Web Analytics Made Easy - Statcounter

واکسن کووید-۱۹ برای افرادی که دارای مقادیر زیادی از ترکیبات پرفلورین (PFAS) در خون هستند، تاثیر کمتری دارد.

به نیوز، لیندا بیرنبام، سم شناس و مدیر سابق انستیتوی ملی علوم بهداشت محیط ایالات‌متحده گفت: مشخص شده است که میزان بالای قرار گرفتن در معرض PFAS با بسیاری از عوارض جانبی سلامتی از جمله اختلالات سیستم ایمنی بدن مرتبط است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این بدان معناست که افرادی که سطح بالایی از PFAS در خون دارند پاسخ ضعیف‌تری به واکسن کووید-۱۹ داشته و آنتی بادی‌های کمتری در برابر واکسن ایجاد می‌کنند.

بیرنبام گفت: «اینگونه نیست که شما پاسخی دریافت نخواهید کرد، اما ممکن است میزان حفاظت شما در برابر ویروس کم باشد.»

دانشمندان تاکید کردند که در حال حاضر افراد باید دو دوز واکسن دریافت کنند، بعد از این دوز، افراد می‌توانند برای تعیین سطح آنتی‌بادی آزمایش شوند. بیرنبام افزود: اگر این سطح پایین باشد، تقویت کننده سوم نیز لازم است.

بیش از ۵۰۰۰ نوع PFAS وجود دارد که همه آن‌ها توسط صنعت تولید می‌شوند. این ترکیبات که به عنوان «مواد شیمیایی پایدار» شناخته می‌شوند (زیرا در محیط تجزیه نمی شوند) در سراسر جهان در آب آشامیدنی، آب‌های سطحی و خون انسان یافت می‌شوند. منابع بی‌شماری ازجمله بسته‌بندی فست‌فود، محصولات مراقبت شخصی، مواد آرایشی، فرش، پارچه‌های ضد آب، کف اطفاء حریق و موارد دیگر حاوی این مواد است.

علاوه بر اختلالات ایمنی، PFAS با نرخ بالاتر بیماری تیروئید، سرطان، چاقی، دیابت نوع دو و همچنین آسیب به مغز و اختلالات تولید مثل مرتبط هستند.

تاکنون نتایج تحقیقات مشخص کرده است، افرادی که سطح خون PFAS بالای ۲۲.۵ قطعه در هر میلیارد دارند، مشکلات سلامتی بیشتری نسبت به افرادی که کمتر در معرض این مواد قرار دارند، از جمله پاسخ ایمنی را تجربه خواهند کرد.


 

جیمی دوویت، سم شناس و دانشیار دانشگاه کارولینای شرقی که تحقیقات گسترده در مورد این ترکیبات و سلامت انسان انجام داده است، گفت: «این بدان معنا نیست که همه آن‌ها بیمار خواهند شد، اما آنان بیشتر در معرض خطر قرار دارند.»

سطح متوسط ‌این مواد در خون در جمعیت ایالات متحده پنج قسمت در میلیارد است. با این حال، ساکنان برخی مناطق، میزان بالاتر از حد متوسط ‌ملی در خون دارند.

مطالعه‌ای در مورد مبتلایان به کووید-۱۹ در دانمارک نشان داد، افرادی که سطح بالاتری از نوعی ترکیب پرفلورین (PFBA) در خون خود دارند، واکنش ویروسی شدیدتر و همچنین میزان مرگ‌ومیر بالاتری را تجربه می‌کنند.

دیویت گفت: «این خطر واقعی است؛ ما می‌خواهیم مردم واکسینه شوند و برای سیستم ایمنی بدن خود ابزاری اضافی برای مبارزه فراهم کنند.»

در زمان ریاست‌جمهوری ترامپ، مدیریت EPA هرگونه مقررات معنی‌دار درباره این ترکیبات را به تاخیر انداخته است. اما ملانی بنش، وکیل قانونگذاری در کارگروه محیط زیست گفت که دولت بایدن PFAS را در طرح عدالت محیطی خود گنجانده است.

این طرح شامل تنظیم PFAS طبق قانون Superfund است که ترکیبات را به عنوان مواد خطرناک برچسب گذاری می‌کند. این امر مستلزم این است که صنعت انتشار مواد شیمیایی را گزارش کند و به سازمان حفاظت محیط زیست اجازه دهد از متخلفان شکایت کرده و آن‌ها را مسئول پاکسازی کنند.

دولت بایدن همچنین گفته است که استاندارد قابل اجرای قانونی برای PFAS در آب آشامیدنی تعیین می‌کند. در حال حاضر، سازمان حفاظت محیط زیست فقط یک توصیه مشاوره بهداشتی برای ۷۰ قسمت در تریلیون آب آشامیدنی تعیین کرده است، سطحی که چندین ایالت، مانند نیوهمپشایر، آن را نپذیرفته است.

این افراد واکسن کرونا نزنند/ بازگشت به زندگی عادی از پایان بهار ۲۰۲۱ آیا بعد از تزریق واکسن کرونا باز هم ممکن است مبتلا شویم؟ خطر تزریق واکسن کرونا کمتر از دریافت نکردن آن است داغ‌ترین اطلاعات کارشناسان امریکایی از واکسن کرونا واکسن کرونا بزنیم یا در انتظار ایمنی طبیعی بمانیم؟ شاید لازم باشد هر سال واکسن کرونا بزنیم ایران کدام نوع واکسن کرونا را می‌خرد؟  

اخبار ویروس کرونا در ایران و جهان را اینجا بخوانید

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: واکسن کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۹۰۶۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، ایرج خسرونیا، در آستانه برگزاری کنگره متخصصان داخلی ایران، اظهار داشت: امسال در مورد تازه‌های بیماری‌های دستگاه گوارش، تازه‌های بیماری‌های قلب و عروق، ریه، بیماری‌های عفونی و…، سخنرانی خواهیم داشت؛ همچنین پیرامون عوارض مزمن و کهنه بیماری کرونا و تازه‌های درمان آن نیز مباحث خوبی خواهیم داشت.

وی افزود: در شرایط پیش رو مهم‌ترین نگرانی بی توجهی به بهداشت فردی و اجتماعی است و اینکه مردم دیگر ترسی از بیماری کرونا ندارند و بهداشت را رعایت نمی‌کنند، ماسک نمی‌زنند و دخانیات مصرف می‌کنند؛ متاسفیم که بگوییم تعداد مصرف کنندگان سیگار و دخانیات نسبت به چهار دهه پیش بیشتر شده و به ویژه در زنان کشور گسترش بیشتری پیدا کرده است.

خسرونیا گفت: متأسفانه هر روز شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم و عوارض مصرف دخانیات، بیشتر از گذشته مشهود است.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با بیان اینکه هر سال تعداد فراوانی رزیدنت داخلی پذیرش می‌شود ولی همچنان از این بابت کمبود‌هایی داریم، افزود: اغلب این متخصصان برای ادامه تحصیل به رشته‌های فوق تخصصی جذب می‌شوند یا اینکه مهاجرت کرده و یا از گردونه درمان به دلایل مختلف خارج می‌شوند.

خسرونیا گفت: عده فراوانی از پزشکان فارغ التحصیل، متأسفانه به اقدامات زیبایی برای مراجعان مطب خود روی آوردند این در شرایطی است که وجود متخصص داخلی در مسیر درمان و رسیدگی به بیماران در سراسر کشور همیشه پر اهمیت بوده است.

وی افزود: امروزه همکاران جوان فارغ التحصیل به رشته‌هایی که درآمد بیشتری خواهد داشت مانند فوق تخصص گوارش و یا قلب و عروق گرایش پیدا کردند و متأسفانه به رشته‌های عفونی و خون کمتر توجه می‌شود و متقاضی کمتری دارد.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ضمن ابراز نگرانی از اینکه مطب‌های متعددی تعطیل شده و بدین ترتیب در آینده نزدیک جایگزینی برای متخصصان و فوق تخصص‌هایی که از گردونه طبابت خارج شده و یا مهاجرت می‌کنند وجود نخواهد داشت، گفت: شاید در آینده‌ای نه چندان دور هموطنان برای درمان بیماری‌های صعب العلاج خود مجبور به خروج از کشور باشند.

