Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-30@19:27:23 GMT

سوء تدبیر، اسم رمزمخالفان دولت برای ماندن تحریم ا

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۸۶۶۹۲

سوء تدبیر، اسم رمزمخالفان دولت برای ماندن تحریم ا

ساعت 24 - طیف‌های گوناگون جناح سیاسی مشهور به اصولگرایان انگار از یک محل واحد فرمان گرفته‌اند تا با به کارگیری پرشمار و روزانه ده‌ها زبان و قلم بگویند اگر وضعیت اقتصادی ایران در بدترین وضعیت است دلیل آن ناکاربلدی دولت و سوء‌تدبیر اوست.

این دستور از هرجا که صادر شده، غیرمنصفانه و غیرکارشناسانه است و شهروندان به نقش تحریم‌ها به خوبی آگاهی دارند که چه بر سر اقتصاد ایران آورده است، اما این دستور باید اجرا شود تا ذهنیت جامعه کاملا تخریب شود که اصلاح‌طلبان نمی‌توانند اقتصاد را اداره کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیروزی بایدن و اوج‌گیری بحث

از زمانی که حزب دموکرات پیروز انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا شده سخن گفتن درباره احتمال مذاکره ایران و آمریکا نیز به صحنه سیاسی کشور بیشتر شده است. اصلاح‌طلبان تصور می‌کنند با تکیه بر گفتمان مذاکره و دادن وعده‌های سیاسی و اقتصادی می‌توانند نارضایتی عمومی را کاهش دهند و در انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده برنده شوند. اصولگرایان اما در قطب مخالف قرار گرفته و آمادگی خود را برای نبرد سیاسی با جریان اصلاحات اعلام کرده‌اند. تندروهای داخلی نگرانند سازش دولت اصلاحات با سیاسیون جدید آمریکایی به نفع اصلاح‌طلبان تمام شود، از همین رو تلاش می‌کنند دستاوردهای اقتصادی سال‌های پیش دولت کنونی را نیز نادیده بگیرند و کج کارکردی اصلاح‌طلبان در حوزه سیاستگذاری را مسبب اصلی گرفتاری‌های امروز اقتصادی کشور معرفی کنند. هرچند هر دو جریان می‌دانند عبور از تلاطم‌های اقتصادی از مسیر مذاکره می‌گذرد، اما به نظر می‌رسد اقتصاد و معیشت مردم قربانی بازی سیاسی و جنگ قدرت بین سیاسیون شده است.

به نظر می‌رسد از زمانی که شکست ترامپ در عرصه رقابت‌های انتخاباتی اعلام شد اقتصاد ایران در برزخ تازه‌ای افتاده است؛ برطرف کردن تحریم یا تداوم تحریم‌ها. تقریبا تمام جریان‌های سیاسی داخلی می‌دانند فشار تحریم‌ها طی چند سال گذشته اقتصاد ایران را تضعیف کرده و بی‌اعتمادی عمومی نسبت به دولت و سایر نهادهای قدرت را به درجات بسیار پایین تنزل داده است. در چند سالی که از عمر تحریم‌ها می‌گذرد نه‌تنها نشانه‌ای از بهبود در وضعیت اقتصادی و معیشتی خانوارها دیده نشده بلکه شاخص‌های پیش‌نگر اقتصادی نیز بهبود در وضعیت کلان اقتصادی را پیش‌بینی نمی‌کنند. در صحنه سیاستگذاری نیز شاهد ملامت‌ها و انتقادات گسترده‌ای بودیم که علیه دولت و تیم اقتصادی‌اش روا داشته می‌شد. این انتقادات تنها به مخالفان اصلاحات محدود نمی‌شود و حتی گروه‌های طرفدار جریان اصلاح‌طلب نیز به کرات عملکرد دولت را در دو حوزه سیاست و اقتصاد به باد انتقاد گرفته‌اند. به نظر می‌رسد نگاه انتقادی با خروج ترامپ از کاخ سفید از سر دولت اصلاحات برداشته شده و بسیاری امیدوار به مذاکره و لغو تحریم‌ها هستند. اما به نظر نمی‌رسد جریان تندروی داخل به راحتی افسار را در اختیار جریان مخالف قرار دهد.

نگرانی اصولگرایان

مخالفان اصلاحات هرچند به این نتیجه رسیده‌اند که بیرون آوردن اقتصاد از زیر یوغ تحریم‌ها اجتناب‌ناپذیر است با این حال نگرانند که شیرینی مذاکره کام رقبای سیاسی آنها را شیرین کند، از همین‌رو است که تلاش می‌کنند با بد جلوه دادن عملکرد اقتصادی اصلاح‌طلبان طی سال‌های گذشته بر میزان نارضایتی عمومی علیه آنان بیفزایند و مسیر رسیدن خود به مسند قدرت را تسهیل کنند. با نگاهی به تیتر رسانه‌های خبری احزاب و جریان‌های گوناگون اصولگرا به روشنی می‌بینیم که آتش انتقادات علیه دولت اصلاحات چند صباحی است شعله‌ورتر شده و آتش اختلافات بین نهادهای سیاسی را دوچندان کرده است. تندروهای داخلی هیچ دستاورد اقتصادی برای دولت کنونی نمی‌بینند و دست به بزرگ‌نمایی در خصوص ضعف دولت در حوزه سیاستگذاری می‌زنند. بدیهی است تدبیرهای دولت کنونی هیچ گاه به امید نرسید و آثار ضعف در حوزه سیاستگذاری در لایه‌های مختلف اقتصادی دیده می‌شود با این حال نمی‌توان منکر نقش تحریم‌ها و فشارهای بیرونی بر اقتصاد شد. آن طور که مشخص است تندروهای داخلی از موضع قدرت وارد شده و در تلاش هستند با زیر سوال بردن عملکرد اقتصادی دولت آرای بیشتری را به نفع خود در انتخابات ریاست‌جمهوری پیش‌رو جمع کنند. به این ترتیب اقتصاد ایران به صحنه نبرد بین جناح‌های مختلف سیاسی تبدیل شده و رقبای سیاسی در راستای اعلام پیروزی خود در نبرد کنونی از اهداف اصلی خود نیز دور مانده‌اند.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد اقتصاد ایران اصلاح طلبان تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۸۶۶۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پویشی برای مبارزه با گرانی افسار گسیخته

به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از فارس؛ با ناکامی دولت مصر در پایان دادن به گرانی و بالا رفتن بی رویه قیمت‌ها مردم در این کشور به پویش‌های بزرگ تحریم ملحق شدند.

قیمت دلار در بانک‌‎های مصر و بازار سیاه موازی پس از دو ماه ثبات در این کشور از هفته گذشته بار دیگر روند صعودی گرفته است.. این موضوع نگرانی‌هایی را برای مردم این کشور در زمینه تشدید درد و رنج اقتصادی آن ها به دنبال داشت.

کارشناسان بدهی بالای مصر، تنش‌های ژئوپلتیکی در خاورمیانه، کاهش درآمدهای قاهره از کانال سوئز، افزایش تورم و گرانی و افت سرمایه‌گذاری‌های خارجی از دلایل تشدید بحران اقتصادی مصر خواندند.هفته گذشته پویش تحریم خرید ماهی در سراسر مصر با استقبال خوب شهروندان این کشور روبه رو شده بود و این هفته موج تحریم به گوشت، تخم مرغ و دیگر کالاهای اساسی رسیده است.

بر اساس داده‌های آژانس مرکزی آمار مصر در ماه مارس، تورم سالانه قیمت مصرف کننده در شهرهای مصر به 35.7 درصد رسید، پس از آن که ژانویه گذشته 29.8 درصد بود.پس از اینکه موج گسترده تحریم انواع ماهی های خودراکی در مصر طی روزهای گذشته بالا گرفت حالا مردم مصر در اماکن عمومی و سایت های رسانه‌های اجتماعی مشغول مبارزه با قیمت‌های بالای گوشت هستند که قیمت آن به بیش از 400 پوند مصر (یک دلار = حدود 48 پوند) رسیده است.

کساد بازار در بازار معروف ماهی فروشی شهر اسکندریه مصر فروشنده‌ها انواع ماهی‌ها را به شکل‌های جذاب در یخچال‌های شیشه‌ای چیده‌اند اما مردم به آن نگاه هم نمی‌اندازند محمد یکی از فروشندگان می گوید که استقبال مردم از پویش «بگذار بگندد تا قیمتش کم شود» غافلگیر کننده بوده است.این کمپین‌ها به سرعت محبوبیت و استقبال زیادی را در بین شهروندان مصری پیدا کرده و شرکت‌کنندگان در آن از رسانه‌های اجتماعی برای هماهنگی و تبادل نظر و برنامه ریزی استفاده می‌کنند که باعث افزایش قدرت جنبش و گسترش دامنه نفوذ آن شده است.   در همین حال، کمپین‌های مشابهی در قاهره، سوئز، کفر الشیخ، اسماعیلیه و دیگر شهرهای بزرگ مصر برای تحریم بیشتر کالاهای اساسی که قیمت شاهد تورم گسترده بوده، آغاز شده است. کاربران شبکه‌های اجتماعی همچنین کمپین جدیدی را با همین نام «بگذارید بگندد» برای تحریم خرید مرغ، تخم مرغ و گوشت قرمز راه اندازی کردند تا تجار را مجبور به کاهش قیمت کنند.اگرچه برخی از مردم مصر نسبت به تاثیرگذاری این پویش‌های تحریم تردید داشتند، اما فعالان و تعداد زیادی از شهروندان پس از اینکه توانست عده‌ای را برای شرکت در آن جذب کند از کاهش نسبی قیمت‌ها و زیان‌های قابل توجه به برخی از بازرگانان، اشتیاق زیادی نشان دادند.   فؤاد عبدالفتاح، هماهنگ‌کننده کمپین «بگذارید بگندد» در استان اسکندریه، گفت: مصر شاهد وضعیت افزایش قیمت‌ها برای اکثر کالاهای اساسی است و از جمله محصولاتی که اخیراً شاهد افزایش قیمت محسوس بوده است، ماهی است که به قیمت بی سابقه‌ای رسیده است که برای افراد کم درآمد مناسب نیست. عبدالفتاح در مصاحبه خود با العربی الجدید افزود: تحریم ماهی پیام روشن ما به بازرگانان و صاحبان مغازه‌ها است، زیرا می‌خواهیم این پیام قوی را ارسال کنیم که این بی عدالتی اقتصادی را در سکوت نخواهیم پذیرفت.   یک شهروند دیگر می‌گوید: ما خواستار قیمت‌های مقرون به صرفه و منصفانه برای ماهی هستیم تا در دسترس اکثر مردم باشد و همه بتوانند در شرایط سخت با هم کنار بیایند. ما در یک شهر ساحلی زندگی می‌کنیم و ماهی‌ها جزء ضروری فرهنگ و میراث دریایی ما به حساب می‌آیند، اما به دلیل سوء استفاده برخی، تصمیم گرفته ایم که در برابر گرانی سرسام آور سکوت نکنیم.علا حامد، کارشناس اقتصادی گفت که کمپین تحریم انواع گوشت‌ها در مصر نشان دهنده به ستوه آمدن شهروندان از مشکل گرانی و تمایل آنها برای یافتن راه حل هایی برای شرایط دشوار اقتصادی است آنها خواستار بررسی مسائل فوری اقتصادی و اتخاذ تدابیر موثر برای بهبود زندگی شهروندان توسط دولت السیسی هستند.  

دیگر خبرها

  • مردمی کردن اقتصاد توسعه پایدار کشور را به دنبال دارد
  • هاآرتص: اسرائیل با تحریم آکادمیک بی‌سابقه‌ای روبه‌رو است
  • پویشی برای مبارزه با گرانی افسار گسیخته
  • دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟
  • چالش‌های جدی «وعده صادق» برای سامانه تدبیر آمریکا در منطقه
  • طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • دکتر طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • پیشرفت اجتماعی ایران از سال ۲۰۱۹ کم و در سال ۲۰۲۳ منفی شد / در بخش فرصت ها وضعیت ایران خطرناک است / قربانی‌شدنِ پیشرفت اجتماعی در ساحتِ سیاست و اقتصاد