Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد با تأکید بر لزوم حفظ توافق مهم هسته‌ای ایران در سال ۲۰۱۵، از کشور‌های جهان خواست تا براساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که موید این توافق است، با تهران روابط تجاری برقرار کنند.

گوترش این اظهارات را در دهمین گزارش درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ بیان کرده که قرار است در جلسه شورای امنیت روز سه شنبه قرائت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او توافق هسته‌ای را که برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) نیز شناخته می‌شود، به‌عنوان شاهدی بر اثربخشی چندجانبه‌گرایی، دیپلماسی و گفت‌وگو خواند و گفت توافق بهترین راه برای اطمینان از یک راه‌حل جامع، بلند مدت و مناسب به مسئله هسته‌ای ایران و کمک به ارتقاء صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی است.

گوترش همچنین خواستار ادامه تعهد امضا کنندگان برجام برای حفظ آن شد و اهمیت منافع اقتصادی این توافق را برای مردم ایران برجسته کرد.

توافق برجام در ۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵ بین ایران و گروهی از کشور‌های موسوم به ۱ + ۵ که شامل آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین و آلمان بود، در قالب قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت تصویب شد.

در ماه مه ۲۰۱۸، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در اقدامی یکجانبه، کشور خود را از برجام خارج کرد و تحریم‌های علیه ایران را که بر اساس این توافقنامه لغو شده بود، مجدداً اعمال کرد.

تحت فشار آمریکا، اروپا تاکنون نتوانسته است تعهد قراردادی خود را برای خنثی کردن تأثیر منفی ممنوعیت‌های غیرقانونی واشنگتن بر ایران انجام دهد.

عقب‌نشینی آمریکا و درنتیجه عدم موفقیت اروپا در محافظت از روابط تجاری خود با تهران، ایران را بر آن داشت تا بخشی از تعهدات خود در این توافقنامه را به حالت تعلیق درآورد.

دبیر کل سازمان ملل بر اهمیت ابتکارات با هدف حمایت از روابط تجاری و اقتصادی با ایران در میان چالش‌های اقتصادی و بهداشتی موجود ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا تأکید کرد.

او کشور‌های عضو سازمان ملل را به همکاری با طرف‌های برجام در ایجاد شرایط لازم برای تجارت با ایران بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت تشویق کرد.

گوترش در ادامه با ابراز تأسف از خروج یک جانبه آمریکا از برجام گفت اعمال مجدد تحریم‌ها علیه ایران مغایر با اهداف تعیین شده در قطعنامه ۲۲۳۱ است.

او افزود سایر اقدامات واشنگتن برای محدود کردن فعالیت‌های مجاز تحت برجام ممکن است مانع اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت شود.

گوترش در بخش دیگری از گزارش خود به تلاش سودجویانه آمریکا برای ایجاد مفاد به اصطلاح ضربه محکم و ناگهانی در توافق هسته‌ای اشاره کرد.

در تاریخ ۲۰ آگوست، دولت ترامپ با استناد به ادعای نقض برجام، خواست شورای واشنگتن را برای بازگرداندن کلیه تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران به‌طور رسمی به شورای امنیت اطلاع داد. با این حال، سایر امضا کنندگان توافق هسته‌ای تصریح کردند آمریکا نمی‌تواند سازوکار را آغاز کند، زیرا قبلاً از توافق خارج شده است.

گوترش با اشاره به حمایت قاطع بیشتر اعضای شورای امنیت از برجام و ادامه اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ متذکر شد رؤسای جمهور کشورهای عضو شورای امنیت در ماه آگوست و سپتامبر نشان دادند که در موقعیتی نیستند که بتوانند به نامه ۲۰ اوت نوشته شده از سوی آمریکا عمل کنند.

دبیر کل سازمان ملل با اشاره به موضع ایران درمورد برجام گفت تهران اعلام کرده است که می‌خواهد در این توافق باقی بماند و همه اقدامات متقابل هسته‌ای آن قابل بازگشت است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سازمان ملل توافق برجام قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۸۴۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه عضویت فلسطین را به رأی می‌گذارد

به گزارش قدس آنلاین، مجمع عمومی سازمان ملل متحد صبح روز جمعه آینده (۲۱ اردیبهشت‌ماه) بررسی پیش‌نویس قطعنامه جدیدی مبنی‌بر درخواست به رسمیت شناختن فلسطین به عنوان یک عضو کامل و هم‌ردیف و همانند سایر کشورهای جهان را آغاز خواهد کرد.

بر اساس نوشته روزنامه القدس العربی، این تلاش مجدد بر اعمال فشار به شورای امنیت برای بررسی مجدد مسأله به رسمیت شناختن فلسطین انجام می‌شود؛ پیش از این، پیش‌نویس قطعنامه الجزایر در ۱۸ آوریل گذشته توسط آمریکا وتو شد، درحالی‌که ۱۲ کشور به این قطعنامه رأی مثبت و سوئیس و انگلیس به آن رأی ممتنع دادند.

پیش‌نویس قطعنامه فردا دوشنبه (۱۷ اردیبهشت) برای مشورت در مورد متن به همه کشورهای عضو توزیع خواهد شد.

طبق گفته یک منبع دیپلماتیک فلسطینی در سازمان ملل، رأی‌گیری این پیش‌نویس ساعت ۱۰:۰۰ صبح روز جمعه به وقت نیویورک انجام خواهد شد.

این منبع همچنین گفت هدف از این اقدام بالا بردن درصد نمایندگی فلسطین در سازمان ملل از یک سو و از سوی دیگر اعمال فشار بیشتر بر آمریکاست که در مقابل خواست و اراده اکثریت قاطع مردم کشورهای جهان که در مجمع عمومی سازمان ملل نمایندگی دارند، ایستاده است.

این منبع همچنین اعلام کرد: ما پیش‌بینی می‌کنیم که پیش‌نویس قطعنامه رأی مثبت بیاورد مگر اینکه کمتر از ۱۴۳ کشور به آن رأی دهند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • تجارت ایران و پاکستان چقدر است؟ | جزئیات تجارت ایران و پاکستان را ببینید
  • مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه عضویت فلسطین را به رأی می‌گذارد
  • دیدار دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر با سفیر ایران در سوریه
  • شورای امنیت درباره گور‌های دسته‌جمعی در غزه تشکیل جلسه می‌دهد
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق
  • درخواست الجزایر برای برگزاری جلسه شورای امنیت سازمان ملل
  • اسپوتنیک: الجزایر خواستار برگزاری نشست شورای امنیت درباره گورهای جمعی در غزه شد
  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین جلوه حقوق بشر آمریکایی است
  • آمریکا خود را به دیوانگی زد و برجام را پاره کرد /واکنش ها به اعتراضات دانشجویی در آمریکا از تریبون نماز جمعه
  • جهان برای تحقق آرمان فلسطین به پا خواسته است