Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، خبرگزاری تسنیم گفت‌وگویی با ابراهیم عزیزی، نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس و رئیس مجمع نمایندگان فارس انجام داده است که بخش‌های مهم آن در ادامه می‌آید.

بودجه ۱۴۰۰ نیازمند جراحی‌های اساسی است

در زمان حاضر اظهار نظر در رابطه با تأیید یا رد کلیات بودجه شاید زود باشد ولی به‌نظر می‌آید که لایحه دولت نیازمند یک بازنگری جدی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر این بازنگری را بخواهیم در یک زمان‌بندی و با دقت بیشتری انجام بدهیم، تصمیماتی غیر از تصویب کلیات باید مورد توجه قرار بگیرد.

بودجه در حوزه استانی و ملی در دست بررسی است لکن بررسی‌های ابتدایی نشان می‌دهد که بودجه ۱۴۰۰ نیاز به جراحی‌های اساسی دارد و امید داریم که هرچه زودتر اتفاق بیفتد.

درآمدهای لایحه بودجه ۱۴۰۰ محقق نمی‌شود/ کسری بودجه قطعاً اتفاق خواهد افتاد

ظاهراً اتکای بودجه به نفت است و به‌نظر می‌آید این اتکای به نفت یا فروش اموال، املاک و منابع دولتی قابل تحقق نباشد.

با بررسی‌های ابتدایی انجام‌شده به‌نظر می‌رسد در بخش مالیاتی دولت نتوانسته است بر اساس طرح جامع مالیاتی بودجه را ببندد و نیاز است در حوزه‌ درآمدها یک نگاه واقع‌بینانه‌ داشته باشیم.

برداشت اولیه ما این است که درآمدهایی که دولت پیش‌بینی کرده است در بودجه محقق نخواهد شد لذا کسری بودجه قطعاً اتفاق خواهد افتاد و یکی از نگرانی‌های جدی ما نیز همین هست لذا دولت کلیات و جزییات لایحه بودجه را باید بیشتر مورد توجه قرار می‌داد.

به گزارش خبرنگار گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، بودجه پیشنهادی دولت برای سال ۱۴۰۰ با انتقادهای فراوانی از سوی صاحب‌نظران و اقتصاددانان مواجه شده است. 

حجت‌الاسلام و‌المسلمین غلامرضا مصباحی‌مقدم، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نهم و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه برآورد فروش ۲/۳میلیون بشکه‌ نفت خوش‌بینی افراطی است.

همچنین سیداحسان خاندوزی، نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه بودجه ۱۴۰۰ پیام ضعف مخابره می‌کند گفته است: در نیم قرن گذشته اقتصاد ایران، اینکه کسری تراز عملیاتی بودجه ۳۵ تا ۴۶ درصد کل بودجه باشد، کم سابقه است.

حجت‌الاسلام و‌المسلمین میرتاج‌الدینی، نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نیز گفته است:  بودجه سال ۱۴۰۰ بسیار مبسوط بسته شده است و ارقام آن چه در بخش درآمدی و چه بخش هزینه‌ای افزایش قابل توجهی را نشان می‌دهد. در ظاهر وابستگی بودجه ۱۴۰۰ به نفت ۲۵ درصد است، اما اگر درآمدهای اوراق سلف نفتی، فرآورده‌های نفتی و امثال آن را حساب کنیم، بیش از ۴۰ درصد از بودجه را شامل می‌شود.

 

 

آیت‌الله دری نجف‌آبادی، نماینده ولی فقیه در استان مرکزی نیز گفته است: بودجه سال آینده بیش از ۲ برابر عملکرد سال ۱۳۹۹ و بسیار دور از واقعیت است، و این یعنی چنین چیزی اتفاق  نمی‌افتد.

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: اصلاح بودجه بودجه مجلس شورای اسلامی دولت کسری بودجه بودجه ۱۴۰۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۰۷۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصوبه‌ای برای شفافیت درآمدهای نفتی و مصارف این حوزه

نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز با اکثریت آرا جدول منابع و مصارف حوزه انرژی در بودجه ۱۴۰۳ را مصوب کردند. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (سه‌شنبه 11 اردیبهشت‌ماه) قوه مقننه، در جریان ادامه بررسی بخش دوم بودجه سال 1403 (جداول) با کلیات گزارش کمیسیون تلفیق درباره جدول 22 و جداول الحاقی در مورد منابع و مصارف حوزه انرژی با از مجموع 194 نماینده حاضر با 138 رأی موافق، 5 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع، موافقت کردند.

در ادامه جلسه هادی بیگی‌نژاد عضو کمیسیون انرژی مجلس در تشریح جزئیات این جدول بیان کرد: این جدول هم در بودجه سال گذشته و هم در بودجه امسال وجود داشت و بر اساس آن دولت مکلف شد تمام جزئیات مربوط به فرآورده‌های نفتی و گازی را در این جدول بیان کند. همچنین ذینفعان این موضوع از جمله دولت، صندوق توسعه ملی و ... را درج کنند و جدول مصارف کلان این حوزه را نیز در پیوست لحاظ کنند.

وی با بیان اینکه تمام درآمدهای نفتی و زنجیره آن و مصارف این حوزه با این جدول مشخص می‌شود، ادامه داد: در جداول الحاقی نیز آنچه در احکام درباره حساب سرمایه‌گذاری؛ حساب بهینه‌سازی و ... آمده در جدولی درج شده است.

بنابراین گزارش، معاون سازمان برنامه و بودجه که در این جلسه حضور داشت درباره جدول مذکور بیان کرد: این جدول گزارشگری بوده و به نوعی اطلاع‌رسانی است.

همچنین حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون تلفیق بودجه 1403 درباره جزئیات این جدول گفت: در جدول مذکور فعل و انفعالاتی که در حوزه نفت رخ می‌دهد، مشخص می‌شود. در واقع این جدول، جدول شفافیت بوده و نورافکنی به داخل تاریک‌خانه‌ها است، البته منظورمان این نیست که خلافی صورت می‌گیرد اما تمام اعداد فروش نفت در این جدول شفاف می‌شود.

انتهای‌ پیام/

دیگر خبرها

  • قدرت چانه‌زنی؛ عامل اصلی تخصیص بودجه
  • شفاف سازی بودجه محقق شد؟
  • تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه‌ ها در سال ۱۴۰۳
  • مجلس با یارانه نان، دارو و شیرخشک موافقت کرد
  • پایان بررسی جداول لایحه بودجه در جلسات علنی مجلس
  • مجلس با وجود مخالفت دولت با الحاق جدولی به بودجه ۱۴۰۳ موافقت کرد
  • قالیباف: ۱۰ همت برای فوق‌العاده شغل پرستاران اختصاص یافت
  • مصوبه‌ای برای شفافیت درآمدهای نفتی و مصارف این حوزه
  • موافقت مجلس با جدول شماره ۱۲ لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور
  • تعیین اعتبارات محرومیت‌زدایی استانی در لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس