Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-07@17:12:59 GMT

نپیوستن به FATF ، خود تحریمی است

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۷۹۳۲۹

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  فعالان اقتصادی شفاف و بی‌پرده می‌گویند: کسانی با اف‌ای‌تی‌اف مخالفت می‌کنند که با سازوکار آن آشنایی ندارند و حتی تاکنون آن را تجربه نکردند، چون اگر غیر از این بود، برای مصلحت کشور و نظام اقتصادی با آن مخالفت نمی‌کردند.

 

همان‌گونه که برخی‌ها تحریم را کاغذ پاره می‌دانستند اکنون هم اعتقاد دارند که حضور در FATF بی‌دلیل است، چرا که این امر می‌تواند وضعیت مالی ایران را برای برخی از کشورهای متخاصم شفاف کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اگر چنین موضوعی باشد چرا کشورهایی مانند چین و روسیه که از نظر اقتصادی چالش‌های بزرگ‌تری با امریکا دارند به FATF ملحق شدند و آن را ضروری می‌دانند.


فعالان اقتصادی می‌گویند مجمع تشخیص مصلحت نظام با تصمیم درست می‌تواند فضا را برای رونق اقتصادی فراهم کند و اجازه ندهد برخی از کاسبان تحریم و مشوقان نپیوستن به FATF خوشحال شوند.


24 آذرماه لعیا جنیدی، معاون حقوقی رئیس جمهوری از موافقت رهبر معظم انقلاب با درخواست دولت برای تمدید مهلت بررسی لوایح «اف‌ای‌تی‌اف» در مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد و گفت: امیدوار هستم که با همکاری همه ما یک مشکل مهم کشور رفع و یک نیاز کشور تأمین و با مشورت جمعی و همگرایی گره‌گشایی شود.
 

وقتی این خبر رسانه‌ای شد گروه‌های مخالف با پیوستن به FATF دوباره انتقادهای خود را آغاز کردند و به مجمع تشخیص مصلحت نظام توصیه کردند که نظر منفی برای پیوستن به FATF صادر شود. اما در مقابل این افراد فعالان اقتصادی هستند که بشدت با چنین نگاهی مخالف هستند ومی‌گویند اگر به فکر مردم، معیشت و اشتغال هستید برای پیوستن به FATF تلاش‌ها را مضاعف کنید.
 

بعد از توافق برجام بود که ایران از لیست سیاه کارگروه ویژه اقدام مالی خارج و وارد لیست خاکستری شد. این کارگروه در آن زمان اعلام کرد که با تصویب نهایی 4 لایحه مربوط به FATF که شامل «لایحه اصلاح قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم»، «لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی»، «لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم (CFT)» و «لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با جرایم سازمان یافته (پالرمو)» است، ایران وارد لیست سفید می‌شود و البته تأکید شد که اگر ایران به چنین سمتی نرود، قطعاً وارد لیست سیاه خواهد شد.

 

از این‌رو در کمال ناباوری و در شرایطی که قرار بود اقتصاد ایران بر پایه صادرات غیرنفتی باشد، برخی‌ها نسبت به این موضوع موضعگیری منفی کردند و در نهایت از چهار لایحه عنوان شده تنها «لایحه اصلاح قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم» و «لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی» به ترتیب در مرداد و بهمن سال 97 تصویب شدند و دو لایحه دیگر بلاتکلیف باقی ماندند و همین امر دلیلی شد تا ایران وارد لیست سیاه FATF شود.


نوذر شفیعی، کارشناس مسائل سیاسی و بین الملل درباره اخباری که اخیراً مبنی بر بررسی مجدد اف‌ای‌تی‌اف در مجمع تشخیص مصلحت مطرح شده به ایسنا گفته است: «آنچه که در محافل بوروکراتیک ایران درباره اف‌ای‌تی‌اف می‌گذرد متأثر از این واقعیت است که مجمع تشخیص مصلحت چندین بار آن را بررسی و تقریباً رد کرده است و اکنون مجدداً با تقاضای دولت برای بررسی مجدد موافقت شده است. صرف نظر از جبهه‌گیری سیاسی در صورتی که FATF تصویب شود احتمال انجام مراودات تجاری و بازگشت آرامش نسبی بر اقتصاد و زندگی مردم وجود دارد.»
 

او تصریح کرد: «ما امروز در شرایطی هستیم که چاره‌ای جز حرکت نداریم. نشستن و نظاره کردن و گاهی اوقات سماجت‌های بی‌مورد داشتن نتیجه و دستاوردی ندارد. اما در مورد بررسی مجدد اف‌ای‌تی‌اف باید ببینیم اینکه دولت قصد دارد در چه بخش‌هایی تعدیل ایجاد کند، آیا آن سطح از تعدیل برای اتحادیه اروپا و امریکا قابل قبول است.»

 

ایران جیب

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: برجام پولشویی تحریم اقتصاد جام نیوز لایحه اصلاح قانون مبارزه مجمع تشخیص مصلحت اف ای تی اف وارد لیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۷۹۳۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدل جدید اعتبار سنجی بانک ها برای دریافت وام ؛ خلافی خودرو هم تاثیرگذار شد؟

به گزارش همشهری آنلاین، مهمترین خبراقتصادی روز گذشته به تدوین مدل جدید اعتبار سنجی بانک ها اختصاص داشت. براساس مدل جدید اعتبار سنجی عواملی از جمله جرایم رانندگی و محکومیت مالی هم نقش دارند به این معنا که اگر شما محکومیت مالی یا جرایم بالای رانندگی داشته باشید اعتبار شما برای دریافت وام کاهش می یابد.

مهران محرمیان معاون بانک مرکزی با بیان اینکه امسال مدل جدید اعتبار سنجی بانکی علمیاتی می‌شود، گفت: در مدل جدید عوامل جدید مانند محکومیت مالی، جرایم رانندگی، صدک بندی یارانه هم در نظر گرفته می‌شود و دیگر مانند روال فعلی رفتار افراد در پرداخت اقساط تسهیلات تنها ملاک رتبه بندی نخواهد بود.

- مهدی تقدسی مدیر سامانه یکپارچه خودروها از آغاز اولین طرح فروش خودروهای برقی وارداتی و هیبریدی از عصر دیروز خبر داد و تاکید کرد که این دور از فروش چهار خودروی وارداتی شامل دو خودروی برقی، یک خودروی هیبریدی و یک خودروی بنزینی است. به گفته او این فروش صرفاً برای ثبت‌نام کنندگان مرحله اول خودروهای وارداتی است که اسفند ماه سال ١۴٠١ ثبت‌نام کرده بودندو ثبت‌نام جدیدی صورت نمی‌گیرد.

بیشتر بخوانید

در تهران دیگر به ریال و تومان خانه نمی‌فروشند | بیت‌کوین بده خانه بخر! | رونمایی از پدیده عجیب خرید و فروش مسکن در تهران + جزئیات دستور مهم رئیسی به بانک ها درباره پرداخت این وام ها | ویدئو

-عباس علی آبادی وزیر صنعت با اشاره به موضوع واردات اتوبوس و کشنده، گفت: امروز در تولید کشنده و اتوبوس نیازمند خارجی نیستیم بلکه نیازمند تأمین هزینه‌ها و زمان هستیم اما گاهی به بهانه تأمین مالی و گاهی به بهانه اینکه فوری نیاز داریم، واردات صورت می‌گیرد. باید این بهانه‌ها را از بین ببریم و روش‌هایی را برای تأمین مالی و مشارکت دادن مردم پیدا کنیم تا با این بهانه‌ها به سمت خارجی‌ها نرویم.

-مجیدرضا حریری رئیس اتاق مشترک ایران و چین، گفت: به طور کلی و در سال‌های گذشته بیش از ۳۳ درصد صادرات غیرنفتی به چین داشتیم، بزرگترین بازار کالای صادراتی ما چین است البته ترکیب صادراتی ما به همه کشورها بر اساس آمار گمرک بیش از ۸۰ درصد کالا بر اساس مواد نفتی و معدنی و خام فروشی است؛ به غیر از صادرات ما به عراق و افغانستان که تولیدی بوده است.

-یازدهمین جلسه حراج سکه طلا امروز دوشنبه در مرکز مبادله ارز و طلا برگزار خواهد شد. دارایی موضوع یازدهمین حراج، تمام سکه، نیم سکه و ربع سکه بهار آزادی ضرب سال ۱۳۸۶ بانک مرکزی و بدون بسته بندی است.حداکثر حجم سفارش و خرید برای هر متقاضی مجموعاً ۵ قطعه سکه است.

-عبدالامیر ربیهاوی مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به برگزاری ششمین کمیسیون مشترک ایران و عراق، گفت: تلاش داریم موانع پیشروی در زمینه صادرات و واردات دو کشور را حل و فصل کنیم. عراق جزو کشورهای اولویت‌دار ما در تجارت است؛ در سال‌های اخیر ما در تجارت با این کشور بر صادرات کالا با ارزش افزوده بالاتر تمرکز کرده‌ایم.

-جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت بازرگانی و صنعت هند نشان می‌دهد کل مبادلات تجاری این کشور با ایران در دو ماهه نخست سال جاری میلادی به ۳۷۷ میلیون دلار رسیده است.مبادلات تجاری ایران و هند در ماه های ژانویه و فوریه ۲۰۲۴ با رشد ۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده است.

-سیداحمد خادمیان مدیرکل دفتر طرح‌های نهضت ملی مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: تاکنون یک میلیون و ۶۵۴ هزار و ۳۶ نفر از متقاضیان در سامانه tem.mrud.ir ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد یک میلیون و ۴۶۹ هزار و ۸۷۵ نفر حائز شرایط دریافت وام ودیعه مسکن شناخته شده‌اند.به گفته او تاکنون یک میلیون و ۳۳ هزار و ۳۰۵ نفر برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن به بانک‌ها معرفی شده‌اند.

- کیانوش گودرزی رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران گفت: مادامی که طرح اعتبارزدایی از اسناد عادی تعیین تکلیف نشود امتیاز نهضت ملی مسکن برای خریدار نوعی حقوق مدنی است و نمی‌توان آن را فاقد اعتبار دانست. البته اتحادیه املاک با مشاورانی که در خرید و فروش امتیاز واحدهای نهضت ملی مسکن نقش داشته باشند، برخورد صنفی می‌کند.

- انجمن تجارت الکترونیک تهران، در بیانیه‌ای اعلام کرد که اخذ مالیات بر ارزش افزوده از خدمات حمل‌ونقل درون‌شهری نه تنها تصمیمی خلاف قانون است که آثار زیان‌بار فراوانی را نیز به‌همراه خواهد داشت. به گفته این انجمن تاکسی‌های اینترنتی هم‌اکنون زیرساخت بخش قابل توجهی از سفرهای درون‌شهری در سراسر کشور را تأمین می‌کنند.

کد خبر 849498 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها پول وام بانک بانک مرکزی

دیگر خبرها

  • قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها توسط رئیس جمهور ابلاغ شد
  • معامله نخستین گواهی سپرده سکه صادره خزانه بورس کالا
  • دولت برنامه‌ای برای ارسال لایحه واگذاری حقوق کارگران به مجلس ندارد
  • در کنار همه مسایل اقتصادی به ابعاد فرهنگی فرزندآوری توجه شود
  • مدل جدید اعتبار سنجی بانک ها برای دریافت وام ؛ خلافی خودرو هم تاثیرگذار شد؟
  • کاهش اتکا به تسهیلات بانکی با اجرای قانون تامین مالی تولید
  • شورای تامین مالی برای تحقق جهش تولید تشکیل شد
  • طحان نظیف: ایرادات شورای نگهبان به لایحه حجاب پابرجاست (فیلم)
  • مدیرعامل هوادار: امتیاز تیم ما فروخته نمی‌شود
  • کمک به تسهیل تامین مالی تولید با برات الکترونیکی