Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ــ میزگرد تخصصی بررسی مشکلات پرستاران در خبرگزاری تسنیم استان کردستان برگزار شد؛ جامعه پرستاری معتقد است حقوق و مزایای آنها متناسب با سختی امور مربوطه نیست. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسینم از سنندج، روز ولادت حضرت زینب(س) روز پرستار و تقدیر از زحمات آنان شناخته می‌شود. پرستاران از مهم‌ترین افراد کادر درمان هستند که نقش مؤثری در بهبود و مراقبت از بیماران دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرستاری با عشق، ایثار و ازخودگذشتگی همراه شده که نه تنها فشارهای زندگی روزمره ذره‌ای از اراده و انگیزه آنان نمی‌کاهد، بلکه برای بازگشت سلامت بیمار و افزایش امید و آرامش، از وجود خود مایه می‌گذارند؛ از 10 ماه گذشته که شیوع ویروس کرونا به ترس و نگرانی جهانی بدل شده و زندگی مردم را به مخاطره انداخته، پرستاران کردستانی در صف اول مقابله با این ویروس، تمام توان خود را در راستای مراقبت و کاهش نگرانی و دغدغه‌های مردم به کار گرفته و خدمت‌رسانی این قشر زحمت‌کش و تلاشگر همچنان تمامی ندارد.

خبرگزاری تسنیم همزمان با سالروز ولادت حضرت زینب(س) میزگرد تخصصی بررسی مشکلات پرستاران کردستانی را با حضور علی‌اشرف رحمان‌پناه دبیرِ خانه پرستار استان کردستان، یاسر فتاحی کارشناس پرستاری، سیدمحسن کاتورانی و جواد برونوس پرستار در دفتر استانی سنندج برگزار کرد.

در این میزگرد مشکلات پرستاران و راهکارهای مورد نیاز برای برطرف کردن مشکلات و چالش‌های موجود مورد بحث قرار گرفت؛ "سختی کار و آسیب‌های روانی و جسمی پرستاران، ضعف امنیت شغلی، کمبود پرسنل پرستاری، ناکافی بودن حقوق و مزایا، عدم شفاف‌سازی در پرداخت کارانه و اضافه کار و بلاتکلیفی تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی" از جمله مشکلات و دغدغه‌های پرستاران استان کردستان در میزگرد تسنیم بود که مشروح آن از نظر خوانندگان محترم می‌گذرد:

خبری از پرداخت 7 ماه کارانه معوق پرستاران کردستانی نیست

یاسر فتاحی کارشناس پرستاری و پرستار بیمارستان توحید سنندج در این میزگرد به بیان دغدغه‌ها و مشکلات خود پرداخت و اظهار داشت: در طول 2 سال گذشته ظلم و سوء مدیریت زیادی در حوزه دانشگاه علوم پزشکی استان دیده که زیبنده این سیستم نیست.

وی تأخیر در پرداخت حق کارانه و اضافه‌کار دوران کرونایی را از جمله مشکلات پرستاران کردستانی خواند و گفت: میزان دریافتی حق کارانه و اضافه‌کار در طول یک سال گذشته بسیار زیاد کاهش یافته به طوری‌ که باعث نگرانی همه همکاران و تأثیر منفی در زندگی‌مان شده است.

پرستار بیمارستان توحید سنندج افزود: در حال حاضر کارانه 7 ماه گذشته ما پرداخت نشده در حالی که در استان‌های دیگر تا شهریورماه امسال پرداخت شده و 3 ماه معوق دارند.

وی با بیان اینکه طرح برخی اظهارات از سوی مسئولان علوم پزشکی همچون "بودجه نیست"، برایمان قابل قبول نیست، خاطرنشان کرد: در سی‌ام مهرماه امسال ریاست جمهوری اعلام کردند که 11 هزار و 650 میلیارد تومان اعتبار برای جبران کسری بودجه بیمارستان‌های درگیر کرونا اختصاص یافته که از این میزان 900 میلیاردتومان آن مربوط به پرداخت کارانه و جبران کاهش دستمزدها بوده که متأسفانه چیزی ندیدیم!

فتاحی عدم شفاف‌سازی در پرداختی‌ها را از دیگر مشکلات پرستاران کردستانی برشمرد و افزود: متأسفانه هیچ‌گونه شفاف‌سازی در کار نیست، نمی‌دانیم حق‌الزحمه دوره کرونا، کارانه و اضافه‌کارمان چقدر است، قبلاً اینها به‌صورت جداگانه پرداخت می‌شد اما هم‌اکنون به‌دلیل پشت پرده جریانات فاسدی، شفافیت از بین رفته و دریافتی‌هایمان مشخص نیست.

وی با بیان اینکه حق‌الزحمه پرستاران ایام کرونایی بسیار ناچیز است، ابراز داشت: در پرداختی کارانه همکارانمان 7 هزار ریال و 27 هزار تومان هم بوده است!

فرمانده سپاه کردستان: نباید در درمان ویروس کرونا به خارج از کشور وابسته باشیم3500نفر از پرستاران استان کردستان عضو فعال بسیج هستند

پرستار بیمارستان توحید سنندج با انتقاد و ابراز گله‌مندی از اظهارات چندشب پیش مجری شبکه استانی کردستان گفت: در برنامه‌ای اعلام شد که قرار است مبلغی به عنوان پاداش به پرستاران کردستانی همزمان با کشور پرداخت شود اما باید مردم بدانند مبلغی که به ما پرداخت می‌شود مربوط به معوقات و حق چندماه پیش خودمان بوده نه پاداش جدید!

وی در بخشی دیگر از سخنان خود با ذکر اینکه متأسفانه محل و ارگانی نداریم که دغدغه و مشکلاتمان را مطرح و حقمان را مطالبه‌گری کنیم، عنوان کرد: زمانی‌ هم که حق‌مان را درخواست می‌کنیم مسئولان مربوطه در استان با ما برخورد مناسبی ندارند؛ از خبرگزاری تسنیم که برای ما ارزش قائل شده و این فرصت را در اختیارمان گذاشته تا بتوانیم مشکلاتمان را بیان و منعکس کنیم، تشکر می‌کنیم.

پرستار بیمارستان توحید سنندج ادامه داد: علاوه‌بر مشکلات مالی، متأسفانه احترام و عزت به پرستاران در محل کارمان بسیار کمرنگ شده و از این وضعیت گله‌مندیم.

وی با بیان اینکه قول تبدیل وضعیت پرستاران شرکتی همچنان در هاله‌ای از ابهام و کاری انجام نشده است، خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود مشکل همکارانمان که از نیروهای شرکتی بهداشت و درمان کردستان و در خط مقدم مقابله با کرونا فعالیت دارند، برطرف و تکلیف شوند.

فتاحی تصریح کرد: باید مسئولان علوم پزشکی تعیین وضعیت پرستاران شرکتی را در اولویت قرار داده چراکه بی‌توجهی مسئولان مربوطه سبب گله‌مندی آنان شده است.

تعریف و تمجید خالی مسئولان علوم پزشکی بدون حمایت مالی از پرستاران هیچ دردی از ما دوا نمی‌کند

سیدمحسن کاتورانی پرستار 24 سال سابقه که در بیمارستان توحید سنندج مشغول به خدمت است، در این میزگرد مشکلات جامعه پرستاری را در 3 بخش بیان کرد و گفت: 90 درصد از همکاران پرستار از عدم شفافیت مالی در پرداختی‌ها و کاهش میزان کارانه و اضافه‌کار گله‌مندند.

وی افزود: براساس بخشنامه ابلاغی باید کارانه و اضافه کار به صورت جداگانه پرداخت شود اما متأسفانه در استان کردستان به ویژه بیمارستان توحید سنندج با هم پرداخت می‌شود در حالی که اگر چیزی در میان نباشد، شفاف اعلام می‌کنند.

پرستار کردستانی بیان کرد: با 24 سال سابقه کار برای اردیبهشت‌ماه امسال 779 هزار تومان کارانه و اضافه کار گرفته‌ام در حالی که در سال 94 حدود 2 میلیون تومان دریافتی داشته‌ایم که این سؤال‌برانگیز است و کسی هم پاسخگو نیست.

وی ادامه داد: متأسفانه کارانه‌ای که هم مربوط به اردیبهشت‌ماه امسال بوده و اکنون بعد از گذشت 7 ماه پرداخت می‌شود، دردی دوا نمی‌کند چراکه هزینه‌ها بسیار بالا رفته و اصلاً پاسخ‌گو نیست، انتظار داریم حق‌مان را به موقع پرداخت کنند.

