Web Analytics Made Easy - Statcounter

خانواده به‌عنوان بنیان اصلی جامعه، در طول تاریخ، تحت تأثیر تحولات گوناگون اقتصادی و اجتماعی، دگرگون‌شده است؛ به‌طور حتم مسائل خانواده‌های امروز ایرانی با خانواده پنجاه یا صد سال پیش تفاوت‌های عمده‌ای دارد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛انسانها در زندگی دارای حقوقی هستندکه یکی از اساسی‌ترین حقوق هر انسان آزادی در انتخاب است؛  به این دلیل آزادی در انتخاب مهم است که در پی انتخاب ما، مسئولیت به وجود می آورد و این مسئولیت در واقع صرفاً متوجه خودمان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گاهی اوقات ما تصمیم‌هایی در زندگیمان می‌گیریم که این تصمیم ها نه تنها در روند زندگی و سرنوشت ما تاثیر‌گذار است، بلکه سرنوشت زندگی بقیه را هم تغییر می‌دهد. به همین دلیل یکی از تصمیم‌های  بسیار مهم در زندگی ازدواج است و اینکه ما بر مبنای چه چیزی ازدواج میکنیم؛ چرا که این تصمیم در ادامه بر روند رشد و تربیت یک یا چند انسان دیگر به عنوان فرزندان این زوج موثر خواهد بود.

 در فرایند ازدواج فرد باید به چند عامل توجه کند: نخستین عامل جذابیت‌های جسمانی و ظاهری است. اکثر افراد دوست دارند در کنار شخصی  با ظاهری جذاب و زیبا زندگی کنند و حتی خود ما هم دوست داریم با فردی ازدواج کنیم که زیبایی قابل قبولی داشته باشد.

دومین نوع جذابیت، جذابیتهای موقعیتی است مثلاً اکثر افراد دوست دارند بگویند پدر یا مادر من پزشک یا مهندس است یا اینکه بگویند ما در وضعیت مالی بسیار خوبی قرار داریم و همه اینها در فرایند فرزندآوری موثر است. به این دلیل جذابیت های موقعیتی مثل تحصیلات ،شغل، جایگاه اجتماعی ، جایگاه خانوادگی و بعد مالی مهم است که فرزند ما بتواند در آینده به ما افتخار کند.

سومین جذابیت، جذابیتهای شخصیتی است که قطعاً این مهم ترین بعد و ملاک جهت انتخاب است، در  فرآیند انتخاب همسر مهمترین ملاک باید ملاک شخصیتی باشد تا ملاک ظاهری، یعنی با شخصی ازدواج کنیم که ویژگی های شخصیتی خوبی را دارا باشد، مثلا زمانی که  ما وارد پروسه ازدواج میشویم بعد شخصیتی فرد به ما می گوید چگونه انسانی است؟ وقتی به مشکلی بر می‌خورد چگونه مشکلات خود را حل میکند؟ چگونه نیازهای خود را برآورده می کند؟ آیین و دین این شخص چگونه است ؟ در ارتباط با آدم ها، اخلاق و رفتار این شخص چگونه است؟ چه در ارتباط با من که همسرش هستم چه در ارتباط با بچه ها چگونه رفتار میکند؟ جواب همه این سوال ها از بعد شخصیتی سرچشمه می گیرد.

عامل چهارم عامل شباهت‌ها و عامل پنجم عامل تفاوتها است که یکی از این دو ملاک برای انتخابکافی است؛ خدا انسان ها را جوری خلق کرده که تفاوت های فردی بین آنها وجود دارد اما گاهی اوقات جذابیت‌های شباهتی، شخص را جذب دیگران می‌کند. این بدین معناست که هر کسی که شبیه به او باشد ما آن شخص را دوست داریم مثلا اگر که درون گرا باشید درونگرا دوست داریم و اگر برون گرا باشیم افراد برون گرا را دوست داریم و به گونه ای جذبش می شویم.

مثلا اگر اهل تفریح باشیم جذب  افرادی می شویم  که اهل تفریح هستند یا اگر به خانه نشینی علاقه مندیم جذب  افرادی می شویم که اهل خانه نشینی هستند اما بعضی از افراد اینگونه نیستند و کسانی را دوست دارند که با آنها تفاوتهای زیادی دارند و همه اینها بر می‌گردد به مزاج و تفاوت شخصیت آدم ها.

گاهی یک فرد برونگرا دوست دارد با یک فرد درونگرا ازدواج کند و گاهی برعکس یک انسان برونگرا دوست دارد با یک فرد درونگرا ازدواج کند، همه این عوامل در قبل از ازدواج تعیین کننده هستند و بعد از ازدواج هم نقش بسیار مهمی در زندگی زناشویی دارد. حضور بعضی عوامل کمرنگ تر می شود مثل جذابیت های ظاهری و حضور بعضی عوامل در زندگی پر رنگ ترمی‌شود مثل جذابیت‌های موقعیتی و جذابیت‌های شخصیتی. به همین خاطر همه این ها در الگوهای فرزندپروری مان نقش دارند.

بعد از ازدواج، آن چیزی که روی شخصیت کودکان اثر می‌گذارد به خصوص از زمان تولد تا دوره نوجوانی والدین هستند که بیشترین اثر گذاری را در دوران کودکی دارند.

بیشترین زمانی که کودک می گذراند با والدین خویش است.کودکان ما دائما در حال الگوسازی هستند و این الگوها را به صورت مستقیم و غیر مستقیم می‌گیرند. الگوهای مستقیم زمانی شکل میگیرد که فرد با کودک خود در ارتباط است،کودک رفتارها و کارهای والد را می بیند و الگوبرداری می‌کند اگر که والد کار خوبی انجام دهم کودک  هم کار خوبی انجام می‌دهد.گاهی اوقات هم الگوبرداری به صورت غیر مستقیم است. مثل اینکه پدر و مادر کودک را جاهایی می‌برند که با الگوهای خوب روبرو شود، وقتی  کودک به جاهایی برود که با کودکان خوبی در ارتباط باشد یا حتی در محیط های خوبی قرار بگیرد  و در آن محیط ها مشاهده کند که به  بچه ها بخاطر کارهای مثبت جایزه و پاداش می دهند؛ درمقابل کودک ما هم از این  رفتار خوب  الگو برداری میکند. به این روش الگوبرداری غیر مستقیم می گویند. عمیق ترین تاثیر این  روابط را والدین روی کودکان می‌گذارند مخصوصاً مراقب اولیه که معمولاً مادر است.

کودکان به رفتار والدین خود توجه کرده و اگر رفتاری از طرف والدین مورد تأیید و پذیرش باشد، او نیز به تقلید آن رفتار می‌پردازد. همچنین کودک رفتارهایی را بیشتر مورد تقلید قرار می‌دهد که آن رفتارها از طرف فرد مورد علاقه او باشد. کسی که رابطه عاطفی نزدیک تری با کودک دارد می‌تواند تأثیر بیشتر بر روی تفکرات و ایجاد هویت در کودک بگذارد.

تقلید و تعیین هویت از طرف والدین بر فرزندان کاملاً به طور طبیعی اتفاق می‌افتد، بدون اینکه والدین طرح و برنامه برای این موضوع داشته باشند. وقتی فرزندان در سنین کودکی هستند همواره والدین را افرادی ایده آل و قهرمان دنیای خویش در نظر می‌گیرند و همیشه این تصور را دارند که والدین قادرند هر کاری را انجام دهند.

ما دو حافظه داریم حافظه شناختی و حافظه هیجانی؛ حافظه هیجانی از زمان تولد فعال است و حافظه شناختی از سه سالگی به بعد فعال می شود و  به مرور زمان این حافظه شکل می‌گیرد و در زمان نوجوانی کامل می‌شود. به همین خاطر وقتی والدین در رابطه با فرزندان عملکرد خوبی داشته  باشند و الگوهای خوبی باشند همه هیجانات را به درستی در کودکان خود ایجاد می کنند.

ابعاد شناختی و منطقی در واقع مسائل فهمیدن و دانستن را در بچه ها ایجاد می‌کنند بچه با الگوهایی در محیط روبرو می شود که همه اینها می‌توانند الگوهای برتر در جامعه باشند. به همین خاطر نقش والدین بسیار تعیین کننده در ایجاد و شکل گیری و حفظ و تداوم زیادی در پویایی کودکان ما است.

"نجمه هوشیار؛ کارشناسی ارشد روانشناسی"

نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس: موانع ازدواج و فرزندآوری برطرف می‌شودنقش گرانی پوشک و وابستگی به واردات آن در تمایل زوجین به "فرزندآوری"/ لزوم برخورد قضایی با مقصراناهمیت "فرزندآوری" در کلام رهبر معظّم انقلاب/ فرزند نیکو از سعادت انسان است

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ازدواج فرزندآوری ازدواج فرزندآوری دوست داریم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۸۹۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه به موضوع جوانی جمعیت و فرزندآوری در گتوند

یاسر محمد جونی معاون سیاسی اجتماعی فرماندار گتوند گفت: فرزند آوری و جوانی جمعیت یکی از اهداف عالیه دولت است، که این موضوع در سطح کشور، استان و خاصه شهرستان گتوند از اهمیت بالایی برخوردار است.

او می گوید: از ادارات مربوطه در شهرستان انتظار می رود بیش از پیش در این رابطه اهتمام بیشتری داشته باشند و در فرهنگ سازی و ترویج فرزند آوری و جوانی جمعیت تلاش بیشتری داشته باشند.

 میلاد صافی معاون شبکه بهداشت و درمان گتوند گفت: فرزند آوری یک مبحث گسترده ای است، که ما نمی توانیم یک ارگان را در این خصوص دخیل بدانیم، بلکه از حاکمیت تا وضعیت اقتصادی و معیشتی و ...به این موضوع ارتباط مستقیم دارند، که مرکز بهداشت درمان گتوند در خصوص فرزند آوری و جوانی جمعیت در سطح شهرستان برنامه هایی را شروع کرده است.

معاون شبکه بهداشت و درمان گتوند گفت: در سال ۱۴۰۲ مرکزهای مشاوره ازدواج، باروری و آمادگی های زایمان در سطح شهرستان مداوم برقرار بوده است، که پیرو همین مسئله مقرر شده است که در سال ۱۴۰۳ دو مرکز مشاوره فرزند آوری و جوانی جمعیت در شهرهای جنت مکان و سماله دایر شود.

او می‌گوید: هدف از ایجاد مراکز مشاوره در سطح شهرستان گتوند، برای مشاوره و آموزش دادن به خانواده ها در خصوص فرزند آوری و جوانی جمعیت است.

معاون شبکه بهداشت و درمان گتوند گفت: در سال ۱۴۰۱ مرکز بهداشت و درمان  در سطح شهرستان ۶۸ درصد به خانواده ها مشاوره داد، که در سال ۱۴۰۲ به ۹۶ درصد رسیده است، امیدواریم که در سال ۱۴۰۳ این مشاوره هادر سطح شهرستان افزایش پیدا کند.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  • توجه به موضوع جوانی جمعیت و فرزندآوری در گتوند
  • در کنار همه مسایل اقتصادی به ابعاد فرهنگی فرزندآوری توجه شود
  • موانع فرزندآوری باید رفع شود/ زوج‌های جوان و مجرد‌ها باید در مسیر رونق بخشی به خانواده قرار بگیرند
  • جزئیات جدید از پیدا شدن دختر صحرا؛ پشت‌پرده دزدیده شدن «یسنا» فاش شد!
  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است/ روند کاهشی در مرکز استان
  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است / کاهش جمعیت در مرکز استان
  • والدین دارای نوآموز بخوانند
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟
  • برگزاری جشن‌های مادرانه در مساجد برای ترغیب مادران به فرزندآوری