Web Analytics Made Easy - Statcounter

احمد امیرآبادی عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به تهیه گزارش تفریغ بودجه سال 1398 کل کشور و ارسال آن یک ماه پیش از موعد مقرر و قبل از تشکیل کمیسیون تلفیق برای بررسی لایحه بودجه 1400 به مجلس اظهار داشت: دیوان محاسبات در این زمینه خیلی خوب عمل کرد؛ این گزارش به نمایندگان مجلس شورای اسلامی کمک می‌کند که با یک آینده نگری و پیش بینی بهتری بتوانند بودجه را در کمیسیون تلفیق تصویب نمایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لازم می دانم از این بابت از رئیس کل، معاونین و همه اعضای دیوان محاسبات که در این زمینه زحمت کشیدند، تشکر و قدردانی نمایم. 

لزوم بررسی دقیق گزارش تفریغ و برخورد قاطع مراجع نظارتی با مجریان احکام بودجه فاقد عملکرد

عضو هیات رییسه مجلس، ضمن ابراز تاسف از تحقق فقط تنها، 34 درصد احکام بودجه 1398، اظهار کرد: متاسفانه عدم اجرای قانون در کشور، یک رویه شده است؛ خیلی از قوانین خوب اجرا نمی شود و قانون بودجه هم جزو آنهاست؛ عده ای معتقدند که این موضوع باید جرم انگاری شود؛ که البته این امر مغایر با سیاستهای کلی ابلاغی در این زمینه است.

وی در ادامه با تاکید بر لزوم پیش بینی خوب و دقیق احکام بودجه، تبصره ها و رویه های آن که به تحقق بهتر آن خواهد انجامید، تصریح کرد: لازم است با مجریان بودجه – که البته باید مجریان سالمی باشند – هماهنگ شود که واقعا و به درستی بودجه را اجرا نمایند و بعضا لج بازی هم نکنند که مثلا این حکم را اجرا نمی کنیم به دلیل اینکه پیشنهاد مجلس بوده است.

پرهیز از قشری نگری و منطقه گرایی در تصویب بودجه

نماینده مردم قم با تاکید بر لزوم بررسی دقیق گزارش تفریغ بودجه 98 دیوان محاسبات کشور، افزود: لازم است احکامی که فاقد عملکرد بوده و یا ناقص اجرا شده اند را دستگاه های نظارتی، رسیدگی نموده و با قاطعیت با مجریان خاطی مربوط برخورد نمایند. 

امیر آبادی، در واکنش به یافته های گزارش دیوان محاسبات مبنی بر درج 58 درصد احکام بودجه سال 1398 براساس لایحه دولت و صرفاً 42 درصد براساس طرح نمایندگان در قانون بودجه، و اجرای کامل حدود 40 درصد احکام دولتی و تنها 26 درصد احکام نمایندگان، تصریح کرد: مجلس با جامع نگری و توجه به رفع مشکلات اساسی مردم مثل معیشت و اقتصاد، می تواند تصویب بودجه 1400 و اجرای احکام آن را متعادل سازی نماید.

وی در ادامه سخنان خود با تاکید بر لزوم پرهیز از قشری نگری و منطقه گرایی و توجه به منافع ملی و منافع کل ملت ایران در تصویب بودجه، افزود: وجود این نگاه از یک طرف، به مجلس در تصویب بودجه خوب و از طرف دیگر به دولت برای اجرای درست احکام بودجه، کمک می نماید.

پیش بینی بودجه منطبق با واقعیت بوده و مغایر با قوانین دائمی و احکام برنامه نباشد

عضو هیات رییسه مجلس، با اشاره به گزارش دیوان محاسبات مبنی بر وجود صرفاً  23 حکم دارای ضمانت و 139 حکم فاقد ضمانت از مجموع 162 حکم تکلیفی در قانون بودجه ۹۸، افزود: ضمانت اجرایی بودجه، خوب پیش بینی کردن است؛ بودجه دو طرف دارد؛ یک طرف، درآمد و طرف دیگر هزینه. باید از بودجه ریزی به اصطلاح پوک و آبکی و یا مغایر با قوانین دائمی و احکام برنامه، پرهیز کرد؛ چرا که این کار به عدم تحقق هزینه های پیش بینی شده، خواهد انجامید. برخی از احکام بودجه بایستی در قوانین دائمی بیایند و در مسیر اجرا برای یکسال کفاف نمی دهند و یا اثربخشی و کارایی لازم را ندارند. لذا پیش بینی بودجه باید درست و منطبق با واقعیت بوده و مغایر با قوانین دائمی و احکام برنامه نباشد و در یک فرآیند و هدف گذاری مشخص و معلومی پیش رود.

انتهای پیام/ 

منبع: فارس

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی دیوان محاسبات بودجه مجلس دیوان محاسبات قوانین دائمی احکام بودجه تصویب بودجه گزارش تفریغ درصد احکام پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۲۰۱۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب جدول مرتبط با اختصاص بودجه به طرح‌ها و پروژه‌های مختلف در مجلس

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی صبح امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت‌) در جریان بررسی بخش دوم بودجه سال ۱۴۰۳ با کلیات گزارش کمیسیون تلفیق در مورد جدول ۲۰ مرتبط با بودجه طرح‌ها و پروژه‌های مختلف با ۱۲۴ رأی موافق، ۵۴ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۷ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

حاجی بابایی: کمیسیون تلفیق جدول مرتبط اجرایی شدن طرح‌ها و پروژه‌ها را احیا کرد

بنابراین گزارش، در ابتدا حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون تلفیق در رابطه با جدول شماره ۲۰ گفت: اگرچه این جدول در بودجه ۱۴۰۳ حذف شده بود، اما ما آن را به لایحه بازگرداندیم چرا که جدول فوق جایگاهی برای وارد کردن هر پروژه‌ای است که امکان اجرایی شدن دارد.

وی افزود: وقتی که یک پروژه‌ای ۵ سال به نام یک شهرستان در جدول شماره ۲۰ قرار گرفته است اکنون مردم با حذف آن چه فکری خواهند کرد؟ و با حذف این جدول چه بلایی بر سر پروژه‌ها و طرح‌های شهر‌ها و روستا‌ها خواهد آمد؟ بنابراین آبروی مجلس و نمایندگان خواهد رفت چرا که منجر به کأن لم یکن تمام پروژه‌های واجد شرایط خواهد شد.

سلیمی: جدول شماره ۲۰ سرابی است که می‌خواهد صرفا دل نمایندگان را خوش کند

بنابراین گزارش، علیرضا سلیمی در مخالفت با جدول شماره ۲۰ گفت: معتقدم این جدول سرابی است که به نمایندگان نشان داده می‌شود تا دلشان به اجرای یکسری پروژه‌ها خوش شود، اما امروز با توجه به تدوین برنامه هفتم دیگر این جدول جایگاهی ندارد و یک سراب و وعده توخالی بیش نیست.

وی افزود: چندین هزار پروژه بر زمین مانده از همین جدول شماره ۲۰ نشأت می‌گیرد و با اصول ۵۲ و ۵۳ قانون اساسی مغایرت دارد چرا که باید مشخص شود که چه میزان عددی مشخصا به چه پروژه‌ای تعلق می‌گیرد نه آن که هر کسی که زور بیشتری داشت از این اعداد بردارد.

میرتاج‌الدینی: با حمایت از جدول مرتبط با اجرای پروژه‌ها قدم محکمی در راستای رونق کشور برداشته می‌شود

در ادامه، محمدرضا میرتاج‌الدینی در موافقت با جدول فوق گفت: ترانزیت شرق به غرب نمونه اقداماتی است که توسط جدول شماره ۲۰ به سرانجام خواهد رسید بنابراین این جدول مسیری آینده را روشن می‌کند، در واقع اگر ترانزیت شرق به غرب انجام شود درآمد آن کمتر از نفت برای کشور نخواهد بود لذا باید با حمایت از جدول قدم محکمی در راستای رونق کشور برداریم.

نماینده دولت: جدول شماره ۲۰ فقط گسترش انتظارات، عدم پاسخگویی و کاهش توانایی دولت در انجام پروژه‌ها را به دنبال خواهد داشت

همچنین نماینده دولت در مخالفت با جدول مذکور گفت: با توجه به اینکه اعتبارات لازم برای بسیاری از طرح‌ها که در جدول شماره ۲۰ گنجانده شده‌اند، وجود ندارد، این جدول فقط گسترش انتظارات، عدم پاسخگویی و کاهش توانایی دولت در انجام پروژه‌ها را به دنبال خواهد داشت و نتیجه دیگری از آن حاصل نمی‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • جدول منابع و مصارف «حوزه انرژی» به تصویب رسید
  • تصویب جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها
  • تصویب جدول توزیع اعتبارات نیروهای مسلح
  • تصویب جدول مرتبط با اختصاص بودجه به طرح‌ها و پروژه‌های مختلف در مجلس
  • موافقت مجلس با جدول مربوط به هزینه‌کرد یک درصد از هزینه‌های شرکت‌های دولتی
  • مصوب نشدن بودجه شهرداری موجب اخلال در ارائه خدمات به شهروندان می‌شود
  • افزایش حقوق سربازان به اجرا در می آید؟
  • افزایش حقوق سربازان اجرایی می‌شود؟
  • دیوان محاسبات گزارش تفریغ بودجه را به موقع به مجلس داده است
  • دیوان محاسبات گزارش «تفریغ بودجه» را به موقع به مجلس داده است