Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رایزنی فرهنگی ایران در آلمان، اسلام هراسی یا منفی نمایی‌های غیرعقلانی از اسلام و مسلمانان، ریشه در فراز و فرودهای تاریخی، رویکردهای سیاسی هدایت شده و آسیب‌های ابزارهای معرفت شناسانه غربی دارد.

اولریش پافراس، محقق حوزه علوم اجتماعی در آلمان معتقد است که احزابی مانند آلترناتیو برای آلمان از فضای آزادی بیان در آلمان سوءاستفاده می‌کنند و دشمنی با اسلام را در این کشور رواج می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به اعتقاد او، در سراسر اروپا، اسلام‌هراسی سیاسی وجود دارد.

اولریش پافراس سال‌ها است در آکادمی اسلامی در حوزه علم و جامعه در دانشگاه گوته فرانکفورت فعالیت می‌کند. او در یادداشتی که به تازگی برای سایت قنطره نوشته، به اسلام‌هراسی در جامعه آلمان و اروپا پرداخته است.

هرگاه که از اسلام‌هراسی در آلمان صحبت می‌شود، نام حزب آلترناتیو برای آلمان نیز به میان می‌آید. اعضای این حزب همواره ادعا می‌کنند که با اسلام‌گرایان مشکل دارند. این در حالی است که به اعتقاد بسیاری، حزب آلترناتیو برای آلمان به اسلام‌هراسی در آلمان دامن می‌زند. منتقدان این حزب معتقدند که اعضای آن در بیانیه‌ها و مصاحبه‌های خود، ادعاهایی را علیه اسلام و مسلمانان مطرح می‌کنند و بدین ترتیب، شهروندان جامعه را علیه جامعه مسلمانان بسیج می‌کنند.

به‌طور مثال، در برنامه حزب آلترناتیو برای آلمان در سال ۲۰۱۶، اعضای این حزب تنها درباره اصلاحات در جامعه مسلمانان و انطباق دین اسلام با هنجارها و ارزش‌های عصر جدید صحبت کردند. مدتی پس آن، بئاتریکس فون استورچ، نماینده این حزب در بوندستاگ در یکی از مصاحبه‌هایش، درباره اسلام گفت: «اسلام، یک ایدئولوژی سیاسی است که با قانون اساسی آلمان سازگاری ندارد.» همچنین، نیکولاس فست، روزنامه‌نگار سابق بنگاه خبری اسپرینگر نیز پس از عضویت در حزب آلترناتیو برای آلمان اسلام را تنها یک ایدئولوژی سیاسی معرفی کرد. علاوه بر این‌ها، اعضای حزب آلترناتیو برای آلمان بارها از ساخت مساجد و مناره‌ها در این کشور انتقاد کرده‌اند.

البته ترفندهای گروه‌های راست افراطی کاملاً مشخص است. آن‌ها مدعی‌اند که اسلام نیاز به اصلاحات دارد و انتقاد کردن از دین اسلام مانع افزایش اسلام‌هراسی در جامعه می‌شود. این در حالی است که آن‌ها، اسلام را تنها به عنوان یک ایدئولوژی سیاسی می‌شناسند و هیچ‌گاه به اسلام به عنوان یک دین الهی نگاه نمی‌کنند. گروه‌های راست افراطی از آزادی بیان در جامعه آلمان سوءاستفاده می‌کنند و به اسلام‌هراسی در جامعه دامن می‌زنند. اعضای این گروه‌ها حقوق اساسی مسلمانان را نادیده می‌گیرند. گروه‌های راست افراطی مدعی‌اند که با “اسلام سیاسی” مبارزه می‌کنند، این در حالی است که آن‌ها با اهداف سیاسی، اسلام‌هراسی را در جامعه رواج می‌دهند.

نقد دینی سال‌ها است که در جامعه اروپا رواج دارد و گروه‌های بسیاری به این کار مشغولند، اما حزب «آلترناتیو برای آلمان» به هیچ‌وجه نمی‌تواند به عنوان منتقد دین در آلمان شناخته شود. اعضای این حزب به وضوح به سنت‌های مسیحی باور دارند و حتی ادعا می‌کنند که یک حزبی مسیحی هستند.

آلیس وایدل از سران حزب آلترناتیو برای آلمان در مصاحبه‌ای در سال ۲۰۱۷، درباره باورهای مذهبی اعضای این حزب گفت: «برای درک بهتر اهداف حزب آلترناتیو برای آلمان، خوب است بدانید که اعضای حزب به سنت‌های مسیحی پایبند هستند.» در واقع او به طور نامحسوس به این واقعیت اشاره کرد که انتقاد اعضای حزب آلترناتیو برای آلمان تنها محدود به دین اسلام و مسلمانان است. همه ما به خوبی می‌دانیم که وایدل و هم‌فکرانش بارها با سخنرانی‌های خود موجب افزایش اسلام‌هراسی در جامعه آلمان شده‌اند.

یاسمین شومان، مورخ اهل آلمان درباره تأثیر گروه‌های راست افراطی بر افزایش اسلام‌هراسی در سطح جامعه می‌گوید: «گروه‌های راست افراطی مدعی‌اند که تنها هدف‌شان انتقاد از برخی از گروه‌های اسلامی و مسلمانان است. این در حالی است که آن‌ها در سخنرانی‌ها و مصاحبه‌هایشان، اسلام و مسلمانان را زیر سوال می‌برند و هر مشکلی را به کل مسلمانان تعمیم می‌دهند. این اتفاق در ذهن همه ما به عنوان اسلام‌هراسی شناخته می‌شود. این در حالی است که اگر آن‌ها به گروهی خاص اشاره کنند و تنها درباره آن‌ها صحبت کنند، هیچ مشکلی به وجود نخواهد آمد.»

در حقیقت، گروه‌های راست افراطی معتقدند که تمام مسلمانان باید به عنوان یک کل واحد دیده شوند. اعضای این گروه‌ها اسلام و مسلمانان را به عنوان یک خطر در مقابل خود می‌بینند و هدف‌شان را بر اساس مقابله با اسلام و مسلمانان تعریف می‌کنند.

از سوی دیگر آن‌ها خود را منتقد اسلام می‌نامند، در حالی که مرزبندی میان «انتقاد از اسلام» و «اسلام هراسی» امکان پذیر نیست. علاوه بر این، همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، آن‌ها را نمی‌توان به هیچ‌وجه در گروه منتقدان دین به شمار آورد. گروه‌های راست افراطی مانند حزب آلترناتیو برای آلمان تنها بر اساس مقاصد سیاسی خود، دین اسلام و مسلمانان را مورد هجمه قرار می‌دهند. آن‌ها از عباراتی مانند اسلام سیاسی و منتقد دینی نیز استفاده می‌کنند تا افکار عمومی در آلمان و اروپا را با خود همراه کنند.

اعضای حزب آلترناتیو برای آلمان و سایر گروه‌های راست افراطی باید هر چه سریع‌تر گفتمان و عملکرد خود درباره اسلام را تغییر دهند. آن‌ها باید بدانند که دیگر نمی‌توانند با روش‌های نخ‌نما شده و به کار بردن اصطلاحات ساختگی، باعث افزایش اسلام‌هراسی در جامعه آلمان و همچنین اروپا شوند.

کد خبر 5101749

منبع: مهر

کلیدواژه: آلمان مسلمانان اروپا اسلام هراسی احزاب راست افراطی اروپا حضرت زینب س ویروس کرونا قرآن سازمان تبلیغات اسلامی شبکه قرآن و معارف سیما روز پرستار رادیو معارف آیت الله واعظ زاده خراسانی مهدویت آیت الله رشاد حرم حضرت زینب چهل وسومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم امام حسین ع امام خمینی ره اسلام هراسی در جامعه آلمان حزب آلترناتیو برای آلمان افزایش اسلام هراسی گروه های راست افراطی اسلام هراسی اسلام و مسلمانان اعضای این حزب عنوان یک دین اسلام اعضای حزب گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۱۳۰۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایگاه معلم و الزامات نظام متعالی آموزش و پرورش

معلم مربی جامعه و معمار آینده کشور است. از این رو احترام به معلم، احترام به همه کمالات است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نخستین معلم بشریت خداوندی است که علم اسماء الهی را به آدم ابوالبشر آموخت و مقام توحید را با مقام معلمی پیوند داد. سپس به‌واسطه قلم، انسان‌ها را با دانش‌های مختلف آشنا ساخت و انبیاء عظام را به مقام معلمی برگزید.

پس معلمی شأنی سترگ و شغلی الهی است که پیامبران الهی عهده‌دار آن بوده‌اند. معلم مربی جامعه و معمار آینده کشور است. از این رو احترام به معلم، احترام به همه کمالات است.

جایگاه معلمِ نمونه؛ جایگاه انسانی متعالی است که دارای شاخصه‌هایی چون: علم و بصیرت، تعهّد و احساس مسئولیت، عشق و محبت، دقّت در صورت و محتوای پیام، پیگیری در آموزش و تربیت، نظم و انضباط، خلاقیت و تفکّر، اعتقاد و ایمان به معارف الهی، عزم و اراده تعالی،‌ عامل بودن به احکام الهی، پایبندی به اخلاق اسلامی، پایبندی به تعهّدات ملّی و کارامدی و أثرگذاری است.

برخورد قانونی با معلم بلاگرها در مدارس دولتی و غیردولتی

نظام متعالی آموزش و پرورش که معلم در آن به ایفای نقش می‌پردازد، اهداف عظیمی را پی می‌گیرد که برخی از آن عبارتند از: آموزش علوم نافع، تدوین منابع لازم درسی، انسان‌سازی، تربیت کادر انسانی یا نیروی مغزافزار و بازوان کارافزار برای جامعه، بصیرت‌آفرینی، ایجاد احساس التزام به هویت ملی و دینی، و نهایتاً نقش‌آفرینی مثبت در پیشرفت همه‌جانبه کشور.

این نظام متعالی با وجود امکاناتی چون ثروت عظیم هوش جوان ایرانی، مکتب انسان‌ساز اسلام و وجود مراکز تربیتی همچون مساجد و هیئات مذهبی، الزاماتی راهبردی جهت دستیابی به اهداف مورد نظر دارد که برخی از آن: تأمین نیازهای نرم‌افزاری و سخت‌افزاری کشور، برنامه‌ریزی درست و هدفمند در جهت رفع نیازهای جامعه، توزیع متعادل و متناسب نیروی انسانی مورد نیاز جامعه، محور قرار دادن سند تحول برای اصلاح ساختارها و روندها، تهیه نقشه راه برای اجرایی کردن سند تحول، جذب معلمان مجرب و توانمند، تهیه و تدوین کتاب‌های درسی و کمک درسی آموزشی و پرورشی متناسب با سطح فکر، روحیات، جنسیت و سیر رشد دانش آموزان و متناسب با نیاز جامعه، بازشناسایی مفاخر و شخصیت‌های مؤثر جامعه، رصد دائم کیفیت آموزشی معلمین و تلاش برای ارتقاء کیفی تدریس، تلاش برای ارتقاء نظام آموزش به جایگاه نخست جهان اسلام در عرصه تولیدات آموزشی و پرورشی، ترجمه آثار فاخر آموزشی تربیتی به زبان‌های زنده دنیا، و افزایش ظرفیت مدارس دولتی و ممانعت جدی از برون‌سپاری تعلیم و تربیت به نهادهای غیر رسمی (جز در موارد نادر) است.

پر واضح است که نظام متعالی آموزش در برابر معلمین، وظایفی برعهده دارد که از جمله آنها: بهبود وضع معیشت معلمان، جدیت در آموزش‌های بدو خدمت و ضمن خدمت آنان، زمینه سازی برای انتقال تجربیات آموزشی و مهارت‌های تدریس به نسل جدید از معلمان، تلاش برای ثبات مدیریت نهاد آموزش و پرورش، تلاش برای منطبق سازی نظام آموزشی تربیتی با نیازهای ملی، منطقه ای و جهانی کشور، به‌روزرسانی مستمر سند تحول آموزش و پرورش، تدوین نقشه راه اجرایی شدن سند آموزش و پرورش با ارائه شاخص‌های معین، افزایش ظرفیت دانشگاه فرهنگیان برای تربیت معلمینی عالم، کارامد و متعهد، تأمین مربیان پرورشی مدارس جهت هدایت دانش‌آموزان به رعایت سبک زندگی اسلامی و نظارت مفید، مؤثر و مستمر بر مؤسسات آموزشی غیر رسمی است.

با نظر به جایگاه عظیم معلم در اسلام می‌توان به ضرورت تعالی مستمر نهاد آموزش و پرورش و به‌روزرسانی منابع آموزشی و هدفمند بودن برنامه‌ها در راستای ارائه الگویی از نظام متعالی آموزش در جهان اسلام پی برد. 

حجت‌الاسلام دکتر مهدی امیدی نقلبری؛ دانشیار و عضو هیأت علمی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هشدار کارشناسان درباره بحران مسکن در اروپا و خطر راست افراطی
  • ابراهیم پشت‌کوهی با «مکبث زار» به آلمان می‌رود
  • جایگاه معلم و الزامات نظام متعالی آموزش و پرورش
  • وعده صادق و جنگ احزاب چه شباهت عجیبی؟!
  • وعده صادق و جنگ احزاب چه شباهت عجیبی؟! | روایت متفاوت حسین شریعتمداری از حمله ایران به اسرائیل
  • آمریکا هشدار سفر به آلمان را تشدید کرد
  • فاشیسم با یک سلاح جدید بازگشته است: نظریه توطئه!
  • امام صادق (ع) آغازگر جهاد در عرصه فقه بود
  • جلسات محسن رضایی با احزاب و جریان‌های انقلاب
  • سه جریان مخالف استاد مطهری