Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/گیلان یک پرستار گفت: با توجه به فرارسیدن شب خوش یُمن یلدا، عزیزان امسال در شرایط ویژه‌ای قرار داریم و باید توجه کنیم که خوشی چند ساعته در یک شب به بستری شدن در بیمارستان نمی‌ارزد، دستورالعمل‌های بهداشتی را جدی‌تر رعایت و از حضور در دورهمی‌های خانوادگی پرهیز کنیم.

چه تناسب به جایی است نامگذاری ولادت حضرت زینب(س‌) به عنوان روز پرستار؛ پرستارانی که طی ۱۰ ماه گذشته از زمان آغاز شیوع ویروس کووید ۱۹ ثابت کردند که در مراقبت و غمخواری از بیماران به بانوی قهرمان کربلا و پرچمدار نهضت اقتدا کرده‌اند و در این راستا هر چقدر خسته و کم‌توان هم شده باشند از هیچ تلاشی دست برنمی‌دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روز پرستار فرصتی بود تا ضمن قدردانی از تلاش‌های این عزیزان، پای حرف‌های‌شان بنشینیم که شنیدن درخواست‌های‌شان در روز منتسب به خودشان خالی از لطف نیست.

بیمارستان رازی رشت از اسفند ماه سال گذشته، یکی از مراکز اصلی درمان بیماران مبتلا به کرونا بوده است و همچنان هم خدمات مربوط به بیماران کووید در این بیمارستان انجام می‌گیرد.

سیده معصومه مصباح، سوپروایزر بیمارستان رازی رشت است که حدود ۲۶ سال سابقه کاری دارد و امسال هم به عنوان پرستار نمونه کشوری انتخاب شده است در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره همکارانی که در راه مبارزه با کرونا به شهادت رسیدند و تبریک فرارسیدن روز پرستار اظهار کرد: در این ۱۰ ماه که از شیوع کووید ۱۹ می‌گذرد، سختی‌های فراوان بر کادر درمان گذشت؛ اوایل در برخورد با این ویروس خیلی بی تجربه بودیم ولی کم کم و به مرور با تحقیقات انجام شده، اکنون با اطلاعات بهتر و بیشتر وضعیت بیماران را مورد ارزیابی و درمان قرار می‌دهیم.

وی افزود: زنجیره انتقال این ویروس با کمک مردم و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی کنترل و قطع می‌شود؛ لذا شست‌وشوی مدام دست و استفاده از ماسک خیلی سریع‌تر ما را به هدف‌مان می‌رساند.

کرونا دست و پا ندارد بلکه ما خودمان آن را انتقال می‌دهیم

این پرستار نمونه کشوری گفت: شب خوش یُمن یلدا را در پیش داریم، شبی که همواره از سالیان دور خاطرات زیبایی را برای مان به جا گذاشته است اما عزیزان امسال در شرایط ویژه‌ای قرار داریم و توجه کنیم که خوشی چند ساعته در یک شب به بستری شدن در بیمارستان نمی‌ارزد، بر این اساس بهتر است که دستورالعمل‌های بهداشتی را جدی‌تر رعایت و از حضور در دورهمی‌های خانوادگی پرهیز کنیم.

مصباح گفت: عزیزان ویروس دست و پا ندارد و این خود ما هستیم که ویروس را از یک فرد به فرد دیگر منتقل می‌کنیم و از یک خانه به خانه دیگر می‌بریم؛ بنابراین مهمانی‌های خانوادگی نقش بسزایی در انتقال این زنجیره دارند.

سواپروایزر بیمارستان رازی رشت خواستار حمایت بیشتر از پرسنل پرستاری طرح ۸۹ روزه شد و تصریح کرد: پرسنل پرستاری ۸۹ روزه که مانند فرزندان ما هستند، از اوایل کرونا به عنوان داوطلب به کمک ما شتافتند با اینکه تاکنون اقدامات متعددی در راستای حمایت و استخدام این نیروها انجام گرفته ولی باید به این عزیزان نگاه ویژه‌ای شود زیرا کسانی بودند که در بحران کووید ۱۹ دست ما را گرفتند و کمک کردند؛ امیدوارم هر چه سریعتر مشکل استخدام آنها که تعدادشان هم کم نیست حل شود.

مردم با کادر درمان یاری کنند

در ادامه هاجر جهانبخش، سرپرستار بخش داخلی دو (کرونا) بیمارستان رازی رشت اظهار کرد: از مردم می‌خواهیم که با کادر درمان یاری کنند و از حضور در دورهمی‌های خانوادگی و شب‌نشینی‌ها بپرهیزند.

وی افزود: فکر کنیم امسال شب یلدا و با دورهمی‌های هر ساله نداریم اما در عوض برای سالیان بعد به سلامت و دلخوش در کنار خانواده باشیم. از اسفند سال گذشته تاکنون سختی‌های زیادی در مراکز درمانی متحمل شدیم تا توانستیم در کاهش زنجیره ویروس کرونا موفق عمل کنیم. انتظار داریم مردم به ما کمک کنند که بتوانیم برای همیشه کرونا را ریشه‌کن کنیم.

