Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@11:47:17 GMT

جایگاه اسب‌داری در خراسان شمالی احیا خواهد شد

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۹۴۱۸۷

جایگاه اسب‌داری در خراسان شمالی احیا خواهد شد

به گزارش خبرنگار مهر، سردار ابوالقاسم چمن پیش از ظهر امروز در جریان بازدید از روند ساخت پیست سوارکاری شهید حاج قاسم سلیمانی بجنورد اظهار داشت: سپاه با ایجاد بسترهای مناسب و با همت جامعه اسب‌داران جایگاه اسب خراسان را به نقطه اصلی خودش باز خواهد گرداند.

فرمانده سپاه جوادالائمه (ع) خراسان شمالی تصریح کرد: اسب‌سواری یکی از ورزش‌های مورد تاکید دین مبین اسلام است و با عطف به همین مسئله مهم با استقرار تجهیزات مکانیزه این نهاد به کمک رفع محرومیت و حمایت از ظرفیت بی‌بدیل صنعت اسب‌داری در استان آمده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در انتها تاکید کرد: رشد و گسترش صنعت اسب در خراسان شمالی با توجه به دربرگیری تعداد بسیاری از مردم شریف این استان منافع زیادی را به ارمغان می‌آورد از همین رو سپاه جوادالائمه (ع) خراسان شمالی با تمام ظرفیت در جهت تأمین منافع مردم پای کار است.

کد خبر 5100443

منبع: مهر

کلیدواژه: کورس اسبدوانی پرورش اسب سپاه جوادالائمه خراسان شمالی ویروس کرونا شب یلدا شیراز آمار کرونا شیوع کرونا گرگان کرمانشاه شهرکرد بوشهر عکس استانها قاسم سلیمانی بارش برف شهرستان کرج روز پرستار خراسان شمالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۹۴۱۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرسه سگ‌های ولگرد در شهر؛ ترحم، ترس، هاری

ایسنا/خراسان شمالی سگ های ولگرد همه جا هستند، کوچه، خیابان های حاشیه شهر و حتی در مرکز اصلی شهر هم سگ های ولگرد در حال پرسه زنی هستند.

با وجود اینکه ستاد اتلاف سگ های ولگرد در شهر بجنورد ایجاد و دستگاه های مختلف عضو این ستاد هستند اما همچنان این مشکل در شهر وجود دارد.

مدتی است که خبرهایی از افزایش بیماری هاری در میان جمعیت حیوانی(سگ‌ها) در خراسان شمالی شنیده می شود و بیم آن می رود که مبادا سگ هایی که در حال پرسه زنی در قسمت های مختلف شهر هستند به هاری مبتلا بوده و به انسان منتقل شود.

شناسایی ۱۵ کانون بیماری هاری در خراسان شمالی

دکتر حسن قاسمی فرد رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی از شناسایی ۱۵ کانون بیماری هاری در میان سگ‌های صاحب‌دار این استان در سال گذشته خبر داد.

وی اظهار کرد: روند شیوع بیماری هاری در چند سال اخیر در میان سگ‌های استان رو به افزایش بوده، به‌طوری که سال ۱۴۰۱، ۱۴ کانون و سال گذشته ۱۵ کانون از این بیماری شناسایی شد. امسال نیز یک کانون از این بیماری شناسایی شد.

قاسمی فرد ادامه داد: با بررسی‌های انجام‌شده این بیماری در میان جمعیت گربه‌ها نیز روبه افزایش است به‌طوری که از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰، هیچ کانونی از بیماری هاری در میان جمعیت گربه در این استان دیده نشده بود، اما از سال ۱۴۰۰ تا آبان ماه سال گذشته شش کانون از این بیماری در میان گربه‌ها دیده شده است.

وی گفت: پنج کانون از این تعداد در شهرستان بجنورد و یک کانون نیز در شهرستان گرمه دیده شده است.

قاسمی فرد بیان کرد: یکی از عوامل شیوع بیماری هاری در میان سگ‌های صاحب‌دار در این استان سگ‌های ولگرد بود و تاثیر این بیماری از طریق سگ‌های ولگرد وجود دارد. ستاد «اتلاف سگ‌های ولگرد» باید نسبت به جمع‌آوری این سگ‌ها جدی‌تر وارد عمل شود.

وی با اشاره به اینکه در این استان ۲۴ هزار سگ صاحب‌دار وجود دارد، گفت: واکسیناسیون ۱۸ هزار و ۵۰۳ قلاده سگ پیش‌بینی سالانه در این استان است که سال گذشته ۲۰ هزار و ۴۷۷ قلاده سگ واکسینه شدند.

