Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@23:29:06 GMT

طولانی ترین شب سال را سنگ شیشه عمرمان نکنیم

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۸۸۴۴۰

طولانی ترین شب سال را سنگ شیشه عمرمان نکنیم

ایسنا/گیلان سال ها و قرن هاست که خانواده‌های ایرانی شب یلدا را جشن گرفته و دور هم جمع می شوند، اما امسال و با حضور مهمان ناخوانده کرونا این شب زیبا را تبدیل به سنگی بر شیشه عمر خود و عزیزانمان نکنیم.

«یلدا» برگرفته از واژه سریانی به معنای زایش است و شب چله هم که مترادف شب یلداست از آن روست که چهل روز اول زمستان را «چله بزرگ» و بیست روز بعد از آن را «چله کوچک» نامیده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابوریحان بیرونی از این جشن با نام «میلاد اکبر» نام برده و منظور از آن را «میلاد خورشید» دانسته است.

در آثارالباقیه بیرونی، از روز اول دی ماه با عنوان «خور» نیز یاد و در قانون مسعودی نسخه موزه بریتانیا در لندن، «خُره روز» ثبت شده؛ اگرچه در برخی منابع دیگر «خرم روز» نامیده می شود.

و سال ها و قرن هاست که خانواده‌های ایرانی شب یلدا را جشن گرفته و دور هم جمع می شوند و از جمله آیین مرسوم این شب تزیین سفره یلدا با انواع میوه از جمله مهمترین آن انار و هندوانه و تنقلات است و پس از سرو تنقلات، شاهنامه‌ می خوانند و علاوه بر قصه‌گویی بزرگان خانواده به نیت رسیدن به آرزوهای خوبشان به دیوان حافط تفال می زنند.

امسال ولی به دلیل شیوع ویروس کرونا باید در برگزاری این رسم شیرین دیرینه تجدید نظر کنیم تا یلدایی که به معنی زایش و بهانه ای برای جشن و شادی ما بود، تبدیل به محل انتشار ویروس کرونا نشده و یک عمر خاطره تلخ برایمان به یادگار نماند.

رفتارهای زیبایی که بستر مناسب برای انتشار کروناست

فرهاد رحمان زاده، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بندرانزلی در گفت وگو با ایسنا، ضمن اشاره به فرارسیدن شب یلدا که یکی از رسوم دیرینه ایرانی‌هاست، اظهار کرد: به رسم قدیم زمانی که عزیزانمان را می بینیم، دست می‌دهیم، همدیگر را در آغوش می گیریم و می بوسیم و رسم شیرین دید و بازدید و صله رحم را به جا آوریم؛ در حالی که این رفتارهای زیبای ما ایرانی ها برای ویروس کرونا یک بستر مناسب برای انتشار است.

وی افزود: ویروس کرونا با این شکل عجیب و غریب اش ناخواسته وارد زندگی ما شد و شاید از این به بعد تا مدت ها در کنار ما باشد؛ آنچه که مهم است نوع برخورد صحیح ما با این مهمان ناخوانده است که بودن یا نبودن این بیماری را تعیین می کند.

رحمان زاده با تاکید بر اینکه امسال علیرغم میل و باورمان باید در برگزاری رسمی که در قرن های گذشته شکل گرفته تجدید نظر کنیم، گفت: یلدای امسال باید براساس حضور این ویروس یک شکل جدیدی از زندگی را تعریف کنیم و توجه بیشتری به بهداشت فردی و اجتماعی داشته باشیم.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بندرانزلی گفت: یکی از مراسم هایی که می‌تواند اثر مناسبی برای گسترش ویروس کرونا داشته باشد، دورهمی های خانوادگی مثل شب یلداست و علیرغم میل باطنی و مناسبات این سنت ها و باورها باید همه به این نتیجه برسیم که مثل سابق نمی‌توانیم دور هم جمع شویم و صله رحم انجام دهیم، مخصوصا در شهرهایی که وضعیت قرمز دارند، اوضاع بدتر است.

