Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، آیین پاسداشت آخرین یلدای قرن با همه سابقه و قدمت چندین قرن خود در هر جایی که نام و فرهنگ ایرانی وجود دارد، با رعایت شرایط و تدابیر بهداشتی یا به صورت محدود و کم تعداد یا بدون دورهمی وگردهمایی‌های برخط (آنلاین) در قالب رویدادی متفاوت با سالیان گذشته توسط نمایندگی های جمهوری  اسلامی ایران به ویژه در کشورهای همسایه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رایزنان فرهنگی ایران در کشورهای مختلف به ویژه در کشورهای همسایه ایران، اشتراکات فرهنگی و آیینی تاریخی مانند نوروز و یلدا در این سرزمین‌ها مانند ایران برگزار می‌شود. البته امسال با بهره‌گیری از امکانات ارتباطی و با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی کشور میزبان، مانند سال‌های گذشته آیین باستانی یلدا ارج نهاده و دورهمی‌های محدود و آنلاین برگزار شد.

در همین چارچوب آیین پاسداشت یلدا به همت رایزنان فرهنگی ایران در کشورهای در ترکمنستان و قزاقستان برگزار شد، آیینی که نشان داد یلدا نماد برای اشتراکات فرهنگی با همسایگان است و ایرانیان هر جای جهان که باشند با انتشار بذر مهر و دوستی برای تبدیل جهان به جای بهتری برای زندگی، تلاش می‌کنند.

 یلدای آنلاین در قزاقستان/ یلدا نماد زایش روشنایی و امید به فردایی بهتر

مراسم شب یلدا در قزاقستان با همت دانشکده شرق شناسی دانشگاه الفارابی این کشور و انجمن گلستان این دانشگاه و همکاری سفارت جمهوری اسلامی ایران در قزاقستان و سرکنسولگری ایران در آلماتی و جمعی از استادان و دانشجویان زبان فارسی، ایران شناسان، زبان شناسان از ایران، قزاقستان و برخی کشورهای دیگر مانند بوسنی و پاکستان به صورت برخط برگزار شد.

در این نشست مجید صابر سفیر جمهوری اسلامی ایران بر اهمیت نقش فرهیختگان و ادیبان به عنوان پشتوانه گسترش و تقویت روابط همه جانبه میان ایران و قزاقستان تاکید کرد و با تشکر از برگزار کنندگان و شرکت کنندگان یلدا را آیینی ایرانی دانست که مانند نوروز در بسیاری از مناطق کره زمین گسترش یافته است.

سفیر ایران قزاقستان یلدا را سمبل زایش روشنایی، پیروزی نور برظلمت، امید به فردایی بهتر، عدم واهمه از سختی ها، تاریکی ها و سیاهی های زندگی دانست و ابراز امیدواری کرد که پس از رفع بحران کرونا ویروس، نشست‌های آتی به صورت حضوری برگزار شود.

صابر بر پیشرفت تاریخی ایرانیان در علوم مخلتف به ویژه در زمینه ریاضیات و نجوم در هزاران سال پیش که توانسته بودند دقیق‌ترین تقویم ها را طراحی و تنطیم کنند، اشاره کرد و  گفت: نمایندگی های ایران، (سفارت و دو سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در قزاقستان در شهرهای آلماتی و آکتائو)، برای گسترش همکاری های دوجانبه به ویژه در حوزه های دانشگاهی و فرهنگی آمادگی دارد.

در این نشست علاوه برسرکنسول ایران در آلماتی، مسئولان دانشگاه الفارابی، دانشکده شرق شناسی، استادان دانشگاهای الفارابی و اوراسیا از قزاقستان و بنیاد سعدی و دانشگاه های شهید بهشتی، علامه طباطبایی از ایران و چند استاد از پاکستان و بوسنی به صورت آنلاین سخنرانی کردند.

تنی چند از دانشجویان زبان فارسی دانشگاه های الفارابی و ارواسیا قطعاتی از اشعار شعرای به نام ایرانی بویژه خواجه حافظ شیرازی را قرائت کردند.

یلدا در ترکمنستان/ آیین ایران انتشار بذر مهر و دوستی

رایزنی فرهنگی سفارت  ایران در ترکمنستان هم جشن یلدای ایرانی ۹۹ را در عشق آباد، برگزار کرد. رضا خانیان رایزن فرهنگی ایران در ترکمنستان در سخنانی با اشاره به پیشینه برگزاری جشن شب یلدا در ایران به ویژگی‌های مهم این جشن اشاره کرد و گفت: یلدا بلندترین شب سال است و از دیرباز ایرانیان با گرامیداشت آن تلاش کرده اند ضمن سپری کردن این شب در حضور پدران و مادران خود، خانواده که مهمترین نهاد یک اجتماع انسانی است، تقویت کرده و مهربانی و نیکی را گسترش دهند.

در این شب ایرانیان آداب و رسومی را به جا می‌آورند که تمام آنها بذر مهر، دوستی و همدلی را بین خانواده‌ها منتشر می کند و در نهایت دنیا را به جای بهتری برای زندگی تبدیل می‌کند.

رایزن فرهنگی ایران در ترکمنستان با یادآوری تأکیدات قربانقلی بردی‌محمداف رییس جمهوری ترکمنستان برای توجه به فرهنگ و نیز آداب و رسوم فرهنگی و گفت: دو کشور همسایه ایران و ترکمنستان با تکیه بر پیشینه مشترک فرهنگی خود می‌توانند شاهد ارتقای روز بروز سطح روابط فرهنگی میان خود باشند.

به گزارش رایزنی فرهنگی ایران در ترکمنتسان، در این جشن تصاویر و فیلم‌های مختلفی که توسط رایزنی فرهنگی به این مناسبت تهیه شده بود به نمایش درآمد. همچنین قطعات موسیقی ایرانی و ترکمنی به صورت زنده برای حاضران اجرا شد که فضای مفرح و خاطره انگیزی را برای شرکت کنندگان فراهم کرد.

حافظ خوانی و تفال به دیوان حافظ شاعر بلند آوازه ایرانی یکی دیگر از بخش‌های این جشن بود که بسیار مورد استقبال جوانان ترکمنی فرا گرفت و شبی به یادماندنی را برای آنان رقم زد.

به گزارش ایرنا، ایرانیان آخرین شب بلند سال قرن را در سال ۱۳۹۹ با یلدایی متفاوت تجربه کردند و برای جلوگیری از شیوع کرونا، حمایت از جامعه پرستاران و حفاظت از سلامت بزرگترها و اعضای خانواده با شعار «جمع نشویم تا کم نشویم» از این آیین کهن به امید عبور از بحران بیماری و شکست کرونا، پاسداری کردند.

برچسب‌ها جمهوری اسلامی ایران ترکمنستان قزاقستان نوروز رایزن فرهنگی ایران دیوان حافظ

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جمهوری اسلامی ایران ترکمنستان قزاقستان نوروز رایزن فرهنگی ایران دیوان حافظ جمهوری اسلامی ایران ترکمنستان قزاقستان نوروز رایزن فرهنگی ایران دیوان حافظ اخبار کنکور جمهوری اسلامی ایران فرهنگی ایران برگزار شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۱۷۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم برگزار شد

به گزارش خبرگزاری مهر، این سلسله نشست‌ها به ابتکار شهرداری تبریز برگزار خواهد شد و در ماههای آینده به صورت مستمر بین شهرداران شهرهای جاده ابریشم ادامه خواهد یافت.

شهردار تبریز در جریان برگزاری این وبینار به ارائه ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی و توریستی شهر تبریز و تبیین جایگاه ژئوپلتیک این شهر در مسیر جاده ابریشم پرداخت.

یعقوب هوشیار گفت: کلانشهر تبریز قطب اقتصادی، صنعتی، فرهنگی و ارتباطی شمال غرب ایران است که به خاطر موقعیت جغرافیایی خود، نقشی اساسی در ارتباطات بین ایران و دنیای غرب دارد. همین موقیعت در طول تاریخ با عبور جاده ابریشم، جایگاه بزرگی در اقتصاد جهانی برای تبریز رقم زده است.

وی افزود: تبریز، پایتخت بازرگانی و تجارت ایران و رقیب تجاری شهرهای چین و قسطنطنیه بود که علاوه بر ثروت، هنر و معماری بسیار زیبایی را نیز در خود جای داده بود. در حال حاضر هم بازار سرپوشیده‌ی تبریز از بزرگترین بازارهای دنیا به حساب می‌آید.

هوشیار اضافه کرد: تبادل فرهنگ یکی از اصلی ترین ارزش‌های جاده‌ی ابریشم بود. هنر، مذهب، فلسفه، تکنولوژی، زبان، علم، معماری و دیگر المان‌های یک تمدن از طریق این جاده‌ها و به واسطه‌ی کالاهای تجارت شده از کشوری به کشور دیگر تبادل می‌شدند. با بسته شدن جاده‌ی ابریشم تجار ناچار به پیدا کردن راه‌های آبی برای تجارت شدند. این مسئله آغازگر عصر کاوش بود که به شکل گیری ارتباطات و اجتماعی جهانی منجر شد.

شهردار تبریز تصریح کرد: از منظر بین المللی، شهرداری تبریز عضو چندین سازمان بین المللی مهم بوده و با ۹ شهر مهم جهان پیوند خواهرخواندگی داشته و با چندین شهر دیگر تفاهم نامه دوستی امضا کرده است و اکنون این شهرداری قصد دارد با ایجاد و تقویت همکاری با شهرهای مهمی که بر روی جاده ابریشم قرار دارند قدم بزرگی در جهت احیا اهمیت تاریخی این شهر بر دارد.

همچنین در ادامه این نشست، شهردار نارا ژاپن علاقه مندی خود برای توسعه مناسبات فرهنگی، علمی و شهری با کلانشهر تبریز به خاطر احترام به قدمت و اهمیت تاریخی را مطرح کرد.

موتونوبو ناکاگاوا در بخش دیگری از سخنان به بیان پیشنهاد برگزاری نمایشگاه تبریز در شهر نارا در سال‌های پیش رو و پیشنهاد انعقاد قرار داد خواهر خواندگی میان تبریز و نارا در آینده پرداخت.

گفتنی است، تبریز به عنوان یکی از شهرهای استراتژیک واقع در مسیر جاده ابریشم به علت بازار بزرگ آن که قلب تپنده جاده ابریشم در روزگاران قدیم بوده است و سابقه پایتختی چندین باره تبریز در ایران از دیگر موارد مورد بحث و گفتگو میان شهرداران در این نشست بود.

به دنبال برگزاری کنفرانس فضا و زمان بین ایران و ژاپن در اسفند ماه سال ۱۴۰۲ و دیدار شهردار تبریز و سفیر ژاپن و پیشنهاد تعمیق و توسعه مناسبات میان تبریز و شهر به علت ویژگی‌های استراتژیک این دو شهر نارا مطرح شد و در همین راستا وبینار مشترک با شهرهای تبریز نارا و سمرقند برگزار شد.

همچنین در این دیدار تکرار برگزاری وبینار در ماه‌های آینده در راستای احیا ارتباطات سنتی با سایر شهرهای واقع در مسیر جاده ابریشم از سوی شهردار تبریز مطرح شد.

تشریح ویژگی‌ها و موقعیت استراتژیک شهر نارا به عنوان اولین پایتخت کشور ژاپن و جنوبی ترین شهر ژاپن و شرقی ترین شهر جاده ابریشم دارای میراث فرهنگی بسیار فراوان از دیگر موضوعات مطروحه در این وبینار بود.

کد خبر 6094573

دیگر خبرها

  • فرصت توسعه صادرات محصولات و ماشین‌آلات کشاورزی به ترکمنستان
  • خروجی اکسپو فرصتی برای پیگیری قراردادهای تجاری مناسب بین کشورهاست
  • نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم برگزار شد
  • جشنواره سراسری اقوام ایران زمین در لرستان برگزار می‌شود
  • جانبازانِ «نون‌ خ» و سرگذشت تلخ یک بازیگر
  • پیوندهای قومی بخش مهم شناسنامه اقوام ایرانی است
  • با دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا در حال ساخته شدن است
  • جایزه نوبل ایرانی به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟
  • شصت و دومین جایزه نوبل ایرانی ۶۲ منتخب خواهد داشت/ جایزه البرز(جایزه نوبل ایرانی) قدیمی‌ترین جایزه علمی کشور است
  • آشنایی با حریفان جوانان ایران در لیگ ملت‌های والیبال آسیای مرکزی