Web Analytics Made Easy - Statcounter

سردبیر نشریه دانشجویی «قدم زنان» انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران گفت: بررسی مسائل مهم اجتماعی در خصوص زنان، از دریچهٔ نگاهی کارشناسی شده و در همین راستا، ارائه راه حل برای حل این مسائل، یکی از اهداف مهم این نشریه است.

نسترن محمدحسینی، سردبیر نشریه دانشجویی «قدم زنان» انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران، در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص اولویت‌های این نشریه دانشجویی گفت: بررسی مسائل مهم اجتماعی در خصوص زنان، از دریچهٔ نگاهی کارشناسی شده و در همین راستا، ارائه راه حل در جهت حل این مسائل، یکی از اهداف مهم ما در قدمِ زنان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

محمد حسینی درباره پرونده ویژه‌ این شماره از نشریه «قدم زنان» بیان کرد: قتل‌های ناموسی، که چندی پیش به علت رسانه‌ای شدن مواردی از آن‌ها، احساسات عمومی جریحه‌دار شد، یکی از مسائلی‌ است که در این شماره از فصل‌نامهٔ قدم زنان، تلاش کردیم آن را از بعد روانشناسی و هم‌چنین فقهی و حقوقی بنگریم. معمولا پس از آنکه قتلی رخ می‌دهد، بیشترین تمرکز بر چگونگی برخورد قانونی دستگاه قضایی معطوف می‌شود.

 

وی ادامه داد: بحث‌های حقوقی مربوط به قتل‌های ناموسی و مجازات‌هایی که جهت پیشگیری از ارتکاب جرم باید صورت بگیرد، یکی از ابعاد این ماجرا بود که بحث‌هایی هم در این خصوص، در فضای جامعه ایجاد شده بود و در این شماره، وضعیت‌ سنجی‌ای در این خصوص داشتیم. اما وقتی خیلی غرق در ابعاد حقوقی این ماجرا شویم، ریشه‌یابی قتل‌های ناموسی از بعد روانشناختی و تربیت فردی، ممکن است یا نادیده گرفته شود و یا خیلی به آن بها داده نشود. در این خصوص با مصاحبه با آقای وجدانی همت، یکی از اساتید روانشناسی دانشگاه علامه‌طباطبایی تلاش کردیم آن را از بعد آکادمیک ریشه‌یابی کرده و برای ارائه راه‌حل جهت پیشگیری از این دست وقایع، قدمی برداریم.

 

وی افزود: مستند دختری در رودخانه، یکی از مستندهایی است، که در آن به موضوع قتل‌های ناموسی و به خصوص، مسائل فرهنگی این موضوع، پرداخته شده. در این شماره در یادداشتی به معرفی این مستند پرداخته شده‌است.

 

سردبیر نشریه «قدم زنان» بررسی مشکلات زنان سرپرست خانوار را محور اصلی شماره چهارم این نشریه دانست و اطهار داشت: یکی از مسائل مهمی که در این شماره مفصلا به آن پرداختیم، بحث زنان سرپرست خانوار بود. زنان سرپرست خانوار، قشر ضعیفی از جامعه تلقی می‌شوند که با مشکلات گوناگونی در جامعه مواجه‌اند. برخی داده‌هایی وجود دارد که حکایت از این دارند که تعداد خانوار‌هایی که در آن زنان، سرپرست خانوارند، طی سال‌های گذشته روند افزایشی داشته‌اند. نکته حائز اهمیت، تقسیم‌بندی زنان سرپرست خانوار است، که طبق این تقسیم‌بندی‌‌ها و متمایز شدن ویژ‌گی‌های آنان، نیازهای گروه‌های مختلف این زنان نیز، تغییر می‌کند. در یادداشتی در این شماره، به این موضوع به طور کامل پرداخته شده و به خلا وجود سیاست‌گذاری‌‌های حمایتی در این خصوص اشاره شده‌است.

 

این فعال دانشجویی افزود: فقر و مشکلات اقتصادی یکی از عمده‌ترین چالش‌هایی است که در میان گروه‌های مختلف زنان سرپرست خانوار دیده می‌شود و به علت نقش ویژهٔ تربیتی مادر، این چالش‌ها اثرات بسیاری را بر فرزندان این زنان به جای می‌گذارد. علا‌وه‌بر مسائل اقتصادی، مسائل فرهنگی‌ ناشی از جنسیت، که در خصوص این گروه از جامعه وجود دارد، یکی از مسائل انکارناپذیر می‌‌باشد. که در این شماره، تلاش شد از منظر ملیحه شیان، رئیس مرکز مطالعات زنان و حنان زارع، کارشناس جامعه‌شناس، به عمق این مطالب پرداخته شود. هم‌چنین در این شماره، یکی از مادران سرپرست خانوار، به بیان تجربه زیستهٔ خود پرداخت.

 

وی خاطر نشان کرد: بررسی وضعیت حال حاضر زنان سرپرست خانوار، از بعد حقوقی و قانون‌گذاری یکی دیگر از مسائل حائز اهمیتی است که در این شماره تلاش شد، این بررسی صورت گیرد. در این شماره، در قالب یادداشتی، دربارهٔ اسناد بین‌المللی تدوین شده در خصوص زنان سرپرست خانوار، و هم‌چنین اسناد داخلی تدوین‌شده در خصوص این زنان، بررسی جامعی صورت گرفت. و گریزی به مسئلهٔ حضانت و ابعاد حقوقی و فقهی آن نیز انجام شد.

 

محمد حسینی از بررسی علل تخریب آلونک‌های حاشیه نشین در گفتگو با نماینده مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: ديدن تصاوير و فیلم‌های تخریب خانه‌های زنان سرپرست خانوار، چالش‌های این زنان را با وضوح بیشتری نمایان ساخت. با مصاحبه با خانم سمیه رفیعی نماینده مجلس شورای اسلامی، در خصوص چالش سرپناه این زنان، صحبت شد. 

 

وی تصریح کرد: هم‌چنین، با مصاحبه با یکی از مربیان ورزش رزمی تکواندو، که توانسته است با وجود مادری به فعالیت در این رشته ورزشی بپردازد، به بررسی بخشی از مشکلات بانوان ورزشکار در کشور پرداخته‌شد. یک کتاب نیز در این شماره برای علاقه‌مندان به این حوزه معرفی شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نشریات دانشجویی دانشگاه تهران زنان سرپرست خانوار زنان زنان سرپرست خانوار قتل های ناموسی پرداخته شد قدم زنان هم چنین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۰۱۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی آثار کلر ژوبرت نویسنده و تصویرگر مسلمان شده فرانسوی

به گزارش خبرگزاری مهر، شماره ۱۶۶ مجله خیمه در اردیبهشت ۱۴۰۳، با طرح جلدی از چهره «کلر ژوبرت»، نویسنده مسلمان شده فرانسوی منتشر شد.

مجله خیمه در شماره اردیبهشت در بخش رویدادها و روایت‌ها ۵ رویداد مهم فروردین ماه ۱۴۰۳ را بررسی کرده است. تحلیل شیوهٔ دعاهای متفاوت استاد شیخ حسین انصاریان از نگاه ۴ استاد حوزه و دانشگاه، بررسی ماجرای مسجد سازی در پارک قیطریه و پاسخ به ۴ پرسش آیت الله سیدمصطفی محقق داماد از نگاه ۱۷ چهرهٔ مخالف و موافق، بررسی سخنان پُرحاشیهٔ حجت‌الاسلام پناهیان دربارهٔ پیامبر (ص) از نگاه ۳ استاد دانشگاه، روایتی از اشعار روضه‌های زنده یاد حسین بختیاری که در نوروز درگذشت از نگاه ۴ فعال هیئتی و برگزاری محفل صد هزار نفری قرآنی در ورزشگاه آزادی از نگاه ۱۰ فعال فرهنگی و رسانه‌ای.

سوژه بخش چهره خیمه، «کلر ژوبرت»، نویسنده مسلمان شده فرانسوی است. آثار این بانوی نویسنده متولد اردیبهشت، از نگاه ۱۶ نویسنده و کارشناس حوزه و دانشگاه بررسی شده است.

این چهره‌ها عبارتند از: محسن چینی‌فروشان، موسی بیدج، حسن احمدی، حبیب احمدزاده، غلامرضا حیدری ابهری، ناصر نادری، مریم جلالی، آسیه رحمتی، حسین راجی، سیدمحمد مهاجرانی، سیده مریم شهیدی کریمی، رقیه فاضل، علی مهدوی، بهاره بهنام نیا، زهرا شیرخانیان.

مجله خیمه در بخش پرونده ماه به ۱۲ سال تلاش برای حل مشکل فقهی اهدای عضو پرداخته و ماجرای اهدای عضو ۱۲ طلبه و ۴ مداح را بررسی کرده است. پرونده ماه خیمه، به موضوع «اهدای عضو» و ضرورت فرهنگ سازی با نگاه عاشورایی پرداخته است. این پرونده شما را با ۱۲ طلبه و ۴ مداحی آشنا می‌کند که اعضای بدنشان، به بیماران نیازمند بخشیده‌اند.
همچنین ایرج فاضل، ۱۲ سال پیگیری برای رفع محدودیت‌های فقهی و قانونی اهدای عضو را تشریح کرده است. علی اکبر صالحی هم چگونگی عبور از نگاه بسته مذهبی در این موضوع را بیان کرده است. کتایون نجفی زاده، از سه دهه تلاش و دیدارهایش با مراجع قم و نجف به ویژه دیدارش با آیت الله سیستانی گفته و کمیل نظافتی، اهدای کلیه‌اش به کودک کلاله را تشریح کرده است. مهدی حیدری هم از مستند ساخته شده درباره ماجرای این کلیه گفته است.

خیمه در بخش یادمان به سراغ یادبود مرحوم محمود امیری، مدیر انتشارات و کتابفروشی امیری رفته و ماجرای کتاب مهدی آذر یزدی، کتابفروشی امام حسین و شهادت دو برادر مرحوم امیری را روایت کرده است. همچنین مرتضی آخوندی، مدیرانتشارات دارالکتب الأسلامیه از روایت پنج دهه دوستی‌اش با مرحوم امیری سخن گفته و روایت علی قائمی، محقق و نویسنده‌ای که ۵۰ کتابش در انتشارات امیری منتشر شده است هم در این بخش آمده است. محمدهادی فاضل، مهدی رئوفی، مرضیه امیری و سید یاسر شریفی از نزدیکان آن مرحوم هم یادداشت‌هایی در این پرونده نوشته‌اند.

این شماره از مجله در بخش کتاب خیمه هم به آشنایی با ۶۳ نویسنده و تصویرگر انتشارات خیمه پرداخته و به مناسبت نمایشگاه کتاب، موضوعات زیر را هم از نظر گذرانده است:

کتابی کاملاً کاربردی برای زندگی: اثر تازه منتشرشدهٔ «تفسیر موضوعی سبک زندگی با رویکرد روایی»

مسالهٔ حجاب در ایران امروز به روایت رمان «رقص کلاغ روی شانه‌های مترسک.»

کتاب شعری که گم شد: روایتی از کتاب «مجموعهٔ اشعار فضائل اهل بیت» اثر شیخ کلینی

یادداشت‌های عاشورایی مرحوم دکتر عماد افروغ از کتاب «فریادهای خاموش»

شماره اردیبهشت خیمه، با سرمقاله‌ای از حجت الاسلام دکتر محمدرضا زائری (مدیرمسئول مجله)، و نیز یادداشت‌هایی از ۷ نویسنده و چهره حوزوی و دانشگاهی در آغاز مجله، منتشر شده است. علاقه‌مندان می‌توانند برای تهیه مجله خیمه با شماره ۰۹۰۲۸۲۴۲۹۸۱ تماس بگیرند.

کد خبر 6086179

دیگر خبرها

  • تامین ۶۵ درصد اعتبارات شرکت‌های دولتی از محل نفت
  • جای خالی آقای حرف حساب
  • دومین جلسه مجلس برای بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ آغاز شد
  • جلسه مجلس به دلیل به حدنصاب نرسیدن زودتر به پایان رسید
  • طرح‌های توانمندسازی زنان سرپرست خانوار
  • زنان مجوز فعالیت در ورزش زورخانه‌ای ندارند اما می‌توانند تماشاگر باشند
  • بررسی آثار کلر ژوبرت نویسنده و تصویرگر مسلمان شده فرانسوی
  • بازديدهای ميدانی و بررسی عملكرد شركت‌ها و دفاتر تاكسيرانی/ توجه ویژه به مشکلات و مسائل تاکسیرانان
  • پرداخت حق بیمه تأمین اجتماعی برای ۲۰۱۰ مددجوی گلستانی در سال ۱۴۰۲
  • تعامل بهزیستی با مساجد برای رفع مشکلات معلولان و زنان سرپرست خانوار