Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد، کاهش پی در پی شاخص بورس از اواسط مردادماه سهامداران خرد را بر آن داشت تا تصمیمات جدی برای خروج از بازار اتخاذ کنند اما بعد از سه ماه پرچالش، بورس تهران در چند قدمی رسیدن به تعادل در حرکت است. به گفته کارشناسان وضعیت بازار سهام از آنچه تصور می‌شد بهتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دراین میان عوامل متعددی وجود دارد که می‌تواند چشم‌انداز مثبتی برای سهامداران ترسیم کند. یکی از این عوامل اما روند قیمت نفت و فلزات در بازار جهانی است.

حدود ۶۰ درصد از ارزش بازار سهام در اختیار شرکت‌های کامودیتی‌محور قرار دارد. در هفته‌های اخیر با توجه به تغییرات اقتصادی برخی کشورها و پایان شیوع کرونا در نقاط مختلف، آمار گمرکی غول‌های اقتصادی دنیا از جمله چین از افزایش میزان خرید و مصرف فلزات اساسی پرده بر می‌دارد به گونه‌ای که قیمت جهانی این محصولات با افزایشی چشمگیر بر روند صعودی در حرکت است. کارشناسان بر این باورند که با توجه به وضعیت فعلی بازارهای جهانی و کاهش قیمت جهانی دلار این روند تداوم خواهد یافت. این وضعیت حاکی از آن است که شرایط شرکت‌های کالایی بورس و شرکت‌هایی که در داخل این محصولات را تولید می‌کنند، به دنبال تغییرات قیمت‌های جهانی وارد فاز جدیدی می‌شوند و میزان تاثیر‌پذیری قیمت سهام این شرکت‌ها از قیمت جهانی محصولات فلزی افزایش می‌یابد. سرنوشت گروه‌های فلزی به قیمت‌های جهانی گره خورده است، از این‌رو به نظر می‌رسد شاهد تغییرات جدی در نحوه دادوستد‌های این گروه‌ها طی هفته‌های آینده باشیم.

پیشروی مس در بازار جهانی

قیمت کامودیتی‌ها فراتر از انتظارات در حال رشد هستند و این رشد غیرمنتظره اگر پایدار باشد سودآوری دلاری شرکت‌های بورسی و همچنین تراز ارزی کشور را دچار تحول می‌کند. مهدی افنانی کارشناس بازار سهام در همین رابطه به «دنیای اقتصاد» می‌گوید: در هفته گذشته قیمت جهانی مس قلل جدیدی را فتح کرد و به اعداد جدیدی رسید. برآوردها حاکی از آن است که روند رشد قیمت مس بعد از سال میلادی جدید نیز صعودی باشد. افزایش قیمت جهانی مس تاثیر بسزایی بر شرکت‌های بورسی مس‌محور دارد. چشم‌انداز مثبت قیمت جهانی مس همراه با ثبات نرخ ارز در محدوده ۲۴ تا ۲۶ هزار تومان، سود قابل تاملی را نصیب سهامداران خود می‌کند. از این‌رو با توجه به حرکت مثبت قیمت مس در بازارهای جهانی به نظر می‌رسد شرکت‌های مذکور در سال آینده، سال پر فروشی داشته باشند.

وی با اشاره به وضعیت بازار نفت و تاثیر آن بر بورس تهران عنوان می‌کند: عبور بهای هر بشکه نفت (برنت) از مرز ۵۲ دلار (سقف ۹ ماهه) دو موضوع اساسی را روشن می‌کند. امکان افزایش عرضه نفت توسط ایران یکی از موضوعات مهمی است که اظهارات مختلفی در این خصوص شنیده می‌شود که از جهات مختلف برای ایران حائز اهمیت است. افنانی ادامه می‌دهد: موضوعات کرونا و تغییرات شرایط بین‌المللی ایران، وضعیت نفت را وارد فاز دیگری می‌کند. این دو عامل مهم احتمال تثبیت قیمت نفت در محدوده ۵۰ تا ۶۰ دلار در هر بشکه را به بالاترین حد ممکن می‌رساند؛ اگرچه نرخ دلار در بودجه ۱۴۰۰ نیز نقش تعیین‌کننده‌ای بر بازار نفت ایران و صنایع و زیرمجموعه‌های آن بازی می‌کند.

