Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ شاهین زارع، مدیر متالورژی، طراحی و توسعۀ محصولات شرکت فولاد هرمزگان در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی این شرکت گفت: در چند سال اخیر، افزایش رقابت و انگیزۀ پیشرفت، بسیاری از سازمان‌ها را بر آن داشته که فعالیت‌های خود را بر تولیدات اساسی و توانمندی‌های محوری متمرکز کنند. این امر مستلزم سرمایه‌گذاری در تحقیقات و ایجاد نوآوری‌های فناورانه است و مسلما انجام تحقیقات در سازمان‌ها باهدف حمایت از نوآوری صورت می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه گفت: در همین خصوص، طی تعاملی سازنده بین دانشگاه هرمزگان و شرکت فولاد هرمزگان، این شرکت اقدام به تعریف پروژه‌ای با عنوان «مطالعه و پژوهش در زمینۀ ساخت پایلوت آب‌شیرین‌کن جذبی دوبسترۀ تک‌مرحله‌ای، با مکانیسم بازیافت داخلی جرمی و حرارتی» نمود و پس از تلاش‌های بی‌وقفۀ اساتید دانشگاه هرمزگان و واحد‌های انرژی و سیالات و تحقیق و توسعۀ فولاد هرمزگان، محصول فوق بر اساس انتخاب ستاد بزرگداشت هفتۀ پژوهش و فناوری صنعت، معدن و تجارت در سال ۹۹، موفق به کسب عنوان محصول تحقیق و توسعۀ برتر واحد‌های تولیدی صنعتی و معدنی کشور گردید.

مدیر متالورژی، طراحی و توسعۀ فولاد هرمزگان در ادامه با بیان اینکه بیش از ۹۷ درصد آب‌های سطح زمین را آب شور تشکیل می‌دهد و ایران نیز برای مصارف خانگی و صنعتی و کشاورزی با بحران کم‌آبی مواجه است تأکید کرد: در این شرایط آب دریا به‌عنوان یک منبع تمام‌نشدنی می‌تواند مورداستفاده قرار گیرد.

وی راه‌حل عملی برای رویارویی با مشکل کم‌آبی را روش‌های کم‌هزینه برای نمک‌زدایی از آب دریا و تولید آب آشامیدنی دانست که در آن، شرایط سازگاری با محیط‌زیست نیز دیده شده است. یکی از این روش‌ها می‌تواند استفاده از آب‌شیرین‌کن جذبی باشد.

وی در ادامه بیان داشت: در فناوری‌های رایج آب‌شیرین‌کن میزان مصرف انرژی الکتریکی و گرمایی و به همین میزان نیز هزینۀ تعمیرات و نگهداری و تأمین قطعات مصرفی بسیار زیاد است، به‌گونه‌ای که معمولا هزینۀ آب تولیدشده بسیار زیاد و کیفیت آب تولیدی نیز نامناسب است؛ اما فناوری آب‌شیرین‌کن جذبی که کاملا جدید و در انحصار کشور ژاپن و سنگاپور بوده، برای اولین بار در ایران اجرا می‌گردد و در این موارد بهبود قابل‌ملاحظه‌ای دارد.

زارع اجرای پروژه در شهر بندرعباس و به دست آوردن پارامتر‌های طراحی مناسب شهر بندرعباس را از نکات قابل‌توجه پروژۀ مذکور دانست.

مدیر متالورژی، طراحی و توسعۀ محصولات هرمزگان افزود: با بهینه‌سازی این طرح و تجاری‌سازی آن، هم از نظر صرفه‌جویی در مصرف انرژی و هم در قیمت تمام‌شده، آب تولیدشده باکیفیت بسیار خوب و قابل رقابت با نمونه‌های تجاری موجود در بازار خواهد بود.

وی سازگاری با محیط زیست را نقطه قوت دیگر این طرح دانست و گفت: این آب‌شیرین‌کن به‌دلیل امکان نمک‌زدایی ۱۰۰ درصد از آب دریا و با توجه به عدم بازگشت آب تغلیظ شده به دریا برخلاف فناوری‌های رایج، به اکوسیستم اطراف خود نیز هیچ‌گونه تنشی وارد نخواهد کرد و از این منظر با محیط‌زیست بسیار سازگار است.

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 فولاد مبارکه فولاد مبارکه اصفهان فولاد هرمزگان آب شیرین کن جذبی فولاد هرمزگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۸۷۳۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور

یکی از شرکت‌های فناور موفق به تولید کیت‌های استخراج DNA و RNA با یک بیستم قیمت نمونه‌های اروپایی شد.

به گزارش ایسنا، امیر شیرعلی‌زاده دزفولی، مدیرعامل این شرکت در این باره گفت: کیت‌های استخراج DNA و RNA ما یک بیستم کیت‌های اروپایی قیمت داشته و یک پنجم نمونه‌های چینی و تایوانی قیمت دارد. در واقع این کیت‌ها در عین حال که کیفیت بسیار بالایی دارند، از تمام نمونه‌های وارداتی ارزان‌تر هستند. این فناوری برای جداسازی انواع اسیدهای نوکلئیک ویروس‌های بیماری‌زا نظیر ایدز و آنفلوآنزا قابل استفاده است.

شیرعلی‌زاده افزود: تا پیش از این فقط کیت‌های استخراج RNA را تولید می‌کردیم، اما به تازگی فناوری استخراج DNA را نیز توسعه داده‌ایم و در نتیجه DNA و RNA را می‌توانیم استخراج کنیم. این کیت‌ها هم برای تشخیص در بیمارستان‌ها و هم آزمایشگاه‌های تشخیصی قابل استفاده هستند. از سوی دیگر در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی نیز از این کیت‌ها برای مقاصد تحقیق و توسعه می‌توان استفاده کرد. ما براساس نیاز بازار تولید انجام می‌دهیم و تقریبا  ۵۰۰ واکنش در روز تولید داریم که این رقم در دوره کرونا تا ۵۰۰۰ واکنش نیز می‌رسید.

به نقل از ستاد نانو، وی با بیان اینکه در حال توسعه فناوری جداسازی سلول‌ها با ذرات مغناطیسی هستیم که این فناوری برای تشخیص و درمان سرطان بسیار کاربردی است، ادامه داد: کیت‌های آموزشی نانویی تولیدی ما عرضه شده است. این کیت‌ها هم در محیط‌های آموزشی نظیر مدرسه و هم خانه قابل استفاده هستند. این کیت‌ها برای دو گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال و همچنین بالای ۱۸ سال تولید می‌شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سومین شکست متوالی تاتنهام و کسب ۳ امتیاز شیرین چلسی در خانه
  • جهاددانشگاهی؛ حلقه میانی پیوند صنعت و دانشگاه
  • تپش دانش بومی در قلب خودروی ایرانی
  • مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران برتر کشور شد
  • امضای تفاهم نامه چاپ شناسنامه مکانیزه در اصفهان
  • تولید و تجهیز ۱۰۰ آزمایشگاه شناختی با فناوری ایرانی
  • ثبت ۷.۸ میلیارد دلار صادرات صنعت فولاد کشور طی سال گذشته
  • پیش‌نیاز پیشرفت و توسعه در هر حوزه، تحقیق و پژوهش است
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • کسب رتبه سوم استان بوشهر در توسعه اقتصاد دانش بنیان