Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-03@06:32:59 GMT

درمان تومورهای سرطانی با روشی نوین

تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۲۲۲۵۶

درمان تومورهای سرطانی با روشی نوین

به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از ایسنا، پژوهشگران "دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ"(LMU)، نانوذراتی ابداع کرده‌اند که داروها را به صورت انتخابی در تومورها منتشر می‌کنند و آنها را از سلول‌های سالم دور نگه دارند. 

پرتو درمانی و شیمی‌درمانی در حال حاضر از مهم‌ترین روش‌های درمان سرطان به شمار می‌روند اما به گفته بسیاری از کسانی که آنها را پشت سر گذاشته‌اند، روش‌های خوشایندی نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سلول‌های سالم نیز می‌توانند تحت تاثیر قرار بگیرند که می‌تواند به بیماری و درد منجر شود.

دانشمندان سعی دارند تا با تمرکز بر آنچه سلول‌های سرطانی را از سلول‌های سالم متمایز می‌کند، داروها و روش‌های درمانی جدیدی ارائه دهند. آنها گاهی اوقات با استفاده از روش‌هایی برای رشد سریع یا ترمیم DNA،‌ از محیط اسیدی‌تری استفاده می‌کنند تا واکنش‌های شیمیایی کشنده‌ای را پدید آورند و یا حتی فرکانس مافوق صوت خاصی را پیدا کنند که می‌تواند غشاهای آنها را تا حد پارگی بلرزاند.

این گروه پژوهشی در پروژه خود، نانوذراتی را ابداع کردند که داروها را تنها درون سلول‌های سرطانی منتشر می‌کنند. این نانوذرات، آمورف و متخلخل هستند و در یک لایه لیپیدی محصور شده‌اند. همه این‌ها به این معناست که سلول‌ها بدون ایجاد واکنش ایمنی، به سادگی جذب آنها می‌شوند.

لایه لیپید پس از ورود تجزیه می‌شود و بار دارو را که شامل کلسیم و سیترات است، منتشر می‌کند. پژوهش‌های پیشین نشان داده‌اند هنگامی که این ترکیبات مستقیما به سلول‌ها وارد شوند، آنها را از بین می‌برند.

البته کلید این روش، انتخاب است. اگرچه این نانوذرات هم توسط سلول‌های سرطانی و هم توسط سلول‌های سالم جذب می‌شوند اما تجزیه لایه لیپید فقط درون تومورها صورت می‌گیرد. پژوهشگران به طور کامل از دلیل این موضوع مطمئن نیستند اما آزمایش‌هایی که روی سلول‌های کشت‌شده و همچنین موش‌های زنده صورت گرفته‌اند، نشان می‌دهند که برخی از مکانیسم‌های مخصوص به سرطان، غشای خارجی را از بین می‌برند و موجب می‌شوند که ترکیبات سمی به بیرون نشت کنند. در همین حال، ترکیبات درون سلول‌های سالم، همچنان قفل شده باقی می‌مانند و نهایتا به ماتریس خارج سلولی می‌روند تا بیرون بریزند.

"هانا انگلک"(Hanna Engelke)، از پژوهشگران این پروژه گفت: قابلیت انتخاب نانوذرات، این امکان را برای ما فراهم کرد که بتوانیم دو نوع متفاوت از تومورهای بسیار تهاجمی پرده جنب ریه را در موش‌ها درمان کنیم. ما توانستیم تنها با دو نوبت تجویز موضعی، اندازه تومور را به ترتیب تا ۴۰ و ۷۰ درصد کاهش دهیم. ما دریافتیم که هرچه تومور تهاجمی‌تر باشد، اثر از بین بردن نیز بیشتر خواهد بود.

این درمان پس از دو ماه، هیچ نشانه‌ای از عوارض جانبی جدی نشان نداد. پژوهشگران باور دارند که شاید این روش بتواند برای درمان سرطان‌هایی که در پرده جنب ریه رشد می‌کنند، مفید باشد. این بخش، یک مکان متداول برای گسترش سرطان ریه به شمار می‌رود و درمان آن با جراحی یا شیمی‌درمانی دشوار است.

این پژوهش هنوز در مراحل ابتدایی به سر می‌برد زیرا تاکنون فقط در سلول‌های کشت‌شده و موش‌ها آزمایش شده است اما یک حالت جدید و جالب از حمله به شمار می‌رود.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: سرطان سلول بیماری درد سلول های سالم سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۲۲۲۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در چه حالتی دایناسورها بار دیگر به چرخه حیات برمی‌گردند؟

به گزارش همشهری آنلاین، برخی از جانوران هم بر اثر بلایای طبیعی عظیم از بین رفته و منقرض شده‌اند؛ نمونه‌ واضح آن هم دایناسورها هستند؛ موجودات ماقبل تاریخی که گفته می‌شود، به‌دلیل برخورد یک شهاب‌سنگ بزرگ به زمین منقرض شده‌اند. ولی حالا رئیس پژوهشگاه رویان به‌صورت تلویحی به این نکته مهم اشاره کرده که علم چنان پیشرفتی داشته است که می‌توان نسل دایناسورها را احیا کرد.