تداوم روند صعودی قیمت‌ها

این کارشناس بازار سهام در مورد چشم‌انداز قیمت جهانی فلزات می‌گوید: قیمت آلومینیوم، سرب، روی، فولاد و معدنی‌ها برای سال آینده میلادی با از بین رفتن کرونا بر مدار صعودی حرکت خواهند کرد. در حال حاضر چین به دنبال خرید این فلزات است. اتفاقی که می‌تواند منجر به رشد قیمت جهانی قیمت این فلزات و در نهایت روند رو به رشد قیمت آنها در بازار بورس تهران شود. وی تاکید می‌کند: سرعت رشد قیمت این فلزات به سرعت رشد مس نخواهد رسید. در مورد شرکت‌های فولادی نیز وضعیت به‌گونه‌ای است که به نظر می‌رسد با توجه به حل مشکلات زنجیره فروش داخلی و پایان حواشی فروش فولاد، صنایع فولادی در پایان سال گزارش عملکرد مثبتی ارائه خواهند کرد.

افنانی در پایان با بیان اینکه بازار تاکنون نسبت به دلار ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومانی وزنه زیادی نداده است، اظهار می‌کند: در حال حاضر تنها موضوعی که بازار سرمایه را تهدید می‌کند نرخ دلار در بودجه ۱۴۰۰ است. بازار سرمایه خود را با دلار زیر ۲۰ هزارتومان نمی‌تواند وفق دهد اما در صورتی که مجلس با دلار ۱۱ هزارتومانی موافقت کند بازار سهام، متفاوت تر از چیزی که پیش بینی می‌شود واکنش نشان می‌دهد و احتمال ریزش قیمت سهام وجود دارد. در مورد دلار ۱۱هزار تومانی حرف و حدیث زیاد است اما شواهد حاکی از آن است که گزارش عملکرد شرکت‌ها تا پایان اسفند بر اساس نرخ فعلی دلار بسته می‌شود.

برنامه چین برای مس

جمشید آسیایی یکی دیگر از کارشناسان بازار سرمایه به بررسی تغییرات قیمتی فلزات اساسی می‌پردازد و به «دنیای‌اقتصاد» می‌گوید: در یک ماه اخیر قیمت کامودیتی‌ها به خصوص فلزات افزایش چشمگیری داشته که عوامل مختلفی در آن دخیل هستند. مس اولین فلزی است که ریزش قیمتی که به علت هراس پاندمی بیماری کرونا را تجربه کرده بود، بازیابی کرد (ریزش از ۶۲۰۰ تا ۴۶۰۰) و در پایان معاملات روز جمعه تا مرز ۸هزار دلار پیشروی کرد و به سقف ۹۵ ماهه رسید. با توجه به شیوع کرونا در آمریکای جنوبی و وجود منابع غنی مس در آن مناطق، نگرانی‌های بین‌المللی درباره عرضه مس به ویژه از سوی شیلی که بزرگ‌ترین تولید‌کننده آن است، همچنان ادامه دارد و این کاهش عرضه منجر به افزایش قیمت‌ها می‌شود. وی اظهار می‌کند: موسسه بین‌المللی فیچ در مورد افزایش تقاضای مس در سال ۲۰۲۱ دو عامل را برشمرده است؛ یکی افزایش تقاضای انرژی بیشتر، ساخت و ساز و گسترش صنایع خودرو در سطح جهان و عامل مهم دیگر اقدامات محرک‌های اقتصادی چین. بدین معنی که چین بودجه مربوط به پروژه‌های زیرساختی جهت دوران پسا کرونا را افزایش داده که این تصمیم موجب افزایش تقاضا برای مس خواهد شد، به همین دلیل قیمت ۸۵۰۰ دلار به بالا برای این فلز کاملا محتمل است.

خوش‌بینی‌های بازار سرب و روی

جمشید آسیایی با اشاره به چشم‌انداز بازار جهانی سرب بیان می‌کند: در سال ۲۰۲۰ نسبت به سال ۲۰۱۹ به دلیل شیوع ویروس کرونا، فعالیت بسیاری از معادن سرب و روی کاهش یافت و پیش‌بینی می‌شود که برای کنسانتره روی در سال ۲۰۲۱ با توجه به کاهش قرنطینه و خوش‌بینی‌‌های به وجود آمده در مورد ریشه‌کن شدن کرونا، کسری عرضه وجود داشته باشد و این کسری عرضه تا سال ۲۰۲۵ ادامه داشته باشد که منجر به رشد قیمتی این دو فلز خواهد شد. به گفته این کارشناس، براساس داده‌‌های statista میانگین قیمتی روی در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۱۸ در محدوده ۲۳۰۰ دلار بوده است. در حالی که در آن سال‌ها مازاد عرضه وجود داشته است از این‌رو جهش قیمتی روی قابل انتظار است. طبق گزارش رویترز، ذخایر روی شانگهای در حال حاضر در سطح ۸۹ هزار و ۱۸۸تن است که از اوج ماه مارس ۸۱ هزار تن کاهش یافته است که مبین تقاضای شدید آن در بازارهای جهانی است.

وی می‌گوید: به‌رغم کاهش تقاضای خودرو در سال گذشته، به نظر می‌رسد که این بخش بهبود یافته و به دلیل تقاضای زیاد برای کامیون‌ها و وسایل نقلیه تجاری، فروش آنها درماه ژوئن ۶/ ۱۱ درصد افزایش یافته است، به همین علت واردات روی تصفیه شده چین طی دو ماه گذشته رو به افزایش و ادامه‌دار است. بر اساس پیش بینی موسسه ILZSG تقاضای سرب و روی در سال ۲۰۲۱ به ترتیب بیش از ۴/ ۴ و ۶/ ۶ درصد افزایش خواهد یافت. ساخت ظرفیت‌های جدید واحد ذوب روی در چین به‌طور چشم‌گیری کاهش یافته است به‌طوری که محدودیت در تولید را خواهیم داشت که این محدودیت در کنار رشد تقاضا، منجر به افزایش قیمتی شدیدی خواهد شد. قیمت‌های آتی سرب و روی در سررسیدهای سه ماهه، یک ساله و دوساله مس بیشتر از قیمت نقدی آنها است (کونتاگو) که مبین انتظارات رشد قیمتی سرب و روی است.

تکرار سودآوری شرکت‌ها

جمشید آسیایی در مورد وضعیت بازار سنگ آهن و فولاد نیز اظهار می‌کند: بازار سنگ آهن از یکسو به‌خاطر افزایش تقاضای واردات چین و سرمایه‌گذاری در بخش زیرساخت‌ها و محرک‌های اقتصادی این کشور و از سوی دیگر به دلیل نگرانی عرضه سنگ آهن از جانب برزیل و استرالیا با جهش خیره‌کننده‌ای روبه‌رو شده است. در مورد بازار فولاد نیز شرایط متفاوت تر از گذشته پیش می‌رود.بازار داخلی شدیدا در رکود و تقاضا برای شمش فولادی در بورس کالا به شدت ضعیف است. اگر وزارت صمت، دست از مقررات سختگیرانه صادرات فولاد بردارد، یک فرصت بزرگ برای فولادسازان کشور نظیر «فولاد»، «فخوز»، «کاوه» و «هرمز» به وجود خواهد آمد.

وی در ادامه می‌گوید: شواهد حاکی از آن است که فولادسازان ایرانی به دنبال قیمت‌های ۴۹۰ تا ۵۰۰ دلار به ازای هر تن بیلت صادراتی هستند، این در حالی است که مشتریان خارجی به قیمت ۴۷۰ دلار برای شمش فولادی صادراتی ایران رضایت داده‌اند. این کارشناس با بیان اینکه سود شش ماهه امسال شرکت‌ها ۱۵۶ هزارمیلیارد تومان است که نسبت به سال قبل حدود ۱۲۰ درصد رشد داشته تاکید می‌کند: درسه ماه دوم امسال این افزایش سود ۱۸۸ درصد است و متوسط نرخ دلار صادراتی هم درشش ماه اول حدود ۱۷.۵۰۰ تومان بوده است که با ثبات روند نرخ دلار نیمایی و رشد قیمت‌های جهانی در نیمه دوم سال جاری این سود قابل تکرار خواهد بود و حتی شاهد شکست رکورد سودآوری در شرکت‌های کامودیتی محور خواهیم بود.

