Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس، تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام  جمهوری اسلامی ایران و  سازمان بسیج اساتید دانشگاه­ها، مراکز آموزش عالی و پژوهشی کشور امضا شد.

متن این تفاهم‌نامه به شرح زیر است:

مقدمه

بر اساس بند دوم اصل 110 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، نظارت بر حسن اجرای سیاست­های کلی نظام از سوی  رهبر فرزانه انقلاب اسلامی ؛ حضرت آیت الله العظمی خامنه ای  (مدظله العالی) به هیأت عالی نظارت دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام تفویض شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به ضرورت رصد، پایش و ارزیابی سیاست­های کلی نظام و تدارک ساختاری آن از سوی دبیرخانه مذکور و از طرفی نظر به  جایگاه سازمان بسیج اساتید دانشگاه­ها، مراکز آموزش عالی ،  پژوهشی ، مهارتی و کاربردی  کشور به عنوان تشکلی؛ حاکمیتی - مدنی، علمی، نخبگانی  و گستردگی شبکه­ ای آن در قالب اندیشکده­های عرصه­ ای و موضوعی و گروه­های علمی مسأله­ محور در قالب  نهضت استادی بسیج سراسر کشور، تفاهم­نامه همکاری مشترک به منظور مشارکت میدانی در حسن انجام فرمان مبارک معظم له، فی مابین دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام ( که در ادامه به اختصار دبیرخانه نوشته می شود ) به نمایندگی جناب آقای دکتر محسن رضایی؛  دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و سازمان بسیج اساتید دانشگاه­ها، مراکز آموزش عالی و پژوهشی کشور ( که در به اختصار سازمان بسیج اساتید کشور نوشته می شود ) به نمایندگی جناب آقای دکتر مجتبی زارعی ؛ رییس سازمان بسیج اساتید دانشگاه­ها، مراکز آموزش عالی و پژوهشی کشور به امضاء می­رسد.

ماده 1- موضوع همکاری

موضوع تفاهم­نامه ؛ «نظارت ، پایش محیطی و ارزیابی تحقق سیاست­های کلی نظام ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظله­ العالی)»می باشد.

ماده 2- اهداف

1-    اجرای فرامین و رهنمودهای مقام معظم رهبری (مدظله­ العالی) در نظارت بر حسن اجرای سیاست­های کلی نظام در سطوح محلی ، استانی ، ملی  و بین المللی

2-    سامان بخشیدن به مسأله نظارت مؤثر  مدنی  - علمی  بر حسن اجرای سیاست­های کلی از سوی دستگاه­های اجرایی ذی­ربط و ایجاد سازوکار لازم برای ارزیابی کارآمدی و اثربخشی این سیاست­ها در ابعاد راهبردی و اجرایی در سطوح مختلف محلی ،  استانی ، منطقه ای ،  ملی،  بین المللی

3-    گفتمان­ سازی سیاستی، اجتماعی و ملموس شدن سیاست­های کلی نظام در سطوح  یاد شده با رویکرد ظرفیت - راه حل 

ماده 3- تعهدات دبیرخانه 

1-    طراحی الگوی ارزیابی  مشاهدات میدانی و مدل فرایند تحلیل محتوای  سیاستی پایش و سنجش  تحقق سیاست­های کلی از سوی دبیرخانه خواهد بود.  

2-    تبیین ساختار، شاخص­ها و نتایج موردانتظار گزارش­های سیاستی بررسی پایش و تحقق سیاست­های کلی نظام از سوی دبیرخانه خواهد شد.  

3-    اولویت­ بندی رصد و پایش احکام سیاستی سیاست­های کلی و سطوح مداخلات سیاستی دستگاه­های اجرایی متناسب با احکام و بندهای سیاستی بر عهده دبیرخانه خواهد بود.   
 
ماده 4- تعهدات سازمان 

1-    سازمان به  کمیسیون­های تخصصی هیأت عالی نظارت دبیرخانه مجمع در بررسی مصوبات دولت، مجلس و قوه قضاییه برای تطبیق با سیاست­های کلی نظام کمک خواهد کرد. 

2-    گزارش­های ارزیابی حاوی بسته سیاستی، موضوعی، بخشی و کلان پایش و گزارش رصد تحقق سیاست­های کلی نظام از سوی شبکه اندیشگاهی و استادان سیاست­ پژوه سازمان در قالب اندیشکده­ های عرصه­ ای ،  موضوعی و گروه­های علمی مسأله­ محور بسیج استادان سراسر کشور با تمهیدات سازمان در مرکزیت به دبرخانه ارائه  خواهد شد. 

3-    به منظور تجمیع و نظارت  عملیات ارزیابی تحقق سیاست­های کلی،  متناسب با کمیسیون­های تخصصی هیأت عالی نظارت در  دبیرخانه، سازمان نیز با توجه به وجود نظامات و شبکه اندیشگاهی در کشور ، کمیسیون­ های مرکزی تخصصی متناظر را در مرکزیت  تشکیل خواهد داد.

