Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی گفت: تسری مزیت خوراک و رفع حبس امتیاز خوراک توسط پالایشگاه‌های میانی و جاری شدن آن به صنایع پایین‌دستی نفت مانع ایجاد رانت و جلوگیری از خام فروشی خواهد بود.

نحوه فروش داخلی پالایشگاه‌های مادر و الزام آن‌ها به عرضه کلیه خوراک تولیدی خود به‌صورت کامل، منظم و مستمر از بورس، موضوعی است که دفتر برنامه‌ریزی تأمین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صمت در دستورالعمل خود در آبان ماه سال جاری مشخص کرده و بر اجرای آن تأکید به عمل آورده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر طبق این دستورالعمل، پالایشگاه‌های مادر متعهد به تأمین منظم کلیه تقاضاهای لوب کات پالایشگاه‌های روغن‌سازی شده و نحوه قیمت‌گذاری، مکانیسم و میزان و سهمیه اختصاصی چهار پالایشگاه روغن‌سازی و حتی عرضه‌های مازاد و عمومی نیز به‌صورت شفاف و غیر مشروط مشخص و ابلاغ شده است .

در این میان عدم تسری این امتیاز به واحدهای تولیدی پایین‌دستی نفت، موضوع گفتگوی ایرنا با سخنگو و عضو هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی است که حکایت از افزایش بی‌رویه و نامشخص قیمت مواد اولیه صنایع پایین‌دستی نفت دارد.

 عدم تسری مزیت خوراک به صنایع پایین‌دستی

حمید حسینی هدف از تنظیم دستورالعمل فوق را ایجاد شفافیت و تعادل در حوزه تولید، فروش و قیمت‌گذاری دانسته و گفت : بر اساس مصوبه کارگروه اقتصادی هیئت دولت در سال ۸۷ ، قیمت لوب کات که خوراک اصلی شرکت‌های روغن‌سازی است، با ضریب وابستگی 15/1 نسبت به قیمت نفت کوره ۱۸۰، تعیین و از آن سال تاکنون این مکانیزم قیمت‌گذاری برای پالایشگاه‌های روغن‌سازی به‌عنوان مزیت خوراک باقیمت و سهمیه مشخص جاری و ساری شده است .

وی ادامه داد: اما در دستورالعمل دفتر برنامه‌ریزی تأمین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صمت، تسری امتیاز خوراک به صنایع پایین‌دستی مغفول مانده و در عدم ارائه تعریف درستی از یک زنجیره تولید، دست پالایشگاه‌های میانی را برای تصمیم‌گیری و مدیریت عرضه خوراک موردنیاز واحدهای تولیدی کشور به‌صورت عرضه قطره‌چکانی در بورس باز گذاشته است که نتیجه‌ای جز افزایش بی‌رویه و نامشخص بودن قیمت مواد اولیه صنایع پایین‌دستی دربرنداشته است .

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی در خصوص تنظیم بازار انواع روغن‌پایه افزود : با توجه به اینکه اصلاح رویه قیمت‌گذاری خوراک پالایشگاه‌های میانی و تعیین مکانیسم و میزان و سهمیه اختصاصی پالایشگاه‌های موصوف با درخواست و پیگیری‌های این اتحادیه صورت گرفته و به مرحله اجرا گذاشته‌شده است، لذا تسری مزیت خوراک و رفع حبس امتیاز خوراک توسط پالایشگاه‌های میانی و جاری شدن آن به صنایع پایین‌دستی مانع ایجاد رانت و جلوگیری از خام فروشی خواهد بود.

وی تاکید کرد: بخش خصوصی صنایع پایین‌دستی درخواست عرضه تمامی انواع روغن‌پایه و اسلک وکس توسط  پالایشگاه روغن‌سازی را در بورس دارد، و در غیر این صورت تنظیم بازار محقق نشده و استفاده از ابزار بورس به شیوه کنونی به‌هیچ‌عنوان قابلیت کنترل، نظارت مستمر و همچنین پایش فعالیت خریداران و فروشندگان را ایجاد نکرده و نخواهد کرد .

وی در خصوص دست آورد تسری خوراک به صنایع پایین‌دستی نفت گفت : در صورت تسری امتیاز خوراک به صنایع پایین‌دستی نیز واحدهای تولیدی نسبت به خرید منظم خوراک عرضه‌شده از پالایشگاه‌های روغن‌سازی اقدام کرده و بازرگانان و تجار حرفه‌ای نیز بر اساس مکانیسم مشخص‌شده امکان خرید مازاد عرضه از طریق بورس را داشته و کشور از توانایی‌های آن‌ها در توسعه صادرات بهره‌مند خواهد شد .

مسیر هموار خام‌فروشی پالایشگاه‌های روغن‌سازی

عضو هیئت مدیره دومین تشکل خصوصی صادراتی کشور همچنین با انتقاد از انحصار به وجود آمده حاصل از صادرات انواع روغن‌های پایه توسط پالایشگاه‌های میانی افزود: از ابتدای سال جاری جلسات متعدد و مکاتبات مکرر بین زیرمجموعه وزارت صمت و ذی‌نفعان این حوزه برگزار شد و اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی پیشنهاد خود را در خصوص قیمت‌گذاری انواع روغن‌پایه اعلام کرد و بااینکه در جلسات کارگروه تنظیم بازار و بر طبق پیشنهاد اتحادیه بر ضرورت وابستگی قیمت‌گذاری انواع روغن‌های پایه به قیمت لوب کات تأکید شده ، اما سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، ضریب وابستگی قیمت دو کالای فوق را تعیین و ابلاغ ننموده و مسیر را به سمت نظرخواهی‌های مکرر و بی‌نتیجه سوق داده است .

حسینی با اشاره به تبعات روش پرهزینه و اتلاف گر زمان توسط سازمان حمایت گفت : واحدهای پایین‌دستی به لحاظ عدم دسترسی به خوراک موردنیاز خود با قیمت و مقدار مشخص و مستمر دچار آسیب و زیان شده، مسیر را برای خام‌فروشی پالایشگاه‌های روغن‌سازی هموار دانسته و از سوی دیگر نیز مجوز رسمی برای صادرات یارانه تولید کشور و اتلاف امتیاز خوراک صنایع پایین‌دستی توسط پالایشگاه روغن‌سازی از طریق صادرات مستقیم مواد اولیه صنایع داخلی به‌صورت خام و بدون تبدیل به کالای با ارزش‌افزوده برای صادرات به پالایشگاه‌های مذکور اعطا شده است و این رویه طی دوازده سال گذشته سرمایه کشور را در اختیار رونق تولید خریداران خارجی قرار داده است .

مشکلات واحدهای تولیدی پارافین

حسینی در ادامه به مشکلات واحدهای تولیدی پارافین و نحوه تنظیم بازار خوراک اسلک وکس توسط پالایشگاه‌های روغن‌سازی و تعیین قیمت این خوراک پرداخته و گفت : واحدهای تولیدکننده پارافین با توجه به مدیریت عرضه خوراک توسط پالایشگاه روغن‌سازی در بورس و همچنین عرضه مستقیم این خوراک در بازار صادراتی، با مشکل همیشگی تأمین خوراک مواجه هستند و با توجه به اینکه الزام قانونی برای عرضه کامل تولید اسلک وکس در بورس کالا وجود دارد اما تولیدکنندگان این محصول در طی این ماه‌ها به این دستورالعمل پایبند نبوده‌اند.

وی افزود: در این خصوص شورای رقابت پیشنهادهای تولیدکنندگان پارافین و پالایشگاه‌های روغن‌سازی را در خصوص نحوه توزیع و تعیین قیمت اسلک وکس موردبررسی قرار داده و دستورالعملی را برای تنظیم بازار اسلک وکس در مهرماه سال جاری ابلاغ نمود، که متأسفانه در دو ماه گذشته فرمول‌های مصوب شورای رقابت از سوی پالایشگاه‌های روغن‌سازی ملاک عمل قرار نگرفته و این امر موجب تحمیل ضرر و زیان به تولیدکنندگان صنایع پایین‌دستی شده است .

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی در خصوص مفاد این دستورالعمل نیز افزود : بر اساس این مصوبه، کلیه تولیدکنندگان اسلک وکس ملزم به عرضه ۱۰۰ درصد این خوراک به بازار داخلی از طریق بورس کالا شده و سقف رقابت نیز آزاد خواهد بود و در نحوه تعیین قیمت پایه اسلک وکس در بورس کالا نیز مقادیر ضریب وابستگی قیمت انواع اسلک وکس به قیمت لوب کات مشخص‌شده که قیمت لوب کات توسط انجمن صنفی کارفرمایی صنعت نفت تعیین خواهد شد و به‌عنوان مبنای قیمت پایه منظور و ابلاغ گردیده است .

حسینی، ضمن انتقاد از بی‌تفاوتی پالایشگاه‌های روغن‌سازی نسبت به فرمول‌های مصوب شورای عالی رقابت، خواستار اجرای مصوبات شورای رقابت توسط عرضه‌کنندگان و شرکت بورس شده و عرضه صددردرصدی خوراک واحدهای تولیدی ازجمله روغن‌پایه و اسلک وکس در بورس کالای ایران باهدف جلوگیری از مدیریت عرضه را  در تأمین و رفع بخشی از مشکلات واحدهای تولیدی صنایع پایین‌دستی نفت لازم‌الاجرا دانست .

