Web Analytics Made Easy - Statcounter

شمس الله شریعت نژاد نماینده سابق مجلس تاکید کرد که ساخت سریال هایی بر پایه تاریخ و فرهنگ غنی ایرانی اسلامی کشورمان می تواند به شناخت جمهوری اسلامی از سوی جهانیان کمک کند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ شمس الله شریعت نژاد نماینده مردم تنکابن، رامسر و عباس آباد در دوره نهم و دهم مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که ساخت سریال هایی بر پایه تاریخ و فرهنگ غنی ایرانی- اسلامی کشورمان می تواند به شناخت جمهوری اسلامی از سوی جهانیان کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شریعت نژاد شبکه برون مرزی آی فیلم را ابزار مناسبی برای رسیدن به این هدف خواند. 

شریعت نژاد در خصوص اینکه امروزه چه عواملی بنیان خانواده های ایرانی را تهدید می کند، توضیح داد: امروزه خانواده ها در حوزه های فرهنگی، اقتصادی و اطلاع رسانی به اشکال مختلف دچار مشکلات اساسی هستند، از منابع مختلف اطلاعاتی بدون کنترل، نظارت دلسوزانه و آگاهانه تغذیه می‌شوند. با مشکلات اقتصادی دست به گریبان هستند و ... همه این مباحث دست به دست هم می دهند و مشکلات و ناهنجاری های مختلفی را برای خانواده ها به وجود می آورد. بیکاری یکی از مباحث اصلی این قضیه است، بسیاری از افراد که به  اعتبار شغلی خانواده را تشکیل داده اند، وقتی شغل خود را از دست می دهند، متاسفانه خانواده شان هم متلاشی می شود، از طرفی پایه های فرهنگی هم تحلیل یافته نیست و عملا این استحکام سست تر می شود.

نماینده سایق مردم تنکابن در مجلس افزود: از طرفی ما باید اول نیاز های مختلف را ببینیم، سلیقه های مختلف را بشناسیم و بعد نوآوری کنیم. البته نوآوری به هر قیمتی نباید صورت بگیرد، یعنی مطابق و متناسب با فرهنگ خودمان باشد، در عین حال از ترفندهایی استفاده شود که جالب باشد، در حال حاضر مثلا سطح استفاده مردم از شبکه های داخلی و خارجی را باهم مقایسه کنیم، شاید خارجی بیشتر از داخلی باشد. خب این موارد خودش علامت سوال است، چرا ما نمی توانیم این سلیقه و نیازها را تامین کنیم؟ چرا نمی توانیم نیاز افرادی را که الان می آیند و به صدا و سیما متوسل می شوند که وقتشان را پر کنند درست ارضا کنیم که محتاج شبکه های خارجی نباشند.

شریعت نژاد در ادامه در خصوص نواقص پیش روی شبکه هایی مثل آی فیلم گفت: قطعا نوسانات و اشکالاتی در کار وجود دارد که آن جذابیت به اندازه کافی نیست شاید یک بخش به خاطر این است که ما یک تفکر را فقط اعمال می کنیم و همان را درست می دانیم، یعنی از مردم نمی پرسیم، از آحاد جامعه به صورت تصادفی بررسی نمی کنیم که نیازها و ملزومات جامعه دقیقا چه چیزی است؟ چه راهکارهایی را می شود برای انتقال مباحث فرهنگی اتخاذ کرد، شاید برای این ها خیلی تامل نمی کنیم، قطعا برای همه ما مهم است و باید روی این موارد کار کنیم که نتیجه مثبتی بگیریم.

 در کل فضا را باید باز کرد. در اصل رسانه برای همه مردم است بنابراین باید برای فرهنگ های مختلف برنامه ریزی شود، متناسب با ذائقه های مختلف برنامه داشته باشد که یک فضای بسته و حاکمی در آن نباشد که افراد را دفع کند. باید جاذبه را بیشتر کرد.

