بر دل و جان مردم مسلط باشد؛ و حاکمیت رسانه‌ای، ابزار آن به‌شمار می‌رود.
با این مقدمه و با نگاهی به سازوکارهای داخلی، خواهیم دید که حکمرانی از طریق رسانه چندان جدی گرفته نمی‌شود؛ به تعبیری، رسانه در ایران همچنان به‌عنوان امری حاشیه‌ای و در درجه دوم و سوم قرار دارد. این درحالی است که حکمرانی مطلوب در قرن حاضر با به‌کارگیری رسانه محقق می‌شود. به همین‌خاطر است که فضای مجازی به‌عنوان ابزاری در جهت حکمرانی دشمن بر ذهن، جان و زبان شهروندان ماست. اگرچه مردم ما در ایران زندگی ‌می‌کنند و تابع جمهوری اسلامی هستند، ذهن و روان برخی از آنها تابعی است از حکمرانی دشمنان ایران.
با ادامه این روند، ما در امر حکمرانی با نواقص فاحشی روبه‌رو شده‌ایم. عدم‌درک این موضوع که رسانه رکن اساسی و مهم حکمرانی است باعث شده نتیجه اقدامات به ثمر نشانده شده مدیران ما و کارهای مثبت آنان، بین مخاطبان به شکل مناسب و درخور، انعکاس پیدا نکند و در ذهن آنان جا نگیرد؛ چراکه حکمرانی مسلط بر ذهن مردم در اختیار دشمنان‌مان است.
لذا تلاش‌های مسئولان و گشایش‌های ایجادشده آنان در زندگی مردم دیده و لمس نمی‌شود؛ به‌عبارت دیگر، مردم از امکانات و ثمرات به‌عمل‌آمده استفاده می‌کنند و بهره‌مند می‌شوند اما باز هم ناراضی‌اند و احساس یأس می‌کنند. در نتیجه با اینکه زندگی در ایران با توجه به شاخصه‌های رفاهی مثل سایر نقاط دنیاست و از آنها پایین‌تر نیست، مردم خود را در شرایطی پست‌تر از سایر مردم جهان، حتی مردمان کشورهای همسایه می‌پندارند و جامعه‌شان را سیاه‌ترین جامعه تلقی می‌کنند. اگرچه واقعیت اینچنین نیست، در ذهن آنان این وضعیت و تصویر نقش بسته است. این نتیجه تفکری است که همچنان از دهه‌های گذشته نشأت گرفته و رسانه را امری حاشیه‌ای می‌داند. علاوه‌بر این موضوع، بیان مسئولان ما همچنان به سبک و سیاق دهه‌های قبلی است. رهبر معظم انقلاب چندی پیش تصریح کردند که موضوع اطلاع‌رسانی دولت ضعیف است. این موضوع تنها محدود به دولت هم نمی‌شود و سایر عرصه‌های اجرایی را نیز دربرمی‌گیرد؛ چراکه هنوز رسانه به شکلی که باید، درک نشده و وقتی سخن از حکمرانی رسانه می‌شود گمان این است که باید به‌وسیله تبلیغات شهری، ساخت یک سد یا تأسیس یک نیروگاه را مخابره کنند.
افزون بر این، هنوز برخی از مسئولان متوجه نشده‌اند که نباید اجازه دهند دشمنان از طریق رسانه بر مردم‌ حکومت کنند؛ لذا شاهدیم که هنوز این موضوع قطعی تلقی نشده که نباید بگذارند فضاهایی چون تلگرام و اینستاگرام و در کل فضای مجازی رایج کشور، به شکلی که دشمنان ما می‌خواهند کنترل شود!
در کشور هنوز بعضی مسئولان مخالف بسترهای مجازی ایرانی هستند و چشم امیدشان به فضای مجازی برآمده از دشمن است.
کنگره آمریکا برنامه تیک‌تاک را به سلاخ‌خانه برده؛ چراکه به‌خوبی موضوع حکمرانی رسانه را درک کرده‌ است اما در جامعه ما شورای‌عالی فضای مجازی تصویب می‌کند که اینستاگرام و هر پلتفرم خارجی دیگری می‌تواند در پوسته ایرانی به فعالیت خود ادامه دهد. تداوم این وضعیت به این معناست که اگر مسئولان ما برترین خدمات را هم به مردم ارائه دهند باز هم مردم احساس یأس و ناامیدی دارند.

کد خبر 848302 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها رسانه - خبرگزاری رسانه - رادیو رسانه - سواد رسانه‌ای رسانه‌ ایرانی چندرسانه‌ای - همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • عربستان یک فعال زن را به ۱۱ سال زندان محکوم کرد / اتهامات: انتخاب نوع لباس و بیان دیدگاه‌ها در فضای مجازی
  • نسبت ما با فضای مجازی چگونه است؟ / تلاش «شبکه» برای ایجاد پرسش
  • صبا آذرپیک به ۲ سال حبس قطعی و ممنوعیت از فعالیت در فضای مجازی محکوم شد
  • تصاویر سوءاستفاده از دختربچه برای تبلیغ آرایشگاه
  • پیشنهاد بی‌سابقه و عجیب در فضای مجازی برای مهاجران افغان در ایران! | تصویر
  • حمله عنابستانی به رشیدی کوچی
  • ببینید/شادی جالب یک جفت لک‌لک‌ بعد از اولین تخم‌گذاری
  • (ویدیو) احضار برخی چهره‌های فضای مجازی
  • حکمرانی رسانه را جدی بگیریم
  • ترانه کودکان که ترند شد: ببعی چقدر باهوشی!