مینا اسدی، یکی دیگر از پرستاران بیمارستان رازی رشت که مشغول مراقبت از یکی از بیماران مبتلا به کووید۱۹ بود، گفت: از اسفند ماه با شیوع کرونا علاوه‌بر سختی‌های شغلی، استرس زیادی هم داشتیم تا مبدا این ویروس را به خانواده‌های خود انتقال دهیم ولی به جهت رسالتی که داریم ایستادیم و توانستیم از شدت شیوع کم کنیم لذا از مردم می‌خواهیم همچنان با توجه به توصیه‌های بهداشتی همکاری لازم را داشته باشند تا انشاالله به زودی شاهد ریشه کن شدن این ویروس باشیم.

بهای سنگین دورهمی‌های خانوادگی را افراد در گروه پر خطر و کادر درمان می‌پردازند

مهدی زاهدی، کمک بهیار بیمارستان رازی رشت است که ۱۵ سال سابقه کاری دارد و امسال هم به عنوان نمونه کشوری انتخاب شده است در این گفت‌وگو اظهار کرد: ۱۰ ماه از شیوع کووید ۱۹ می‌گذرد، ما سختی‌های زیادی را پشت‌سر گذاشتیم که حتی یادآوری آن، تلخ و آزاردهنده است.

وی با بیان اینکه متاسفانه انگار قبح این ویروس شکسته شده و مردم با عادی‌انگاری، رعایت نمی‌کنند، یادآور شد: در اسفند ماه سال گذشته همزمان با شیوع کرونا می‌خواستیم برای بخش دیالیز یک درب ورودی جدید ایجاد کنیم، یک هفته دنبال بنا گشتیم کسی جرات نمی‌کرد در بیمارستان حضور یابد ولی الان می‌بینیم موضوع عادی شده و مردم با این ویروس کنار آمده‌اند، حتی در خیابان‌ها شاید از هر ۱۰ نفر، پنج نفر از ماسک استفاده کنند و اینگونه عادی انگاری‌ها، کار ما را در مراکز درمان سخت‌تر می‌کند.

زاهدی بیان کرد: در همین بحران همکارانی را از دست دادیم و حتی پدر خود من هم در این بحران فوت کرد و نمی‌توانم به دیدار مادرم بروم! چرا برخی توصیه‌های بهداشتی را جدی نمی‌گیرند؟! مگر این مناسبت‌ها و دورهمی‌ها فقط برای امسال است؟

وی ادامه داد: هموطنان عزیز فرصت برای برگزاری جشن‌ها و مراسم‌ها و گرامیداشت مناسبت‌ها هست اما سلامتی همیشه نیست و با یک سهل‌الانگاری ممکن است اتفاق غیر قابل جبرانی رخ دهد و بدانید که بهای سنگین دورهمی‌های خانوادگی را افراد در گروه پر خطر و کادر درمان می‌پردازند پس دستورالعمل‌های بهداشتی را جدی بگیرید.

چرخه انتقال ویروس همچنان فعال است

در ادامه هاله قربانی یکی دیگر از پرستاران شاغل در بخش کووید۱۹ بیمارستان رازی ضمن خداقوت گویی به پرستاران شاغل در بخش‌های کرونا مراکز درمانی، از مردم خواست تا شب یلدا به همدیگر کرونا هدیه ندهند.

وی با بیان اینکه چرخه انتقال ویروس همچنان فعال است، افزود: با در خانه ماندن و رعایت توصیه‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی سلامتی را به عزیزان‌مان هدیه دهیم.

این پرستار با اشاره به سختی‌های ۱۰ ماهه گذشته کادر درمان، یادآور شد: یک بیمار مبتلا به کووید ۱۹ داشتیم که دو هفته در بخش ما بستری بود، همراه وی مدام به ایستگاه پرستاری مراجعه می‌کرد و می‌پرسید "شما پرستاران واکسینه شده‌اید؟ پس چرا کرونا نمی‌گیرید؟" در صورتی که در دوران سختی که پشت‌سر گذاشتیم خیلی از همکارانم و حتی خود من به کرونا مبتلا شدیم و متاسفانه به خانواده‌های‌مان هم انتقال دادیم.

بعد از هر مناسبت شاهد اوج‌گیری کرونا هستیم

نجمه امدادی، پرستار بخش کووید بیمارستان رازی هم گفت: زمانی که جشن و اعیاد و مناسبت‌های خاص فرا می‌رسد، استرس ما پرستاران بسیار زیاد می‌شود. چون می‌دانیم به دنبال این مناسبت‌ها شاهد اوج‌گیری مجدد ویروس و افزایش آمار مبتلایان خواهیم بود.

وی بیان کرد: کرونا همچنان بی رحمانه می‌تازد، لذا از مردم عزیز درخواست می‌کنیم شب‌نشینی‌ها را کم یا اصلا به بعد از کرونا موکول کنند؛ اگر یکسال شب یلدا دور هم نباشیم اتفاق خاصی نمی‌افتد در عوض سال‌های بعد می‌توانیم با خیال آسوده از شب‌نشینی در بلندترین شب سال لذت ببریم.

وی عنوان کرد: مردم با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی کمک بزرگی به کادر درمان می‌کنند، زیرا کادر درمان خسته و کم توان شده و نیاز به حمایت شما دارد.

بستری شدن همکاران‌ما در همین بخش تلخ‌ترین خاطره این دوران است

معصومه آقایی، جانشین سرپرستار بخش روماتولوژی بیمارستان رازی رشت خاطرنشان کرد: از اسفند سال گذشته همزمان با شیوع کرونا، بخش روماتولوژی بیمارستان رازی به بخش کرونا تبدیل شده است.

وی ادامه داد: ابتدا که اسم این بیماری را شنیده بودیم خیلی باعث خیلی باعث ترس و وحشت شده بود چون نمی‌دانستیم باید چگونه با آن مقابله کنیم؛ دوران سختی را گذراندیم که پر از خاطرات تلخ و شیرین است.

آقایی اضافه کرد: تلخ ترین خاطره مربوط به بستری شدن همکارانی است دوشادوش ما برای مراقبت از بیماران کرونایی تلاش کرده بودند و در نهایت خود نیز مبتلا و در همین بخش بستری می‌شدند. خوبترین خاطره که می‌توان گفت انرژی مضاعفی به همه پرستاران بخش داد بسلامت ترخیص شدن اولین بیمار مبتلا به کووید ۱۹ بود.

وی بیان کرد: سخت‌ترین بخش کار تحمل این لباس‌ها بود که در گرمای تابستان به دلیل تعریق، کاملا خیس می‌شدیم و با عبوراز جلوی کولر لرز می‌کردیم؛ ولی همه اینها را تحمل کردیم تا مردم ما سلامت باشند، تنها خواسته ما از مردم این است که مراقب خود و خانواده‌هایشان باشند.

به گزارش ایسنا؛ «نرجس خانعلی‌زاده»، «غلامرضا وثوقی‌کیا»، «علی شیخ مرادی»، «ناهید نوشاد» و «تهمینه ادیبی» از پرستاران گیلانی هستند که در مسیر مبارزه با کرونا به شهادت رسیدند و یادشان را گرامی‌ می‌داریم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی روز پرستار همه باهم علیه کرونا دستورالعمل های بهداشتی دورهمی های خانوادگی بیمارستان رازی رشت بهداشتی را جدی بستری شدن کادر درمان مناسبت ها دورهمی ها سال گذشته کووید ۱۹ ۱۰ ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۸۷۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون

 به گزارش تابناک به نقل از مهر، بشیر حاجی بیگی، با اشاره به دستاورد‌های نوین سازمان انتقال خون که در سال گذشته آغاز شد، گفت: اقدامات نوین سازمان انتقال خون باعث شد رتبه اعتباری ما در میان کشور‌های پیشرفته تثبیت شود و در منطقه نیز کماکان با فاصله بسیار زیاد به عنوان مرجع آموزش سازمان بهداشت جهانی در زمینه طب انتقال خون باشیم.

 وی افزود: از جمله اقدامات ارزشمند، انجام آزمایشات غربالگری مولکولی (NAT) است که نقش اساسی در حذف انتقال ویروس‌های خطرناکی نظیر ایدز و هپاتیت از طریق خون و دارو‌های مشتق از پلاسمای خون دارد. همچنین، انجام آزمایش غربالگری آنتی بادی جهت انطباق صد در صدی گیرنده و اهداکننده و پیشگیری از بروز عوارض ناشی از تزریق خون و نیز آزمایش توالی یابی ژنتیکی (HLA) به روش (NGS) جهت بررسی سازگاری بافتی و تسهیل انجام پیوند سلول‌های بنیادی خونساز برای بیماران نیازمند به آن در داخل کشور از فعالیت‌هایی بود که از سال گذشته در دستور کار قرار گرفته و گسترش خدمات نوین و توسعه کمّیت و کیفیت این خدمات وابسته به این حمایت و تخصیص اعتبارات مناسب برای تأمین ملزومات مرتبط است.

حاجی بیگی با اشاره به جایگاه ممتاز سازمان انتقال خون در تأمین خون سالم و صد درصد داوطلبانه در میان کشور‌های منطقه و جهان و تأمین صد درصدی نیاز‌های بیمارستانی در مورد خون و فراورده، گفت: تمامی این افتخارات مرهون همراهی مردم نوع دوست و حمایت‌های مسئولان اجرایی کشور و نمایندگان مجلس است و انتظار داریم در آینده نیز از این حمایت‌ها برخوردار شویم.

دیگر خبرها

  • بیش از ۲۳ هزار خدمت روانپزشکی در غرب خراسان رضوی ارائه شد
  • یا اضافه کاری یا اخراج، پاسخ بیمارستان به اعتراض پرستاران
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • استطاعت جسمی ۸۳ هزار زائر حج تمتع ۱۴۰۳ نهایی شد
  • جزئیات لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران/ از استخدام تا معیشت
  • پیگیری لایحه حمایت از حقوق مادی و معنوی پرستاران
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • بازیگر کلیدی سریال نون خ از کوه افتاد و در بیمارستان بستری شد