Web Analytics Made Easy - Statcounter

نویسنده و مترجم و پژوهشگر هنر اسلامی از انتشار کتاب «در جستجوی سفال ایران» نوشته پروفسور«میتسوکنی یوشیدا» خبر داد و گفت: این کتاب سفرنامه‌ای علمی درباره‌ تاریخچه و سبک شناسی انواع سفالینه‌های ایرانی از دوره پیش از تاریخ تا روزگار معاصر است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، کتاب «در جستجوی سفال ایران» نوشته پروفسور«میتسوکنی یوشیدا» محقق برجسته ژاپنی با ترجمه «کیانوش معتقدی»  به تازگی  از سوی نشر خط و طرح  منتشر شده است،  این اثر سفرنامه‌ای علمی درباره‌ تاریخچه و سبک شناسی انواع سفالینه‌های ایرانی، از دوره پیش از تاریخ تا روزگار معاصر است که بیش از پنجاه سال پیش نگاشته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

«کیانوش معتقدی»، نویسنده مترجم و پژوهشگر هنر اسلامی  درباره کتاب «در جستجوی سفال ایران»  به شبستان گفت: کتاب در جستجوی سفال ایران اثری ارزشمند از محقق برجسته ژاپنی، پروفسور میتسوکنی یوشیدا، سفرنامه‌ای علمی درباره‌ تاریخچه و سبک شناسی انواع سفالینه‌های ایرانی از دوره پیش از تاریخ تا روزگار معاصر است که بیش از پنجاه سال پیش نگاشته شده و با ترجمه من و با حمایت موزه سرامیک فرزانه و با همکاری نشر خط و طرح  منتشر شده است.

 

به گفته کیانوش معتقدی از آنجایی که این کتاب از منظر یک باستان‌شناس و متخصص سفال نگاشته شده که خود ریشه‌ای شرقی داشته و درک و برداشتی متفاوت نسبت به سایر محققان اروپایی دارد می‌تواند منبعی مهم و قابل توجه برای علاقه‌مندان هنر ایران زمین  باشد.

 

این نویسنده و مترجم اظهار کرد: : کتاب «در جستجوی سفال ایران»، به‌مثابه سفرنامه‌ای علمی و خواندنی درباره‌‌ هنری با قدمت ده هزارساله و نتیجه‌ مطالعات و تحقیقات باستان‌شناسی نویسنده آن است. این اثر نخستین‌بار به زبان ژاپنی منتشر و چند سال بعد در آمریکا (۱۹۷۲م.) توسط دکتر جان م. شیلدز، به‌زبان انگلیسی ترجمه و به طبع رسید. ترجمه‌ کتاب حاضر نیز از زبان انگلیسی به فارسی انجام پذیرفته و در انتخاب تصاویر ،علاوه بر وفاداری به اصل کتاب، تعداد بیشتری تصویر از نمونه‌های منحصربفرد آثار موجود در موزه‌های ایران و ژاپن به‌صورت رنگی منتشر شده است.

 

پروفسور «میتسوکنی یوشیدا» (۱۹۹۱-۱۹۲۱م.) استاد و مدیر اسبق دانشگاه کیوتو و عضو انستیتوی مطالعات انسان‌شناسی ژاپن بود. او در سال ۱۹۵۶م. نخستین سفر  پژوهشی خود را به خاورمیانه انجام داد. یوشیدا که شیفته‌ فرهنگ و تاریخ ایران بود، به عنوان یکی از اعضای اصلی در پروژه‌ی تحقیقاتی و باستان‌شناسی دانشگاه کیوتو (۶۴-۱۹۵۹م.) چندبار به کشورهای ایران،افغانستان، هند و پاکستان سفر کرد. یوشیدا  پس از سال‌ها سفر به اقصی نقاط ایران، توانست با شناختی دقیق از تاریخچه و تکنیک‌های ساخت سفال در ایران، مهم‌ترین سایت‌های باستانی بازدید و یادداشت‌های فراوانی، در خلال سفرهایش از مراکز تولید و کشف سفالینه‌ّهای ادوار مختلف تاریخی  ثبت کند. البته علاقه‌ پروفسور یوشیدا به هنر سفال و سرامیک تنها معطوف به جغرافیای ایران  آن روزگار نبود و از همان آغاز در جستجوی پیشینه‌ی سفالگری در گستره‌ی جغرافیای ایران فرهنگی بود، پس به همین دلیل ادامه ریشه‌های مشترک این هنرـ صنعت را در کشورهای همسایه ایران (افغانستان و پاکستان) نیز دنبال کرد، تا در نهایت کلیه‌ی یافته‌های علمی خود را در قالب کتاب حاضر  در سال ۱۹۶۶م. منتشر کرد.

 

کتاب «در جستجوی سفال ایران»  اثر پروفسور«میتسوکنی یوشیدا» محقق برجسته ژاپنی با ترجمه «کیانوش معتقدی»  به تازگی  از سوی نشر «خط و طرح»  و با حمایت  موزه سرامیک فرزانه منتشر  و روانه بازار کتاب شد.

پایان پیام/32

منبع: شبستان

کلیدواژه: انتشار سفالینه های ایرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۱۷۱۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵۰۰ قلم محصول فناورانه در نمایشگاه «ایران اکسپو» ارائه شد

سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناوری بین‌الملل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری همزمان با برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ در خانه نوآوری و فناوری ایران توانمندی‌های صادراتی فناوران نخبه کشورمان را در عرصه‌های مختلف به نمایش گذاشت که سبب گشودن دریچه بزرگ صادراتی به روی دانش‌بنیان‌ها شد.

به گزارش ایسنا، امیرحسین میرآبادی اظهار کرد: طی این چند روز شاهد برگزاری مهم‌ترین و بزرگترین رویداد صادراتی جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه توانمندی های صادراتی (ایران اکسپو) بودیم. هدف اصلی نمایشگاه، معرفی و نمایش آخرین دستاوردها و محصولات ایرانی برای مجموعه‌های خارجی است.

به گفته وی، این رویداد بستر و ظرفیت خوبی را برای ارائه توانمندی شرکت‌ها و صنایع ایرانی به کشورهای مختلف دنیا در قالب بازدید هیأت‌های تجاری فراهم کرده و آی‌هیت نیز به عنوان بستر اصلی شرکت‌های دانش‌بنیان در این نمایشگاه نقش مؤثری را ایفا کرد.

وی «نقش شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور» را یکی از بخش های بسیار مهم در حوزه تعاملات بین‌المللی خواند و افزود: بدون شک دستاوردهای درخشان علمی کشورمان و صنعتی‌سازی این دستاوردها طی سال‌های گذشته ظرفیتی بی نظیر را برای رشد صادرات ایران فراهم کرده است. نمایشگاه اکسپو با معرفی این تولیدات و دستاوردها به بازار جهانی نقش بسزایی در جهش شرکت‌های دانش‌بنیان خواهد داشت.

به گفته رئیس سازمان توسعه همکاری های علمی و فناورانه بین‌المللی در ایران اکسپو، شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی حضور فعالی داشتند و تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان به نسبت دوره‌ پیشین، رشد ۴۰ درصدی را تجربه کردند.

میرآبادی ادامه داد: در این نمایشگاه، ۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان با توانمندی صادراتی، دستاوردهای علمی و فناورانه خود را به نمایش گذاشتند.

وی، این رشد را تنها از منظر کمی ندانست و به رشد کیفی محصولات نیز اشاره کرد و افزود : در ششمین نمایشگاه ایران اکسپو کیفیت و تنوع محصولات دانش‌بنیان ایرانی نیز تقویت چشم‌گیری داشت؛ در نمایشگاه ایران اکسپوی امسال هزار و ۵۰۰ محصول فناورانه حوزه‌های مختلف به نمایش درآمده است.

به گفته میرآبادی، این نمایشگاه علاوه بر اینکه ظرفیت و فرصت بی نظیری را به صنعتگران و شرکت‌های دانش بنیان ایرانی برای معرفی خود به بازارهای هدف جهانی و مشتریان بین‌المللی کالا و خدمات آنها می‌دهد، بستر بی نظیری برای نمایش فرهنگ و تمدن ایرانی به شرکت کنندگان خارجی و همچنین ایجاد و توسعه دیپلماسی فرهنگی و همچنین علمی بین ایران و دیگر کشورهای جهان به شمار می آید.

پر رنگ شدن اقتصاد دانش‌بنیان در سبد اقتصاد کشور

وی ضمن اشاره به رشد سه برابری صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۲، گفت: سال گذشته میزان صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان‌ دو میلیارد دلار را رد کرد که نویدبخش اتفاقات بسیار خوبی از جمله نقش آفرینی بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان در اقتصاد کلان کشور است.

میرآبادی ادامه داد: هدف ما در سال ۱۴۰۳ ادامه این مسیر با قوت بیشتر است. در همین راستا موضوع حمایت از تنوع بخشی به مقاصد صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان، ایجاد بازارهای جدید، رفع موانع پیش‌روی شرکت‌های دانش‌بنیان برای توسعه صادرات و توسعه بازار بین‌الملل از جمله ظرفیت‌هایی است در دستور اقدام قرار داده‌ایم.

وی افزود: امید است در پایان سال ۱۴۰۳ شاهد رشد ۵۰ درصدی صادرات دانش‌بنیان‌ها به نسبت سال ۱۴۰۲ باشیم.

میرآبادی در بخش پایانی سخنان خود، حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در تعاملات خارجی‌ را سبب ارتقای جایگاه جمهوری اسلامی ایران در تعاملات بین‌المللی و شناخته شدن بیشتر کشورمان به عنوان یک کشور پیشرفته فناور دانست و بیان کرد: این موضوع مورد توجه و تاکید بسیار رئیس‌جمهور اسلامی ایران هم قرار گرفت و در افتتاحیه نمایشگاه اکسپو نیز به این موضوع اشاره داشتند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رونمایی از کتاب در جستجوی آداب آبادانی در یزد
  • هزار و ۵۰۰ قلم محصول فناورانه در نمایشگاه «ایران اکسپو» ارائه شد
  • ۱۵۰۰ قلم محصول فناورانه در نمایشگاه «ایران اکسپو» ارائه شد
  • فائضه غفار حدادی با سفرنامه حج به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • جشنواره سراسری اقوام ایران زمین در لرستان برگزار می‌شود
  • جانبازانِ «نون‌ خ» و سرگذشت تلخ یک بازیگر
  • فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال منتشر شد
  • سفرنامه| اولین قبرستان مسلمانان در ایران؛ اینجا جسد مردگان پوسیده نمی‌شود؟/ عکس
  • پیوندهای قومی بخش مهم شناسنامه اقوام ایرانی است
  • ساخت دستگاه حفاری تا عمق ۳ هزار متری توسط محققان پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی