Web Analytics Made Easy - Statcounter

انفجار یک بمب مغناطیسی در غرب کابل و کشته شدن دست‌کم 9 غیرنظامی، قتل‌عام 15 کودک و حمله به پایگاه امریکا، آن هم کمتر از یک هفته پس از دیدار رئیس ستاد مشترک ارتش امریکا با طرفین مذاکرات صلح بین‌الافغانی، اما و اگرهایی را درباره نتیجه این نشست طولانی‌مدت طالبان و دولت افغانستان و کاهش خشونت در این کشور به‌وجود آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش شبکه خبری آناتولی، بنابر اعلام نماینده ویژه سازمان ملل در امور افغانستان در دو ماه گذشته کشتار غیرنظامیان در انفجارها بیش از 60 درصد افزایش داشته است. به‌طوری که در سه‌چهارم سال 2020، آمار قربانیان خردسال 25 درصد افزایش داشته و حمله به مراکز آموزشی نیز چهار برابر شده است. به‌طور کلی در 11 ماه سال 2020، در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته شمار کشته‌ها توسط مخالفان دولت 40 درصد افزایش را نشان می‌دهد که این آمارها افغانستان را در فهرست سال 2020 در زمره ناامن‌ترین کشورهای جهان قرار می‌دهد.
این در حالی است که به نوشته سایت افغانستانی «هشت صبح»، به‌رغم انکار عوامل طالبان، دولت مرکزی افغانستان شمار قربانیان دور اول مذاکرات بین‌الافغانی را 500 غیرنظامی عنوان کرده و طالبان را مقصر همه این جنایات می‌داند. براساس آمار وزارت کشور افغانستان در این مدت بیش از 30 حمله انتحاری انجام گرفته و بالای 500 مین مغناطیسی سازماندهی شده و با هدفگذاری‌های خاص منفجر شده است.
دیروز «آسوشیتدپرس» نیز از انفجار 5 راکت در بزرگترین مقر امریکا در افغانستان خبر داد. این راکت‌ها در حالی به پایگاه «بگرام» اصابت کردند که به گفته مقامات ناتو تلفاتی در بر نداشته است، اما این حمله تنها اتفاق دو روز گذشته نبود بلکه انفجار یک بمب مغناطیسی که به گفته مقامات کابل با هدف ترور یکی از نمایندگان مجلس افغانستان روی خودروی سواری تعبیه شده بود 9 غیرنظامی را به کشتن داد و همزمان انفجاری در روستای تحت کنترل طالبان در غزنی افغانستان 15 کودک را به کام مرگ کشاند.
این انفجارها که در جریان مذاکرات کشدار صلح بین‌الافغانی، تنش‌ها را میان طرفین بیشتر کرده است به باور تحلیلگران «ان‌بی‌سی‌نیوز» از آن جهت مورد توجه قرار دارد که هنوز یک هفته از مذاکره مستقیم ژنرال «مارک میلی» رئیس ستاد مشترک امریکا با رهبران طالبان در دوحه و همین‌طور ملاقات او با اشرف غنی رئیس‌جمهوری افغانستان برای تسریع در روند صلح و کاهش خشونت در این کشور نمی‌گذرد.
به باور ناظران افغانستانی «هشت صبح»، به نظر می‌رسد روند گفت‌و‌گوهای صلح، تغییری در رفتار طالبان نداشته و حتی آنها خشونت در میدان جنگ را بیشتر کرده‌اند. به عبارتی طالبان پس از امضای توافقنامه دوحه دچار غرور شده و حتی خود را فاتح جنگ می‌دانند و به دنبال ایجاد دولت انتقالی و حاکمیت بر افغانستان هستند.
چشم‌انداز روشن در سایه خشونت سیاه
با وجود همه این مسائل تحلیلگران چشم‌انداز مذاکرات صلح را روشن می‌دانند چراکه هسته و نتیجه پایانی آن کاهش خشونت برای ایجاد صلحی پایدار اعلام شده است. به نوشته «ایشیا تایمز»، تصمیم امریکا برای کاهش نظامیانش در افغانستان و همین‌طور نخستین سفر نخست‌وزیر پاکستان برای تسهیل راه صلح منطقه دو ثمره اولیه از این مذاکرات طولانی مدت و به ظاهر بی‌نتیجه این روزها در دوحه است. بدون شک در بعد سیاسی، نتیجه این مذاکرات تقسیم قدرت با طالبان را اجتناب‌ناپذیر کرده و حتی امریکا نیز قدرت تبیین شرایط برای خروج یا حفظ نظامیانش در این کشور را از دست داده است. اما «زلمای خلیل‌زاد» نماینده امریکا در امور افغانستان معتقد است سفر نخست‌وزیر پاکستان و دیدار مارک میلی با طرفین مذاکره و اعزام هیأت منتخب طالبان به پاکستان خود نشانه‌های مثبت در مسیر برقراری صلح در منطقه است.
از طرفی «جو بایدن» پس از نشستن بر کرسی قدرت کاخ سفید، برای مقابله با جریان‌های تروریستی در منطقه به حفظ نیروها در افغانستان تأکید خواهد داشت. بنابراین در صورت اصرار طالبان به تشکیل دولت انتقالی، یکی از اولویت‌های دولت جدید امریکا در افغانستان متقاعد کردن دولت مرکزی برای تسهیل خواسته طالبان است. در این شرایط حفظ و بقای دولت افغانستان نیز وابسته به حمایت مالی و نظامی امریکا خواهد شد تا در نهایت صلح وعده داده شده تأمین شود.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۹۹۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار حزب التحریر به طالبان

دفتر مطبوعاتی «حزب التحریر» در افغانستان در بیانیه‌ای ضمن تأیید بازداشت اعضای این گروه در ولایت‌های مختلف توسط طالبان نوشت: چنین فشارهایی حزب التحریر و اعضای آن را از ادامه دعوت و تلاش برای اقامه خلافت منصرف نمی‌کند.

این گروه در ادامه نیز از طالبان انتقاد کرد که اعضایش شامل عفو و آزادسازی زندانیان به‌مناسبت عید فطر قرار نگرفتند.

اواخر فروردین گذشته نیز حزب التحریر در بیانیه‌ای از بازداشت سخنگو و شماری از اعضای این گروه طی دو ماه گذشته به‌جرم دعوت و فعالیت و برپایی خلافت اسلامی خبر داده بود.

اداره اطلاعات طالبان دو سال قبل نیز فعالیت حزب ‌التحریر، جمعیت اصلاح و نهاد النجم را در افغانستان ممنوع اعلام کرده بود.

حزب ‎التحریر سازمانی است که تشکیل خلافت در سراسر جهان اسلام را هدف خود و هر یک از کشورهای اسلامی را ولایتی از این خلافت با مرکزیت سرزمین‌های عربی می‌داند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • آیا بلینکن می‌تواند اثر انگشت خود را بر تاریخ بگذارد؟
  • تغییرات اقلیمی افغانستان را تهدید می کند
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده‌اند
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند
  • عوامل کشتار نمازگزاران در هرات شناسایی و مجازات شوند
  • سد طالبان بر مسیر «دوستی»
  • هشدار حزب التحریر به طالبان
  • دعوت از طالبان برای شرکت در کنفرانس وقف
  • سیل در افغانستان/ ۱۱ نفر کشته و زخمی شدند
  • کانادا کمک‌ها به افغانستان را از سر می‌گیرد