Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و تجلیل از پژوهشگران برتر، تأکید کرد: توجه به بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری به جوانان اروپا از رسالت‌های مهم رایزنان فرهنگی کشورمان در خارج از کشور است.

به گزارش ایسنا، ابوذر ابراهیمی‌ترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سخنرانی خود در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش، با تشریح فعالیت‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در حوزه مطالعه، پژوهش و رصد و پایش محیط فرهنگی در خارج از کشور گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان مرکز دیپلماسی عمومی جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۷۴ با تدبیر مقام معظم رهبری(مدظله العالی) تأسیس شد و برای ساماندهی روابط فرهنگی ایران با کشورهای مختلف جهان به پژوهش پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: دسترسی‌هایی که سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در اقصی نقاط جهان دارد و تجربه‌های انباشته‌ای که مأموران فرهنگی ایران در خارج از کشور در طول سال‌های گذشته همراه با وزارت خارجه کسب کردند، ماحاصل آنها، پژوهش‌هایی بوده که انحصاری است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و وزارت امور خارجه تلاش‌های ارزنده‌ای داشتند که شامل داشته‌های ارزشمندی در حوزه پژوهش‌های سیاسی و فرهنگی بین‌المللی است.

ابراهیمی‌ترکمان به پژوهش و مطالعه فرهنگ کشورهای مختلف اشاره کرد و گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سنوات گذشته فعالیت‌های بی شماری داشته که بسیاری از این موارد به دلیل انحصاری بودن منابع اطلاعاتی و دسترسی‌های تحقیقاتی در شمار مطالبی هستند که به طور مرجع برای دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی در ادامه، بیان کرد: امروز، اگر بسیاری از کتاب‌هایی که در مورد کشورهای مختلف نگاشته شده، بررسی کنیم در منابع این کتاب‌ها حتما استناد به کتاب‌های منتشره توسط وزارت امور خارجه و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی وجود دارد.

کار سازمان فرهنگ نه سیاسی بلکه فرهنگی است

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهار کرد: قطعا کار ما سیاسی نیست، بلکه فرهنگی است و معمولا تولیدات این سازمان در قالب موضوعات فرهنگی بوده است که توسط رایزنان و مأموران فرهنگی ایران در خارج از کشور تولید می‌شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی سعی بر این داشته تا حلقه انتقال تجارب را در حوزه پژوهشی مدنظر قرار دهد به این معنا که خیلی از اوقات در تاریخ گفته‌های تاریخی داریم که اگر یک نفر در آن زمان احساس مسئولیت نمی‌کرد و اطلاعات موجود آن زمان را به نسل آینده منتقل نمی‌کرد، قطعا گفته تاریخی در آن دوره از مان نداشتیم. همچون سفرنامه ابن بطوطه که امروز از آن به عنوان یکی از کتاب‌های فراگیر جغرافیایی و گردشگری یاد می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: از جمله اقدامات مؤثر سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بحث تولید کتاب «تاریخ شفاهی» است که در گردآوری آن از رایزنان استفاده و نظرات آنان جمع‌آوری شده است.

رونمایی از ۱۱جلد کتاب فیروزه‌ای

ابراهیمی‌ترکمان به انتشار رساله پایان مأموریت رایزنان فرهنگی اشاره و تصریح کرد: رایزنان فرهنگی کشورمان بعد به پایان رسیدن مأموریت فرهنگی خود به مدت دو ماه فرصت دارند تا تجربیات و انباشته‌های فرهنگی را تهیه کنند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی از رونمایی ۱۱ جلد کتاب فیروزه‌ای خبر داد و گفت: همانطور که در وزارت امور خارجه کتاب سبز حاوی اطلاعات کشورهای مختلف منتشر می‌شود، نیز در سازمان فرهنگ و ارتباطات سلامی کتاب‌های فیروزه‌ای برای بررسی و مشخص کردن وضعیت فرهنگی کشورها منتشر خواهد شد.

وی در ادامه سخنانش، به اجرای طرح تاپ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (ترجمه آثار ایرانی به زبان‌های دیگر) اشاره کرد و گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی یکی از مراکز حوزه دیپلماسی فرهنگی ایران است که توانسته با ارائه طرح تاپ نقش مهمی در ترجمه و انتشار آثار ایرانی به سایر زبان‌های زنده دنیا ایفا کند. امروز ۲۸ عنوان کتاب در قالب طرح تاپ رونمایی می‌شود.

طرح تاپ و تهیه و گردآوری حدود ۹۰۰ عنوان مقاله و بیش از ۲۰۰ عنوان کتاب

ابراهیمی‌ترکمان با اشاره به تهیه و گردآوری حدود ۹۰۰ عنوان مقاله و بیش از ۲۰۰ عنوان کتاب در قالب طرح تاپ از سوی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهار کرد: تقدیر از پژوهشگران برتر، تقدیر از نمایندگی‌های برتر در حوزه پژوهشی، انتخاب و معرفی برگزیدگان حوزه صف و ستاد در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از دیگر برنامه‌های این مراسم است. امسال کمیته علمی مرکز مطالعات در چند بخش برگزیدگان را معرفی می‌کند؛ ۲ عنوان کتاب در بخش کتاب، تألیف و ترجمه آن، ۳ مقاله برتر در بخش مقالات علمی و پژوهشی و ترویجی، ۱ رساله پایان مأموریت رایزنان فرهنگی ایران در خارج از کشور، ۱ ایده برتر و ۱ طرح برتر پژوهشی معرفی و تقدیر خواهند شد.


توصیه به رایزنان فرهنگی

وی همچنین، توجه به بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری به جوانان اروپا را از رسالت‌های مهم رایزنان فرهنگی کشورمان در خارج از کشور برشمرد و گفت: این مراسم بهانه‌ای است تا فرصتی را فراهم کنیم تا جامعه دانشگاهی کشورمان از پژوهش‌های رایزنان فرهنگی ایران در خارج از کشور که در طول سال‌ها گذشته، انجام داده‌اند، استفاده کنند. این پژوهش‌ها عمدتا در خارج از کشور تهیه شده و موضوع آن‌ها روابط فرهنگی است.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ابوذر ابراهیمی ترکمان رایزن فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی فرهنگی ایران در خارج از کشور ابراهیمی ترکمان رایزنان فرهنگی کشورهای مختلف عنوان کتاب پژوهش ها طرح تاپ کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۹۷۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عاطفه خادمی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور شد

رئیس­ جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ماده واحده «تأیید انتخاب دبیر شورای فرهنگ عمومی» که در جلسه ۸۹۷ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۰۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌تصویب رسیده است، را برای اجرا ابلاغ کرد.   به گزارش ایسنا،  سیدابراهیم رئیسی، ماده واحده «تأیید انتخاب دبیر شورای فرهنگ عمومی» که در جلسه ۸۹۷ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۰۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌تصویب رسیده است را به این شرح برای اجرا به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شورای فرهنگ عمومی ابلاغ کرد:   «ماده واحده «تأیید انتخاب دبیر شورای فرهنگ عمومی» که در جلسه ۸۹۷ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۰۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی براساس مصوبه جلسه ۴۶۳ مورخ ۱۴۰۲/۱۱/۲۴ شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی (به پیشنهاد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) به تصویب رسیده است به شرح ذیل برای اجراء ابلاغ می­گردد:   «ماده واحده- با استناد به ماده ۲ آیین­‌نامه شورای فرهنگ عمومی (مصوب جلسه ۳۹۸ مورخ ۱۳۷۶/۰۳/۲۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی و اصلاحات بعدی آن)، خانم عاطفه خادمی به عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی انتخاب می‌­شود».   عاطفه خادمی   عاطفه خادمی کیست عاطفه خادمی پیش از این به‌عنوان مشاور اجتماعی وزیر و دبیر ستاد جمعیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این وزارتخانه مشغول به فعالیت بود.   گفتنی است، خادمی متولد سال  ۱۳۶۳ شهرستان بروجرد و دانش آموخته دکترای سیاستگذاری فرهنگی و به عنوان اولین زن فارغ التحصیل این رشته در کشور است.   وی عضو هیأت علمی پژوهشگاه  مطالعات فرهنگی اجتماعی و تمدنی و دارای تألیفات پژوهشی با رویکرد سیاستگذاری در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی به‌ویژه  با محوریت زنان و خانواده نیز هست.   در سوابق علمی و اجرایی وی می‌توان به تجربه همکاری با نهادهای مختلف مانند سازمان صدا و سیما، پژوهشگاه های مرتبط در حوزه علوم انسانی حول بررسی مسائل مختلف حوزه فرهنگ‌ و اجتماع، متمرکز بر حوزه های تحولی، مسئول دبیرخانه تحول مجتمع های قضایی خانواده در قوه قضاییه و دبیر دبیرخانه کمیته اجتماعی و فرهنگی سند تحول دولت سیزدهم اشاره کرد.   یادآور می‌شود، پیش از این سیدمجید امامی به‌عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در این مسئولیت خدمت می‌کرد.   کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران مطرح کرد؛باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی
  • نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است
  • جوانان بسیجی مایه فخر و مباهات کشور هستند
  • باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی کتاب باشد
  • در کنار همه مسایل اقتصادی به ابعاد فرهنگی فرزندآوری توجه شود
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • عاطفه خادمی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور شد
  • کتاب «رضای انقلاب» رونمایی می‌شود
  • ارگان‌زدگی؛ گریبان‌گیر نمایشگاه کتاب است