Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@16:44:08 GMT

نقش قصه و قصه‌گویی در شناخت و انتقال ارزش‌ها

تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۱۳۵۲۱

نقش قصه و قصه‌گویی در شناخت و انتقال ارزش‌ها

ایسنا/هرمزگان در نشستی مجازی با حضور علی خانجانی، نویسنده و پژوهشگر ایرانی به نقش قصه و قصه‌گویی در شناخت و انتقال ارزش‌ها پرداخته شد.

علی خانجانی در این نشست که به همت انجمن قصه‌گویی شاخه هرمزگان برگزار شد، اظهار کرد: طبقه‌بندی قصه‌ها در زمان مدیرعامل اسبق کانون رضایی آغاز گردید و مجمعی از اهل‌فن و با نظارت مستقیم مدیرعامل وقت تشکیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در رابطه با علت اصلی طرح این مجموعه، گفت: هدف این بود زمینه‌ای فراهم شود تا قصه‌های ایران‌زمین در دسترس قصه‌پژوهان بین‌المللی قرار بگیرد و قصه‌های ایرانی کد بین‌المللی دریافت کنند.

مؤلف مجموعه ۱۶ جلدی فرهنگ قصه شناسی یلدا، ادامه داد: این مجموعه ۱۶ جلدی که حدود ۱۰ هزار صفحه دارد به دو علت با عنوان " یلدا " نام‌گذاری شد. نخست به دلیل حجم مطالب و بلندای کار و دوم به خاطر اینکه یلدا در ذهن‌ها یادآور قصه و قصه‌گویی است.

خانجانی اضافه کرد: اولیای تربیتی هم چون مربیان، معلمین، اساتید دانشگاهی، پدران و مادران مخاطبین این مجموعه هستند و هم‌چنین این مجموعه برای کسانی که در حوزه نمایشی کار می‌کنند، همچون فیلم‌سازان و انواع گروه‌های نمایشی، مناسب است.

این پژوهشگر کشوری در رابطه با هدف از نوشتن مجموعه یلدا گفت: اول اینکه همپای قصه‌گویی درزمینهٔ قصه پژوهی هم در کشورمان کاری انجام داده باشیم و دوم اینکه ارزش‌های موجود در فرهنگ ملی و دینی ایران را به جهان نشان دهیم تا مردم دنیا با نوع نگرش، طرز فکر مردم ایران آشنا شوند.

خانجانی خاطرنشان کرد: متأسفانه در دوره‌ای هرچند کوتاه اما نه‌چندان دور، گفته می‌شد که دوره قصه‌گویی به سر آمده و این در حالی است که در خیلی از کشورهای پیشرفته قصه‌گویی در مقاطع تخصصی و فوق تخصصی در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود و این اثربخشی یک قصه را نشان می‌دهد.

این پژوهشگر در پاسخ به این پرسش که در انتقال ارزش‌ها، قصه‌گویی مؤثرتر است یا قصه پژوهی، عنوان کرد: هر دو و انصافاً هیچ‌کدام بر دیگری ارجحیت و برتری ندارد چون هر دو مانند دو بال برای یک پرنده هستند.

خانجانی اظهار کرد: در این مجموعه حدود ۸ هزار طرح قصه وجود دارد که می‌توانند تبدیل به فیلم، انیمیشن و فیلم سینمایی شوند و هرکس می‌خواهد با فرهنگ مردم ایران‌زمین آشنا شود و یا در حوزه مردم‌شناسی کار کند می‌تواند به آن رجوع کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در فرهنگ شفاهی گوینده اولیه قصه مشخص نیست فقط سینه‌به‌سینه به ما منتقل شده و ما در این‌گونه قصه‌ها سعی کردیم باورهای ناب و دست‌نخورده را منتقل کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: منطقه هرمزگان استانی فرهنگی و هنری قصه گویی ارزش ها قصه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۱۳۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فولادمبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی ایران

به گزارش خبرگزاری مهر، گمرک ایران آمار عملکرد ۱۰۰ صادرکننده اول کشور در حوزه تجارت خارجی را در سال ۱۴۰۲ اعلام کرد. از مجموع صادرات غیر نفتی کشور در سال گذشته، بالغ بر ۱۳۶ میلیون تن به ارزش بیش از ۴۹ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی انجام شده است که از این میزان، ۶۹ میلیون و ۷۳۹ هزار تن به ارزش ۲۸ میلیارد و ۹۵۵ میلیون دلار توسط ۱۰۰ صادرکننده برتر انجام گرفته است. این میزان صادرات توسط ۱۰۰ صادرکننده برتر، بیانگر افت ۱.۴۷ درصدی از نظر وزن و افت ۱۸.۹ درصدی از نظر ارزش دلاری نسبت به سال ۱۴۰۱ است. با این حال فولاد مبارکه توانسته است در سال ۱۴۰۲ هم از نظر وزنی و هم از نظر ارزش دلاری، رشد قابل توجهی نسبت به سال ۱۴۰۱ داشته باشد.

