Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-29@14:39:19 GMT

سونامی کارگاه‌های غیرمجاز در مرکز تهران

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۹۲۶۸۷

سونامی کارگاه‌های غیرمجاز در مرکز تهران

امید فرجی/ کارشناس حوزه شهری

 که چندی است از بافت تجاری رسمی پا را فراتر نهاده و با حرکت خزنده به سمت بافت مسکونی، شهروندان بومی را از محله‌های تاریخی شهر فراری داده‌ است. مهاجرت شهروندان بومی از محله‌های قدیمی تهران و راه‌اندازی کارگاه‌های غیرمجاز در همین خانه‌ها، باعث شده است که این محله‌های اصیل این روزها حال و روز خوبی نداشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در حالی که انتظار می‌رود محله‌های مرکزی پایتخت به‌ویژه در مناطق ۱۱ و ۱۲ به واسطه نزدیکی به قطب اقتصادی کشور از وضعیت مطلوب‌تری نسبت به سایر مناطق برخودار باشند، اما رها شدن بافت مسکونی از سوی شهروندان قدیمی و اجاره دادن آن به کارفرمایان تولیدی‌های غیرمجاز و سکونت کارگران مهاجر در آنها باعث شده تا از یک سو، روند نوسازی بافت فرسوده در این محله‌ها به فراموشی سپرده شود و از سوی دیگر، بافت اجتماعی و فرهنگی محله‌ها دستخوش تغییرات بسیاری شود. شرایط نامطلوب سیما و منظر شهری در محله‌های قدیمی که امروز به پاتوق کارگاه‌های غیرمجاز و مشاغل پنهان تبدیل شده‌اند بر ضرورت ساماندهی این وضعیت تأکید دارد و نادیده گرفتن آن باعث می‌شود تا هر روز شاهد لطمات و خسارت‌های بیشتری بر پیکره توسعه شهری باشیم.
نبود نظارت بر فعالیت کارگاه‌های غیرمجاز و مشاغل پنهان باعث شده تا اداره مراکز یادشده با قوانین نانوشته کارفرمایان پیش رود. برای مثال، در شرایطی که به واسطه کرونا طرح تعطیلی واحدهای کسبی و محدودیت فعالیت‌ها مطرح بود، در این کارگاه‌های غیرمجاز، خبری از تعطیلی نبود. کارگاه‌های زیرزمینی در هر شرایطی در خفا به فعالیت‌هایشان ادامه می‌دهند و از هر نظارتی در امان هستند.
مرکز پایتخت به یک خانه‌تکانی اساسی نیاز دارد. کوچه‌ها و محله‌های قدیمی شهر جان نمی‌گیرد، مگر با خروج کارگاه‌های غیرمجاز از محله، تسریع در اجرای طرح‌های نوسازی و فراهم کردن زمینه بازگشت اهالی بومی؛ یعنی شهروندانی که روح زندگی را به محله‌ها بازگردانند، برای‌ آبادانی‌اش دل بسوزانند و روند توسعه محلی را فراهم سازند.

کد خبر 573755 برچسب‌ها همشهری محله منطقه ۱۱ منطقه ۱۲ تهران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: همشهری محله منطقه ۱۱ منطقه ۱۲ تهران کارگاه های غیرمجاز محله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۹۲۶۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری : ممکن است فاجعه بم تکرار شود !

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: در ایران ۱۷۰ هزار هکتار بافت فرسوده، حاشیه‌ای و تاریخی و بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار سقف لرزان وجود دارد و اگر جریان نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده کشور شتاب نگیرد، شاهد تکرار فاجعه‌ای مانند بم خواهیم بود.

به گزارش تسنیم،‌ محمد آئینی ظهر امروز در همایش بزرگداشت روز ملی شوراهای اسلامی که در سالن شیخ صدوق آستان حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) برگزار شد، با تاکید بر اینکه مردم در بافت فرسوده و سکونت‌گاه‌های غیررسمی حق حیات دارند و جان آن‌ها در خطر است، گفت: در ایران ۱۷۰ هزار هکتار بافت فرسوده، حاشیه‌ای و تاریخی و بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار سقف لرزان وجود دارد.

وی با بیان اینکه شوراها باید زبان گویای مردم باشند، افزود: در صورتی‌که جریان نوسازی مسکن در بافت‌های ناکارآمد و فرسوده کشور شتاب نگیرد، شاهد تکرار فاجعه‌ای مانند بم خواهیم بود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به برخی از حقوق مردم ساکن در بافت‌های فرسوده، خاطرنشان کرد: این شهروندان در وهله اول حق حیات دارند، باید حقوق آنان به رسمیت شناخته شده و به منظور نوسازی واحدهای مسکونی در سکونتگاه‌های غیررسمی، موانع صدور اسناد مالکیت به منظور فراهم شدن امکان دریافت تسهیلات برطرف شود.

آئینی با اشاره به نهضت سنددار کردن اراضی در سکونتگاه‌های غیررسمی، تصریح کرد: بهره‌مندی از امکانات شهری در حد متوسط محلات برخوردار شهری و فراهم کردن زیرساخت‌های خدمات آموزشی، فرهنگی، ورزشی، درمانی، بهداشتی اهمیت دارد.

وی با اشاره به بیش از ۶۰ درصد معابر در بافت‌های فرسوده شهری، خاکی هستند، ابراز امیدواری کرد: با همکاری وزارت راه و شهرسازی و تخصیص قیر، طی مدت باقیمانده از دولت، هیچ معبر خاکی در سکونتگاه‌های غیررسمی و بافت‌های فرسوده نداشته باشد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در ادامه تأکید کرد: دستگاه‌های اجرایی وظیفه دارند متناسب با پراکنش جمعیت در این مناطق، خدمات و زیرساخت‌های لازم را تأمین کنند.

وی حق اشتغال را از دیگر حقوق ساکنان مناطق بافت فرسوده شهری برشمرد و گفت: باید با ارائه آموزش‌های شغلی، زمینه اشتغال‌زایی برای ساکنان این مناطق فراهم شود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در پایان با تأکید بر ارائه تخفیف ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی صدور پروانه ساخت‌وساز در مناطق فرسوده و ناکارآمد شهری خاطرنشان کرد: ارائه تسهیلات و امکانات و حمایت‌های نهضت ملی مسکن، حق تغییر کاربری طبقات همکف و صدور پروانه ساخت‌وساز برای واحدهای مسکونی با هر متراژ زمین، از اهرم‌های تشویقی دولت در بافت فرسوده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بناهای ناپایدار
  • کشف یک کارگاه تولید همبرگر غیر مجاز در نظرآباد
  • مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری : ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • شناسایی ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار سقف لرزان در بافت‌های فرسوده
  • شهری با ۱۷ گود مقدس/ پرحاشیه‌تر از فوتبال!
  • از کوچه‌باغ تا باغ‌کاجی | طرشت هنوز به باغ‌هایش معروف است
  • بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود
  • بافت تاریخی کرمان سرمایه مادی و معنوی است
  • آرزوهای شیرین برای محله‌ای در دروازه تاریخ / «دروازه ری» در انتظار لباس نو
  • کاهش بافت فرسوده گرگان با افزایش نوسازی