وی تصریح کرد: در زمانه ای هستیم که تکنولوژی جای بسیاری از چیزها را برایمان پر کرده و در محیط مجازی چندین نفر در مکان‌های مختلف می‌توانند جمع شوند و تصویری همدیگر را ببینند لذا این را باید جایگزین دورهمی های واقعی کرد ولی بعضی از ما همچنان نمی خواهیم این قضیه را باور کنیم؛ در حالی که اگر قرار است در جامعه امروز زندگی کنیم باید واقعیت های آن را هم مورد توجه قرار دهیم.

رحمان زاده، با تاکید بر اینکه با استفاده از ظرفیت فضای مجازی باید جای خالی رفتارهای دور هم نشینی را یاد بگیریم تا به خودمان و دیگران آسیب نرسانیم، افزود: بسیاری از شهروندان خطر را احساس کرده اند

و از این دورهمی ها پرهیز می کنند ولی با این حال عده ای بی احتیاطی کرده و زمانی که از مجلس دورهمی بیرون می‌آیند اسباب گرفتاری خود و دیگران از جمله کادر درمان را فراهم می‌کنند لذا همه با هم تلاش کنیم تا یلدایمان به سلامت باشد.

برخورد با برگزارکنندگان شب یلدا

اسماعیل میرغضنفری، فرماندار شهرستان بندرانزلی در جلسه ستاد کرونا با اشاره به اعلام وضعیت قرمز این شهرستان، با تاکید بر اینکه در شب یلدا هیچ مراسمی در بندرانزلی برگزار نخواهد شد، تاکید کرد: میراث فرهنگی و اصناف توجه داشته باشند در هیچ نقطه از شهرستان برگزاری شب یلدا از جمله در باغ و رستوران و یا جاهای دیگر نداریم و قطعا نیروی انتظامی در صورت مشاهده برخورد قانونی خواهند داشت.

وی با اشاره به اینکه در اعلام تعطیلی مراکز تجاری و اصناف تابع دستورالعمل‌ها هستیم، افزود: سلامت مردم برای ما بسیار اهمیت دارد ولی در کنار آن معیشت نیز برای ما بسیار مهم است و نمی خواهیم وضعیتی ایجاد کنیم که اصناف را به دردسر انداخته و یا مردم برای تامین اقلام ضروری خود دچار مشکل شوند ولی اگر تذکر موثر واقع نشد، در اعمال محدودیت ها جدی خواهیم بود.

فرماندار شهرستان بندرانزلی تصریح کرد: داخل شهر اعمال محدودیت تردد از ۲۱ شب تا چهار صبح است که ممکن است باعث بروز مشکلاتی شود لذا خواهش می‌کنم خود شهروندان در این زمینه رعایت لازم را داشته باشند.

میرغضنفری با تاکید بر اینکه ‌اجرای دستورالعمل ها با همراهی مردم ما را نجات می دهد ولی اگر مردم تصمیمات ما جدی نگیرند، قطعا موفق نخواهیم بود، تصریح کرد: اگر ارتباط دو سویه مسئولان و مردم نباشد راه به جایی نبرده و در قطع زنجیره انتقال موفق نخواهیم شد لذا مردم همراهی لازم را داشته باشند.

قطع زنجیره انتقال کرونا با برگزاری یلدای مجازی

حجت الاسلام والمسلمین حسن اسکافی، معاون آموزشی حوزه علمیه قائمیه برادران شهرستان بندرانزلی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: صله رحم یکی از موارد رفتاری است که خدای متعال در قرآن کریم به آن اشاره کرده و در آیه ۳۶ از سوره مبارکه نسا احسان به پدر و مادر و خویشاوندان را در ردیف پرستش خود قرار داده است؛ همچنین یکی از کسانی که در روایات ملعون شمرده شده قطع کننده صله رحم هستند.

وی با تاکید بر اینکه شب یلدا یکی از مناسبت ها برای صله رحم است و خانواده ها در طولانی ترین شب سال دورهم جمع می شوند، تصریح کرد: البته صله رحم فقط دید و بازدید حضوری نیست و از نظر علما باید تابع ستاد ملی کرونا باشیم. اگر آنها اجازه ندادند و گفتند این کار ممنوع است باید این تجمعات و دید و بازدیدها که احتمال سرایت ویروس در آن وجود دارد را برگزار نکنیم.

