Web Analytics Made Easy - Statcounter

وب سایت بین المللی Internet world stats در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرد که کشورمان از سال 2000 تا 2020 یعنی در 20 سال گذشته تعداد کاربران اینترنتش به 67میلیون و 603هزار نفر رسیده و در بین 20 کشور برتر جهان در رده شانزدهم جای گرفته و به نوعی رشد 27هزاردرصدی داشته است؛ دوره بررسی این گزارش که از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۰ میلادی است، به قلم تاریخی ایران سال ۱۳۷۹ تا ۱۳۹۹ قابل بررسی است از این‌رو باید نگاهی به سیر تکاملی تلفن همراه داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مخابرات ایران در سال ۷۹ از یک بدنه کاملاً دولتی شکل گرفت و تنها خود مخابرات اقدام به ارائه سیم کارت‌های تلفن همراه می‌کرد و اینترنت هم به‌صورت محدود در خانه‌ها و اداره ها فعال بود؛ در سال ۸۳ اولین تلفن اعتباری ایران به‌نام «تالیا» به بازار عرضه و به نوعی انحصار و قیمت سیم کارت‌های دائمی شکسته و ارزان شد.
بعد از آن در سال ۸۴ و ۸۵ همراه اول (برند نشأت گرفته از بدنه مخابرات) و ایرانسل برند مشترک‌ ام‌تی‌ان و ایران به‌عنوان ارائه دهندگان سیم‌کارت‌های اعتباری نیز وارد بازار شدند و در این فاصله زمانی هنوز خبری برای ارائه خدمات اینترنت بر بستر تلفن همراه نبود.
از سوی دیگر اپراتورهای دنیا، خصوصاً امریکایی‌ها و اروپایی‌ها اقدام به ارائه اینترنت بر بستر تلفن همراه را در سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۸ شروع کرده و شبکه GPRS را از طریق تلفن‌های نیمه هوشمند آن زمان که تنها بر بستر آن امکان استفاده از مرورگر و ایمیل وجود داشت  ارائه داده بودند در ایران اما سال ۸۷ به تازگی اپراتور سوم رایتل با انحصار خدمات نسل سوم (اینترنت بر بستر تلفن همراه) وارد بازار شد که خود همین زمان یعنی عقب ماندن چند ساله از دنیا؛ از طرفی توسعه شبکه مخابراتی به کندی پیش می‌رفت از سوی دیگر انحصار در دستان رایتل بود و دیگر اپراتورها حق ورود به ارایه اینترنت بر بستر تلفن همراه را نداشتند و همین مسأله توسعه را به تأخیر می‌انداخت.
نقطه عطف روند افزایشی استفاده کاربران از اینترنت در شهریور ۹۳ یعنی همزمان با برداشته شدن انحصار ارائه خدمات نسل سوم بود، به‌طوری‌که پس‌از آن با تسهیل زیرساخت‌ها، نسل چهارم تلفن همراه و سرعت اینترنت مناسب به جهت استفاده از شبکه‌های اجتماعی و اپلیکیشن‌ها به تمام مشترکین تلفن همراه ارائه شد؛ از سوی دیگر رشد کسب و کارهای فناورانه و بر بستر اینترنت در کنار حمایت‌هایی که دولت در این حوزه‌ها ارائه داد توسعه اپلیکیشن‌های کاربردی، بازی‌های تعاملی و نیز پرتال‌های فروش کالا و خدمات را شامل شده
است.
در دولت یازدهم و دوازدهم طرح رومینگ ملی تأیید شد و اپراتورها می‌توانستند از بسترهای آماده همدیگر برای پوشش دهی شبکه خود استفاده کنند که همین امر منجر به افزایش سطح ارائه پوشش دهی و در نهایت استفاده از اینترنت برای استفاده کنندگان شد.
همچنین مورد بعدی مقاومت دولت برای فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی بین‌المللی است که باعث تداوم ارائه خدمات در این پلتفرم‌ها شد و کسب و کارهای مجازی توسعه یافت و در نهایت بازاریابی دیجیتال جای خود را در صنعت بازاریابی ایران پیدا کرد.
هوشمندی کارآفرینان حوزه فناوری اطلاعات کشور و نمونه‌برداری از اپ‌های پرکاربرد دنیا همچون تاکسی اینترنتی، مارکت اندرویدی، سایت‌های فروش کالا و خدمات در کنار سایه تحریم و عدم حضور مالکین اصلی بین‌المللی این کسب و کارها، بازار خاصی را ایجاد کرده است و همان‌طور که می‌بینیم شرکت‌های فناورانه جزو پردرآمدترین مجموعه‌های ایرانی حتی در ایام کرونا محسوب می‌شوند که خود این مهم منجر به رشد شاخص اقتصادی شده است.
برای اینکه کشورمان بتواند جایگاه خود را در این رتبه ‌بندی‌ها ارتقا دهد، نسل پنجم اینترنت همراه می‌تواند خدمات بر این بستر را متحول کند ،به‌همین منظور ایران به تعامل مستقیم با دنیا نیاز دارد تا بتواند از خدمات شرکت‌های توسعه دهنده زیرساخت‌های نسل پنجم بهره ببرد؛متأسفانه در سایه تحریم دریافت این پلتفرم‌ها مشکل شده است و اگر هم دریافت شود با هزینه چند برابری نسبت به سایر اپراتورها تحقق خواهد

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۱۳۶۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید نوکیای تقلبی متوقف می‌شود+ فیلم

وزیر صمت در پاسخ به سوال خبرنگار بازارنیوز پیرامون تولید نوکیای ایرانی گفت: فروش کالای تقلبی در کشور ممنوع است؛ لذا در صورت محرز بودن تقلبی بودن این تلفن همراه، تولید آن در کشور متوقف خواهد شد.

گروه دیجیتال بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «عباس علی آبادی» وزیر صمت در نشست خبری ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی «ایران اکسپو» در پاسخ به سوال خبرنگار بازارنیوز پیرامون برنامه این وزارتخانه برای ساخت تلفن همراه در سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: ما در کشور در مورد این کالا هنوز برند معتبر و قابل قبولی که صد در صد خود اتکا باشد نداریم.


وزیر صمت افزود: در وزارت صمت هم در بعد نرم افزاری و هم در بعد سخت افزاری برنامه داریم و جزو برنامه‌های اولویت دار ماست؛ هر اندازه که خودرو مهم است موبایل هم مهم است.


وی همچنین درباره عرضه نوکیای تقلبی در سطح بازار موبایل ایران گفت: در صورت محرز بودن تقلبی بودن این تلفن همراه، کالای تقلبی در کشور نهاد مسئول خود را دارد و البته ما هم مسئول هستیم قطعا اگر ثابت شود لااقل به آن خدمت نمی‌دهیم و به دستگاه‌های مربوطه و تعزیرات معرفی می‌کنیم.


علی آبادی تاکید کرد: فروش کالای تقلبی در کشور ممنوع است؛ اگر متوجه بشویم جلوی واردات را می‌گیریم ارز و ریال به آن تخصیص نمی‌دهیم و به دستگاه‌های مرتبط معرفی می‌کنیم.


مشروح گفته‌های علی آبادی را در کلیپ زیر مشاهده کنید.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: نوکیای ایرانی ، تولید موبایل ، نوکیا ، وزارت صمت ، عباس علی آبادی ، کالای تقلبی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T9l

دیگر خبرها

  • آماده پرتاب ماهواره برای دیگر کشورها هستیم/ پایگاه جدید فضایی ایران در چابهار دسترسی به مدارهای متوعی را فراهم می‌کند
  • آمار مرگ‌ومیر زنجان در سال ۱۴۰۲ اعلام شد
  • عکس | فرار مالیاتی به سبک معامله میلیونی خط رندهای ایرانسل؟
  • ویدیو/ جریمه ۲۰۰ میلیون دلاری اپراتورهای تلفن همراه متخلف در آمریکا
  • فرار مالیاتی به سبک معامله میلیونی خط‌های رند
  • همراه پرخرج
  • ارائه خدمات درمانی به حجاج توسط تیم پزشکی هلال احمر / نسخه پزشکی خود را همراه داشته باشید
  • بیش‌از ۲۷ میلیون مکالمه رومینگ ملی
  • واردات ۵۰۰ هزار گوشی تلفن همراه در یک ماه
  • تولید نوکیای تقلبی متوقف می‌شود+ فیلم