احیای جانوران منقرض‌شده
دکتر عبدالحسین شاهوردی در یک برنامه تلویزیونی گفت: «علم نشان داده که می‌تواند چنین دستکاری‌هایی را انجام دهد و حیوانی را که سال‌ها پیش منقرض‌شده، با به‌دست آوردن بخشی از آن و دسترسی به سلول‌هایش، دوباره احیا و تکثیر کند.»

فرایند احیا
احیای یک جانور از طریق سلول یک فرایند پیچیده و شگفت‌انگیز است که توسط مکانیسم‌های مختلف درون سلولی انجام می‌شود.
سلول‌ها واحدهای اصلی ساختاری و عملکردی هر جانور هستند. زمانی که یک جانور مرده است، سلول‌های آن دچار تغییرات فیزیولوژیکی می‌شوند. با احیای یک جانور، فرایندهای سلولی مختلف فعال می‌شوند. این شامل مواردی مانند تولید انرژی (ATP) توسط میتوکندری، ساخت پروتئین‌های جدید توسط ریبوزوم و تکثیر سلولی برای جبران سلول‌های مرده می‌شود.
یکی از مراحل اصلی در احیای یک جانور، تکثیر سلولی است. در این فرایند، سلول‌های مرده جایگزین می‌شوند تا بازسازی بافت‌ها و اعضا امکان‌پذیر شود. این فرایند می‌تواند توسط سلول‌های استخوانی، ماهیچه‌ای، یا سایر انواع سلول‌هایی که قادر به تکثیر هستند، انجام شود.
هنگامی که یک جانور مرده، احیا می‌شود، سیستم‌های عملکردی اعضا وانضمامات نیز نیاز به بازیابی دارند. به‌عنوان مثال، اگر قلب یک جانور مرده شود، انجام تکنیک‌های احیای قلبی، اعمال داروهای مؤثر، یا حتی جراحی ممکن است لازم باشد تا قلب دوباره به درستی کار کند.
با احیای یک جانور، نیازهای تنفسی و عملکرد مغز نیز باید پشتیبانی شود. این شامل اطمینان از تامین اکسیژن‌ بافت‌ها و سلول‌ها و همچنین بهبود عملکرد مغز و سیستم عصبی مرکزی است.

بیشتر بخوانید:

این دایناسورهای خونخوار از میمون ها باهوش تر بوده‌اند؟


ردپای دایناسورها در ایران
دکتر مجید میرزایی، دانشیار فسیل‌شناسی از دانشگاه زنجان به همشهری گفت: «موضوع آثار و بقایای به‌جا مانده از جانوران ماقبل تاریخ، به‌خصوص دایناسورها را در ایران باید به دو بخش ردپا و آثار استخوانی تقسیم کرد. بخش نخست که به مشاهده آثار ردپای دایناسورها در ایران مربوط می‌شود، بیشتر و متنوع‌تر است. در بخش دوم هم تنها اثر استخوانی کشف‌شده در منطقه شمال کرمان به یک نمونه از دندان دایناسور منحصر و محدود می‌شود. این تنها اثری است که می‌توان با اطمینان به آثار اسکلتی دایناسورها در ایران نسبت داد و قطعا احتمال پیداکردن آثار بیشتر هم وجود دارد.»

کد خبر 848968 برچسب‌ها تاریخ - باستان‌ شناسی سلول خبر مهم فسیل دایناسور ژن - ژنتیک سلول بنیادی

دیگر خبرها

  • در چه حالتی دایناسورها بار دیگر به چرخه حیات برمی‌گردند؟
  • نحوه ساخت یک جعبه ابزار کاربردی با لوله پلیکا به روشی ساده (فیلم)
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول های بنیادی»
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول‌های بنیادی خونساز»
  • وضعیت تومورهای مغزی در کودکان/ رویکرد درمان چند تخصصی
  • توسعه زیرساختها و توجه به تکنولوژیهای نوین در آموزش پزشکی
  • کشف تکنیکی جدید برای تغییر گروه خونی اهدایی
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • آموزش آشپزی / روشی خاص برای تهیه و طبخ ماهی کبابی
  • دانشمندان روسی به روشی ارزان برای استخراج طلا دست یافتند + جزئیات