اسکافی با تاکید بر اینکه طبق آیات و روایات کمک مالی و فکری هم به عنوان صله رحم هستند، گفت: در شب یلدا و با هدف رعایت دستورالعمل های بهداشتی و کمک برای قطع زنجیره انتقال می توانیم به صورت مجازی با عزیزان خود در ارتباط باشیم و این شب را برای خود و دیگران خاطره انگیز کنیم.

معاون آموزشی حوزه علمیه قائمیه برادران شهرستان بندرانزلی تصریح کرد: البته باید توجه کنیم همین فضای مجازی باعث ریخت و پاش و چشم و هم چشمی ها نشود تا مبادا زمینه ایجاد رنجش را فراهم کند؛ مخصوصا در این ایام حواسمان باشد پدرها شرمنده خانواده نشوند.

چقدر خوب است یلدای امسال در سایه توجه به دستورالعمل های بهداشتی و پرهیز از حضور در دورهمی ها، اولین و آخرین یلدایی باشد که کرونا در بین ما بود و سال ۱۴۰۰ طولانی ترین شب سال را در کنار همه عزیزانمان که این روزها قرنطینه را رعایت می کنند، برگزار کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی همه باهم علیه کرونا شب یلدا یلدای مجازی شهرستان بندرانزلی ویروس کرونا صله رحم شب یلدا دور هم هم جمع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۸۸۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟

همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که همانگونه که در گزارش روز ۱۳ اردیبهشت روزنامه همشهری نیز به آن پرداخته شد، ایران هم در زمان اوج ویروس کرونا از وارد کنندگان واکسن کرونا بود، تقریبا ۱۲درصد واکسن‌های وارداتی به ایران هم آسترازنکا بود، چیزی حدود ۲۵ میلیون دوز، به همین دلیل یک نگرانی جدید از تزریق این واکسن در اذهان عمومی شکل گرفت.

هشدارها و توصیه‌ها در ایران

نگرانی‌ که البته به گفته متخصصان تنها در صورت بروز عوارض در همان روزها و هفته‌های ابتدایی تزریق واکسن جدی است اما با گذشت دو سال از زمان تزریق و نبود علائم، دیگر خطری وجود ندارد.

البته در همان ماه‌های شروع واکسیناسیون در ایران و انجام ارزیابی‌های اولیه روی واکسن آسترازنکا توصیه‌هایی به عدم تزریق واکسن آسترازنکا برای گروه‌های سنی خاص(افراد زیر ۴۰ تا ۵۰ سال به ویژه زنان) مطرح شد.

مرگ‌هایی که باعث توقف واکسیناسیون در اروپا شد

البته تزریق آسترازنکا تنها منجر به بروز عوارض نشده و از آنجایی که مهمترین عارضه آن لخته شدن خون است، مرگ‌هایی به دلیل تزریق این واکسن نیز گزارش شده است. در همان ابتدای واکسیناسیون اتریشی‌ها از مرگ یک پرستار به دلیل اختلال انعقاد خون بعد از تزریق آسترازنکا خبر دادند، پس از آن هم مصرف‌کننده دیگری در این کشور دچار آمبولی ریه شد. همزمان در دانمارک هم یک مرگ و بروز خونریزی مغزی در بیمار دیگر ناشی از تزریق واکسن ثبت شد. مرگ‌هایی که به صورت موردی در دیگر کشورها هم گزارش می‌شد و توقف استفاده از این واکسن را در این کشورها در پی می‌آورد. موج توقف تزریق واکسن‌های آسترازنکا در اروپا از اسفند ۹۹ آغاز شد، ابتدا نروژ، ایسلند، بلغارستان، اتریش، هلند،‌ دانمارک و ایرلند و پس از آن‌ها، فرانسه، آلمان و بریتانیا، استونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، رومانی و لاتویا دستور توقف واکسیناسیون با این واکسن را دادند.