ماده 5- تعهدات مشترک

1-    شبکه نخبگی بسیج استادان  به عنوان ضابط رسمی علمی - مدنی در   استخراج نظام مسایل کشور( با رویکرد ظرفیت - راه حل )  و اندازه­ گیری میزان تحقق  سرمایه های سیاستی نظام در قالب سیاست­های کلی 46 گانه نظام در تعامل با قوای سه گانه به نمایندگی از مردم و جامعه دانشگاهی و نخبگانی کشور  ایفای وظیفه خواهد کرد. 

2-    به منظور تعیین  سازوکار نحوه اجرای رصد و پیمایش میدانی، ارزیابی، تلفیق و اعتباربخشی گزارش­های واصله از شبکه اندیشگاهی سازمان در سراسر کشور و همچنین برای  سنجش  مدنی راهبرد های سیاستی در خصوص میزان تحقق سیاست­های کلی، هیأتی با عنوان کمیسیون­ تخصصی تلفیق با حضور کمسیون های متناظر طرفین  ایجاد می­ شود که دبیر مجمع ریاست هیأت مذکور و رییس سازمان دبیری آن را بر عهده خواهد داشت.  

3-    پایش و ارزیابی تحقق سیاست­های کلی نظام و تدوین بروندادهای آن  از سوی شبکه اندیشگاهی بسیج استادان سراسر کشور در قالب قراردادهای پژوهشی فی مابین اندیشگاه سیاست­ پژوهی و راهبردنگاری سازمان و مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی سیاست­های کلی و دیگر حوزه های ذیربط  دبیرخانه انجام می­ گیرد.

ماده 6- روش اجرایی  

1-    کارگروه مشترک فی مابین دبیرخانه و سازمان برای عملیاتی کردن تفاهم­نامه تشکیل می­گردد و از همه ظرفیت­های دبیرخانه و سازمان جهت اهداف تفاهم­نامه استفاده خواهد کرد.  

2-    اندیشگاه سیاست­ پژوهی و راهبردنگاری سازمان و مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی سیاست­های کلی دبیرخانه به عنوان نماینده و مرجع هماهنگ کننده طرفین در کارگروه مشترک  ایفای نقش خواهند کرد .    

3-    هر یک از طرفین متعهد می­ شوند  اطلاعات اخذ شده از طرف مقابل را محرمانه قلمداد نموده و به صورت مستقیم و غیرمستقیم در اختیار شخص دیگری قرار ندهند.    

4-    امضای این تفاهم­نامه بدوا ،‌ تعهد مالی خاصی برای دبیرخانه و سازمان ایجاد نمی­کند و تمامی تعهدات مالی و پایش های محیطی  پس از بررسی در کارگروه مشترک و توافقات قبلی تدوین و اجرا می­شود.    

5-    مالکیت مادی و معنوی تولیدات علمی و سیاستی حاصل از این تفاهم­نامه­ به طور مشترک به دبیرخانه و سازمان تعلق دارد.

ماده 7- مدت تفاهم­نامه

1-    این تفاهم­نامه از تاریخ امضاء به مدت 5 سال معتبر است و مبنای کلیه توافقات بعدی و اجرایی طرح­های مشترک خواهد بود و در صورت توافق طرفین قابل تمدید خواهد بود.

2-    در صورت اتمام مدت اعتبار و عدم تمدید تفاهم­نامه، انجام کلیه تعهدات ناتمام هر یک از طرفین الزامی می­باشد.

این تفاهم­نامه در دو نسخه و 7 ماده در تاریخ 30/9/1399 به امضای طرفین رسیده و هر یک به منزله نسخه اصلی است و از تاریخ امضاء معتبر می­باشد و طرفین با اتکاء به ذات باریتعالی و استعانت از  حضرت ولی­عصر (عج) و تحت زعامت مقام معظم رهبری (مدظله­ العالی) تمام تلاش خویش را در جهت اجرای موضوع تفاهم­نامه مبذول خواهند داشت.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آموزش عالی مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی ایران بسیج سازمان بسیج اساتید دانشگاه ها تحقق سیاست های کلی نظام مجمع تشخیص مصلحت نظام دبیرخانه و سازمان مراکز آموزش عالی تفاهم نامه دبیرخانه مجمع سراسر کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۹۲۵۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری اولین نشست کمیته پایش، ارزیابی و بهبود شاخص های لجستیک

تین نیوز

 اولین نشست کمیته پایش، ارزیابی و بهبود شاخص های لجستیک روز دهم اردیبهشت ماه با دستور وزیر راه و شهرسازی و به همت مرکز توسعه و سیاست های راهبردی این وزارتخانه با حضور اعضا و نمایندگان شرکت ها و سازمان های تابعه برگزار شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، روز دوشنبه دهم اردیبهشت ماه، اولین نشست کمیته پایش، ارزیابی و بهبود شاخص های لجستیک با حضور محمدحسین سروش، سرپرست مرکز توسعه سیاست های راهبردی وزارت راه و شهرسازی و اعضا و نمایندگان شرکت ها و سازمان های تابعه در این وزارتخانه برگزار شد.

در ابتدای این نشست برنامه عملیاتی کمیته پایش، ارزیابی عملکرد و شاخص های لجستیک کشور (LPI) که به همت مرکز توسعه و سیاست های راهبردی وزارت راه و شهرسازی تهیه شده است تشریح شد و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

بر اساس این برنامه، وظایف کمیته پایش، ارزیابی عملکرد و شاخص های لجستیک کشور (LPI) به ترتیب؛ امور سیاست گذاری کلان لجستیک کشور، راهبری و هماهنگی توسعه لجستیک کشور، رصد مستمر وضعیت لجستیکی کشور، تدوین و به روز رسانی و اجرای اسناد راهبردی حوزه لجستیک و نظارت بر این موارد، اظهار نظر و پیشنهادات مرتبط با مفاد لجستیک در اسناد بالادستی و برنامه های توسعه، دریافت نظرات اعضا و تصمیم گیری نهایی در خصوص مسائل کمیته، گزارش مستمر عملکرد حوزه لجستیک به وزیر و رئیس جمهوری معرفی شدند.

همچنین؛ برگزاری جلسات هر دو ماه یک بار، رصد مستمر شاخص های لجستیک و ارسال خروجی گزارش به دستگاه های مرتبط به عنوان نقشه راه کمیته پایش، ارزیابی عملکرد و شاخص لجستیکی کشور LPI اعلام شد.

در ادامه کیفیت خدمات لجستیکی، تحویل به موقع محموله های لجستیکی، امکانات پیگیری و رهگیری محموله، حمل و نقل بین المللی، ظرفیت و کیفیت زیرساخت و رویه های گمرکی به عنوان شاخص های شش گانه سنجش عملکرد لجستیکی کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت و این موضوع مطرح شد که اجرای اقدامات و برنامه های ذیل ابتکار «ایران راه» و همکاری سایر وزارتخانه ها و دستگاه ها با وزارت راه و شهرسازی کمک شایانی به بهبود وضعیت شاخص ها می کند.

سپس، در خصوص چگونگی ارتقا رتبه LPI بین المللی ایران ۶ موضوع شامل خصوصی سازی، واقعی سازی قیمت سوخت، فناوری، مشارکت عمومی و خصوصی، تقویت دیپلماسی اقتصادی و فرماندهی حمل و نقل بین المللی مطرح شد که اعضا و نمایندگان در هر یک زمینه ها به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.

شایان ذکر است؛ رصد مستمر وضعیت لجستیکی ایران، شناسایی آسیب ها و چالش ها، ارائه تسهیلات عملیاتی به منظور بهبود وضعیت لجستیکی به عنوان مهم ترین اهداف کمیته پایش، ارزیابی عملکرد و شاخص های لجستیک کشور (LPI)؛ مطرح شد.

در ادامه این نشست، محمدحسین سروش سرپرست مرکز توسعه سیاست های راهبردی وزارت راه و شهرسازی پس از ارائه نظرات اعضا و نمایندگان حاضر در جلسه، بیان کرد که باید سرعت خدمت رسانی در این حوزه افزایش یابد و برای شاخص های LPI پروژه هایی تعریف شود تا در سال ۲۰۲۵ منتج به ارتقا رتبه لجستیک ایران در سطح بین المللی شود.

سروش در پایان جلسه به بیان جمع بندی حاصل از مباحث مورد بحث و بررسی توسط اعضا و نمایندگان پرداخت و گفت: با توجه به شکل گیری کمیته پایش، ارزیابی عملکرد و شاخص های لجستیک کشور (LPI) با دستور وزیر راه و شهرسازی زین پس جلسات این کمیته به صورت مستمر برگزار می شود. همچنین این کمیته با توجه به نقش تسهیل گری خود راهکارهای عملیاتی، زیرشاخص ها و راهکارهای نرم افزاری را احصا می کند. ضمناً دعوت از سایر دستگاه ها در جلسات این کمیته از ظرفیت صندوق توسعه حمل ونقل و نیز معاون اول رئیس جمهوری برای همسو کردن و همگرایی سایر دستگاه ها با هدف بهبود وضعیت سنجه های لجستیک کشور استفاده خواهد شد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • مصباحی مقدم : کنترل بانک‌ها از خرداد در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد
  • بانک مرکزی از خرداد ماه بانک ها را کنترل می کند
  • تفاهم‌نامه ۲۵۰۰ میلیارد تومانی برای ساخت ۱۴۳ کلاس درس در استان بوشهر
  • برگزاری اولین نشست کمیته پایش، ارزیابی و بهبود شاخص های لجستیک
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری میان کمیته امداد و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
  • الزام به تنظیم سند رسمی یک جراحی حقوقی ـ اقتصادی ـ اجتماعی
  • طرح ملی درس عفاف و حجاب در طراحی پارچه و لباس دانشگاه های هنر
  • مجمع تشخیص مصلحت نظام منشأ بزرگ فساد را می‌خشکاند؟!
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • بیانیه سازمان بسیج اساتید خراسان رضوی در حمایت از غزه