Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی مدیر آموزش و پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری سازمان برنامه و بودجه خراسان رضوی گفت: جای خالی یک متولی واحد برای روستا در کشور احساس می‌شود، زیرا وظایف روستایی متعدد و پراکنده شده و در اختیار دستگاه‌های مختلف قرار گرفته است.

دکتر احمد نجاری‌مقدم در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص طرح توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی استان، اظهار کرد: ابتکاری که در این طرح مد نظر قرار گرفته شده، این است که عمده فعالیت‌هایی که در این طرح برای روستاها و دهستان‌ها تعریف می شود، فعالیت اقتصادی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه فعالیت‌های زیرساختی همچون فعالیت‌های عمرانی در روستاها و دهستان‌ها در این طرح پیشنهاد شده است، عنوان کرد: در طی سال‌های گذشته تسهیلات اشتغالزایی به متقاضیان در روستاها با این تسهیلات انجام می‌شد اما به دلیل عدم شناسایی بازار، محصولات روستاییان روی دست آن‌ها می‌ماند و به بازار نمی‌رسید.

مدیر آموزش و پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری سازمان برنامه و بودجه خراسان رضوی گفت: یکی از ویژگی‌های طرح توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی استان، این است که هر فعالیتی در روستا انجام شود تا محصولات آن‌ها به بازار معرفی شود.

نجاری‌مقدم با اشاره به لزوم تهیه طرح توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی خراسان رضوی، تصریح کرد: بر اساس "بند الف ماده 27 قانون برنامه ششم توسعه"، سازمان برنامه و بودجه کشور موظف شد تا در طی پنج سال این برنامه، برای 25 هزار روستا در کشور یعنی سالی 5000 روستا، سند توسعه تدوین نماید.

وی خاطرنشان کرد: سهم استان خراسان رضوی 1645 روستا بود، یعنی باید در استان سالانه به طور متوسط برای 329 روستا سند توسعه تدوین می‌کردیم.

مدیر آموزش و پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری سازمان برنامه و بودجه خراسان رضوی افزود: تا سال چهارم این برنامه، استان خراسان رضوی توانست نسبت به تکلیفش در تهیه سند توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی برای 1645 روستا اقدام کند و با اقدامی که در سال جاری داشتیم توانستیم برای 100 روستای دیگر در استان این سند را تهیه کنیم.

نجاری‌مقدم بیان کرد: سند توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی استان برای روستاهای بالای 20 خانوار در استان تهیه شده و در تهیه این سند از روش مشارکتی که یک روش علمی نیز است، استفاده شده است.

وی ادامه داد: برای اجرای این سند توانستیم با جهاددانشگاهی استان به توافق برسیم و این سازمان مسئولیت انجام این کار به لحاظ علمی و پژوهشی را بر عهده گرفت.

مدیر آموزش و پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری سازمان برنامه و بودجه خراسان رضوی اضافه کرد: یکی از ویژگی‌های جهاددانشگاهی خراسان رضوی در اجرای این طرح، همکاری با اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها بوده، به طوری که توانسته‌‎ایم برای یافته‌های پژوهشی این طرح، الگوی اجرایی داشته باشیم و این الگو را به بخش‌های مرتبط با روستا در استان بدهیم.

نجاری‌مقدم با بیان اینکه تهیه سند توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی خراسان رضوی یکی از کارهای برتر کشوری تلقی می‌شود، عنوان کرد: توزیع تسهیلات در روستا با استفاده از این سند خواهد بود. تصویب سند توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی در شورای برنامه‌ریزی استان، ضمانت اجرایی این سند است.

وی خاطرنشان کرد: جای خالی یک متولی واحد برای روستا در کشور احساس می‌شود، زیرا وظایف روستایی متعدد و پراکنده شده و در اختیار دستگاه‌های مختلف قرار گرفته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی روستا اشتغالزايي طرح توسعه روستایی سند توسعه سند توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی روستا در کشور برای روستا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۰۱۲۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد

به گزارش خبرآنلاین ،رئیس شورای روستا در اینستاگرامش قصه لک‌لک جدید را منتشر می‌کند و از سراسر ایران، دوستداران محیط‌زیست چند نفری هزینه ساخت خانه جدید را برعهده می‌گیرند و برایش به اندازه نیاز خرید مواداولیه پول می‌ریزند. چند روز بعد آهنگر روستا که برادر رئیس شورای روستاست، سفارش جدید را تحویل می‌دهد. او نیز فقط پول آهن آشیانه لک‌لک را می‌گیرد و دستمزدش حال خوب لک‌لک‌هاست. از میان روستاهای اطراف تالاب، لک‌لک‌ها در ‌ روستای کپرجودکی لانه می‌سازند؛ چرا که این سهم از زمین‌های تالابی با اراده اهالی همین روستا تالابی مانده است. جعفر کرمی‌پور، رئیس شورای روستای کپرجودکی در گفت‌وگو با همشهری از ترجیح عمده جوانان روستا می‌گوید ‌که « می‌خواهیم ‌تالاب را برای لک‌لک‌ها حفظ کنیم.»

چه شد که به فکر ساختن لانه برای لک‌لک‌ها افتادید؟

به گزارش همشهری، سیل سال۱۳۹۸ برای روستای ما برکت آورد. تالاب پرآب شد و ۲سال بعد از آن هم به لطف خدا، بارندگی خوب بود. از آن سال زادآوری لک‌لک‌ها خیلی خوب شد. هرکدام ۳تا جوجه را بزرگ کردند. لک‌لک‌ها تمام سال اینجا ماندند و فقط بچه‌هایشان لانه را ترک کردند. سال بعد لک‌لک‌های بالغ به روستا برگشتند.

عید۱۴۰۱ ‌ناگهان، تمام تیرهای برق پر از لک‌لک شد. نمی‌دانستیم چطور به لک لک‌ها کمک کنیم. از دوستان محیط‌زیستی پرسیدیم آنها گفتند برخی لاستیک کهنه به سر تیر می‌اندازند. آنها ده‌ها بار چوب سرلاستیک‌ها آوردند و باد زد و لانه را خراب کرد. یکی از فعالان محیط‌زیست اراک پیشنهاد داد که برایشان سبد آهنی بسازیم ولی برای این کار اداره برق باید همکاری کند و سیم‌های برق را از بالای دکل، کمی پایین‌تر بیاورد.

عید۱۴۰۱ نخستین آشیانه‌های آهنی را نصب کردیم. یک روز صبح دیدم که در تمام لانه‌ها لک لک نشسته است. اما خشکسالی همان سال باعث شد لک‌لک‌ها جوجه‌هایشان را از لانه بیرون بیندازند. بحمدالله در سال۱۴۰۲ لک‌لک‌ها ۲۳لانه درست کردند و همه جوجه‌هایشان را نگه داشتند. هیچ تلفاتی هم نداشتیم چون تالاب خشک نبود. از ابتدای امسال تا الان با کمک خیرین و دوستداران محیط‌زیست ۶لانه ساخته ایم.
مردم چطور کمک می‌کنند؟
وقتی در پیج اینستاگرام اعلام می‌کنم که می‌خواهیم برای لک‌لکی آشیانه بسازیم، مردم به‌صورت مشارکتی هزینه ساخت لانه را پرداخت می‌کنند. افراد با نیت خیرات برای اموات پول ساخت را به دهیاری روستا می‌دهند.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901044

دیگر خبرها

  • توسعه شرق کشور در گرو حل مسائل مشترک استان های شرقی
  • روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد
  • اجتناب از اقدامات جزیره‌ای در زیرمجموعه‌های وزارتخانه راه
  • راه یافتگان جشنواره پرده‌خوانی و نقالی رضوی معرفی شدند
  • شناسایی مسائل خانواده در قالب هسته‌های فکری/ شورای رابطین امور بانوان و خانواده چه رسالتی دارد؟
  • پیام استاندار خراسان رضوی به مناسبت ۹ اردیبهشت «روز شوراها»
  • توسعه صنعت نوغانداری، نیازمند تغییر الگوی مصرف 
  • بهره برداری از ۲۱۰۵ واحد مسکن مددجویی کمیته امداد خراسان رضوی شد
  • پرسپولیس جای خالی گوهری را احساس کرد!(عکس)
  • آموزش مهارت روستائیان باعث تقویت و پایداری توسعه روستا است