بیشتر بخوانید:

واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد

اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید

اکنون و پس از چند روز از تائید بروز عوارض نادر با تزریق واکسن آسترازنکا توسط شرکت سازنده و گذر بیش از دوسال از ممنوعیت آن در تعدادی از کشورهای اروپایی، شرکت آسترازنکا تصمیم به جمع آوری، پس گرفتن و حذف عرضه این واکسن در سراسر دنیا گرفته است.

پس گرفتن، جمع‌آوری و حذف تنها به دلایل تجاری!

به گزارش تلگراف، شرکت سازنده آسترازنکا دلایل تجاری را برای کنار گذاشتن این واکسن ذکر کرده است. این شرکت به طور داوطلبانه «مجوز بازاریابی» خود را در اتحادیه اروپا پس گرفته و در بیانیه‌ای اعلام کرده که واکسن دیگر تولید نمی‌شود و دیگر نمی‌توان از آن استفاده کرد.

مواجهه آسترازنکا با شکایت ۱۰۰ میلیون پوندی

آسترازنکا به دلیل پذیرش اسناد ارائه شده به دادگاه در مورد یک عارضه جانبی نادر ناشی از تزریق این واکسن، با شکایت ۱۰۰ میلیون پوندی در بریتانیا مواجه است. آسترازنکا در دادگاه پذیرفته است است که واکسن‌های آن می‌تواند در موارد بسیار نادری باعث ایجاد TTS یا ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی شود یا به عبارت ساده تر لختگی خون یا کاهش پلاکت‌های خون شوند. ترومبوز در واقع به موقعیتی گفته می‌شود که یک لخته در داخل عروق سالم تحت شرایطی خاص ایجاد شود که می‌تواند مانع جریان خون در عروق شود. اگر این لخته یا تکه‌ای از آن در بدن شروع به حرکت کند به آن ترومبوآمبولی می‌گویند.

عوارض واکسن چه علائمی دارد؟

ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی (TTS) یک بیماری نادر اما جدی است که با تشکیل لخته‌های خون همراه با سطوح پایین پلاکت‌ها در خون مشخص می شود. این عارضه عمدتا با واکسن‌های خاص COVID-۱۹، به ویژه واکسن‌های ناقل آدنوویروس مانند آسترازنکا و واکسن «جانسون و جانسون» مرتبط بوده است.

ترومبوسیتوپنی معمولا در عرض چند روز تا چند هفته پس از واکسیناسیون ظاهر می شود. علائم شامل سردرد شدید، درد شکم، تورم پا، تنگی نفس و علائم عصبی است. این علائم می‌تواند نشان دهنده تشکیل لخته‌های خون در قسمت‌های مختلف بدن مانند مغز، شکم یا ریه‌ها باشد.

علت دقیق TTS به طور کامل شناخته نشده است، اما اعتقاد بر این است که شامل یک پاسخ ایمنی است که توسط واکسن ایجاد می‌شود، که منجر به لخته شدن غیر طبیعی و تخریب پلاکت می شود. تشخیص این عارضه نیاز به ارزیابی بالینی، مطالعات تصویربرداری برای تشخیص لخته‌های خون و آزمایش‌های آزمایشگاهی برای تایید تعداد پایین پلاکت‌ها دارد.

کد خبر 850366 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها کرونا سلامت واکسن آسترازنکا خبر مهم كرونا در ايران واکسن کرونا پزشکی

دیگر خبرها

  • عکس‌| پایان مصدومیت طولانی‌مدت یک پرسپولیسی
  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • امتحانات نهایی را تبدیل به بت نکنیم / روش‌های مناسب مطالعه صحیح
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • ثبت رکورد طولانی ترین پرش اسکی توسط تیم ردبول (فیلم)
  • نشستن بیشتر از ۵ ساعت؛ افزایش ۲ سانتی‌متری دور کمر
  • جریمه خودرو‌هایی که شیشه دودی دارند چقدر است؟
  • خودروهایی که شیشه دودی دارند، جریمه می‌شوند
  • کشف ۲۲ کیلوگرم شیشه در میناب