Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-04@13:45:51 GMT

چگونه در دوران کرونا دور هم جشن بگیریم؟

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۹۳۰۷۹

چگونه در دوران کرونا دور هم جشن بگیریم؟

 نادیا زکالوند: سازمان بهداشت جهانی به تمام مردم دنیا توصیه می‌کند که پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی را همچنان رعایت کرده و از برگزاری تجمعات اجتناب کنند. هرچه افراد بیشتری در گردهمایی‌ها حضور یابند و مدت زمان تعامل آنها طولانی‌تر شود، خطر ابتلا به کوید۱۹ در آنها بیشتر می‌شود.

به همین دلیل در حال حاضر بیشتر مردم دنیا از حضور در گردهمایی‌ها دوری می‌کنند و در عین حال بیشتر برنامه‌ها و فعالیت‌هایی که مردم در آن در سطح گسترده حضور دارند، مانند جشن‌های سالانه، راهپیمایی‌ها، جشنواره‌ها، کنسرت‌ها، رویدادهای ورزشی و عروسی‌ها لغو شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یا اگر رویدادی هست، مانند رویدادهای ورزشی، بدون تماشاچی برگزار می‌شود.

اما مردم از تنها ماندن در خانه خسته شده‌اند و می‌خواهند از بودن در کنار هم لذت ببرند و سرگرم شوند. این تمایل باعث شده که آنها دنیای مجازی را برای این کار انتخاب کنند. در ادامه به چند مورد از این گردهمایی‌های آنلاین اشاره شده است:

۱. جشنواره فرهنگی سالانه پارک ملی آتشفشان‌های هاوایی

این جشنواره بیش از ۴۰ سال است که اولین یکشنبه ژوئیه هر سال شروع به کار می‌کند. اما امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا این جشنواره به‌صورت مجازی و در شبکه‌های اجتماعی برگزار شد. مسئولان این پارک ملی گفتند، مردم به‌جای اینکه در این پارک حضور یافته و تجمع کنند، تمام برنامه‌هایی که در این جشنواره هر سال انجام می‌شد به‌صورت مجازی و آنلاین از طریق «فیس‌بوک» تماشا کرد. حتی این روش باعث شد که افراد بسیاری بتوانند از برنامه‌های این جشنواره بهره‌مند شوند.

۲. برگزاری مراسم و آیین‌های مذهبی

در این روزهای کرونایی بیشتر کشورها، مراسم مذهبی خود را از طریق شبکه‌های مجازی و پلتفرم‌های دیجیتالی مانند زوم (Zoom) و اسکایپ (Skype) برگزار می‌کنند. مثلا، هر یک از مسلمانان در ماه رمضان در خانه خود و بدون شرکت در مساجد افطار و از طریق این پلتفرم‌ها در جلسات مذهبی‌شان شرکت کردند. یا آنها با دوستان و اعضای خانواده خود از طریق شبکه‌های اجتماعی دعاخوانی و نماز خود را به‌جای آوردند.

در نیویورک، جشن تعطیلات عید پاک را به‌صورت مجازی برگزار کردند. بسیاری از شرکت‌کنندگان با استفاده از «فیس‌بوک» و «یوتیوب»  شاهد برنامه‌های مربوط به عیدپاک بودند و می‌توانستند نظرات خود را هم ارائه دهند و در همان حال که در خانه بودند، از بودن در کنار دیگران به‌شکل مجازی لذت ببرند.

در حال حاضر مذاهب دیگر مانند بودایی‌ها هم جلسات مدیتیشن خود را به‌صورت مجازی برگزار می‌کنند یا مسیحیان مراسم هفتگی کلیساهای خود را با استفاده از شبکه‌های مجازی اجرا می‌کنند.

۳. جشنواره طراحی مجازی

این جشنواره که اولین جشنواره آنلاین در واکنش به کوید۱۹ بود، به وسیله تیمی از مجله دیجیتال دیزین (Dezeen) به صورت آنلاین برگزار شد. پس از هفته‌ها لغو برنامه‌های طراحان جامعه جهانی، مجله دیجیتال جشنواره‌ای برای ارائه آثار و طرح‌های هنری طراحان جهان برگزار کرد. این جشنواره از ۱۵ آوریل تا ۳۰ ژوئن ادامه یافت و طراحان بسیاری توانستند به‌طور آنلاین به آن ملحق شوند.

۴. حنوکا (جشن نورها)

حنوکا یا عید اخلاص از جشن‌های یهودیان و ۸ روزه است. این عید تقریبا با ایام کریسمس مسیحیان همزمان است. ویروس کرونا برگزاری این جشن سالانه را لغو کرده است. عید حنوکا یادآور یکی از معجزات در تاریخ یهود است که بر اساس آن، تنها چراغ باقیمانده در یکی از نیایشگاه‌هایشان در زمان جنگ با یونانیان به مدت ۸ روز روشن مانده بود. اما آن چراغ فقط برای ۱ روز روغن داشته است.

امسال یهودیان مقیم پیتسبورگ شهری در ایالت پنسیلوانیای آمریکا تصمیم گرفته‌اند که این جشن را با روشن کردن شمع و چراغ و ارسال تصاویر آن در شبکه‌های اجتماعی برگزار کنند و از برنامه‌هایی چون شنیدن موسیقی لذت ببرند.

بیشتر بخوانید:

هشدار یلدایی پلیس فتا به شهروندان: مراقب سوء استفاده‌گران باشید افزایش ساعات کار میادین میوه و تره بار به مناسبت شب یلدا

۵. جشن شب یلدا

ایرانیان مقیم آمریکا هر سال شب یلدا را بسیار باشکوه برگزار می‌کنند و در تلاش‌اند که این فرهنگ زیبای خود را حفظ کنند. آنها امسال قصد دارند این شب بلند دوست‌داشتنی را با شب‌های بلند قرنطینه ترکیب کرده و دورهمی خود را مجازی برگزار کنند.

در این جشن که همه ایرانیان آمریکا به‌صورت مجازی در آن شرکت می‌کنند، قرار است برنامه‌هایی چون نواختن موسیقی، خواندن اشعار حافظ، اجرای زنده نمایش کمدی انجام شود.

روش‌هایی برای برگزاری آنلاین جشن‌هایی چون شب یلدا

به‌دلیل ویروس کرونا مجبوریم حتی در دورهمی‌های خانوادگی هم شرکت نکرده و آن را به زمان دیگر موکول کنیم. اما نگران نباشید باز هم می‌توانید به صورت مجازی و با استفاده از شبکه‌های اجتماعی از این دورهمی‌ها، به‌ویژه در روزهای جشن (مانند شب یلدا) داشته باشید.

در این روزها می‌توانید با چند کار ساده زیر، یک دورهمی خاطره‌انگیز و دوست‌داشتنی تجربه کنید.

۱. یک پلتفرم دیجیتال نصب کنید یا عضو یکی از شبکه‌های اجتماعی شوید

پیش از مهمانی و دورهمی باید حتما عضو یکی از شبکه‌های اجتماعی شوید یا یکی از پلتفرم‌های دیجیتال مانند اسکایپ یا زوم را در کامپیوتر خود نصب کنید. بدین ترتیب می‌توانید صدا و تصویر خود را با اقوام و دوستان خود به اشتراک بگذارید.

۲. بازی‌های جالب ترتیب دهید

می‌توانید برای شب جشن، بازی‌های جالب ترتیب دهید و آن را به‌صورت مجازی اجرا کنید. مثلا، بازی‌های بیست سوالی یا انجام دادن تست‌های هوش حتی پانتومیم را می‌توانید به‌راحتی از طریق آنلاین انجام دهید و در حالی‌که از عزیزان‌تان دور هستید، از هم‌صحبتی با آنها لذت ببرید.

۳. نواختن ساز

در این دورهمی مجازی از کسی که در ساز زدن مهارت دارد دعوت کنید و از او بخواهید با زدن آهنگ‌های زیبا فضای دورهمی آنلاین‌تان را جذاب کند. حتی اگر خودتان هم ساز می‌زنید، می‌توانید با او همراه شده و نوازندگی کنید. با این کار هر شب بلندی (چون شب یلدا)، جذاب و دوست‌داشتنی می‌شود.

۴. ارسال هدیه

اگر دوست دارید شب جشن به کسی هدیه بدهید، باید کمی زودتر از آن شب، هدیه را خریده و آن را با پست یا پیک بفرستید و از او بخواهید که شب جشن کادو را باز کند. نیازی نیست هدیه‌های گرانقیمت تهیه کنید؛ مخصوصا در این روزهای کرونایی که اوضاع اقتصادی کمی آشفته شده است. می‌توانید یک جعبه کوچک شکلات یا شیرینی بخرید و آن را بفرستید. یا فقط یک کارت پستال زیبا برای او بفرستید. این کار شب جشن را برای هر دوی شما خاطره‌انگیز می‌کند.

۵. خاطره‌بازی

حتی اگر زندگی سخت و طاقت‌فرسا باشد، باز لحظاتی در زندگی داشته‌اید که جالب و بامزه بوده است. بنابراین با تعریف خاطرات جالب و خنده‌دارتان به‌صورت آنلاین، اقوام و دوستان‌تان را شاد کنید. از آنها هم بخواهید که خاطرات دوست‌داشتنی‌شان را برایتان تعریف کنند.

شما هم اگر دوست دارید شب یلدای زیبایی داشته باشید، می‌توانید از ایده‌های بالا الهام گرفته و شب یلدای مجازی خاطره‌انگیزی برای خود و خانواده‌تان ترتیب دهید.

منبع: hawaiitribune-herald

47232

کد خبر 1467695

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: شب یلدا ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۹۳۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محفل شعر ارادت رضوی در دزفول برگزار شد

محفل شعر گویشی ارادت رضوی از سری برنامه‌های چهاردهمین جشنواره بین‌المللی شعر رضوی، چهارشنبه شب در محل قدمگاه امام رضا علیه‌السلام شهرستان دزفول برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دزفول، مجید منادی در این آیین، اظهار داشت: جشنواره بین‌المللی شعر رضوی به زبان عربی یکی از چندین جشنواره بین‌المللی بزرگ امام رضا علیه‌السلام است که هر ساله برگزار می‌شود و در خوزستان هم 14 دوره توفیق پایه‌گذاری، برنامه‌ریزی و میزبانی این جشنواره وجود داشته است.

وی در ادامه افزود: در سال گذشته و امسال این بحث مطرح بود که خوزستان استانی امام رضایی است و به لحاظ تاریخی پیوندی نزدیک دارد و در چند شهر استان از جمله دزفول قدمگاه امام رضا داریم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستانف گفت: علاوه بر بخش مسابقه‌ای این جشنواره که در اختتامیه برگزار می‌شود، شهرستان‌ها نیز به ایفای نقش در این موضوع ابراز علاقه کرده که برنامه محفل شعر دزفول یکی از همین ایفای نقش‌هاست.

منادی تصریح کرد: خوزستان چه در بخش شعر فارسی و چه در بخش شعر عربی این ظرفیت را دارد که دریچه‌ای برای ارتباط فرهنگی، معنوی و ادبی با جهان اسلام باشد.

امام جمعه موقت دزفول نیز در این آیین، گفت: گاهی اوقات یک واژه از یک شعر برابر با یک ساعت سخنرانی ما است.

حجت‌الاسلام حسین عبداللهی ادامه داد: شعر سخت‌ترین و دشوارترین صحنه‌ها را برای یک متکلم، نویسنده و سخنران آسان می‌کند.

وی با ادای احترام به تمام کسانی که از صدر تا ذیل در ادبیات ایران نقشی داشته‌اند؛ افزود: سخنرانی، کتابت و نوشتن تاثیر و حرارت شعر را ندارد. هر جا شعر رفته، فرهنگ را بارور و ماندگار کرده است.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان دزفول، گفت: با لطف امام رضا علیه‌الاسلام امسال توانستیم محفل شعر گویشی ارادت رضوی را با نگاه مثبت مدیرکل ارشاد خوزستان در دزفول، شهری که قدمگاه امام رضا است و بارگاه ملکوتی برادر ایشان حضرت سبزقبا به‌عنوان نگین سبزی در آن می‌درخشد، برگزار کنیم.

عبدالحمید صادق‌جولا افزود: امیدواریم سال آینده بتوانیم مراسم افتتاحیه یا اختتامیه جشنواره بین‌المللی شعر رضوی را در شهرستان دزفول میزبانی کنیم.

به گزارش تسنیم، در این محفل، 8 شاعر آیینی در وصف حضرت امام رضا علیه‌السلام به شعرخوانی پرداختند و در پایان نیز از آنان قدردانی شد. 

انتهای پیام/735/

دیگر خبرها

  • برپایی نخستین جشنواره غذای سنتی در شهر مریانج
  • جای خالی معلمان ماهر مجازی
  • مراسم بزرگداشت سردارشهیدجواددوربین درانزلی برگزار می شود
  • «یاد یاران»، گردهمایی همسنگران لشکر ۱۷ علی ابن ابیطالب
  • گردهمایی همسنگران نیروی انسانی لشکر ۱۷ علی ابن ابیطالب
  • نشست علمی وحدت و همگرایی مسلمانان از منظر اهل‌بیت برگزار می شود
  • جشنواره ملی روستایی ـ عشایری در ۸ روستا برگزار می‌شود
  • جشنواره «اتاق نمونه دانشجویی» دانشگاه علامه‌ طباطبائی برگزار می‌شود
  • باشگاه خبرنگاران جوان لرستان برگزیده جشنواره رسانه‌ای «بر بلندای حضور» شد
  • محفل شعر ارادت رضوی در دزفول برگزار شد