Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-27@09:43:54 GMT

سن طلایی برای ارتودنسی دندان کودک

تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۱۰۷۶۶

سن طلایی برای ارتودنسی دندان کودک

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نمناک، همه سوال هایی که از یک ارتودنتیست پرسیده می شود، اکثرا حول دو محور اصلی می چرخد:

- چه سنی در کودکان برای ارتودنسی مناسب است؟

- چه سنی می توانند ارتودنسی کنند؟

همه چیز در ارتودنسی مانند هر موضوع دیگری بستگی به عوامل مختلف دارد. بعضی از کودکان نسبت به بعضی دیگر زودتر به ارتودنسی نیاز پیدا می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعضی از آن ها نیز بسیار خوش شانس هستند که هرگز به این کار نیاز پیدا نمی کنند. ژنتیک و مراقبت از بهداشت و سلامت دهانی می تواند نقش مهمی را در این مورد ایفا کند. به دلیل سوالات مختلف در مورد سن ارتودنسی در کودکان، در این قسمت از سلامت دهان و دندان  این مقاله را آماده کردیم تا به سوالات ذهن شما در این زمینه پاسخ دهیم.

 

کودکان در چه سنی ارتودنسی انجام دهند؟

از آن جایی که هیچ سن دقیقی برای ارتودنسی یک کودک وجود ندارد، به همین دلیل انجمن های بین المللی ارتودنسی در دنیا پیشنهاد می کنند که کودکان را به نزد یک ارتودنتیست ببرید. این ملاقات با دندان پزشک نباید دیرتر از سن هفت سالگی باشد. در این زمان ارتودنتیست می تواند وضعیت راه تنفسی کودک، بایت و عادات بهداشتی او را مورد ارزیابی قرار دهد. ارتودنتیست می تواند تعیین کند که آیا براکت ها یا دیگر درمان های ارتودنسی برای کودک نیاز است یا نه.

بنابراین سن هفت سالگی می تواند پاسخ این سوال باشد. اما این که چه زمانی ارتودنسی انجام دهند، معمولا بین سنین 9 تا 14 سال می تواند پاسخ سوال شما باشد.

علائم اولیه برای نیاز به ارتودنسی

کودکان ممکن است علائم هشداردهنده مختلفی را از مشکلات ارتودنسی در سن 7 سالگی از خودشان نمایش دهند:

زود از دست دادن یا دیر از دست دادن دندان مشکلات گاز زدن و جویدن تنفس دهانی مکیدن انگشت یا دیگر عادات بهداشتی ضعیف شلوغ بودن دندان ها، قرار گرفتن نامنظم آن ها و بیرون زدگی دندان فک هایی که صدا تولید می کنند، جایجایی دارند، جلوآمدگی یا تورفتگی دارند. تکلم سخت گاز گرفتن گونه جلوزدگی دندان ها دندان هایی که شکل و حالت قرارگیری نرمالی ندارند. ناتعادلی در شکل و قرینگی صورت دندان قروچه کردن

اگر یک شخص یک یا دو مورد از این مشکلات را قبل از سن 7 سالگی از خودش نشان دهد، نیازی نیست که برای چکاپ ارتودنسی منتظر بماند. هرچقدر که خانواده زودتر با متخصص در این زمینه صحبت کنند، زودتر می توانند مراقبت های مربوط به ارتودنسی را انجام دهند.

در طول چکاپ ارتودنسی چه انتظاراتی باید داشت ؟

چکاپ ارتودنسی یک فرصت یادگیری برای ارتودنتیست، کودک و والدین می باشد. در این جلسه ملاقات، ارتودنتیست به مشکلات رشد فک یا هرگونه مشکلی در دندان پی می برد.

در بعضی از موارد، ارتودنتیست متوجه می شود که دندان کودک صاف است و بایت او مشکلی ندارد. یا این که مشکلی را تشخیص می دهد و با معاینه و عکس، زمان دقیق شروع درمان را تعیین می کند. ممکن است در بعضی از موارد هم مشکلاتی را مشاهده کند که نیاز به درمان سریع تر دارد.

درمان اولیه ارتودنسی چیست ؟

درمان اولیه ارتودنسی به بهبود جریان هوا از راه دهان کمک می کند و باعث می شود که کمترین مشکلی در راه تنفس، مشکلات دهانی و بایت کودک به وجود نیاید. همچنین به ارتودنتیست اجازه می دهد که مشکلاتی را برطرف کند، که هنگام متوقف شدن رشد فکی کودک، امکان پذیر نیست.

دلایل زیادی وجود دارد که چرا یک ارتودنتیست یک درمان ارتودنسی اولیه را به شما پیشنهاد می دهد، که این دلایل شامل موارد زیر هستند:

فضای کافی در دهان کودک به منظور کاهش خطر شلوغی و به هم ریختگی دندان ها بهبود قرینگی صورت جلوگیری از تروما برای جلوزدگی دندان های جلویی بهبود فضای بین دندای برای دندان هایی که هنوز بیرون نزده اند. کاهش نیاز برای کشیدن دندان یا جراحی فک کاهش زمان درمان ارتودنسی در آینده بهبود بایت بد که ممکن است باعث پوسیدگی دندان، بیماری لثه، جویدن نامناسب، مشکلات تکلم و ... شود.

ارزیابی ارتودنسی اولیه بسیار ارزشمند است زیرا ارتودنتیست را قادر می سازد تا به بهبود مشکلات بهداشتی دهانی کودک در سن کم کمک کند. این ارزیابی همزمان تضمین می کند که والدین می توانند لبخند سالم و زیبا را به کودک خود هدیه دهند.

برخی سوالات رایج در مورد درمان ارتودنسی کودکان

این که به کودک کمک کنید تا لبخند زیبایی داشته باشد، باید جزء اولویت های شما قرار بگیرد. تعیین بهترین اقدام در مورد نوع ارتودنسی کمی سخت است.

در جلسه مشاوره از والدین کودک سوالاتی پرسیده می شود که می تواند به ارزیابی درمان مناسب کمک کند. مهم تر از همه این که این والدین می توانند تعیین کنند که آیا براکت ها یا دیگر انواع درمان های ارتودنسی برای کودکشان نیاز هست یا خیر.

حال در ادامه ی این بخش از سلامت دهان و دندان نمناک به چهار سوال رایج در مورد ارتودنسی کودکان پاسخ می دهیم که شاید سوال شما هم باشد:

1. براکت ها دقیقا چه کار می کنند ؟

براکت ها باعث می شوند که دندان و بایت کودک به موقعیت صحیح خود برگردد. همچنین در آن ها از ابزارهای مختلف استفاده می شود و ممکن است هم برای کودکان و هم نوجوانان مورد استفاده قرار بگیرد.

2. چه نوع براکت هایی در دسترس هستند ؟

اغلب کودکان نیاز دارند که از براکت ها، بریس ها، سیم ها و یا بندهای ارتودنسی استفاده کنند. براکت ها از طریق بریس ها به دندان می چسبند و از طریق یک سیم و بند به یکدیگر وصل می شوند. در بعضی از موارد کودکان از بریس های متحرک یا دیگر تجهیزات ارتودنسی استفاده می کنند. همچنین ممکن است که یک ارتودنتیست به شما پیشنهاد کند که یک یا چند دندان کودک را برای ایجاد فضای بازتر بکشید.

3. هزینه بریس ها چقدر است؟

هزینه بریس ها و ارتودنسی کودکان بسیار متنوع است و بستگی به عوامل مختلفی دارد. همچنین در بعضی از درمان ها نیز ممکن است بیمه های خاص هزینه آن را تحت پوشش قرار دهند.

4. بریس های ارتودنسی تا چه مدت باید داخل دهان کودک باقی بماند ؟

مدت زمان آن بستگی به نیاز کودک دارد اما مهم ترین نکته این است که بریس ها را باید بین 18 تا 36 ماه کار بگذارید. یک ارتودنتیست در چنین شرایطی جلسات چکاپ منظم را برای شما تعیین می کند تا تضمین کند که درمان شما مداوم به خوبی پیش می رود. این چکاپ ها همچنین ارتودنتیست را قادر می سازد تا سریعا مشکلات بعدی را نیز شناسایی کند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کودک ارتودنسی دندان ارتودنسی کودکان دندان ها براکت ها بریس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۱۰۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد

سخنگوی شورای اسلامی اراک گفت: فضاهای شهری امروز به طور کامل پاسخگوی نیازهای کودکان نیست، محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد.

عباس خسروانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در مرکزی اظهار کرد: یکی از شاخصه‌های شهر دوستدار کودک توجه مدیریت شهری به تمایلات ورزشی و نیازهای حرکتی گروه‌های سنی کودکان و نوجوانان است که در شهرهای بزرگ و به‌دلیل سبک زندگی کم تحرکی که حاکم شده بسیار ضروری است و مورد تاکید شورای شهر قرار دارد.

وی افزود: یکی از رویکردهای ما در شورای شهر، تحقق برنامه شهر فعال است که ارتباط مستقیمی با کودکان دارد و یکی از مؤلفه‌های آن بازی و ورزش‌هاست که برای کودکان بسیار جذاب است که به افزایش میزان تحرک آنها در شهر کمک خواهد کرد و ما در سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها به این مهم توجه خواهیم کرد.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر اراک تصریح کرد: فضاهای شهری امروز به‌طور کامل پاسخگوی نیازهای کودکان نیست، محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد.

خسروانی با تاکید بر اینکه ما در شورا و شهرداری همه تلاش خود را برای توسعه زیرساخت‌ها به منظور تحرک هر چه بیشتر کودکان در شهر انجام خواهیم داد، گفت: افزایش فضای‌های ورزشی با رویکرد محله‌ای مانند احداث زمین‌های چمن ورزشی، ورزش‌های پارکی، ایستگاه‌های ورزش صبحگاهی و برگزاری جشنواره بازی_ورزش‌های کودکان در محلات و برای کودکان خاص همچنان در دستور کار شورا قرار دارد.

وی افزود: ایجاد فضای مناسب همراه با امکانات در پارک‌ها برای ورزش‌هایی شامل والیبال و بسکتبال و دوچرخه سواری و اسکیت برد و تسریع در احداث پارک آبی از دیگر پیشنهادات اعضای در نشست پارلمان کودک بود که مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

سخنگوی شورای اسلامی کلان‌شهر اراک تاکید کرد: شهر فعال، با حضور کودکان فعال، یک منبع سرمایه‌گذاری در پیشرفت هرچه بیشتر سرمایه‌های انسانی شهر است.

خسروانی افزود: سیاست ما در شورا این است که برای گسترش میزان تحرک جسمی در سطح شهرها، باید محله محور برنامه‌ریزی و کار کنیم تا شهروندان به خصوص کودکان و نوجوانان برای ورزش کردن، نیاز خاصی به وسیله نقلیه و طی مسافت طولانی و هزینه کرد مالی نداشته باشد و بتواند در محله خودش با امکانات ورزشی که در دسترس دارد فعالیت کند به گونه‌ای که یکی از مهمترین دغدغه کودکان در پارلمان کودک همین در دسترس بودن امکانات ورزشی بود.

وی افزود: امسال هم شورا و شهرداری برای اوقات فراغت برنامه‌های بسیار خوبی تدوین کرده که از طریق رسانه‌ها اطلاع رسانی شده و کودکان و نوجوانان اراکی می‌توانند از برنامه‌های فرهنگی ورزشی که تدارک دیده شده بهره مند شوند.

سخنگوی شورای اسلامی کلان‌شهر اراک اظهار کرد: اعضای پارلمان کودک در نشست با مدیر کل ورزش و جوانان استان، دغدغه‌های ورزشی خود را مطرح کردند و ایده‌های بسیار ارزشمندی ارائه شد.

کد خبر 748116

دیگر خبرها

  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟
  • دومینوی آسیب‌
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت
  • محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • سه راهکار طلایی برای انس کودکان قرن جدید با امام زمان (عج)
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • نخستین دور گفتگوهای روسیه و اوکراین با میانجیگری قطر انجام شد