نکته حائز اهمیت در رشد صادرات محصولات فولاد مبارکه، افزایش هم‌زمان وزن و ارزش دلاری صادرات است.

محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در رابطه با میزان صادرات این شرکت در سال ۱۴۰۲ گفت: شرکت فولاد مبارکه اصفهان با تغییر رویکرد در حوزه فروش و بازاریابی و حضور مؤثر در بازارهای جدید توانست ضمن تأمین نیاز مصرف کنندگان داخلی در سال ۱۴۰۲ بالغ بر یک میلیون و ۴۰۹ هزار تن محصولات فولادی به ارزش بیش از ۷۰۷ میلیون دلار صادر کند که از نظر وزنی ۱۶.۶۱ درصد و از نظر دلاری ۱۴.۶۸ درصد نسبت به مدت مشابه در سال ۱۴۰۱ رشد داشته است و این رشد صادرات در شرایطی رقم خورده است که در سال ۱۴۰۲ با محدودیت‌های شدیدی در حوزه برق و گاز مواجه بودیم.

طیب‌نیا افزود: نکته حائز اهمیت در رشد صادرات محصولات فولاد مبارکه، افزایش هم‌زمان وزن و ارزش دلاری صادرات است. این مسئله بیانگر نگاه ویژه فولاد مبارکه برای گذر از خام‌فروشی و صادرات محصولات با ارزش افزوده بالاتر است.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه تصریح کرد: فولاد مبارکه با کسب سهم ۱.۴۳ درصدی ارزش دلاری صادرات در بین کل صادرکنندگان در جایگاه پنجم قرار گرفته است و این در شرایطی است که رتبه اول به شرکت ملی گاز و سه رتبه دیگر به شرکت‌های حوزه پتروشیمی باز می‌گردد و این مهم، اهمیت رتبه فولاد مبارکه را به عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده غیرنفتی و پتروشیمی دو چندان می‌کند.

طیب‌نیا با اشاره به جزئیات صادرات محصولات فولاد مبارکه گفت: فولاد مبارکه بزرگترین تولیدکننده محصولات تخت در منطقه به شمار می‌رود و ۸۴ درصد تولیدات ما در سال ۲۰۲۳ راهی بازارهای داخلی و ۱۶ درصد راهی بازار صادراتی شده است.

طیب‌نیا افزود: البته در بخش صادرات چالش‌هایی نیز وجود دارد که امیدواریم در سال‌های آتی رفع شود. نخست آن که برای فروش و ارائه محصولات متنوع به بازار جهانی محدودیت داریم. همچنین چالش اصلی صادرات در شرایط کنونی کشور عدم امکان برنامه‌ریزی بلندمدت با توجه به باثبات نبودن پیش‌بینی‌ها بر شرایط ارزی و تغییرات احتمالی قوانین و تعرفه‌ها و معافیت‌های صادراتی و … است. به عنوان نمونه حذف معافیت‌های مالیاتی صادرات به واسطه محدودیت گذاشتن بر سقف معافیت‌ها در قانون بودجه سال جاری از مواردی است که با توجه به الزام به عرضه ارز با قیمت نیما توجیه صادرات را برای بسیاری شرکت‌ها از بین خواهد برد.

وی گفت: همچنین زیرساخت‌های کشور برای صادرات باید تقویت شود؛ در بخش لجستیک و حمل و نقل نیاز به بهبود داریم، اسکله‌ها در بنادر باید تقویت شود تا بتوانیم محصولات را با تناژهای بیشتر صادر کنیم.

کد خبر 6097074

دیگر خبرها

  • انتقال مجموعه آرادکوه نیازمند عزم جدی متولیان امور است
  • امروز با سعدی: چه جرم رفت که با ما سخن نمی‌گویی
  • آغاز داوری آثار جشنواره قصه‌گویی «نون، قصه و نمک مادربزرگ»
  • فولادمبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی ایران
  • مدیرعامل هوادار: امتیاز تیم ما فروخته نمی‌شود
  • خرید باشگاه هوادار یک شایعه تبلیغاتی بود!
  • روزگار سپری شده اسکناس ایرانی
  • دوره شیخ صدوق دوره انتقال از عصر حضور ائمه (ع) به دوره غیبت
  • تجدید چاپ مجموعه کتاب «کودکی نامداران»
  • عزاداری مردم آذربایجان غربی در سوگ شهادت امام صادق(ع)