Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، درمان آموزش پزشکی گفت: شواهد و تجربیات گذشته در ایران و جهان، موارد متعددی از بروز همه گیری خودکشی به دنبال انتشار نامناسب اخبار مربوط به آن را نشان می‌دهد.

خبرگزاری میزان - بنا بر اعلام پایگاه خبری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، احمد حاجبی گفت: رسانه‌ها با درج و انتشار صحیح اخبار می‌توانند در پیشگیری از خودکشی نقش مثبت و فعالی را ایفا کنند و در عین حال، انعکاس نامناسب اخبار خودکشی می‌تواند موجب افزایش رفتار‌های تقلید گرایانه خودکشی شود به همین خاطر مسئولین رسانه باید تدابیری برای جلوگیری از انتشار گزارش‌هایی که بر اساس شواهد علمی می‌توانند آسیب زننده به سلامت روان مردم باشند، اتخاذ کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با بیان اینکه انتشار نادرست اخبار خودکشی، اشتغال فکری در مورد آن را به ویژه در نوجوانان و جوانان افزایش می‌دهد، افزود: به طور خاص نیز انتشار خبر خودکشی نوجوانان در میان افکار عمومی، موجب افزایش میزان اقدام به خودکشی در افراد مستعد و تلقین پذیر در این گروه سنی می‌شود. در این موارد تا حد امکان پوشش خبری باید محدود باشد.

ببشتر بخوانید: اجرای ۲۲۰ پروژه درمانی در دانشگاه بقیه الله/ هیچ بیماری پشت در بیمارستان نماند

وی ادامه داد: توصیه می‌کنیم اعلام آمار خودکشی با دقت و به درستی و صرفاً مطابق با نظر یک مسئول رسمی و متخصص و با مقایسه با آمار مربوط به سایر نقاط دنیا و تحلیل وضعیت موجود اعلام شود. رسانه‌ها همچنین باید در کنار انتشار اخبارخودکشی، مراکز کمک رسانی و درمانی ارائه‌دهنده خدمت را در این خصوص معرفی کنند.

حاجبی توضیح داد: باید توضیح دهند که خودکشی علامتی از یک اختلال روانپزشکی مثل افسردگی و رفتاری ناسازگارانه برای مواجهه با مسائل و مشکلات است و در متن همان خبر به راهکار‌های جایگزین و منطقی و رفتار‌های سالم در مواجهه با مشکلات نیز اشاره کنند.

این روانپزشک و استاد دانشگاه گفت: برای کاهش میزان خودکشی تقلیدی باید از یک سری خطا‌های راهبردی در درج خبر خودکشی پرهیز شود؛ مثلا درج واژه خودکشی با فونت درشت در تیتر خبر رسانه و پوشش خبری هیجان انگیز و تهیه گزارش‌های اصطلاحاً دراماتیک در مورد خودکشی بسیار آسیب زاست.

حاجبی افزود: همچنین رسانه‌ها باید توجه کنند که چاپ عکس افراد اقدام کننده و درج جزئیات روش اقدام به خودکشی و توصیف صحنه خودکشی و اعلام محل اقدام به خودکشی (مانند ایستگاه مترو، بالای پل و غیره) ریسک خودکشی را در افرادی که ممکن است قصد اقدام به خودکشی در این محل‌ها را داشته باشند، افزایش می‌دهد.

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد بیان کرد: توصیف خودکشی به عنوان مسأله‌ای غیرقابل توضیح یا ساده انگارانه باعث برداشت‌های نادرست از سوی افراد دارای مشکلات سلامت روان و دارای افکار خودکشی می‌شود و معرفی خودکشی به عنوان عملی تحسین برانگیز و قهرمانانه با هر توجیهی کاملا غلط است. توصیف خودکشی به عنوان پاسخی طبیعی به تغییرات و فشار‌های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی نیز خطای بزرگی است که به شدت باید از آن پرهیز شود.

حاجبی در پایان گفت: امید است رسانه‌ها در زمینه ترویج آگاهی پیرامون موضوعات مرتبط با سلامت روان بکوشند و در جهت افزایش سطح سواد سلامت روان اقشار مختلف جامعه همت گمارند. اطلاع رسانی در خصوص رفتار‌های صحیح کمک خواهی و اقدامات صحیح و سازنده‌ای که افراد بهتر است در مواقع بحران و یا بروز بیماری به آن‌ها اهتمام ورزند، قطعا می‌تواند در کاهش میزان اقدام به خودکشی در میان جوانان و نوجوانان موثر واقع شود. به عبارتی رسانه‌ها نباید صرفاً اخبار خودکشی را انعکاس دهند، بلکه باید در جهت افزایش استفاده جمعیت عمومی از خدمات سلامت روان گام بردارند.

انتهای پیام/

برچسب ها: وزارت بهداشت خودکشی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: وزارت بهداشت خودکشی اقدام به خودکشی اخبار خودکشی وزارت بهداشت سلامت روان رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۰۴۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف اپ‌های هوش مصنوعی از اپ‌استور به دلیل محتوای نامناسب

ایتنا - اپل به دلیل محتوای نامناسب، اپلیکیشن های هوش مصنوعی را از فروشگاه خود حذف می کند  اپل برخی از اپلیکیشن‌های هوش مصنوعی را که می‌توانند تصاویر نامناسب جنسی را تولید کنند، از اپ استور حذف کرده است.

اپل از وجود تعدادی اپلیکیشن ایجاد تصویر مبتنی بر هوش مصنوعی در اپ استور اطلاع داده بود که به عنوان توانایی ایجاد تصاویر برهنه بدون رضایت تبلیغ شده بودند.

اپل سه برنامه را بلافاصله پس از گزارش از اپ استور حذف کرد، به این معنی که خود شرکت نتوانسته برنامه‌هایی را که خط مشی اپل را نقض می‌کنند پیدا کند و این برنامه‌ها مراحل بررسی را پشت سر گذاشته‌اند و توسعه دهندگان آنها از انتشار اپ‌ها منع نشده‌اند. 

دیگر خبرها

  • آیا خوردن جوش شیرین خطرناک است؟
  • حذف اپ‌های هوش مصنوعی از اپ‌استور به دلیل محتوای نامناسب
  • چرا پخش سریال حشاشین پس از انتشار ممنوع شد؟/ ممیزی سریال‌های خارجی پسینی است
  • شکایت پرسپولیس از دو پرسپولیسی | تبعات اقدام علیه درویش
  • انتشار سریال «حشاشین» در پلتفرم‌ها ممنوع است
  • ویدیو/ ۵۰ هزار خودکشی در یک سال!
  • اقدام خطرناک در تونل کندوان؛ انتظار برای آسفالت بیش از ۲ سال؟! | تصویر
  • اصلاح راه‌های نامناسب و خطرناک ییلاق شهرستان اهر
  • اقدام خطرناک راننده یک خودرو در تونل‌های تهران (فیلم)
  • وب‌سایت‌هایی که بازدید می‌کنید چقدر ایمن هستند؟