Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا رادیو بین المللی چین روز سه شنبه گزارش کرد: اعضا در این نشست موافقت کردند که با تشریک مساعی، بازگشت هرچه سریعتر آمریکا  به برجام را فراهم کنند  «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین نیز پیشنهاد چهار ماده ای پکن را مطرح کرد از این رو چین امیدوار است انگیزه سیاسی را به حل و فصل دیپلماتیک مساله هسته ای ایران تزریق کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رادیو می افزاید: پس از این نشست، طرف های شرکت کننده با صدور بیانیه مشترکی، بار دیگر بر تعهد خود در حفاظت از برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و اجرای کامل و موثر آن تأکید کردند؛ آنها ضمن  ابراز تأسف عمیق از خروج ایالات متحده از برجام  اعلام داشتند که قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت هنوز کاملاً موثر است؛ طرف ها دورنمای یک بازگشت محتمل ایالات متحده به برجام را مورد توجه قرار دادند و بر آمادگی خود برای پرداختن به این موضوع با نگاهی مثبت و در یک تلاش مشترک تأکید داشتند.

رادیو بین المللی چین در ادامه به سخنان وانگ یی در این نشست پرداخته و به نقل از وی نوشته است در حال حاضر اوضاع مربوط به برنامه هسته ای ایران به یک مقطع حساس رسیده است  «جو بایدن»، رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده به روشنی اظهار کرده که به توافق هسته ای ایران بازخواهد گشت اما این در حالی است که  فشار آمریکا بر ایران هر روز در حال افزایش است.

وزیر خارجه چین تاکید کرده است: برجام نه تنها فرصتی برای بازگشت به مسیر عادی است، بلکه با خطرات و چالش های بی سابقه ای نیز روبرو است طرف چینی در این راستا پیشنهاد چهار ماده ی را مطرح کرد که شامل حفاظت بدون تردید از برجام، فشار بر آمریکا برای بازگشت هرچه سریعتر به توافق ، حل اختلافات به شیوه عادلانه و عینی و برخورد مناسب با مسائل امنیتی منطقه است.

گزارش می افزاید: چین به عنوان عضو دائمی شورای امنیت، همواره نقش سازنده ای را در تمام روند مذاکرات مسئله هسته ای ایران ایفا کرده است. این کشور در حوزه درگیری قرار ندارد با این حال   می تواند فعالانه با موضع عادلانه و عینی تری میانجی گری کند. در برخی از مقاطع مهم مذاکره، پکن همیشه براساس منافع مشترک همه طرف ها، فعالانه به دنبال ایده ها و راه حل مشکلات گشته و طرح خود را پیشنهاد کرده است.

در ادامه این گزارش آمده است: پس از دسترسی به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در سال ۲۰۱۵، چین مدافع و مجری قاطع این توافق بوده است بازسازی راکتور آب سنگین اراک یکی از پروژه های کلیدی مندرج در توافق هسته ای ایران بوده است چین به عنوان یکی از  دو رئیس گروه کار بازسازی راکتور اراک، به طور فعال با  طرف دیگر این گروه یعنی انگلیس روند بازسازی را به پیش برده است. چین فعالانه مسئولیت های اصلی بازسازی راکتور اراک مانند بازطراحی، تامین سوخت کوره اول و تأمین تجهیزات را برعهده داشته و به پیشرفت چشمگیری دست یافته است.

نویسنده مطلب آورده است: چین برای خروج از بن بست فعلی، پیشنهادی مبنی بر ایجاد یک سکوی گفتگوی چندجانبه ویژه در منطقه خلیج فارس، آغاز یک روند گفتگوی فراگیر و ایجاد تفاهم مستمر درباره مسائل امنیتی منطقه ای که ابتدا موضوعات کمتر حساس و سپس موضوعات تنش زا را در بر می گیرد، مطرح کرده است پیشنهاد چین نگرانی های امنیتی مشروع همه طرف ها را در نظر گرفته و از طرف های مربوطه پاسخ های مثبت مقدماتی را دریافت کرده است.

این گزارش در ادامه به دیدار «وانگ یی» وزیر خارجه چین در «تنگ چونگ» استان «یونان» در اواسط ماه اکتبر با «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران پرداخته و نوشته است وانگ یی در این دیدار پیشنهاد گفت و گوهای چند جانبه را مطرح کرد که مورد استقبال ظریف قرار گرفت.