خسرونیا ادامه داد: پزشکان از دیدگاه مردمی جز گروه‌های شغلی با درآمد خوب هستند ولی در واقع این‌طور نیست و فقط حدود ۱۰ درصد پزشکان درآمد خوبی دارند و از شغل خود راضی هستند؛ جالب اینکه تمامی مسئولین و سیاستگذاران کشور نیز برای درمان خود به همین ۱۰ درصد پزشک معروف و پردرآمد مراجعه می‌کنند و تصور می‌کنند همه مطب‌ها به همین اندازه شلوغ و پر مریض است.

رئیس سی و چهارمین کنگره علمی سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران افزود: یکی از مشکلات عدیده جامعه پزشکی مربوط به تعرفه است، به همین خاطر نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور، مجلس شورای اسلامی و وزیر بهداشت نوشتیم، مبنی بر اینکه متخصصین طب داخلی فقط نسخه نویس هستند و درآمد دیگری ندارند پس باید مورد حمایت تعرفه‌ای قرار بگیرند که در ابتدا موافقت‌هایی صورت گرفت ولی در عمل شاهد حمایت از همکاران متخصص داخلی در کشور نبودیم.

خسرونیا افزود: تعرفه اعلامی کنونی امکان پاسخگویی هزینه‌های اداره مطب و معیشت پزشکان را نخواهد داد به همین خاطر عده‌ای از همکاران ما به ناچار مجبور به خروج از گردونه درمان هستند، مهاجرت می‌کنند و یا به شغل‌های جانبی و خدمات زیبایی برای مراجعان می‌پردازند.

استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی گفت: مالیات و درآمد‌های دولت با میزان رشد تورم افزایش پیدا می‌کند، ولی متأسفانه تعرفه پزشکی از این روند تبعیت نمی‌کند و همیشه در محدوده ۲۰ یا ۳۰ درصد افزایش، ثابت و اصطلاحاً «فریز» شده است!

خسرونیا افزود: با تورم ۴۰ درصدی ولی سال گذشته تعرفه ۲۰ درصد افزایش یافت، امسال هم با وجود تورم و افزایش چند برابری هزینه‌های جاری زندگی و نگهداری مطب، مالیات، افزایش تعرفه ورود به محدوده طرح ترافیک و سایر مسائل، شاهد رشد چندانی در میزان تعرفه‌های پزشکی نیستیم؛ به خصوص پزشکان جوان که درآمد کمتری دارند مشکلات خیلی بیشتری خواهند داشت و موجب بی انگیزگی آنان خواهد شد.

وی با اشاره به مسائل فرهنگی جامعه گفت: از سوی دیگر برخی برنامه‌های نمایشی و سریال‌های تلویزیونی، جامعه پزشکی را به شیوه‌های مختلف مورد تمسخر قرار می‌دهد که این رفتار موجب توهین به این افراد خدوم و تحقیر جایگاه ارزشمند آنان در سلامت مردم خواهد شد.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با اشاره به اینکه هزینه برگزاری کنگره‌ها در کشور به طور عجیب و فزاینده افزایش یافته به طوری که برگزاری یک همایش علمی در فضای دانشگاهی هزینه چندین میلیاردی به همراه دارد، افزود: برای چهار روز اجاره سالن همایش، حدود یک و نیم میلیارد تومان هزینه دریافت می‌شود که با احتساب هزینه‌های جانبی دیگر مبلغ کلانی خواهد بود؛ به اعتقاد من دولت باید حمایت لازم را جهت برگزاری همایش‌های علمی انجام دهد در غیر این صورت شاهد تعطیلی برخی از همایش‌های علمی خواهیم بود، چون با این مبالغ دریافتی از پزشکان بابت ثبت نام، امکان گرداندن همایش‌ها و کنگره‌های دوره‌ای مقدور نخواهد شد.

سی و چهارمین کنگره علمی سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، ۲۵ تا ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آغاز ساخت پایانه مکانیزه مواد معدنی در مجتمع بندری امام خمینی
  • آیا استفاده از تابه‌های نچسب را باید کنار گذاشت؟
  • چگونه سینک آشپزخانه را بدون مواد شوینده شیمیایی تمیز و درخشان کنیم؟
  • رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟
  • ۱۱ آلاینده بیماری زای مخفی در خانه
  • ۲۹ خرده فروش مواد مخدر و معتاد متجاهر در گلبهار دستگیر شد
  • از کشف کود شیمیایی قاچاق در عجب‌شیر تا کشف تخم مرغ‌های فاقد مجوز در هشترود