Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجیه بی بی رزاقی نصر آباد گفت: سال 1398 کمترین میزان باروری در استان‌های گیلان، مازندران و تهران داشتیم.

به گزارش برنا؛ حجیه بی بی رزاقی نصر آباد، دانشیار جمعیت شناسی و مدیر پژوهشی موسسه مطالعات کشور در نشست بررسی علل کاهش فرزندآوری در ایران گفت: باروری نه تنها در ایران بلکه در همه کشورها کاهش پیدا کرده و به زیر سطح جانشینی رسیده است، سطح جانشینی یعنی سطحی که می‌توانیم امیدوار باشیم با رشد مثبت باروری مواجه شویم و هر مادر بتواند یک فرزند دختر جانشین خود کند درواقع این اتفاق زمانی محقق می شود که میزان باروری 2.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

1 فرزند باشد.

او افزود: در حال حاضر نیمی از جمعیت جهان زیر سطح جانشینی زندگی می‌کنند و 139 کشور زیرسطح جانشنینی زندگی می‌کنند.

رزاقی تصریح کرد: میزان باروری در سال‌ 1350 حدود 6 فرزند بود و دهه 60 افزایش پیدا کرده و حتی به 7 فرزند هم رسیده است اما از سال 1365 به بعد تصمیمات لازم برای کاهش باروری اتخاذ  شد و با کاهش روند باروری روبه رو شدیم تا اینکه در سال 1379 باروری در ایران به سطح جانشینی رسید اما از سال 90 تا 95 میزان باروری یک مقدار افزایش پیدا کرد و بعد از سال 95 دوباره میزان باروری کل در کشور کاهش پیدا کرد و در سال 98 کمترین میزان باروری را در استان‌های گیلان، مازندران و تهران داشتیم.

این جامعه شناس در ادامه گفت: طبق آمارها اوج باروری در سنین 29 تا 34 سالگی است که نشان می‌دهد با تاخیر در باروری روبه رو هستیم  درحالی که در گذشته سن بارداری در زنان 15 تا 24 سالگی بود.

رزاقی افزود: علی رغم اینکه امسال در بسیاری از کشورها ازدواج کاهش پیدا کرده است، در ایران تعداد ازدواج های شش ماه اول سال نشان از روند افزایشی دارد که شاید به دلیل عدم برگزاری مراسم در دوران کرونا و کمتر هزینه کردن است.

او عنوان کرد: سالیان گذشته به دنبال همه گیری آنفولانزای اسپانیایی میزان زاد و ولد 15 درصد کاهش پیدا کرد و باتوجه به این مدل، پیش بینی می‌شود تخت تاثیر ویروس کرونا هم باروری کاهش پیدا کند چرا که باتوجه به تغییرات اقتصادی و اجتماعی که وجود دارد مردم در شرایط عدم قطعیت و بی اطمینانی نسبت به آینده متاثر از تجارب گذشته خود از ریسک و تعهدات بلند مدت اجتناب می‌کنند بنابراین این رکود فرزندآوری بر جمعیت کشور تاثیر می‌گذارد.

رزاقی گفت: سال 95 حدود 73 درصد زوجین بی فرزند هستند یعنی تمایلی به فرزند داشتن ندارند و در  گروه سنی 40 تا 49 سال در سال 95 حدود 4.5 درصد زوجین بی فرزند هستند اما اینکه می‌گویند بی فرزندی در کشور رواج یافته اینگونه نیست فقط روند افزایشی داشته است.

این جامعه شناس افزود: میزان بی فرزندی در سیستان و بلوچستان، بوشهر و هرمزگان بالاتر از سایر استانهاست دلیل اصلی آن به مسائل تغذیه، سلامت و وضعیت اقتصادی برمی‌گردد.

او بیان کرد: طبق مطالعات ما، اکثر زوجین تمایل به دوفرزندی دارند اما تک فرزند هستند پس باید ریشه یابی کنیم چرا باوجود اینکه زوجین علاقه مند به فرزندآوری هستند اما فرزند دوم را به دنیا نمی‌آورند. 

رزاقی در ادامه گفت: ایده آل زوجین به دنیا آوردن دو فرزند یا بیشتر است اما 15 درصد زوجین تک فرزند هستند.

دانشیار جمعیت شناسی افزود: میزان فرزندان قصد شده بالای دوفرزند است یعنی زوجین الان یک فرزند دارند اما تصمیم دارند دوفرزند  یا بیشتر داشته باشند پس اگر شرایط فراهم باشد باروری به سطح جایگزینی می‌رسد.

رزاقی تصریح کرد: با بالارفتن سن احتمال ناباروری افزایش پیدا می‌کند درواقع وقتی فرزندآوری را به تاخیر بیندازیم، قابلیت باروری زنان کاهش پیدا می‌کند.

او افزود:زنان در سنین 15 تا 19 سالگی قابلیت باروری پایینی دارند اما سن که بالا می رود قابلیت باروری هم افزایش پیدا می‌کند به گونه‌ای که 24 تا 29 سالگی بهترین دوره برای باروری است و هرچقدر از سن عبور کنیم با بی فرزندی ناخواسته یا تک فرزندی ناخواسته مواجه می‌شویم.

این جامعه شناس بیان کرد: 59 درصد زنان درمورد آینده شغلی فرزندان خود و62 درصد آنها درمورد بی ثباتی و افزایش قیمت مدام نگران هستند و این بر روند باروری تاثیر می‌گذارد.

رزاقی تاکید کرد: مسائل اقتصادی علت اصلی جلوگیری از به دنیا آوردن فرزند دوم است و معمولا زوجین وقتی می‌خواهند اقدام به دنیا اوردن فرزند دوم کنند به دلیل مسائل اقتصادی پشیمان می‌شوند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اقتصادی و اجتماعی سلامت سیستان و بلوچستان مشکلات اقتصادی باروری کاهش پیدا میزان باروری فرزند هستند افزایش پیدا سطح جانشینی بی فرزند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۹۱۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟

به نظر می‌رسد پاسخ این پرسش که «از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟» در حال تغییر است، زیرا عمر مردم طولانی‌تر شده است، دیرتر بازنشسته می‌شوند و تا سنین بالاتری همچنان از سلامت جسمی و روحی برخوردارند.

به گزارش ایسنا، به نقل از جام جم، طبق پژوهشی که نتیجه آن در مجله انجمن سالمندی آمریکا منتشر شد، افراد در اواسط دهه۶۰سالگی معتقدند پیری از ۷۵سالگی شروع می‌شود در حالی که افراد مسن‌تر فکر می‌کنند سن پیری دیرتر از این شروع می‌شود.  افرادی که احساس جوانی می‌کنند، معتقدند پیری دیرتر شروع می‌شود. شرک

تحقیقات قبلی نیز نشان داده بود باورهای منفی درباره افزایش سن با افزایش سطح استرس مرتبط است که به نوبه خود می‌تواند خطر حمله قلبی وسکته راافزایش دهد.برعکس افرادی که به پیری نگرشی مثبت دارند، احتمالا کمتر درمعرض ابتلا به زوال عقل‌ هستند ودرمقایسه با افرادی که نگرش منفی درباره افزایش سن دارند، طولانی‌تر عمرمی‌کنند. 

تأثیر رفع بی‌نظمی در سلامت روان
بی‌نظمی‌ها در فضای زندگی در تمرکز وتصمیم‌گیری‌فرد نیز اختلال ایجاد می‌کند و خلاقیت،سطح بهره‌وری و انرژی‌فرد راکاهش می‌دهد. ازنظرکارشناسان، رابطه معکوس میان بی‌نظمی وسلامت روان وجود دارد؛ به این معنی که هرچه زندگی شما به‌هم‌ریخته‌تر باشد، سلامت روان شما نیز آسیب‌پذیرتر خواهد بود.

به همین دلیل ازبین بردن بی‌نظمی‌ها،وضعیت سلامت روان شما را بهبود می‌بخشد.  شاید مشکل درهم و برهم بودن وسایل زندگی شما درمقایسه بامشکلاتی همچون تغییرات آب وهوایی، کوویدـــ۱۹ یا تشدید خشونت‌های جهانی ناچیز به نظر برسد اما کارشناسان تاکید دارند نباید از تأثیرات منفی به‌هم ریختگی درفضای زندگی غافل بود و اصلاح این رفتار یک تخلیه صد درصدی برای سلامت روان محسوب می‌شود.

عواقب بی‌نظمی برسلامت روان، بسیار زیاد و قابل توجه است.از جمله این‌که حافظه را مختل می‌کند و منجر به تثبیت عادات غذایی نادرست می‌شود. فراموش نکنید رفع بی‌نظمی‌ها بیش از آنچه تصور کنید بر سلامت روان شما تأثیرات مثبت و قدرتمندی دارد.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • درصد موفقیت درمان ناباروی با روش IVF در ایران
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاور فرزندآوری دریافت کردند
  • در چه سنی میزان باروری زنان به انتها می‌رسد؟
  • آموزش مهارت زندگی به زوجین برای کاهش طلاق
  • نرخ ناباروری زنان جوان آمریکایی در حال افزایش است
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • تقریباً ۱۵ درصد زوجین در بردسکن مشکل ناباروری دارند
  • مسمومیت ۵۳ نفر با قارچ وحشی/ اورژانس هشدار داد