وی درباره تاثیر شبکه آی فیلم به عنوان یک شبکه برون مرزی گفت: چطور ما فیلم های کشور های دیگر را در ایران پخش می کنیم؟ بالاخره مسائلی را که می بینیم مثبت است و برای مردم جاذبه دارد، این ها را پخش می کنیم . ما هم می توانیم در سطح جهان اثرگذارباشیم، ایران کشور با قدمتی است،  برای تاریخ کشورمان چه فیلمی تا به حال ساخته ایم؟ فیلم های ما چقدر ریشه در تاریخ ما دارد؟ ما ایرانی مسلمان هستیم نباید مردم جهان فکر کنند که ما با گذشته خودمان قهر هستیم، همه این موارد سوژه های خوبی هستند اگر در فیلم ها به نمایش در بیایند

وی ادامه داد: نمونه موفق این ژانر از فیلم ها، مختارنامه بود که همه اذعان دارند که چقدر دیده شد، این فیلمی بود که برایش هم هزینه هم وقت زیادی صرف شد و نتیجه بخش هم بود. ممکن است ما یک کتابی را بخوانیم اما زیاد در ذهنمان نماند اما وقتی فیلمی را می بینیم و دقیق می شویم برای همیشه در ذهن ما حک می شود. بهترین راه انتقال این مباحث همین کارهای هنری از این دست است که باید روی این ها اهتمام ویژه، تلاش و تنوع بخشی شود. به این منظور برای نوشتن فیلم نامه و آن چیزهای حیاتی که در فیلم است باید تلاش مضاعفی صورت بگیرد. اگر با آنها ساده و سطحی نگاه و برخورد نکنیم. قطعا اثر بخشی قابل توجهی دارد. فیلم هایی که نه فقط برای ما تبلیغ دین کند، بلکه فیلم هایی که روش زندگی، آموزه های فرهنگی ما را هم در همه ابعاد انعکاس دهد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: شریعت نژاد آی فیلم فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۲۰۸۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رادیو انعکاس‌دهنده صدای مردم است

جمعی از نمایندگان مجلس عصر روز گذشته (۱۱ اردیبهشت ماه) در استودیو‌های پخش معاونت صدا (۹ دی) حاضر شدند. قائم مقام معاونت صدا و مدیران شبکه‌های رادیویی پاسخگوی سئوالات نمایندگان شدند.

مهدی آذرمکان، قائم مقام معاونت صدا و مدیر شبکه رادیویی ایران با بیان اینکه این معاونت ۱۸ شبکه رادیویی را مدیریت می‌کند، گفت: از این تعداد آوا، ترتیل، تلاوت و ورزش بانوان کانال رادیویی هستند و ۱۴ شبکه به صورت مستقل فعالیت دارند. شبکه‌های رادیویی به سه دسته عمومی، تخصصی و اختصاصی تقسیم می‌شوند.  

وی با تاکید بر این موضوع که معاونت صدا برای افزایش مخاطبان رادیو از همه ظرفیت‌ها بهره می‌برد، ادامه داد: رادیو همگام با پیشرفت روزافزون رسانه‌های جمعی با فراهم ساختن بستر‌های لازم برای نقش‌آفرینی مخاطبان، تعامل و ارتباطی پررنگ و دوسویه با شنوندگان خود در فضای مجازی ایجاد کرده است. همچنین شنوندگانی که برنامه‌ها را گوش ندادند می‌توانند از طریق نرم افزار تلفن همراه ایرانصدا برنامه‌ها را ذخیره و بشنوند. شبکه‌های رادیویی متناسب با ذائقه مخاطبان برنامه‌سازی می‌کنند تا پاسخگوی نیاز‌های شنوندگان باشند.

قائم مقام معاونت صدا عنوان کرد: یکی از وظایف ایرانصدا، تولید کتاب صوتی است که اخیرا ۱۵۰ کتاب صوتی تولید و رونمایی شده است. افرادی که فرصت مطالعه کتاب ندارند، می‌توانند از کتاب‌های صوتی بهره‌مند شوند.

آذرمکان در پاسخ به سوال یکی از نمایندگان که چطور مطالبات مردم پیگیری و در برنامه‌های رادیویی اعمال می‌شود، توضیح داد: مرکز تحقیقات صدا و سیما منبع مهمی برای ارزیابی برنامه هاست. ضمن اینکه سامانه تلفنی ۱۶۲، بازخورد مخاطبان را ثبت می‌کند. نظرات مردمی به مدیران شبکه‌ها و مدیران گروه ارسال می‌شود و مورد استفاده برنامه سازان قرار می‌گیرد.  

وی که مدیریت شبکه رادیویی ایران هم به عهده دارد با اشاره به این شبکه به عنوان قدیمی‌ترین رسانه ملی بیان کرد: رادیو ایران یکی از پرشنونده‌ترین شبکه هاست. این شبکه برنامه‌های متنوعی در حوزه‌هایی همچون سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ... تولید و پخش می‌کند که اقبال مردم را به دنبال دارد.

آذرمکان در بخشی از صحبت هایش درباره برنامه "با ایرانیاران" توضیحاتی ارائه کرد که این برنامه تعامل بسیاری با مخاطبان دارد.

مطالبه گری دغدغه‌های مردم

وحید اسدی، مدیر شبکه رادیویی جوان با اشاره به این که شبکه رادیو جوان از سال ۱۳۷۶ تاسیس شده است، گفت: ۲۷ سالگی رادیو جوان را اسفندماه جشن گرفتیم و در طول این سال‌ها شنوندگان همیشه همراه شبکه بودند. رادیو جوان جزو پرشنونده‌ترین شبکه‌های رادیویی است. خط کمربندی شبکه، برنامه صبحگاهی است که شنوندگان بسیاری این برنامه را دنبال می‌کنند. هر برنامه صبحگاهی بیشتر از ۱۸ هزار پیامک دارد که دوستان برنامه ساز فرصت نمی‌کنند همه پیام‌ها را در برنامه بخوانند.

وی ادامه داد: مسئولان در برنامه «بلامانع» پاسخگوی مشکلات مردم هستند. برنامه پزشکی شبکه با عنوان «ساختمان پزشکان» پخش می‌شود که مردم در این برنامه مشکلات پزشکی را طرح کرده و به نوعی ویزیت رایگان خواهند شد. برنامه ورزشی این شبکه با نام «آفساید» روی آنتن می‌رود که جزو برنامه‌های پرشنونده است. برنامه تاریخی شبکه جوان به نام «عبور از تاریخ» به مدت ۱۱ سال با اجرای خسرو معتضد روی آنتن است. برنامه فرهنگی با عنوان «کافه رادیو» از شبکه رادیویی جوان پخش می‌شود و برنامه «پرچمدار» با کارآفرینان و نخبگان از سراسر کشور گفتگو می‌شود. «جوانی مجاز» هم برنامه عصرگاهی رادیو جوان است که شنوندگان بسیاری دارد.

پوشش زنده جلسات علنی مجلس

سید مرتضی کاظمی دینان، مدیر رادیو فرهنگ درباره پوشش زنده جلسات علنی مجلس گفت: ما تنها شبکه‌ای هستیم که تمام جلسات مجلس را به صورت زنده برای شنوندگان پخش می‌کنیم. طبق برنامه‌ریزی، قصد داریم فعالیت رادیو فرهنگ را در این حوزه گسترش دهیم و به غیر از پوشش زنده جلسات در این حوزه برنامه‌سازی داشته باشیم.  