پرستار بیمارستان توحید سنندج با بیان اینکه متأسفانه در این ایام کرونایی به دلیل کمبود نیرو، فشار مضاعفی بر نیروها وارد شد؛ در تشریح وضعیت روحی همکارانش اذعان کرد: متأسفانه نه تنها از لحاظ جسمی بلکه از نظر روحی هم فرسوده و ویران شده‌ایم که اگر از هرکداممان آزمایش بگیرند بالای 90 درصد از همکارانمان مشکلات روانی برایشان ایجاد شده و کسی هم توجه نمی‌کند.

وی خاطرنشان کرد: براساس قوانین زنان باردار نباید شیفت شبانه داشته باشند اما در بیمارستان توحید سنندج به این امر توجه نمی‌کنند؛ مسئولان به چشم یک ماشین و برده‌داری نوین به ما نگاه می‌کنند!

کاتورانی با ابراز نگرانی از اینکه تعریف و تمجید خالی مسئولان علوم پزشکی بدون حمایت مالی از پرستاران هیچ دردی از ما دوا نمی‌کند، اظهار کرد: مسئولان علوم پزشکی نمی‌دانند وقتی به یک میوه فروشی برای خرید میوه رفته اما پولی نداریم چه شرایطی را تحمل می‌کنیم.

پرستار کردستانی تصریح کرد: از مسئولان علوم پزشکی انتظار می‌رود که علاوه‌بر حمایت مالی، برای پرستاران حرمت قائل شوند و اگر مشکلاتمان را هم مطرح می‌کنیم و انتقاداتی داریم آستانه تحمل خود را بالا برده و ما را مورد بازخواست قرار ندهند.

پرداخت 700 تومان  حق‌الزحمه کرونایی برای پرستار کردستانی!

جواد برونوس کارشناس پرستاری که با 4 سابقه کاری در اورژانس بیمارستان توحید سنندج مشغول به خدمت است، در این میزگرد به دغدغه مشکلات پرستاران پرداخت و گفت: متأسفانه اصلاً میزان پرداختی و دریافتی‌‌هایمان مشخص نیست، شفاف‌سازی در کار نیست.

وی با بیان اینکه میزان دریافتی کارانه‌مان به‌شدت کاهش یافته و پاسخ‌گوی هزینه‌های زندگی‌مان نیست، افزود: در سال 96 دریافتی کارانه و اضافه کار یک میلیون و 600 هزار تومان بوده که اکنون به 600 هزار تومان کاهش یافته در حالی که اگر نسبت تورم و هزینه‌ها را محاسبه کنید، خودش کلی حرف برای گفتن دارد!

کارشناس پرستاری کردستان با بیان اینکه دریافتی حق‌الزحمه کرونایی همکارانمان در بیمارستان کوثر سنندج حدود 60 هزارتومان بوده است، تصریح کرد: در بیمارستان توحید سنندج سال گذشته در یک ماه به تعدادی از همکاران که کامل در بخش کرونایی بودند مبلغ یک میلیون تا یک میلیون و 500 هزارتومان پرداخت کردند اما اکنون میزان پرداختی‌ها فوق‌العاده کم است به طوری که 700 هزار تومان هم داشته‌ایم!

وی اظهار کرد: علی‌رغم تبلیغات رسانه‌ای و اظهارات مسئولان علوم پزشکی مبنی بر حمایت از پرستاران و پرداخت مبالغ بالا، اصلاً خبری از اینها نیست و برای صحت و سقم ماجرا و راستی‌آزمایی بیایید فیش حقوقی و جیب‌هایمان را نگاه کنید اما باز هم با این شرایط از انجام رسالت خود عقب نمی‌کشیم.

برونوس با بیان اینکه این روزها کادر درمان، به ویژه پرستاران علاوه بر تجهیزات و حمایت مالی به حمایت‌های روحی و عاطفی نیز احتیاج دارند، گفت: کادر درمان همانند چندماه گذشته در حال مبارزه با ویروس کرونا هستند و در راستای حفظ سلامت هم‌استانی‌‌هایمان از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کنیم.