بهترین گروه‌های سرمایه‌گذاری

بورس تهران عمدا کامودیتی محور است، از این رو روند فعالیت و سود شرکت‌های بورسی وابستگی مستقیمی به قیمت‌های جهانی دارند. این را علیرضا تاجبر تحلیلگر بازار سرمایه می‌گوید و عنوان می‌کند: شرکت‌های حاضر در بورس محصولاتی را تولید می‌کنند که از بازار صادراتی مطلوبی برخوردار باشند، بنابراین با افزایش قیمت‌های جهانی، سودآوری این شرکت‌ها افزایش می‌یابد. وی اظهار می‌کند: افزایش قیمت جهانی فلزات از ۳ جهت سود شرکت‌های فلزی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. تثبیت قیمت دلار بالای ۲۰ هزارتومان در ۶ ماه دوم سال (درحالی که نرخ دلار در اوایل سال زیر ۲۰ هزارتومان بود)، کاهش ارزش جهانی دلار که باعث شد کامودیتی‌ها اتفاقات مثبتی را تجربه کنند و سومین مورد که نمی‌توان از کنار آن به راحتی عبور کرد، نرخ فروش محصولات است که پیش‌بینی می‌شود در نرخ فروش آنها گشایش‌هایی صورت گیرد؛ به‌طوری که هم در نرخ فروش و هم در میزان فروش شرکت‌ها تا پایان سال شاهد تغییرات گسترده‌ای خواهیم بود. بر همین اساس گروه‌هایی که به قیمت‌های جهانی وابستگی دارند بهترین گروه‌ها برای سرمایه‌گذاری محسوب و از سه جهت منتفع می‌شوند.

دلایل افزایش قیمت جهانی فلزات

تاجبر به علل افزایش نرخ جهانی فلزات می‌پردازد و می‌گوید: قیمت فلزات به دو دلیل عمده با افزایش رو‌به‌رو شده است. کاهش قیمت جهانی دلار و افزایش تقاضا از سوی کشورهای مختلف بازار فلزات را با رونق رو به رو کرده است. بر همین اساس مس و متانول با افزایش قیمت بیشتری مواجه شده‌اند. مس به دلیل افزایش تقاضای ماشین‌های هیبریدی و متانول نیز به دلیل قانون جدید دریانوردی که آن را جایگزین نفت کوره پذیرفته با افزایش قیمت مواجه شدند. وی در ادامه بیان می‌کند: فلزات و کامودیتی‌ها وارد روند افزایشی قیمت‌ها شده‌اند و این روند صعودی با توزیع واکسن و اتمام شیوع کرونا تداوم خواهد یافت.این کارشناس بازار در مورد چشم‌انداز قیمت نفت نیز می‌گوید: وضعیت بازار نفت رابطه مستقیمی با میزان عرضه و تقاضا دارد اما بعید به نظر می‌رسد جهش قیمت نفت ادامه دار باشد.تولید بسیاری از شرکت‌ها توجیه پیدا می‌کند و وارد گردونه تولید می‌شوند و مازاد عرضه مانع افزایش قیمت خواهد شد.

به گفته تاجبر، افزایش نرخ‌های جهانی در شرکت‌های مختلف متفاوت عمل می‌کند. او در همین رابطه اظهار می‌کند: گروه سرب و روی نسبت به سایر گروه‌ها از افزایش قیمت‌های جهانی بیشتری منتفع می‌شود. در سهامی آلومینیومی نیز وضعیت به همین منوال است. با توجه به اینکه برای این گروه همیشه تقاضا وجود دارد روند مثبت قیمت آنها تضمین شده است، اگرچه این گروه با ریسک افزایش حامل‌های انرژی دست و پنجه نرم می‌کنند اما با توجه به اینکه ریسک افزایش حامل‌های انرژی برای سال بعد منتفی اعلام شده این گروه از مزیت‌های فراوان سرمایه‌گذاری برخوردارند. این کارشناس خاطرنشان می‌کند: بازارسرمایه نه بودجه را قبول دارد نه قیمت دلار سال۱۴۰۰ و نه قیمت نفت را. معاملات بازار متناسب با تغییرات قیمت مورد تحلیل فعالان قرار می‌گیرد به همین دلیل قیمت سهام با دلار ۲۲ هزار تومانی در حال حاضر رقمی قابل توجیه است.

پربیننده ترین ارزش سهام عدالت من (۲۹ آذرماه) سقوط همه بازار‌ها در هفته آخر آذر/ سرمایه‌گذاران بورسی بیشترین زیان را داشتند ثبت‌نام مجدد از جاماندگان سهام عدالت به‌زودی آغاز می‌شود/ کلیشه‌های بودجه هر سال تکرار می‌شود نمای پایانی بورس امروز/ منفی شدن خودرو در لحظات پایانی، فشار عرضه را شدت داد اگر سهام شپنا دارید، بخوانید (۲۹آذر)/ عملکرد پالایش نفت اصفهان در بازار سبز امروز

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس تهران بورس بازار سهام بازار بورس حاکی از آن بازارهای جهانی قیمت های جهانی افزایش تقاضای سرمایه گذاری بازار سرمایه افزایش تقاضا نظر می رسد افزایش قیمت وضعیت بازار جهانی فلزات کامودیتی ها حال حاضر بازار سهام بورس تهران قیمت جهانی چشم انداز سرب و روی پیش بینی خواهد شد رشد قیمت نرخ دلار قیمت نفت شرکت ها قیمت ها گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۹۲۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریزش سنگین ارز/احتمال بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزاری تقویت شد

همزمان با ادامه ریزش قیمت‌ها در بازار طلا و ارز، هم اکنون قیمت دلار در بازار آزاد به کانال ۶۰ هزار تومان بازگشته و آنطور که فعالان بازار می گویند احتمال بازگشت قیمت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان امروز تقویت شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، قیمت دلار که در روزهای نخست امسال و مخصوصاً پایان تعطیلات نوروز به دلیل بالا گرفتن تنش‌های منطقه‌ای و حمله صهیونیست‌ها به کنسولگری ایران در دمشق به اوج خود رسیده بود این روزها به شدت در حال ریزش است.

قیمت دلار در آن ایام به دلیل تشدید تنش‌های منطقه‌ای و نگرانی از شدت درگیری‌ها بین ایران و اسرائیل به ۷۰ هزار تومان هم رسید؛ دلال‌های خیابان فردوسی همان موقع اذعان می‌کردند که منتظر دلار ۷۵ هزار تومانی بودیم!

اما با پاسخ قاطع ایران و ناتوانی صهیونیست‌ها از ادامه درگیری، ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و طلا آغاز شد و همچنان هم ادامه دارد. قیمت دلار که در معاملات اول صبح ۲۶ فروردین ماه (فردای پاسخ قاطع ایران به اسرائیل) در بازار غیررسمی به ۷۰ هزار تومان رسیده بود در معاملات نخست صبح امروز ۹ اردیبهشت ماه به کانال ۶۰ هزار تومان برگشته است. به عبارتی دلار در دو هفته ۱۰ هزار تومان کاهش داشته است و آنطور که فعالان حاضر در بازار ارز پیش بینی می‌کنند در روزهای آینده نیز بازهم شاهد ریزش سنگین قیمت‌ها در بازار خواهیم بود.

مشاهدات میدان از بازار ارز در صبح روز بعد از پاسخ ایران به اسرائیل بیانگر نگرانی دلال‌ها از عقب ماندن از بازار و فرار از ضررهای سنگین به دلیل ریزش قیمت‌ها بود. این وضعیت در دو هفته گذشته همچنان در بازار منوچهری و فردوسی و سبزه میدان حاکم است و دلال‌ها برای اینکه بیشتر از این ضرر نکنند دلارهایی را که قبلاً در قیمت‌های بالا خریده بودند فروختند و فعلاً هم قصد خرید ندارند.

بازار کاملاً در این ۱۴ روز فروشنده بوده و کمتر خریداری حاضر به خرید ارز شده است چراکه همه چشم انتظار کاهش بیشتر قیمت‌ها هستند؛ فعالان بازار ارز می‌گویند بعد از کاهش تنش‌های سیاسی، هیجانات کاذب و جو منفی بازار تخلیه شد و همین امر به ادامه دار شدن سیر نزولی قیمت‌ها کمک کرد.

برخی دیگر البته می‌گویند علاوه بر کاهش سطح ریسک‌های سیاسی، وجود احتمالاتی مبنی بر شروع مذاکرات هسته‌ای و اخبار مثبت درآمدهای نفتی هم به ریزش قیمت‌ها در بازار دامن زده است در عین حال سفر رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد به عربستان نیز به عنوان عامل اثرگذار دیگری در روند نزولی قیمت‌ها در بازار طلا و ارز عنوان می‌شود.

قیمت دلار صبح امروز در بازار آزاد تهران به کانال ۶۰ هزار تومان بازگشته است؛ قیمت دلار هرات نیز که اهمیت بالایی در بازار ارز دارد و کاهش و افزایش قیمت آن بر بازار تأثیرگذار است از عصر دیروز به کانال ۶۰ هزار تومان بازگشته بود و هم اکنون به کانال ۵۰ هزار تومان بازگشته و با قیمت ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان معامله می‌شود. علاوه بر این قیمت درهم امارات هم به عنوان یکی دیگر از عوامل مؤثر بر نرخ ارز در بازار داخلی شیب نزولی را در پیش گرفت و در کانال ۱۶ هزار تومان عقب‌گرد قابل توجهی را تجربه کرد.

سیگنال قیمتی از هرات و امارات باعث شده تا فعالان بازار ارز احتمال بازگشت قیمت دلار در بازار تهران را به کانال ۵۰ هزار تومان طی امروز و فردا بسیار جدی بدانند؛ علاوه بر این گفته می‌شود حضور جدی بازار ساز و تزریق‌های سنگین درهم امارات موجب شده تا اکثر بازارها این روزها فروشنده شوند چراکه احتمال ریزش بیشتر قیمت‌ها تصویب شده است.

ریزش قیمت‌ها در حالی در بازار ارز ادامه دارد که کارشناسان و فعالان اقتصادی متعددی از همان روزهای پرتنش بازار و ثبت رکوردهای نجومی به مردم هشدار می‌دادند که عوامل بنیادی بازار از این افزایش‌های هیجانی حمایت نمی‌کند و با کاهش التهابات سیاسی، تب دلار هم به‌زودی فروکش می‌کند.

یحیی آل اسحاق، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق گفته است: اگر شوک سیاسی جدید رخ ندهد، احتمال دارد دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد.

جهانبخش سنجابی شیرازی دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق نیز با تأکید بر اینکه روند افزایش نرخ ارز قطعاً در میان‌مدت متوقف خواهد شد؛ گفت: با هر شدتی که هیجانات موجب شده است نرخ ارز افزایش یابد، با همان شدت هم تخلیه خواهد شد و نرخ ارز به قیمت‌های قبلی بازمی‌گردد.

وی تأکید کرد: به‌طور قطع نوسانات چند هفته اخیر بازار ارز بیش از این که ریشه اقتصادی داشته باشد، ریشه سیاسی امنیتی دارد و با همان شدتی که رشد کرده است با همان شدت نیز سقوط خواهد کرد، بنابراین مردم باید دقت کنند که حتی برای کسب سود در دام سفته‌بازها نیفتند تا آسیبی متوجه سرمایه‌هایشان نشود.

حسینی دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق زمانی نیز گفته بود: شوک یا تنش سیاسی در کشور رخ می‌دهد مردم نه از روی نیاز، بلکه به علت نگرانی از افزایش قیمت دلار در آینده اقدام به خرید ارز می‌کنند، درگیری‌های سیاسی ایران و منطقه خاورمیانه باعث افزایش موقتی نرخ دلار شد؛ البته این موضوع به ایران محدود نمی‌شود بلکه درگیری سیاسی در هر کشوری باعث ایجاد التهاب در بازارهای مالی آن کشور می‌شود.

وی افزود: رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی به عملکرد بانک مرکزی ارتباط چندانی ندارد؛ چون این بانک بیشتر بر رفع نیازهای قانونی از طریق مرکز مبادله ارز و طلای ایران تمرکز دارد. از گذشته تاکنون بازار سازی و فضاسازی وجود داشته به طوری که عده‌ای با سوءاستفاده از شرایط ایجاد شده اقدام به نرخ سازی می‌کنند و با دامن زدن به التهابات منافع بسیاری به دست می‌آورند. اگر دولت امسال نیز بتواند درآمدهای ارزی پایدار نسبتاً خوبی داشته باشد احتمال دارد نوسانات نرخ ارز به حداقل برسد.

سید کمال سیدعلی معاون ارزی اسبق بانک مرکزی نیز گفته بود: عملیات مقتدرانه نظامی ایران در وعده صادق باعث شد شاهد تأثیر آن‌چنانی بر افزایش نرخ ارز نباشیم و حتی روند قیمتی نیز به‌خلاف فضاسازی‌ها و پیش‌بینی‌ها نزولی شد.

وی بیان داشت: زمانی که در چند روز نرخ ارز به‌مقدار زیادی افزایش می‌یابد، نشان می‌دهد که این نوع بالا رفتن نرخ ارز ناشی از شوک‌های غیراقتصادی است، در این زمان همه به عملکرد بانک مرکزی حساس می‌شوند زیرا این بانک موفق شده بود ۱۱ ماه ۱۴۰۲ نرخ ارز را در کانال مشخصی ثابت نگه‌دارد. زمانی که تنش‌های سیاسی کاهش می‌یابد، پرش نرخ ارزی که در زمان بحران سیاسی به وجود آمده بود، تخلیه می‌شود و در این زمان است که نرخ ارز کاهش خواهد یافت.

به گزارش ایمنا، همانطور که در روزهای پرتلاطم بازار ارز و طلا در هفته‌های قبل به دفعات از سوی کارشناسان اقتصادی و مسئولان اقتصادی هشدار ریزش قیمت‌ها به محض فروکش کردن تنش‌ها داده می‌شد، این ایام شاهد ثبت قیمت‌های لحظه‌ای و البته کاهشی از طلا، سکه و انواع ارز هستیم.

قیمت دلار هم اکنون (در لحظه انتشار این گزارش) در بازار آزاد تهران ۶۰ هزار و ۱۰۰ تومان و قیمت دلار هرات ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام شده است. سکه بهار آزادی طرح جدید نیز بازهم روند کاهشی داشته و به کانال ۴۰ میلیون تومان بازگشته است؛ هم اکنون سکه طرح جدید با قیمت ۴۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان فروخته می‌شود. قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز که در هفته‌های گذشته برای ساعتی به ۴ میلیون تومان هم رسیده بود هم اکنون به کانال ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بازگشته است.

منبع: تسنیم

کد خبر 748742

دیگر خبرها

  • حرکت بازار ارز به سمت ثبات/ نوسان یک یا دو هزار تومانی قیمت دلار طبیعی است
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • چه کسی ترمز رشد ارز را کشید؛ دیگر خبری از افزایش قیمت نیست؟
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۱
  • پیش بینی قیمت طلا و سکه 11 اردیبهشت 1403 / سکه امامی میلیونی رشد کرد
  • جزئیات مهم از افزایش سرمایه سنگین نماد‌های بورسی
  • چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟
  • بازارساز ترمز رشد ارز را کشید/خبری از افزایش قیمت دلار نیست
  • ریزش سنگین ارز/احتمال بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزاری تقویت شد
  • پیش‌بینی قیمت طلا/ نگاه سرمایه‌گذاران به فلز زرد