Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب، «عباس خامه یار» رایزن فرهنگی کشورمان در لبنان در میزگرد «نتائج انتخابات آمریكا و تأثیر آن بر جمهوری اسلامی ایران و پرونده هسته‌ای» و در مناظره با شش نفر از شخصیت‌‌ها و مقامات عربی خاطرنشان کرد: دیوار بی‌اعتمادی میان ایران و آمریكا به‌شدت قطور بوده و این امر از دهه پنجاه میلادی از زمان كودتای نظامی 28 مرداد بر علیه حكومت دكتر مصدق شكل گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افكار عمومی در ایران میان دموكرات‌ها و جمهوری ‌خواهان تفاوتی قائل نیستند، و تفاوت چندانی ندارد. آنها بارها تلاش كردند تا ایران را زیر بند هفتم منشور سازمان ملل و شورای امنیت به‌عنوان خطری بر امنیت جهان قرار دهند اما موفق نشدند.
 
وی افزود: سیاست‌های آمریكا با رفتن رؤسا فرقی نخواهد كرد. حمایت از اسرائیل و محافظت از امنیت اسرائیل محور این سیاست است. از سوی دیگر مسئله فلسطین و حمایت از آن محور اصلی انقلاب اسلامی است و جمهوری اسلامی‌ ایران نمی‌تواند از این حمایت، دست بردارد.
 
خامه یار ادامه داد: ترامپ به‌دلیل ترورهایی كه انجام داده یا از آن حمایت كرده و به‌ دلیل محاصره اقتصادی همه جانبه علیه ایران وضعیت را به شرایط بسیار سختی كشاند. خروج بدون توجیه از توافقنامه بین‌المللی زیر نظر سازمان ملل، حمایت از معارضان تروریست، مسلح و مخالف، بلوكه‌كردن دارائی‌ها، تمام این موارد باعث آزار و اذیت بسیار زیاد ایرانی‌ها شد. و اعتماد آنها را سلب كرد.
 
رایزن فرهنگی کشورمان در لبنان در ادامه اظهار کرد: رؤسای آمریكایی از ایران، جهت ایران‌هراسی و فروش سلاح به كشورهای منطقه بهره برده و باعث برانگیختن اختلافات ایرانی عربی میشوند تا بهره‌های اقتصادی بسیاری را به داخل كشورشان ببرند. همانگونه كه ترامپ از اصطلاح "دوشیدن" برای برخی از كشورهای منطقه استفاده كرد.
 
خامه یار افزود: ایران هرگز از توافقنامه هسته‌ای فراتر نرفته و خارج نشده است و بیش از 20 گزارش آژانس‌ بین‌المللی هسته‌ای درباره پایبندی ایران به برجام وجود دارد و اروپایی‌ها نیز بر پایبندی ایرانی‌ها به تمام بندهای توافقنامه تأكید كرده‌اند.
 
وی خاطرنشان کرد: در خصوص عربستان و كویت باید بگوییم كه اشكال از ایران نیست، چه كسی از صدام حمایت كرد تا به ایران حمله نظامی كند؟ و جنگ در این منطقه راه بیافتد؟ تحریک‌های بسیاری كه متاسفانه جهت حمله وحشیانه صدام به‌مدت هشت سال یا نقش عربستان در بمباران بغداد و یمن و .. اینها نكات مهمی هستند، باید واقعگرا باشیم. ایرانی‌ها روابط خوبی با امارات، كویت، عمان و قطر دارند، مشكل از ایران نیست مشكل از طرف مقابل است.
 
خامه یار در خصوص طرح صلح هرمز اظهار کرد: مسئله طرح "صلح هرمز" كه ایران آن را به سازمان ملل و نیز به كشورهای همسایه مطرح كرد در همین چارجوب می‌گنجد. مسئله منطقه‌ای باید با كشورهای منطقه مورد مذاكره قرار گیرد و با برادران حوزه خلیج فارس به‌صورت دو جانبه صورت گیرد. بحث منطقه باید در همین منطقه مطرح شود، لذا ایران بر طرح صلح هرمز تأكید كرده است. طرح صلح هرمز شفاف بوده و تمام مواد آن با نگاه مثبت بوده و در سال 2018 به شورای امنیت و سازمان ملل ارائه شد و به عرب‌ها نیز ارائه شد و روی میز مذاكره قرار دارد.
 
وی با ابراز تعجب از سخنان یکی از سخنرانان حاضر در مناظره درباره حقوق بشر در كشورهای عربی گفت: آیا خاشقچی را می‌توان در چارچوب حقوق بشر گنجاند؟! حمایت از سازمان‌های تروریستی و تكفیری و برهم زدن تركیب منطقه و آواره کردن مسیحیان شرق و بیرون انداختن از كشورهای خاورمیانه و عراق و سوریه، تمام این رفتارها هیچ ارتباطی با حقوق بشر ندارد.
 
وی در ادامه تأکید کرد: ایران از حریم حاكمیت خود تجاوز نكرده است و در حقیقت حاكمیت ایران از جمله جزایر سه‌گانه آن، خط قرمز است. باید از ایران تشكر كرد بخاطر خدماتی كه به منطقه ارائه كرد، اگر ایران نبود، نقشه‌هایی كه داعش پس از سرنگونی موصل در فضای مجازی منتشر كرده بود سرنوشت منطقه در لبنان و عراق را روشن می‌كرد حتی در كویت و عربستان نیز اتفاق می‌افتاد.
 
خامه یار افزود: ایران یك تمدن ریشه دار عمیق فرهنگی است که توانسته در سایه محاصره جهانی در طول چهاردهه به این مرحله از پیشرفت علمی و تكنولوژی برسد. این امر یك قدرت حمایت‌كننده برای كشورهای عربی به‌شمار می‌رود كه باید از این فرصت بهره‌ برد. لذا طرح صلح هرمز فرصتی استثنایی برای همکاری با برادران است تا فرصت لازم برای مقابله با دوشیدن این كشورهاست.
 
رایزن فرهنگی کشورمان در بیروت، در پایان خاطرنشان کرد: ایران اعلام کرده كه در پنج مرحله تعهدات خود را كاهش خواهد داد و فرصت دیگری نیز به كشورهای امضاءكننده خواهد داد تا برجام در مسیر طبیعی خود بازگردد.
 
انتهای پیام/
 
 

منبع: تقریب

کلیدواژه: طرح صلح هرمز سازمان ملل خامه یار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۸۵۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست بلینکن از چین در رابطه با ایران و کره شمالی

وزیر امور خارجه آمریکا در سفر به پکن از دولت چین خواست که از نفوذ خود برای کنترل نقش ادعایی ایران در تشدید بحران فعلی منطقه تغییر رفتار "خطرناک" پیونگ‌یانگ استفاده کند.

به گزارش ایسنا، "آنتونی بلینکن" وزیر امور خارجه آمریکا که از ابتدای جنگ غزه با حمایت تمام‌عیار از رژیم صهیونیستی از مسئولیت خود در تشدید تنش‌ها در منطقه شانه خالی کرده است، در سفر به پکن ادعایی را علیه نقش ایران در بحران فعلی منطقه مطرح کرد.

خبرگزاری اسپوتنیک در این باره گزارش داد، بلینکن که به پکن سفر کرده است، در کنفرانسی خبری گفت: از چین می‌خواهم از نفوذ خود در منصرف کردن ایران و نیروهای نیابتی آن از گسترش درگیری در خاورمیانه استفاده کند.

ادعای بلینکن درباره نقش ایران در گسترش این درگیری در حالی است که واشنگتن از ابتدای جنگ غزه که به تنش‌ها در منطقه دامن زده و در پی پاسخ‌ تلافی‌جویانه گروه‌های مقاومت منطقه به اقدامات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه، بیم درگرفتن جنگی تمام‌عیار و گسترده در منطقه را ایجاد کرد، به حمایت دیپلماتیک، مالی و نظامی از تل‌آویو پرداخته است.

شمار تلفات جنگ غزه طی حملات کورکورانه رژیم صهیونیستی که بیمارستان‌ها، مساجد، کلیساها و ساختمان‌های مسکونی از آن مستثنی نبوده‌اند، از ۳۴ هزار نفر فراتر رفته است.

افزون بر این، ۸۵ درصد از جمعیت غزه در شرایطی که ۶۰ درصد از زیرساخت‌های حیاطی این منطقه از بین رفته و دسترسی کافی به غذا، آب آشامیدنی و دارو وجود ندارد، از خانه‌های خود آواره شده‌اند.

ایران با محکوم کردن حمایت آمریکا از جنایت‌های جنگی رژیم صهیونیستی در غزه تحت عنوان "حق اسراییل برای دفاع از خود" بر حمایت خود از آرمان آزادی‌بخش گروه‌های مقاومت فلسطینی تاکید کرده است‌.

با این حال، مقامات ایران ادعای آمریکا و متحدان آن مبنی بر حمایت مالی و نظامی از گروه‌های مقاومت منطقه و کنترل اقدامات آن‌ها را که "نیروهای نیابتی ایران" خوانده می‌شوند را رد کرده و گفته است که آن‌ها به طور مستقل و طبق صلاحدید خود عمل می‌کنند.

ایران اخیرا، به حمله متجاوزانه رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری سفارت ایران در دمشق طی عملیات "وعده صادق" پاسخ داد و آن را اقدامی مشروع برای دفاع از منافع ملی و در چارچوب بند ۵۱ منشور سازمان ملل تلقی کرد.

اسپوتنیک همچنین گزارش داد که بلینکن گفت: از چین می‌خواهم از نفوذ خود برای فشار آوردن به پیونگ‌یانگ برای پایان دادن به رفتار خطرناک خود و مشارکت در گفتمان استفاده کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح
  • واکنش وزارت خارجه به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح ایران
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • آصفری: بلندتر شدن دیوار بی‌اعتمادی نتیجه سیاست‌های اتحادیه اروپا در قبال ایران است
  • حملات تروریستی نتیجه حمایت کشورهای غربی از گروه‌های تروریستی است
  • حملات تروریست نتیجه حمایت کشورهای غربی از تروریست‌ها است
  • درخواست بلینکن از چین در رابطه با ایران و کره شمالی
  • ویدیو/ ارتقای اقتصاد مکمل میان ایران و کشورهای آفریقایی
  • رایزنی برای تبادلات مالی و بانکی میان ایران و آفریقا