رادیو بین المللی چین با یاداوری اینکه توافق هسته ای ایران پس از مذاکرات سخت و چالش برانگیز ۱۰ ساله حاصل شد و این موفقیت مهم دیپلماسی چندجانبه بلافاصله با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل مورد تایید قرار گرفت آورده است: مهمترین نتیجه برجام حفظ سیستم عدم تکثیر سلاح های هسته ای بین المللی است ایران تعهد سیاسی مبنی بر عدم تولید سلاح هسته ای داده است طرفین این تعهد را از طریق توافقنامه بین المللی الزام آور مشخص کرده اند و در عین حال حق مشروع ایران برای  استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای  نیز تضمین شده است.  

گزارش مهمترین اهمیت این توافقنامه را تجسم روح برد-برد در آن عنوان کرده و آورده است: مساله هسته ای ایران بسیار پیچیده است و به منافع حیاتی طرفین مرتبط است. اگر روح برد-برد نباشد، دستیابی به توافق دشوار است و حتی اگر به مرحله امضا هم برسد، اجرای آن نیز دشوار خواهد بود اما در حال حاضر، به دلیل خروج یک جانبه دولت ایالات متحده از برجام و اعمال سیاست فشار حداکثری و مدیریت درازدستانه این کشور، احتمال تقابل جدی میان تهران و واشنگتن بیشتر شده و تلاش سایر کشورها برای اجرای این توافقنامه نیز به طور کامل موفقیت آمیز نبوده است.

گزارش با یاداوری اینکه چین همیشه همکاری عادی اقتصادی و تجاری با ایران را قاطعانه حفظ کرده و به این سبب حتی  تحریم های یک جانبه و غیرقانونی ایالات متحده را تحمل کرده است نوشته است: اقدامات آسیب‌زای ایالات متحده منجر به ضرر به حقوق و منافع قانونی ایران شده است. ایران در پاسخ به خروج آمریکا از برجام و منتفع نشدن از عواید اقتصادی آن به تدریج از تعهدات خود به برجام کاسته است در واقع این گونه باید گفت که در حال حاضر فقط اسمی از برجام باقی مانده و با ادامه این روند چیزی به نابودی کامل آن باقی نمانده است.

در ادامه گزارش آمده است: وضعیت منطقه به خاطر تحریم ها و فشارهای آمریکا ناآرام شده و جامعه جهانی از این بابت نگران است  «هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان پس از جلسه روز دوشنبه در مصاحبه با رسانه ها اظهار داشت که زمان کنونی "آخرین فرصت برای نجات توافق جامع مسئله هسته ای ایران" محسوب می شود، باید در چند هفته یا چند ماه آینده از این فرصت به طور صحیح استفاده و مشخص شود که  آیا اختلافات مربوط به برجام می تواند از طریق مذاکره برای همیشه حل و فصل شود یا خیر.

رادیو بین المللی ین می گوید: ظریف وزیر امور خارجه ایران نیز در پیامی توئیتری اعلام کرد که در نشست مجازی دوشنبه به طرف‌های اروپایی برجام هشدار داده است که این آخرین فرصت آنها برای حفظ برجام است.

در پایان این گزارش آمده است: ضرب المثلی چینی وجود دارد که می گوید "با سرمای یک روزه رودخانه ها سه وجب یخ نمی بندد"، یعنی حل این مسئله زمان‌بر است و حل و فصل  مسئله هسته ای ایران به خرد و حوصله نیاز دارد. اما مهم نیست دشواری ها چقدر زیاد باشد نکته اساسی این است که راه حل سیاسی و دیپلماتیک تنها راه واقع بینانه و عملی است. همه طرف های مربوطه باید با گره زدن نقاط تفاهم به پیش بروند و برای حل سیاسی و دیپلماتیک مسئله هسته ای ایران انگیزه های سیاسی بیشتری تزریق کنند.

برچسب‌ها برجام چین محمد جواد ظریف وانگ یی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام چین محمد جواد ظریف وانگ یی برجام چین محمد جواد ظریف وانگ یی اخبار کنکور رادیو بین المللی چین مسئله هسته ای ایران وزیر امور خارجه ایالات متحده شورای امنیت وانگ یی طرف ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۲۲۳۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شبح جنگ چگونه از ایران دور شد؟

به گزارش همشهری‌آنلاین، ۲ کلیدواژه «میدان» و «دیپلماسی» در چند سال اخیر به یکی از واژه‌های پرتکرار در میان افکار عمومی و نخبگان کشور تبدیل شده است، منظور از مفهوم دیپلماسی روشن است و مراد از «میدان» نیز فعالیت‌های میدانی یا میدان عملیات نظامی است و ایران نیز به دلیل واقع شدن در یک موقعیت ویژه ژئوپلیتیک و ژئواستراتژیک باید در این ۲ حوزه حضوری فعال و موثر داشته باشد.

صیانت از سه‌گانه «کیان، حریم و منافع» از مهم‌ترین دستور کارهای دیپلماسی و میدان است و در همین چارچوب دوگانه‌سازی و دوگانه‌انگاری مفهوم «میدان» و «دیپلماسی» از پایه نادرست و رقیب دانستن این دو بلاوجه است.

براساس «نظریه میدان»، نسبت «میدان سیاست و دیپلماسی» با «میدان رزم» یک نسبت منطقی است و میان آن‌ها یک رابطه معقول وجود دارد که تکمیل‌کننده همدیگر هستند و در تأمین منافع ملی مقوم و مکمل همدیگرند. تولید قدرت و ثروت زمانی اتفاق می‌افتد که دیپلماسی و میدان به شکل همگرا عمل کنند.

دستاوردهای میدان و دیپلماسی قابل تبدیل و مبادله با یکدیگر است. هر دو میدان عرصه کسب سرمایه، مشروعیت و اعتبار هستند. تعامل و همراهی دو عنصر دیپلماسی و میدان یک اصل ثابتی است که از سوی دولتمردان و سیاستمداران پذیرفته شده است و کشورها برای تأمین و تضمین منافع حیاتی و منافع ملی ناچار به تمسک به آن هستند. در همین چارچوب می‌توان گفت تجمیع و بهره‌گیری بهینه از سرمایه‌ها در دو میدان دیپلماسی و میدان از الزامات حکمرانی خوب است و در مقابل، غفلت از این ظرفیت‌ها، از جمله موانع تأمین منافع ملی در عرصه سیاست‌ورزی است.

هماهنگی کامل میدان و دیپلماسی در «وعده صادق»

در همین چارچوب به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، یکی از نکات قابل تامل و توجه در عملیات وعده صادق هماهنگی کامل بین میدان و دیپلماسی بود که به وضوح شاهد انجام وظایف تفکیک شده میان آن‌ها از ابتدا تا لحظه انجام عملیات و پس از آن بودیم. عملیات وعده صادق که از سوی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و البته در هماهنگی کامل با دستگاه دیپلماسی کشورمان انجام شد، یک اقدام هوشمندانه در راستای تقویت بازدارندگی و ارتقای جایگاه و تاثیرگذاری ایران در منطقه بود.

در این عملیات از جنبه میدانی، عقلانیت و هم افزایی حداکثری بین نیروهای جمهوری اسلامی ایران الگوی جدیدی از نبرد و این که رویارویی ایران با رژیم صهیونیستی دیگر نیابتی یا ایذایی نیست را ترسیم کرد. پیام این عملیات به دولت‌های منطقه این بود که ترتیبات امنیتی آمریکایی با حضور قدرت‌های فرامنطقه‌ای قابل اتکا نیست، بلکه ترتیبات امنیتی درون منطقه‌ای با حضور قدرت‌های منطقه پایدار است.

جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده است که صلح و ثبات منطقه پیرامونی را لازمه امنیت ملی خود می‌داند و برای اعاده و حفظ صلح و ثبات از هیچ کوششی فروگذار نکرده و نمی‌کند.

امروز برای هر ناظر منصفی کاملاً روشن شده است که اقدامات رژیم صهیونیستی به عنوان یک موجودیت اشغالگر، تروریستی و نژادپرست – که خود را مقید به هیچ قاعده و هنجار حقوقی یا اخلاقی یا انسانی ندانسته و طی ۶ ماه گذشته کارزار نسل‌کشی فلسطینیان و ناامن‌سازی بیشتر منطقه و جهان را با حمایت همدستانه آمریکا و برخی دیگر از کشورهای غربی به پیش برده است – تهدید فوری و مستمر علیه صلح و امنیت منطقه است و ایران با این عملیات به لات کوچه‌های خلوت این روزهای غرب آسیا این پیام را داد که دوران بزن در رو تمام شده است و او در برابر هر جنایت و شیطنتش پاسخ محکمی دریافت خواهد کرد.

«وعده صادق» دو قطبی‌سازی کاذب میان دیپلماسی و میدان را کاملا زیر سوال برد

در سال‌های گذشته بعضا دوگانه‌سازی بین وزارت امور خارجه و نهادهای عملیاتی در حوزه سیاست خارجی با کلیدواژه دیپلماسی و میدان در فضای سیاسی کشور به شکلی ناآگاهانه از سوی عده‌ای از افراد به یکی از نمودهای دوقطبی‌سازی‌های مضر در کشور بدل گشته بود ولی همان طور که اشاره شد عملیات وعده صادق و هماهنگی کامل بین دیپلماسی و میدان و هم افزایی وزارت امور خارجه و نیروهای مسلح کشورمان در جریان این عملیات، این دو قطبی‌سازی کاذب را کاملا زیر سوال برد و ثمره این اتحاد و هم‌افزایی، پیروزی توامان ایران چه در حوزه نظامی و بازدارندگی و چه در صحنه دیپلماسی و حقوق بین‌الملل در برابر دشمنان بود.

فعالیت سازنده، هوشمندانه و همچنین حداکثری وزارت امورخارجه در حوزه روشنگری و تببین جنایت اخیر اسرائیل و همچنین اشاره به حق قانونی ایران در دفاع مشروع و پاسخ به رژیم اشغالگر قدس در کنار همراه سازی دیگر کشورها این زمینه را فراهم کرد که افکار عمومی جهان پاسخ ایران به اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در حمله به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق را در راستای اصل دفاع مشروع پذیرفته و آن را حق ایران بدانند.

اگر «مذاکره نکنیم جنگ می‌شود»؛ تمرکز صرف بر «دیپلماسی با غرب» پیش از دولت سیزدهم

بعضا در دولت‌های گذشته شاهد شیوه نامتعارف تمرکز صرف دولت به «دیپلماسی با غرب» ذیل سیاست «جنگ هراسی» بودیم و در همین چارچوب، سایه دوگانه «موافق مذاکره» و «مخالف مذاکره» بر فضای سیاسی ایران سایه انداخته بود و اصرار بر این انگاره بود که اگر «مذاکره نکنیم جنگ می‌شود».

ولی در دولت سیزدهم در قیاس با فراز و فرودهایی که بر رابطه دیپلماسی و میدان در دولت‌های گذشته حاکم بوده، این مقوله از تناسب و وحدت رویه‌ای بیش از همیشه برخوردار گشته است، این هماهنگی یقیناً یکی از عوامل اصلی و مؤثر در تغییر نوع واکنش ما به تحولات منطقه و اقدامات دشمنان‌مان بوده است.

در همین چارچوب، کارشناسان مسائل بین‌الملل معتقدند که عملیات وعده صادق مبنای ظهور تحول بنیادین در راهبرد جمهوری اسلامی ایران در حفظ امنیت ملی و بازدارندگی مقابل دشمنانش بود؛ تحولی که نشان داد آنچه در سال‌های گذشته تحت عنوان دور کردن سایه جنگ از سر ایران با تمسک به راهبرد مذاکره با برخی قدرت‌های حامی رژیم صهیونیستی و صبر استراتژیک در مقابل اقدامات ایذایی این رژیم، انجام می‌شد در واقع به نوعی توجیه بی‌عملی بوده است و این عملیات نشان داد که در دولت سیزدهم راهبرد «بازدارندگی فعال» جایگزین آن رویکردی شده است که سبب می‌شد ضربات را با استدلال آسیب نزدن به منافع بلند مدت و تعاملات بین‌المللی تحمل کنیم و نادیده بگیریم.

کد خبر 848868 منبع: ایسنا برچسب‌ها ایران و اسرائیل خبر ویژه

دیگر خبرها

  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق
  • دیدار دیپلمات‌های ایران و روسیه در وین در آستانه سفر گروسی به تهران
  • رایزنی نماینده ایران با اولیانوف در وین
  • در سفر رافائل گروسی به تهران موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • دیدار نمایندگان ایران و روسیه در آستانه سفر گروسی به تهران
  • رایزنی نمایندگان ایران و روسیه در وین
  • آیا در سفر گروسی موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • گفتگوی بورل و امیرعبداللهیان در آستانه سفر گروسی؛ رئیس دیپلماسی اروپا به وزیر خارجه ایران چه گفت؟
  • آژانس به مسیر عقلانیت باز می گردد؟
  • شبح جنگ چگونه از ایران دور شد؟