Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسایل منطقه با اشاره به مشکلات بر سر راه آشتی با قطر از سوی عربستان و کشورهای همسو با آن گفت: نگرانی عربستان این است که با ورود جو بایدن به کاخ سفید چندین پرونده از جمله موضوع جمال خاشقجی علیه بن سلمان روی میز قرار گیرد.

حسن هانی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، درباره تلاش امارات و عربستان سعودی برای آشتی با قطر اظهار کرد: عربستان و امارات نسبت به سیاست های جو بایدن در منطقه نگرانی هایی دارند لذا اخیرا عربستان از کوشنر داماد ترامپ درخواست کرد که بین سه کشور بحرین، امارات و عربستان با قطر پادرمیانی کند شاید بتواند اختلافات چند ساله این کشورها را برطرف کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: نگرانی عربستان این است که بایدن با ورود به کاخ سفید چندین پرونده را بازگشایی کند. قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار سعودی در ترکیه که به دلیل نفوذ بن سلمان بر روی ترامپ اجازه نداد مطرح شود، موضوع محمد بن نایف ولیعهد سابق عربستان که مورد توجه بایدن است و سعی می کند محمد بن سلمان را برکنار و محممد بن نایف را جانشین کند. باید احتمالا از قانون جاستا برای تحت فشار قرار دادن عربستان استفاده خواهد کرد. این قانون بعد از 2001 و حادثه 11 سپتامبر برای پرداخت خسارت به خانواده های قربانیان مطرح شد. جنگ عربستان علیه یمن که ده ها زن و کودک در آن قربانی شدند از دیگر موضوعاتی است که بایدن به عربستان فشار خواهد آورد.

هانی زاده گفت: از این رو عربستان سعی دارد در چهار سال آینده یک حاشیه امنی میان خود و کشورهای دیگر در منطقه ایجاد کند و دخالت در عراق، سوریه، یمن و قطر و محاصره قطر از 2017 را به پایان برساند و شرایط جدیدی از همگرایی ایجاد کند بنا بر این دنبال آن است که به طور تاکتیکی اختلافاتش با قطر را حل کند.

این کارشناس مسایل منطقه اظهار کرد: قطر الان نقش فرادستی را در این مساله دارد و احتمال برکناری بن سلمان موجب می شود تا قطر بیشتر مراقب باشد و فریب تاکتیک های عربستان را نمی خورد. معتقدم اگر مذاکره ای انجام شود میان قطر و کشورهای حوزه خلیج فارس حتما قطر دست بالا را خواهد داشت.

وی ادامه داد: در عین حال مذاکره و توافق میان قطر و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس زمان می برد چون شرایط قطر باید به عربستان اعلام شود. قطر حتما به دنبال آن است که  عربستان حق بیشتری در شورای همکاری خلیج فارس نداشته باشد. علاوه بر این عربستان باید مساله همگرایی بین قطر و ایران، قطر و ترکیه و قطر و اخوان المسلمین را که از سیاست های داخلی قطر است بپذیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: عربستان قطر جو بایدن بن سلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۹۹۹۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از فلسطین؛ خواسته اصلی دانشجویان معترض آمریکایی

تحلیل‌گران سیاسی در آمریکا می‌گویند که جنبش اعتراضی دانشجویان در روز‌های گذشته در حمایت از حقوق مردم فلسطین برابر اسرائیل، یک شکاف نسلی در موضوع اسرائیل ایجاد کرده و تمایل جوانان برای به چالش کشیدن سیاستمداران و مدیران دانشگاه‌ها در سراسر آمریکا را بیش از پیش جدی کرده است.

به گفته تحلیل‌گران این شکاف و افکار جوانان آمریکایی در حمایت از فلسطین موجب شده که تیم دموکرات‌ها خطر انتخاب نشدن جو بایدن ۸۱ ساله را به عنوان رئیس جمهور بعدی آمریکا در انتخابات پیش رو بیشتر احساس کنند و حتی احزاب مخالف بایدن را نیز با این خطر جدی مواجه کرده است.

«عمر واسو»، استادیار علوم سیاسی دانشگاه کالیفرنیا در این رابطه گفت: ما در حال حاضر شاهد شکاف نسلی در آمریکا هستیم و این موضوع در دراز مدت چالشی برای حزب دموکرات خواهد بود.

دانشجویان دانشگاه کلمبیا در نیویورک طی هفته گذشته کارزار همبستگی با فلسطین را ایجاد کرده که از آن زمان تا کنون با بازداشت‌های منظم از سوی مقامات دانشگاه روبه‌رو شده است. هرچند برخورد مقامات دانشگاه کلمبیا با این تظاهرات بیش از حد خشن بوده ولی همچنان اعتراض‌های مشابهی در دانشگاه‌های دیگر این کشور ادامه دارد.

تصاویری از بازداشت خشونت‌آمیز دانشجویان، اساتید و روزنامه‌نگاران توسط افسران پلیس نیز خشم بیشتری بین دانشجویان ایجاد کرده است.

عمده بحث‌های اصلی دانشجویان در تظاهرات خود علیه مسئولان دانشگاه این است که باید نوع و میزان حمایت دانشگاه‌ها از اسرائیل مشخص شود.

کاخ سفید و احزاب طرفدار اسرائیل، دانشجویان را به دامن زدن به یهودستیزی متهم کرده‌اند ولی هیچ کدام از این اتهام زنی‌ها نتوانسته اراده دانشجویان را در کاهش اعتراضات کاهش دهد.

نظرسنجی‌های متعدد نشان می‌دهد که بیشتر شهروندان آمریکایی از آتش‌بس دائمی در غزه حمایت می‌کنند ولی با علم به این موضوع هنوز بایدن حمایت قاطع خود را از اسرائیل حفظ کرده است.

تحلیل‌گران می‌گویند این اصرار بایدن برای ادامه حمایت آمریکا از اسرائیل هزینه بسیاری برای حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری خواهد داشت.

دموکرات‌ها در طولانی مدت نمی‌توانند برای مردم آمریکا و به خصوص جوان‌تر‌ها بهانه‌ای برای شرکت در انتخابات داشته باشند و به نظر می‌رسد باید سیاست خود را نسبت به اسرائیل تغییر دهند.

دانشجویان معترض درگیر سیاست حزبی ایالات متحده نیستند. از شعار‌های این چند روز اخیر دانشجویان این‌گونه برمی‌آید که آن‌ها تنها حمایت از فلسطین را جستجو می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد
  • کاخ سفید: بلینکن برای برقراری آتش‌بس ۶ هفته‌ای در غزه تلاش می‌کند
  • کودتا در کاخ سفید/ تلاش‌های نافرجام برای برکناری سخنگوی دولت بایدن
  • حمایت از فلسطین؛ خواسته اصلی دانشجویان معترض آمریکایی
  • آمریکا نسخه‌های حقوق‌بشری را در کشور خودش هم اجرا نمی‌کند
  • بهترین پنالتی زن تاریخ فوتبال کیست؟
  • فارن افرز: احتمال شکل گیری ائتلاف منطقه ای اعراب و اسرائیل علیه ایران چقدر است؟
  • فارن افرز: از اتحاد عبری-عربی علیه ایران خبری نیست/ همسایگان عربی ایران به دنبال جنگ با تهران نیستند
  • بالانسر ایران و اسرائیل
  • جرارد: به رقابت کردن با مسی و رونالدو افتخار می‌کنم