پرستار کردستانی تاکید کرد: از مردم انتظار داریم که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کرده و تلاش فرزندان خود در کادر درمان کردستان را فراموش نکنند تا با همکاری یکدیگر از این شرایط کرونایی خارج شویم.

کارانه و اضافه کار پرستاران کردستانی خلاف قانون پرداخت می‌شود

علی‌اشرف رحمان‌پناه، دبیرِ خانه پرستار استان کردستان نیز در این میزگرد با بیان اینکه متأسفانه به خاطر ترس از به خطر افتادن موقعیت کاری‌شان، واقعیت‌ها و مشکلات حوزه پرستاری را بیان نمی‌کنند اظهار کرد: واقعیت را بخواهید متولیان دانشگاه علوم پزشکی کردستان کاری کرده که همکارانمان نتوانند مطالبات خود را راحت بیان کنند.

وی با انتقاد از نحوه برخورد و رفتار مسئولان علوم پزشکی در مسخ شخصیت پرستاران کردستان گفت: متولیان استانی کاری کرده پرستاران جرأت دفاع از حق خود نکنند که سؤال اینجاست چرا باید این وضعیت ایجاد شود؟

دبیرِ خانه پرستار استان کردستان با انتقاد از عدم مدیریت مسئولان حوزه کاری خود و عدم شفاف‌سازی در میزان پرداختی‌ها خاطرنشان کرد: مشکل ما بحث مالی نیست، از عدم رعایت جایگاه و شخصیت پرستاران به شدت گله‌مندیم.

وی اظهار کرد: متأسفانه همکارانمان تا مشکلات و انتقادی را مطرح کرده به حراست کشیده می‌شوند در حالی که سؤال اینجاست که وظیفه این بخش چوب بر سر کارمند یا حفظ منافع اداری و بالادستی بوده یا حفاظت از عدالت اجتماعی، منابع دولتی و سلامت اداری؟؛ انتظار می‌رود بازرسی و حراست دانشگاه به‌جای مچ‌گیری دست همکارانمان را بگیرند.

دبیرِ خانه پرستار استان کردستان بیان کرد: بنده حاضرم با هر مسئولی که فشار بر کارمندان منتقد را انکار کرده، مذاکره کنم و با مستند واقعیت‌ها را اثبات کنم

وی ادامه داد: متأسفانه هنوز کارانه و اضافه کار چندماه قبل همکارانمان پرداخت نشده و زمانی هم که پرداخت می‌شود با هم و شفافیتی در کار نیست در حالی که باید براساس قانون و دستورالعمل ابلاغی"از ابتدای اسفند 98 باید کارانه و اضافه کار جداگانه محاسبه پرداخت شود".

دبیرِ خانه پرستار استان کردستان مدعی شد: باید براساس قانون 27.5 درصد از درآمد بیمارستان‌ها فقط صرف پرداخت کارانه شود در حالی که در اینجا همانند زمانی که پرداختی‌ها از طریق «قاصدک» و هرساعت اضافه کار که 5200 تومان محاسبه می‌شد اضافه کار را هم با آن پرداخت می‌کنند که این معضل، بی‌عدالتی و خلاف قانون است.

وی تاکید کرد: انتظار می‌رود کارانه و اضافه‌کار براساس قانون محاسبه و پرداخت شود تا حقی از کسی ضایع نشود؛ هیچ کدام از ما از میزان پرداختی‌ها سر در نمی‌آریم.

رحمان‌پناه با بیان اینکه مسئولان علوم پزشکی میزان کارانه‌ها را به بهانه کاهش درآمد بیمارستان به شدت پایین آورده، در حالی‌ که این صحت ندارد، عنوان کرد: حقوق و مزایای پرستاران متناسب با سختی کار آنان نیست.

وی بیان اینکه از بی‌توجهی نمایندگان مردم کردستان در مجلس به مشکلات پرستاران گله‌مندیم، خاطرنشان کرد: در سی‌ام مهرماه امسال ریاست جمهوری اعلام کردند که 11 هزار و 650 میلیارد تومان اعتبار برای جبران کسری بودجه بیمارستان‌های درگیر کرونا اختصاص یافته که اما خبری از پرداخت معوقه‌هایمان نیست.

دبیرِ خانه پرستار استان کردستان با ابراز گله‌مندی از اینکه پرستاران زیادی بیکار و در استخدامی اخیر بیمارستان سقز، سهم استان کردستان یک نفر بوده است، گفت: عدم تجهیزات، حق لباس، مسکن، ماسک، مسکن، تغذیه و... از دیگر مشکلاتی بوده که پرستاران در این دوران کرونایی با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

وی با بیان اینکه ماهیانه 10 عدد ماسک به پرستاران داده می‌شود، توضیح داد: لباس و دستکشی که برای شیفت‌ها به پرستاران داده می‌شود پاسخ‌گو نیست.

رحمان‌پناه با اشاره به اینکه به ازای هر تحت بیمارستان 2.5 پرستار نیاز است، افزود: میانگین آمار این بخش در کشور 8دهم بوده که در استان کردستان هم 6دهم است؛ بنابراین دولت باید با قبول این شاخص مسئله استخدام پرستاران را رفع کند.

گفتنی است؛ حیدر ایزدی مدیر اداره پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کردستان و رحمتیان رئیس نظام پرستاری سنندج از دیگر نفرات دعوت شده به این میزگرد بودند که حاضر به حضور و بیان مشکلات حوزه پرستاری نشدند؛ ایزدی به خبرنگار تسنیم گفت: می‌خواهید ما را به چالش بکشید!

انتهای پیام/481/س

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مسئولان علوم پزشکی پرستاران کردستانی کارانه و اضافه کار کارشناس پرستاری میزان پرداختی پرداخت می شود انتظار می رود شفاف سازی هزار تومان پرداخت شود پرداختی ها کادر درمان حمایت مالی ماه امسال حق الزحمه عدم شفاف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۹۵۶۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهای اجاره غرفه‌ در نمایشگاه‌کتاب منصفانه یا کاسب‌کارانه؟

در روزهای اخیر انتقاداتی از سوی ناشران نسبت به افزایش اجاره بهای ۲۰ تا ۵۰ درصدی غرفه‌های نمایشگاه کتاب تهران مطرح شده است،‌ اما آیا این افزایش با وجود بودجه‌هایی که برگزاری نمایشگاه دارد‌، منصفانه است؟ - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ 15 روز مانده به آغاز سی و پنجمین نمیشگاه بین المللی کتاب تهران،‌ ناشران از افزایش اجاره بهای غرفه‌ها گلایه دارند،‌ اجاره بهایی که به گفته آن‌ها نسبت به سال گذشته با تورم بسیاری همراه بوده است.

برگزاری نمایشگاه کتاب تهران برای وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی همراه با هزینه‌کردهای مختلفی است که بیش از 70 نهاد و موسسه در آن دخیل هستند‌، با این حال در سال‌هایی که از عمر این رویداد فرهنگی گذشته است‌، دولت تلاش کرده تا کمترین هزینه‌ را از ناشران دریافت کند،‌ چرا که برگزاری نمایشگاه کتاب تهران ردیف بودجه مشخصی دارد و درآمدهایی از آن در قبال تبلیغات و ... نیز برای دولت حاصل می‌شود.

البته انتقاد به بالا بودن اجاره بهای غرفه تنها اختصاص به این دوره ندارد،‌ بلکه در سال‌های مختلف همواره برخی نسبت به این مهم و البته نحوه جانمایی ناشران انتقاداتی را وارد داشته‌اند.

بر اساس ضوابط حضور ناشران داخلی هزینه اجاره بهای غرفه به شرح ذیل است:

هزینه اجاره بهای غرفه‌ها در بخش ناشران عمومی نمایشگاه تهران تا 6 مترمربع به ازای هر مترمربع یک میلیون و 375 هزار ریال، 7 تا 9 متر مربع به ازای هر مترمربع 2 میلیون و 5 هزار ریال، از 10 تا 24 مترمربع سه میلیوون و 100 هزار ریال، از 25 تا 48 متر مربع 4 میلیون و 850 هزار ریال، از 49 متر تا 100 متری 6 میلیون و 850 هزار ریال، از 101 متر تا 200 متر 9 میلیون ریال، از 201 متر تا 300 متر 11 میلیون و 500 هزار ریال، از 301 متر به بالا 12 میلیون ریال بوده است. برای ناشران غیرخصوصی این رقم ها افزایش بیشتری داشته است.

بررسی این رقم‌ها با ارقام سال گذشته حکایت از افزایش بین 20 تا 50 درصدی میزان اجاره بهای غرفه‌ها دارد.

حسین جاوید مدیر انتشارات سده در این زمینه به تسنیم می‌گوید: در این دوره بر اساس آیین‌نامه برای اجاره یک غرفه 9 متری که سال 98  مبلغ 460 هزار تومان پرداخت می‌کردیم باید 2 میلیون تومان پرداخت شو‌د،‌ همین طور هر چه متراژ غرفه افزایش می‌یابد؛ رقم پرداختی نیز با شیب تندتری افزایش پیدا می‌کند.  آخرین دوره نمایشگاه سال 98 برگزار شد و بعد به دلیل کرونا دو سالی نمایشگاه برگزار نشد تا سال گذشته‌،  این رشد چشمگیر قیمت‌ها طبیعتا انتقاداتی را به همراه است.

وی با تاکید بر اینکه قیمت‌های فعلی غیرمنصفانه نیست،‌ ادامه می‌دهد:‌ اما این قیمت‌ها بر اساس تورمی که اعلام می‌شود و درصدهایی که مطرح می‌کنند نیست. انتقاد ما به معنای غیرمنصفانه بودن قیمت‌ها نیست،‌ وزارت ارشاد در هزینه‌کرد نمایشگاه شفاف‌سازی نمی‌کند،‌ درآمد حاصله از غرفه‌‌های رفاهی و تبلیغات در نمایشگاه کتاب تهران می‌تواند بخش قابل توجهی از هزینه‌های نمایشگاه را پوشش دهد و دیگر نیازی به افزایش اجاره بهای غرفه‌ها نیست.

نمایشگاه کتاب فرصتی برای آشنایی با جامعه ادبی ایران و هند

جاویدمی‌گوید:  همیشه دولت بر این ادعا بوده که از ناشران و صنعت نشر حمایت می‌کند ولی باید توجه داشت که وقتی ناشری به دلیل حجم بیشتر کتاب‌ها و مخاطبانش نیاز به احراه غرفه بزرگتری دارد،‌ طبیعتاً این رقم اجاره بها چشمگیر‌تر می‌شود و این تنها هزینه یک ناشر برای حضور در نمایشگاه نیست.

به گفته مدیر انتشارات سده یک ناشر برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران بسته به حجم فعالیت به یک تا ده نیرو نیاز دارد که هم باید هزینه حضور او را بپردازد، هزینه ناهار و رفت و آمد، هزینه‌های طراحی دکور،‌ بنر و جابه‌جایی بار نیز باید به این رقم اضافه شود. تازه در مورد برخی از این هزینه‌ها مثل جابه جایی بار در مصلی،‌ پیمانکاران معمولاً خارج از قرارداد مصوب عمل می‌کنند و کسی هم جوابگو نیست.

وی ادامه داد:‌ در نتیجه این هزینه‌های حضور ممکن است برخی ناشران به این نتیجه برسند که حضور فیزیکی با توجه به هزینه‌های حضور مجازی بهتر است انجام نشود. چرا که بین 50 تا 100 میلیون باید هزینه لجستیکی پرداخت شود و بعد هزینه‌های جابه‌جایی بار استهلاک کتاب‌ها،‌ هزینه اسکان ناشران شهرستانی نیز به آن اضافه می‌شود.

جاوید ادامه داد: در مقابل در بخش مجازی نه تنها چنین هزینه‌هایی نباید پرداخت، بلکه کتاب‌ها توسط پست و با استفاده از یارانه‌ای که ارشاد در نظر گرفته است، منتقل می‌‌شود،‌ البته سال گذشته در بخش مجازی نیز با مشکلاتی مواجه بودیم، از جمله عرضه یک کتاب با چند نرخ متفاوت و رقابت کتابفروشی‌ها با ناشران.

رشد 55 درصدی اجاره غرفه

 رضا حاجی‌آبادی مدیر انتشارات هزاره ققنوس نیز از افزایش قیمت‌های‌ اجاره بهای غرفه‌ها ناراضی است،‌ حاجی‌آبادی به تسنیم می‌گوید:‌ من برای اجاره یک غرفه 15 متری امسال حدود 5 میلیون تومان اجاره پرداخت کرده‌ام‌، یعنی متری 310 هزار تومان،‌ در حالیکه سال گذشته برای اجاره غرفه 15 متری 3 میلیون و 600 هزار تومان پرداخت کردم،‌ یعنی متری 200 هزار تومان،‌ چرا در عرضه یک دوره اجاره بها باید متری 110 هزار تومان افزایش پیدا کند؟

 وی ادامه داد: دریافت و افزایش این اجاره بها در حالیکه برگزاری نمایشگاه ردیف بودجه مشخص دارد، منطقی نیست،‌ این ردیف بودجه حتی زمانی که نمایشگاه به دلیل کرونا برگزار نشد،‌ وجود داشت و البته مشخص نشد که صرف چه اموری شد. علاوه بر این نمایشگاه درآمدهای خاصی هم دارد و نکته سوم این که ناشران بر اساس آیین‌نامه موظف‌اند 20 درصد تخفیف ارائه کنند‌.

حاجی‌آبادی به سایر هزینه‌های حضوئر در نمایشگاه که ناشر متحمل می‌شود،‌ اشاره کرد و گفت:‌ هزینه‌های حمل و نقل انتقال کتاب به نمایشگاه،‌ هزینه نیرو و... نیز به هزینه‌های ناشر باید اضافه کرد. تعرفه‌های حمل و نقل داخل نمایشگاه و چرخی‌ها نیز که هیچ گاه طبق تعرفه پیش نرفته است. این هزینه‌ها پنهان هستند و دوستان متوجه این هزینه‌های پنهان نیستند.

وی گفت: باید تکلیفمان را مشخص کنیم،‌ آیا دولت قرار است نمایشگاه کتاب را برگزار کند که مردم کتاب بخرند و از ناشران حمایت کنند،‌ یا اینکه کارناوال‌های تبلیغاتی راه‌ بیاندازد.

نرخ ارز تهدیدی برای بخش خارجی نمایشگاه کتاب تهران

محمدعلی جعفریه مدیر نشر ثالث اما از جمله کسانی است که اجاره بهای غرفه در نمایشگاه را بالا نمی‌داند،‌ وی به تسنیم می‌گوید: اجاره بهای غرفه زیاد نیست،‌ ما برای یک غرفه 100 متری 60 میلیون تومان پرداخت کرده‌ایم و به نظرم این رقم زیادی نیست.

وی می‌گوید: نکته‌ای که من دارم این است که دولت یارانه‌های نمایشگاه را به عدالت تقسیم کند،‌ نه به سلیقه. از همه ناشران حاضر در نمایشگاه حمایت شود،‌ نه تعدادی از ناشران. تجربه دو سال اخیر نشان داده است که وزارت ارشاد در تقسیم یارانه‌ها،‌ خرید کتاب از ناشران و اختصاص کاغذ سلیقه‌ای عمل کرده است.

روایت‌های ناشران نشان می‌دهد که اگرچه رقمی که ناشران برای اجاره بهای غرفه‌ها پرداخت می‌کنند،‌ بالا نیست، ولی هزینه‌های حضور یک ناشر در نمایشگاه چندین برابر این رقم است  که گاهی این هزینه ها چنان بالا می‌رود که حضور را برای ناشر مقرون به صرفه نمی‌کند. بنابراین وزارت ارشاد اگر قرار است رویکردی حمایت‌گونه از حضور ناشران داشته باشد،‌ باید در این زمینه تجدیدنظر کند،‌ چرا که به باور بسیاری از کارشناسان رقم دریافتی از اجاره بهای غرفه‌ها حتی بالاتر از میزان اجاره مصلی که بر اساس شنیده‌‌ها حدود 14 میلیارد تومان بوده است،‌ خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • چتر حمایتی بانک کشاورزی بر سر کشاورزان کردستانی + فیلم
  • برگزاری میزگرد پوشش دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی یاسوج
  • جذب پرستاران در مراکز درمانی اولویت وزارت بهداشت
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • استخدام ۲۱ هزار پرستار / تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور / سهم ۸ هزار نفری پرستاران در استخدام های جدید
  • بهای اجاره غرفه‌ در نمایشگاه‌کتاب منصفانه یا کاسب‌کارانه؟
  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور/ سهم ۸ هزار نفری پرستاران در استخدام‌های جدید