برچسب هاتامین خوراک خام فروشی نفت خوراک پالایشگاه

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: تامین خوراک خام فروشی نفت خوراک پالایشگاه آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی نفت خام وزارت نفت وزارت نیرو اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت خوراک به صنایع پایین دستی پالایشگاه های روغن سازی صنایع پایین دستی نفت پالایشگاه روغن سازی پالایشگاه های میانی توسط پالایشگاه واحدهای تولیدی امتیاز خوراک قیمت لوب کات تنظیم بازار قیمت گذاری انواع روغن مزیت خوراک روغن پایه خام فروشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۹۰۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حل نشدن مشکل نرخ تامین مالی برای فعال‌سازی بنگاه‌ها مانع از تحقق جهش تولید است

محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در برنامه تهران ۲۰ شبکه تهران تامین مالی را یکی از چالش‌های مهم گزارش‌های فصلی فضای کسب و کار عنوان کرد و گفت: تامین مالی از دو بخش (دسترسی به منابع و نرخ تامین مالی) مطرح می‌شود.

وی ادامه داد: طی ۱۲ سال گذشته میانگین نرخ رشد اقتصادی پایین بوده است. البته تقریباً میانگین نرخ رشد اقتصادی در سه سال اخیر بالای ۵ درصد تحقق پیدا می‌کند.

پورابراهیمی با بیان اینکه ما به ۴ هزار همت منابع برای تحقق نرخ رشد ۸ درصدی در کشور برای سال ۱۴۰۳ نیاز داریم، افزود: به تفکیک حدود ۲۲۰ همت در بخش کشاورزی، ۱۶۰۰ همت در بخش صنعت و معدن و ۲۱۸۰ همت در بخش خدمات نیاز است که خدمات شامل همه می‌شود.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه منابع مالی باید از طریق نظام بانکی تامین شود، گفت: با توجه به سیاست‌های انقباضی سال گذشته، مشکلاتی به‌دلیل کاهش حجم نقدینگی و آثار ناشی از تورم ایجاد شد. حدود هزار و ۲۸۰ همت برای سال ۱۴۰۳ از تسهیلات بانکی برنامه‌ریزی شده است.

پورابراهیمی بیان داشت: تا حد زیادی، اوراق گام توانسته تامین مالی خوبی برای تولیدکنندگان باشد البته اگر وزارتخانه بتواند نکات، محدودیت‌ها و عوارض آن به جهت اجرا را به درستی پوشش و مدیریت کند، یک ابزار خوبی برای تامین مالی است.

وی عنوان کرد: با توجه به شرایط اقتصادی، کاهش زمان فرایند، مشکل تامین مالی در اقتصاد ایران را برطرف نمی‌کند.

پور ابراهیمی با بیان اینکه اگر بخواهیم جهش تولید مدنظر رهبر معظم انقلاب اسلامی اتفاق بیفتد، بزرگترین چالش اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۳ نرخ تامین مالی است، افزود: پیامد سیاست انقباضی افزایش نرخ است. اتفاقاتی که در سیاست پولی، مخصوصاً برای کنترل جریان ارز در بازار امسال ایجاد شد، کاملا سیاست غلطی است.

در تاریخ اقتصاد ایران در دولت قبل نیز افزایش سپرده‌های بانکی را برای اینکه این حجم از سمت بازار به سمت بازار پول که اتفاق نیفتاد، فقط ۵ واحد درصد در دولت قبل سود سپرده بانکی را افزایش دادیم. در واقع یک عدد سنگینی هزینه به نظام بانکی کشور تحمیل کردیم.

افزایش نرخ سود سپرده به ۳۰ درصد کاملا اشتباه است

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: افزایش نرخ سود سپرده به ۳۰ درصد کاملا اشتباه است. به دلیل اینکه اثر آن بازار ارز کاملا منتفی است. زمانی که این اوراق تعهدی را با نرخ ۳۰ درصد منتشر می‌کنید، نرخ تامین مالی قطعاً بالای ۳۰ درصد باید صورت گیرد.

وی ادامه داد: در حال حاضر، بر اساس برآورد مجلس در بازار رسمی و غیر رسمی عدد‌های بسیار بالایی است. اگر مشکل نرخ تامین مالی را در حوزه فعال‌سازی بنگاه‌ها حل نکنیم، قطعا جهش تولید برای امسال تحقق پیدا نمی‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • پیشرفت ۶۵درصدی طرح بنزین‌سازی پتروپالایش تهران
  • عربستان قیمت نفتش را افزایش داد
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحد‌های خوراک دام و طیور
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحدهای خوراک دام و طیور
  • قیمت روغن خوراکی در بازار امروز ۱۲ اردیبشهت ۱۴۰۳
  • حل نشدن مشکل نرخ تامین مالی برای فعال‌سازی بنگاه‌ها مانع از تحقق جهش تولید است
  • این سبزی سه برابر پرتقال ویتامین ث دارد
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • جمع‌آوری روغن غیر قابل مصرف انسانی در چهارمحال و بختیاری
  • سرمدی واله : هیچ مانع قانونی برای اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان وجود ندارد