این مقام مسئول گفت: هاری بیماری حاد ویروسی و یکی از مهم‌ترین و قدیمی‌ترین بیماری‌های ویروسی قابل انتقال از حیوان به انسان است. اهمیت بیماری هم به‌دلیل میزان کشندگی بالاست.

مورد مثبتی از بیماری هاری در انسان مشاهده نشده است

هادی نیستانی کارشناس مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در ادامه در گفت و گو با ایسنا، بیان کرد: هاری یک بیماری ویروسی کشنده است که این ویروس در بزاق حیوان بیمار وجود دارد و در صورت تماس این بزاق از طریق گزش و یا خراش به انسان منتقل و سبب مرگ انسان می‌شود.

وی تاکید کرد: طی چند سال اخیر هیچ نمونه مثبتی از بیماری هاری در انسان در این استان مشاهده نشده است.

نیستانی با بیان اینکه منبع اصلی این بیماری سگ و گربه و حیواناتی همچون روباه و ... هستند، گفت: در صورت تماس بزاق حیوان هار با حیواناتی همچون گوسفند آن‌ها نیز بیمار می‌شوند و اگر بزاق این حیوانات به انسان منتقل شود، انسان نیز بیمار می‌شود.

وی افزود: در سال گذشته ۵۰۰۰ حیوان گزیدگی در این استان وجود داشته که ۹۰ درصد آن مربوط به سگ و مابقی مربوط به سایر حیوانات بوده است.

کارشناس مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: در واقع اگر سگ و یا گربه مبتلا به بیماری هاری نباشد حالت تهاجمی ندارد بنابراین بیشتر حیوان گزیدگی از سوی سگ و گربه بر اثر اذیت و آزار انسان است.

عدم رسیدگی روستاییان به سگ‌ها علت اصلی پرسه زنی سگ‌های ولگرد در داخل شهرها

هادی قربانی رئیس سازمان پسماند خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا، بیان کرد: یکی از عوامل مهم پرسه زنی سگ‌ها در شهر بجنورد، روستاهای اطراف و نزدیکی تعدادی از روستاها به شهر است.

وی گفت: در واقع تعدادی از روستاییان به سگ‌های خود آب و غذا نمی‌دهند و سگ‌ها برای رفع گرسنگی وارد شهر می‌شوند.

قربانی افزود: از سوی دیگر در گذشته مواردی همچون عقیم سازی سگ‌ها و یا اقداماتی برای کاهش تولید تعداد سگ‌ها انجام می‌شد که این اقدام اکنون انجام نمی‌شود و بالا بودن تعداد زاد و ولد سگ‌ها سبب شده تا تعداد سگ‌های ولگرد در داخل شهرها افزایش یابد.

وی ادامه داد: ترحم بیش از حد به سگ‌ها سبب شده تا تعداد سگ‌های ولگرد در این شهر زیاد شود و با وجود اینکه پیمانکار هر روز در حال جمع کردن سگ‌های ولگرد است اما بازهم هر روز شاهد پرسه زنی سگ‌ها هستیم.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه مکانی برای جمع آوری سگ‌های ولگرد در بجنورد جانمایی شده است، گفت: هم اکنون حدود ۴۰۰ قلاده سگ ولگرد در شهر جمع آوری و به این مکان ارجاع داده شده است. روزانه به طور میانگین ۱۰ قلاده سگ ولگرد گرفته می‌شود.

وی با بیان اینکه مساحت این مکان ۵۰۰۰ متر مربع است، افزود: در سال گذشته فقط ۲۰۰ میلیون تومان برای مناسب سازی این مکان همچون سایه‌بان هزینه شده است.

رئیس سازمان پسماند خراسان شمالی در پاسخ به این سوال که در نهایت تکلیف سگ‌های ولگرد جمع آوری و انتقال داده شده به این مکان چه چیزی است، ادامه داد: در این مکان اقداماتی همچون عقیم سازی، دادن آب و غذا انجام می‌شود اما در نهایت تکلیف مشخص نیست که با آن‌ها چه کرد!

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پرسه سگ‌های ولگرد در شهر؛ ترحم، ترس، هاری
  • جابه‌جایی ۲۳۵ هزار تن کالا با ناوگان حمل‌ونقل در خراسان شمالی
  • راز صاحب سینما می‌شود
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • نقش‌آفرینی بانوان خراسان شمالی در کاهش آسیب‌های اجتماعی محوری است
  • مشاهده یک قلاده پلنگ در پارک ملی گلستان
  • همه ۲۵ شهر خراسان شمالی به طرح ملی جی نف متصل می‌شود
  • ۷۰۰ میلیارد تومان به خراسان شمالی تخصیص یافت
  • ۷۰۰ میلیارد به خراسان شمالی تخصیص یافت
  • تشریح ظرفیت‌های فرهنگ ولایی خراسان شمالی در دهه کرامت ضروری است