وی در ادامه توضیحاتی پیرامون اهم رویکرد‌های رادیو فرهنگ ارائه و افزود: ما در حوزه عملکرد نهاد‌های فرهنگی، دغدغه‌های فرهنگی اجتماعی مردم را مطالبه می‌کنیم. تشریح جهاد تبیین و انعکاس پیشرفت‌های نظام در عرصه فرهنگ از دیگر فعالیت‌های رادیو فرهنگ است. برنامه‌هایی با مضامین ایثار، شهادت، مقاومت و ... از دیگر مواردی است که به جد در این شبکه دنبال می‌شود. همچنین در حوزه سبک زندگی ایرانی اسلامی ده‌ها برنامه تولید و روانه آنتن می‌شود.

رادیو سلامت؛ مرجع برای مخاطبان

نهضت باهنر مدیر رادیو سلامت با اشاره به اینکه شبکه سلامت، اولین شبکه تخصصی رادیوست که مخاطبان خودش را دارد، تاکید کرد: برنامه‌های رادیو سلامت برای مخاطبان عام و خاص تهیه می‌شود و همه برنامه‌ها پشتوانه تحقیقات گسترده‌ای دارند، زیرا رادیو سلامت برای مخاطبان مرجع است. ضمن اینکه مردم علاقه بسیاری به مباحث سلامت دارند و پیگیر هستند. رادیو سلامت امین مردم است و در قالب برنامه‌های مختلف در حوزه سلامت به مردم مشاوره می‌دهیم.

 مدیر رادیو سلامت ادامه داد: خوشبختانه سلامت جزو رادیو‌های پر مخاطب است. با وجود اینکه نسبت به دیگر شبکه ها، فرستنده‌های کمتری داشته، اما مخاطبان زیادی داریم. مردم همیشه همراه رادیو هستند و صدای سلامت را می‌شنوند.

علی اصغر احمدی، مدیر شبکه رادیویی ورزش با بیان این که ما سه دسته برنامه در رادیو ورزش داریم، گفت: برنامه‌های رادیو ورزش به سه دسته تقسیم می‌شوند؛ اطلاع رسانی، تحلیلی و تفریحی و سرگرمی. ضمن اینکه تنها رسانه‌ای هستیم که به ورزش بانوان به صورت تخصصی می‌پردازیم. جامعه هدف ما، حوزه ورزش بانوان و آقایان هستند. ضمن اینکه اتفاق خوب در رادیو ورزش، افتتاح کانال ورزش بانوان بود.

منصور قصری زاده، مدیر رادیو قرآن بیان کرد: ما در برنامه‌های رادیو قرآن از موسیقی استفاده نمی‌کنیم و تواشحی در فواصل برنامه‌ها روی آنتن می‌رود. برنامه‌های تولید شده پاسخگوی نیاز مخاطبان است و از کارشناسان برجسته قرآنی بهره می‌بریم.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • عرضه دو تک نگاری خبرنگار ایرانی از افغانستان در نمایشگاه کتاب
  • تشکیل ۴۳۴ پرونده برای رانندگان متخلف ناوگان برون شهری آذربایجان غربی
  • تشکیل ۴۳۴ فقره پرونده برای رانندگان متخلف ناوگان برون‌شهری آذربایجان‌غربی
  • تقویت بنیه تولید داخلی کشور لازمه توسعه اقتصادی است
  • دوران حفظ دروس گذشته است/ مطالعات باید مبتنی‌بر اطلاعات روز، ارتباطات و اینترنت باشد
  • دوران حفظ کردن دروس گذشته است/ مطالعات باید مبتنی‌بر اطلاعات روز، ارتباطات و اینترنت باشد
  • مشکل کمبود نیروهای پلیس راهور در شهرها را با برون‌سپاری رفع می‌کنیم
  • اعلام قیمت ارزان ترین خودروی برقی/ کاکایی: قرار بود از مونتاژکاریها کم شود/ خودروی برقی، مصرف سوخت کشور را بالا می برد / چرا درباره مافیا آدرس غلط می دهند/ رشد داخلی سازی ارزش افزوده ایجاد می کند
  • اجرای طرح نور باید مستمر و اثربخش باشد
  • رادیو انعکاس‌دهنده صدای مردم است