Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@15:07:40 GMT

انتخاب ۱۰۰ ضابط قضایی حوزه منابع طبیعی در گیلان

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۹۸۱۰۲

انتخاب ۱۰۰ ضابط قضایی حوزه منابع طبیعی در گیلان

ایسنا/گیلان مدیرکل منابع طبیعی گیلان گفت: ۱۰۰ نفر از پرسنل یگان حفاظت و روسای ادارات و فرماندهان پاسگاه های حفاظتی و کارشناسان حقوقی دخیل در امر حفاظت از منابع طبیعی، به عنوان ضابط دستگاه قضایی معرفی شدند.

میرحامد اختری در حاشیه کارگاه آموزشی ضابطین دستگاه قضایی در حوزه منابع طبیعی، اظهار کرد: در راستای این کارگاه آموزشی ۱۰۰ نفر از نیروهای یگان حفاظت، معاونان و مسئولین ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان به عنوان ضابط دستگاه قضایی در امر صیانت از اراضی ملی معرفی می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی معرفی ضابطین دستگاه قضایی در حوزه منابع طبیعی را براساس تبصره بند ب ماده ۲۹ قانون آیین دادرسی کیفری دانست و افزود: این نیروها پس از آموزش، آزمون و دریافت کارت ضابط قضایی می توانند در بخش های حفاظتی نقش آفرینی کنند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان، با بیان اینکه به طور متوسط سالانه حدود ۲۰۰۰ پرونده قضایی در حوزه تخریب و تصرف منابع طبیعی داریم، اضافه کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۱۰۲۹ فقره پرونده در حوزه قاچاق چوب و ۱۳۳۷ مورد دستگیری داشتیم.

وی از رفع تصرف ۲۰۸۵ مورد از اراضی ملی ذیل ماده ۵۵ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع طی مدت مذکور خبر داد و عنوان کرد: ۳۲۴ فقره پرونده در حوزه قطع اشجار، ۱۱۶ فقره پرونده در حوزه حریق جنگل ها و مراتع و ۷۱ فقره پرونده چرای غیر مجاز نیز تشکیل شده است.

اختری ادامه داد: ضابطین دستگاه قضایی در حوزه های حفاظتی اجازه دارند براساس تبصره ذیل ماده ۵۵ قانون حفاظت از جنگل ها، بدون مراجعه به مرجع قضایی، اقدامات حفاظتی و مقابله با تصرف اراضی را داشته باشند.

وی حفاظت و حراست از منابع طبیعی و انفال را از واجبات دانست و گفت: در همین راستا طرح تشدید اقدامات حفاظتی به ویژه در حوزه قاچاق چوب آلات جنگلی را آغاز کردیم.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان همچنین یادآور شد: شماره تلفن ۱۵۰۴ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان و کد ۱۳۹ امداد سازمان جنگل ها نیز به طور شبانه روزی آماده دریافت گزارشات مردمی مبنی بر تصرف و تخریب و قاچاق منابع طبیعی است و یگان های حفاظت بلافاصله پس از دریافت گزارشات، نسبت به پیشگیری و مقابله با متخلفین اقدام می کنند.

مرتضی پیراولیا، رئیس اداره حقوقی اداره کل منابع طبیعی گیلان نیز، برگزاری دوره آموزشی ضابطین قضایی حوزه منابع طبیعی را در راستای تبصره بند ب ماده ۲۹ آیین دادسری کیفری دانست و اظهار کرد: ۱۰۰ نفر از پرسنل یگان حفاظت و روسای ادارات و فرماندهان پاسگاه های حفاظتی و کارشناسان حقوقی که در امر حفاظت از منابع طبیعی دخیل هستند، کارت ضابطیت دریافت خواهند کرد.

وی با بیان اینکه در مرحله دوم برای نیروهای قرق بان کارت ضابطیت صادر خواهیم کرد، گفت: ضابطین موظف هستند راندمان علمی خودشان را بالا ببرند. در راستای کارگاه آموزشی مذکور مواد ۲۸ تا ۶۳ قانون آیین دادرسی کیفری به ضابطین ارائه خواهد شد تا در انجام تکالیف قانونی خود جهت مبارزه با عمل خلاق قانون، مورد مواخذه مراجع قضایی قرار نگیرند.

رئیس اداره حقوقی اداره کل منابع طبیعی گیلان، محدوده عمل ضابطین قضایی را در بخش قاچاق چوب، تصرف اراضی، تخریب جنگل ها و مراتع و آتش سوزی دانست و خاطرنشان کرد: ضابطین قضایی در حوزه قانون حفاظت انجام وظیفه خواهند کرد.

پیراولیا، انفال و منابع طبیعی را امانت در اختیار ما دانست که باید برای آیندگان به یادگار بگذاریم و تصریح کرد: متاسفانه سیر تخریب اراضی ملی و جنگل ها و تصرفات و ساخت و سازهای بی رویه زیاد شده و کار را برای یگان حفاظت سخت کرده است. همچنین با تشکیل پرونده های حقوقی و قضایی مواجه هستیم.

وی مبارزه با تخریب و تصرف اراضی ملی را نیازمند عزم ملی دانست و بیان کرد: همانگونه که مردم برای ریشه کن کردن ویروس کرونا دست به دست هم داده اند، برای حفاظت از منابع طبیعی نیز که رابطه مستقیم با حیات انسان دارد، نیازمند همکاری و همدلی هستیم.

کریم تقی زاده، معاون دادستان عمومی و انقلاب استان گیلان نیز در این کارگاه آموزشی، کارت ضابطیت را شرط هرگونه اقدام علیه متخلفین حوزه منابع طبیعی دانست و اضافه کرد: همواره اخلاق مداری باید پشتوانه قانون باشد.

وی ضابطین دستگاه قضایی را تحت اختیار دادستان دانست و گفت: گزارشات ضابط قضایی برای دادستان بسیار مهم است.

معاون دادستان گیلان، با بیان اینکه نباید اجازه دهیم منابع طبیعی توسط عده ای چپاولگر تخریب و تصرف شود، اظهار کرد: برخی از افراد سودجو در اراضی ملی اقدام به ساخت و ساز می کنند لذا این تکلیف ضابطین قضایی است که با شناسایی به موقع تخلف، مانع از چپاول منابع طبیعی شوند.

تقی زاده، از ضابطین قضایی خواست مانند پلیس ویژه امنیت اقتصادی پشت سر پرونده قرار بگیرند و پیگیر مطالبات باشند و گفت: منابع طبیعی یک موهبت الهی در دست ماست و باید جلوی دست درازی به این سرمایه ملی را بگیریم تا نسل های آینده از ما به نیکی یاد کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی منابع طبیعی و آبخیزداری ضابط قضایی ضابطین دستگاه قضایی منابع طبیعی گیلان حوزه منابع طبیعی دستگاه قضایی منابع طبیعی کارگاه آموزشی منابع طبیعی قضایی در حوزه ضابطین قضایی فقره پرونده یگان حفاظت کارت ضابط اراضی ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۹۸۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها

سرهنگ ستاد علی ملکی آهنگران در جمع تشکل‌ها و گروه‌های مردم نهاد حوزه منابع طبیعی فارس با اشاره به کمبود منابع، تجهیزات و نیروی حفاظتی در صیانت از اراضی ملی گفت: حفاظت از عرصه‌های پهناور منابع طبیعی با این تعداد نیروی حفاظتی بسیار اندک امکان پذیر نیست و به همین دلیل ناگزیر به استفاده از فناوری‌های جدید از جمله پهپادها، ریزپرنده‌ها و دوربین‌های با برد طولانی هستیم.

او با اشاره به پیگیری‌های انجام شده برای تأمین تجهیزات و امکانات اطفای حریق از جمله خریداری ۵۸ دستگاه خودرو امدادی یگان حفاظت و ۱۰۰ دستگاه موتورسیکلت برای پایش مناطق جنگلی و صیانت از اراضی ملی گفت: این تجهیزات برای نصب در مکان‌ها و نقاط بحرانی و به منظور حفظ و صیانت از این عرصه‌ها واگذار و در اختیار استان‌ها قرار خواهد گرفت.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: در حال حاضر در سایر کشور‌ها برای صیانت از اراضی جنگلی توانسته‌اند از فناوری‌های نوین همانند هوش مصنوعی، پهپاد‌ها و ریز پرنده‌ها در مناطق حساس بهره بگیرند، برای مثال در کشور روسیه برای حفاظت از جنگلهایشان با بیش از ۱۳۴ دستگاه هواپیمای پهن پیکر و ۵ هزار خلبان موفق عمل کرده‌اند.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به عرصه ۱۲۰ میلیون هکتاری عرصه‌های منابع طبیعی کشور گفت: حفاظت از این عرصه‌ها از تعهدات یگان حفاظت است و این امر وظیفه‌ای بزرگ و پرافتخار است و به منظور حفاظت از این عرصه‌ها علاوه بر ابزارها، تجهیزات و امکانات بویژه در زمان حریق، نیازمند همراهی و همدلی سمن‌ها و تشکل‌های مردمی هستیم.

در این نشست سرهنگ سید محمد صدرائی نژاد فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری فارس نیز با اشاره به اقدامات حفاظتی انجام شده به منظور ارتقا و سطح آمادگی در برابر آتش‌سوزی احتمالی در عرصه‌های منابع طبیعی استان گفت: اطلاعیه‌های هشداردهنده برای پیشگیری از وقوع حریق در کنار برگزاری جلسات و کارگاه‌های آموزشی در مناطق بحرانی جنگلی، شناسایی کانون‌های پرخطر و مستعد آتش‌سوزی، برقراری مستمر گشت کنترل، اخذ تعهد از مرتعداران عرصه‌های جنگلی و مرتعی از جمله این اقدامات است.

صدرائی نژاد با اشاره به اهمیت جنگل‌ها و مراتع بر ضرورت همکاری و تعامل نهاد‌های مختلف به ویژه تشکل‌ها و سمن‌های حوزه منابع طبیعی در پیشگیری و اطفای به موقع حریق تاکید کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • گرامیداشت یاد شهید ناصر پیروی در رشت
  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • رفع تصرف ۸۰۰۰ متر از اراضی ملی در رحیم آباد رودسر
  • لکه های پرخطر و حادثه خیز، شناسایی شود
  • رفع تصرف ۱۲۰۰ متر مربع از اراضی ملی در رضوانشهر
  • رفع تصرف ۲۸۰۰ مترمربع از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • رفع تصرف اراضی ملی در رضوانشهر
  • آزادسازی اراضی ملی بابل با حکم دادگاه
  • بازگشت ۳۷۰ هکتار از اراضی جنگلی مازندران به طبیعت
  • دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه