Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس، روز شنبه فضای رسانه‌ای کشور تحت‌تاثیر جنبه‌های مختلف بازی پایانی لیگ قهرمانان آسیا بین پرسپولیس و اولسان هیوندای بود و هر رسانه به برجسته‌سازی بخشی از این رویداد پرداخته بود: از ماجرای سنگ‌اندازی کنفدراسیون فوتبال آسیا در فروش حق پخش این بازی مهم به سازمان رسمی رسانه‌ای کشور یعنی سازمان صداوسیما تا حضور عادل فردوسی‌پور به عنوان گزارش‌گر ویژه در صفحه‌ اینستاگرام این کنفدراسیون و تبلیغ وزیر دولت برای رجوع کاربران به یک پلتفرم خارجی از نکات قابل تأمل این روز بود؛ اما در میان این کشمکش‌های رسانه‌ای یک موضوع بسیار مهم مغفول ماند؛ موضوعی که اتفاقا از نظرگاه حرفه‌ای، اهمیت ویژه‌ای دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از تحلیلگران معتقدند سازمان صداوسیما تا چندی پس از ورود سامانه‌های صوت و تصویر اینترنتی به فضای رسانه‌ای کشور مانند برخی دیگر از نهادهای کشور، نگاهی تهدیدمحور به این سامانه‌ها داشت و اطمینان کافی و لازم برای تسهیل عرصه ورود آنها فراهم نمی کرد؛ البته باید توجه داشت که ورود این سامانه ها، بدون نظارت های کافی و تقریبا بدون هر گونه ضابطه به عرصه رسانه ای کشور منجر به این حساسیت ها شده بود.

تاسیس «سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر» ساترا و قرار گرفتن این سازمان رسانه‌ای ذیل ساختار صداوسیما، برخی نگرانی‌ها بابت گسترش محدودیت‌ها و دخالت‌های گوناگون در امور رسانه‌های صوت و تصویر اینترنتی را بیشتر کرد؛ حالا صداوسیما وظیفه‌ «تنظیم‌گری» این پلتفرم ها را که به نوعی رقیبش محسوب می شدند را به دوش خود می‌دید و ابزاری هم داشت که می‌توانست با توسل به آن، به صورت قانونی رقبای خود را از صحنه‌ رقابت خارج کند.

اما این نگرانی‌ها به مرور زمان و با مشاهده‌ رویکرد تنظیم گرانه ساترا که مبتنی بر مکمل بودن رسانه های صوت و تصویر فراگیر بود، رفته‌رفته جای خود را به تمایل برای همکاری داد. ساترا به گواهی اقدامات مختلف، تلاش کرد رویکردی جدید را نسبت به این رسانه‌های فراگیر جا بیندازد و با درک اقتضائات حرفه‌ای رسانه‌ای، نگاهی «فرصت‌محور» را نسبت به رسانه های صوت و تصویر فراگیر را در سازمان تسری دهد. صحبت‌های محمدجواد شکوری‌مقدم موسس و مدیر آپارات و فیلیمو در خصوص همکاری‌های ساترا با این رسانه‌ها، تلاش برای رفع مشکل انتشار سریال «قورباغه» از طریق رایزنی با نهادهای قضائی و هماهنگی با معاونت علمی فناوری ریاست‌جمهوری برای اعطای تسهیلات «شرکت‌های خلاق» به رسانه‌های صوت و تصویر داخلی شواهدی برای اثبات این هستند که ساترا نگاهی متفاوت از نگاه از پیش فرض شده به این «همکاران رسانه‌ای» دارد.

حالا و در نتیجه تثبیت این نگاه جدید نسبت به رسانه‌های فراگیر اینترنتی، حق پخش بازی مهم‌ترین بازی قاره‌ آسیا یعنی دیدار نهایی لیگ باشگاه‌های این قاره، از سوی سازمان صداوسیما به صورت رایگان در اختیار رسانه‌های صوت و تصویر اینترنتی داخلی قرار گرفت تا آن‌ها هم در کنار سیمای جمهوری اسلامی، بتوانند از طریق پخش این بازی، به مخاطبانشان خدمات ارائه دهند. این اعطای رایگان حق پخش، البته پیش تر و در بازی نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان آسیا نیز صورت گرفته بود؛ اما این بار، با توجه به حساسیت بالای بازی پایانی نتیجه‌ای موفق‌تر داشت و رسانه‌های مختلف مثل آنتن، آپارات، لنز و... توانستند با استفاده از این تسهیلات ارائه‌شده توسط سازمان، رکورد مخاطبان زنده‌ی خود را جابه‌جا کنند.

اگرچه انتظار می رفت این نگاه مثبت به رسانه های داخلی نیز توسط وزارت ارتباطات به عنوان متولی موضوع فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور نیز دنبال شود ولی موضع گیری های اخیر خصوصا پیش از دیدار روز شنبه در فینال آسیا، ناامید کننده و نشان از غلبه رویکرد سیاسی کاری به جای خدمتگزاری در صنعت صوت و تصویر کشور بود.

حرکت سازمان صداوسیما در بروز رسانی سیاست های خود و درک اقتضائات رسانه‌های جدید اینترنتی و ارائه‌ این دست امکانات به آن‌ها را باید حرکتی مثبت و پیشرو قلمداد کرد؛ حرکتی در راستای حمایت از رسانه‌های بومی داخلی، در جهانی که سپهر رسانه‌ای بسیاری از کشورهایش، توسط غول‌های رسانه‌ای آمریکایی اشغال شده و رسانه‌های بومی سهم چندانی از آن ندارند. امید است این نگاه از سوی سایر بازیگران این عرصه نیز نه تنها در شعار بلکه در عمل خود را نشان دهد و شاهد تقویت هر چه بیشتر عملکرد این رسانه ها به کاربران فضای مجازی باشیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: لیگ قهرمانان آسیا آسیا فینال فناوری اطلاعات و ارتباطات رسانه های صوت و تصویر سازمان صداوسیما رسانه ای کشور رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۰۴۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واژگونی خودوری «بن گویر»

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه الجزیره، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در نتیجه واژگونی خودروی خود راهی بیمارستان شد.

رسانه های رژیم صهیونیستی از واژگون شدن خودروی «ایتمار بن گویر» وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی و زخمی شدن وی و انتقالش به بیمارستان خبر دادند.

رسانه های رژیم صهیونیستی گزارش دادند که بن گویر هنگام خروج از صحنه عملیات ضد صهیونیستی در رمله در یک حادثه رانندگی مجروح شد.

هنوز گزارشی از وضعیت جسمی وی منتشر نشده است.

کد خبر 6089305

دیگر خبرها

  • چرا پخش سریال حشاشین پس از انتشار ممنوع شد؟/ ممیزی سریال‌های خارجی پسینی است
  • انتشار سریال «حشاشین» در پلتفرم‌ها ممنوع است
  • بیانیه تند باشگاه تراکتور؛ «مطالبه‌گری» را دستاویز پوشش ضعف‌هایتان نکنید!
  • وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی راهی بیمارستان شد
  • خودوری «بن گویر» واژگون شد
  • واژگونی خودوری وزیر امنیت داخلی اسرائیل (+فیلم)
  • واژگونی خودوری وزیر امنیت داخلی اسرائیل
  • واژگونی خودوری «بن گویر»
  • شگفتی بزرگ صداوسیما برای مردم ایران؛ صبح بخیر مسئولین!
  • گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس از میزان تخصیص بودجه عمومی به رسانه‌ها در لایحه بودجه ۱۴۰۳/ صداوسیما ۲۴ هزار میلیارد تومان