Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک رهبر سیاسی تبتی ساکن تبعید امروز سه شنبه از قوانین تصویب شده از سوی کنگره آمریکا که بر حقوق تبتی‌ها برای انتخاب جانشین رهبری معنوی خود دالایی لاما تاکید کرده، استقبال کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این اقدام کنگره آمریکا خشم چین را در پی داشته است. چین، دالایی لاما که ساکن تبعید است را یک "جدایی طلب" خطرناک در نظر می‌گیرد و اقدام اخیر کنگره آمریکا در نشان دادن حمایت از او می‌تواند هر چه بیشتر به تنش‌ها در روابط از پیش ملتهب دو کشور دامن بزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لوبسانگ سانگای، رئیس گروه "دولت مرکزی تبت" (CTA) که به عنوان دولت ساکن تبعید تبت شناخته می‌شود به رویترز گفت، اقدام مجلس نمایندگان و سنای آمریکا طی روز دوشنبه در تصویب قانون موسوم به قانون سیاست و حمایت مربوط به تبت (TPSA) "تاریخی" است.

چین بنا به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور، آمریکا را به مداخله در امور داخلی خود متهم کرده و به آن در خصوص امضای این لایحه و تبدیل شدن آن به قانون هشدار داد.

وانگ ونبین، سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز گفت: ما از طرف آمریکایی می‌خواهیم دست از مداخله در امور داخلی چین برداشته و از تبدیل کردن این بندها و مفاد منفی به قانون با امضای لایحه بپرهیزد مبادا که هر چه بیشتر به همکاری و روابط دوجانبه ما آسیب وارد کند.

لایحه مذکور خواستار تاسیس یک کنسولگری آمریکا در شهر لهاسا، شهر اصلی تبت، حقوق مطلق تبتی‌ها در انتخاب جانشین دالایی لاما و حفظ محیط زیست تبت شده است.

این قانون همچنین پیشنهاد یک "چارچوب منطقه‌ای درباره امنیت آب" و مشارکت بیشتر این جامعه در گفت‌وگو با چین در مورد نظارت بر محیط زیست منطقه را هم داده است.

چین اعلام کرده که رهبرانش حق تایید جانشین دالایی لاما را دارند در حالی که بسیاری این موضع را یک تلاش همراه با اعمال فشار برای کنترل تبت می‌بینند.

سانگای گفت: با تصویب قانون TPSA کنگره آمریکا پیامی واضح و بلند فرستاده مبنی بر این‌که تبت یک اولویت برای آمریکا باقی می‌ماند و به حمایت پایدار خود از دالایی لامه و دولت CTA ادامه خواهد داد. این یک پیروزی برای نزاع تبت برای آزادی است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تبت آمريكا چين کنگره آمریکا دالایی لاما ساکن تبعید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۱۹۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب یک طرح برای جرم‌انگاری انتقاد از اسرائیل در آمریکا

به گزارش گروه بین‌الملل ایسکانیوز؛ مجلس نمایندگان آمریکا روز چهارشنبه (۱ می/۱۲ اردیبهشت) طرحی را به تصویب رسانده که با گسترده‌تر کردن دامنه تعریف «یهودستیزی» به دنبال محدود کردن انتقادها از رژیم صهیونیستی در بحبوحه گسترش اعتراضات در این کشور علیه این رژیم به دلیل جنگ در غزه است.

بیشتر بخوانید؛ واکنش بایدن به خیزش دانشجویی ضدصهیونیستی

این طرح برای تبدیل شدن به قانون بایستی در مجلس سنا هم به تصویب رسیده و سپس با امضای رئیس‌جمهور اجرایی شود. در صورتی که مصوبه مجلس نمایندگان قانونی شود تعریف یک سازمان بین‌دولتی به نام «ائتلاف بین‌المللی گرامی‌داشت هولوکاست» (IHRA) به «لایحه حقوق مدنی آمریکا»، مصوب ۱۹۶۴ اضافه خواهد شد.

لایحه حقوق مدنی قانونی مربوط به حقوق مدنی و سیاسی در آمریکا است که در سال ۱۹۶۴ به تصویب رسیده و تبعیض بر مبنای نژاد، رنگ پوست، دین، جنسیت یا ملیت را غیرقانونی اعلام می‌کند. چنانچه تعریف IRHA از یهودستیزی به لایحه حقوق مدنی اضافه شود وزارت آموزش آمریکا مجاز خواهد بود بودجه‌ها و دیگر منابع تخصیص‌یافته به دانشگاه‌هایی که با «یهودستیزی» مقابله نمی‌کنند را محدود کند.

منتقدان می‌گویند این تعریف بسط‌یافته از یهودستیزی می‌تواند زمینه‌های قانونی را برای جلوگیری از تظاهرات‌های دانشگاهی اخیر علیه جنگ اسرائیل علیه غزه را فراهم آورد. جالب آنکه در مصادیقی که IRHA از یهودستیزی ارائه می‌دهد ضدیت با اسرائیلُ، «به عنوان یک موجودیت جمعی یهودی» مصداق یهودستیزی تعریف شده است.

گروه IRHA برخی از مصادیق یهودستیزی را نیز ذکر کرده و از جمله هر گونه مقایسه سیاست‌های اسرائیل با نازی‌ها را نیز ستیزه‌جویی با یهودیت تعریف کرده است.

«اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا» در نامه‌ای که جمعه هفته گذشته برای قانونگذاران مجلس نمایندگان ارسال کرده بود از آنها خواسته بود به این طرح رأی منفی بدهند چرا که در قوانین فدرال مصادیق تبعیض بر مبنای یهودیت مشخص شده است.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر: 1229340 برچسب‌ها غزه

دیگر خبرها

  • تصویب یک طرح برای جرم‌انگاری انتقاد از اسرائیل در آمریکا
  • لایحه علیه تظاهرات های حمایت از فلسطین در آمریکا تصویب شد
  • اولویت مجلس آتی تعیین تکلیف لایحه عفاف و حجاب باشد
  • افشاگری کیهان درباره مخالفت با لایحه عفاف و حجاب
  • تشدید اعتراضات در مقابل پارلمان گرجستان
  • واکنش مقام اتحادیه اروپا به حوادث گرجستان
  • امیدواریم مجلس یازدهم یکی دو لایحه مهم را قبل از رفتن تصویب کند/ هیچ تنشی میان دولت و مجلس نیست
  • تصویب ممنوعیت واردات اورانیوم از روسیه در سنای آمریکا
  • لایحه «امنیت شغلی» قانونی مضاعف و غیرکارشناسی
  • دکمه تصویب قانون عفاف و حجاب زیر دست کیست؟!