Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، رسول قهرمانی، نماینده دادستانی در پرونده‌های جرایم کلان اقتصادی عصر امروز در نشست تخصصی «قوه قضائیه، خلق پول و صیانت از حقوق عامه» گفت: خلق پول معنای بدی ندارد؛ ولی یک معنای بد هم دارد؛ اگر نقدینگی به سمت تولید کالا و خدمات برود، خلق پول برای آن بد نیست.

وی افزود: معنای منفی خلق پول این است که یک فرد قدرت خرید پیدا کرده و درآمد برای او ایجاد شود در حالیکه تولید کالا و خدمت برای بکارگیری پول خلق شده را به کار نرفته است؛ این در حالی است که بانک‌ها به شدت به این نوع خلق پول دامن می‌زنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خلق پول توسط توسط بانک‌ها انجام می‌شود، نه دولت و بانک مرکزی

وی تصریح کرد: برخلاف تصور، دولت و بانک مرکزی خلق پول را انجام نمی‌دهند؛ بلکه بانک‌ها این کار را به عهده گرفته اند.

قهرمانی خاطرنشان کرد: یکی از شگردهایی که بانک‌ها در خلق پول منفی دارند، تسهیلات دهی آنها از محل سپرده‌های مردم است که به بخش‌های غیرمولد وام می‌دهند. یک فرد تولیدکننده در یک کیس واقعی، به بانک مراجعه کرده و با حسن نیت برای به روز رسانی تکنولوژی خود، ۱۰ میلیارد تومان وام گرفته و کارخانه خود را وثیقه گرفته و البته حساب‌های خوب و مناسبی هم داشته که مورد تائید کمیته حسابرسی بانک نیز قرار گرفته است؛ تا این جای کار خوب است اما سودهایی که بانک‌ها با وضعیت فعلی رسمی در نظر می‌گیرند و به صورت غیررسمی ۳۰ درصد هست، هیچ تولیدکننده با حسن نیتی به سختی توانسته سود ۲۴ درصد را برگرداند.

وی افزود: مشتری پول را به سررسید کوتاه یا بلند دریافت کرده و در سررسید به دلایل متعدد تحریم، نتوانسته کالا و تکنولوژی خود را وارد کشور کند و این فرد به دلیل اینکه تولید نکرده است، نتوانسته وام و سود بانک را برگرداند و بنابراین به بانک گفته که امهال کند؛ اما بانک به دلیل رقابت در سودهای نجومی، به تولیدکننده گفته که به جای ۱۵ میلیارد تومان اصل و سود وام قبلی، یک وام جدید به او می‌دهد که به جای ۱۵ میلیارد تومان به ۱۹ میلیارد تومان پس بدهد.

قهرمانی گفت: در چنین مواردی تولیدکننده باید کارخانه خود را در مزایده به بانک بدهد؛ این در حالی است که کیسی وجود دارد که در آن، ۱۶ مرتبه امهال وام در یک پرونده تکرار شده که این یک فاجعه است و در نهایت این مسیر تا به اینجا ادامه می‌یابد که بانک به جای اینکه پانزده میلیارد تومان اصل و سود وام را بدهد، ۱۵۰ میلیارد تومان بدهکار شده و کارخانه خود را هم از دست داده است.

وی اظهار داشت: این وام‌هایی که در قالب امهال به تولید کننده داده شده، صوری است و این خلق اعتبار است؛ این در حالی است که بانک وام به مشتری می‌دهد تا بدهی قبلی خود را امهال کند در حالیکه این وام فقط یک دقیقه در حساب تولیدکنندگان باقی می‌ماند و سر همین یک دقیقه‌ها به دلیل اینکه وام تسویه شده، پاداشی نصیب هیأت مدیره ها می‌شود؛ همانطور که در بانک سرمایه، مفسدان بانکی از این تمدیدها استفاده کردند؛ البته این تمدیدها برای تولیدکننده، با حسن نیت نیست بلکه برای یک سری از مفسدان اقتصادی شرایطی را فراهم می‌کند که وام را تمدید کنند تا قوه قضائیه را دیرتر متوجه خود نمایند.

قهرمانی افزود: مفسدان اقتصادی از این فضا سوءاستفاده کرده اند. از این شرایط پول‌های زیادی دریافت کرده اند و همه پول‌ها را جمع کرده و رفته و اگر فرد با این تمدیدها بانک کارخانه را تملک کند، قوه قضائیه آن را تحصیل مال نامشروع اعلام می‌کند.

کد خبر 5102388

منبع: مهر

کلیدواژه: رسول قهرمانی خلق پول بانک مرکزی ایران دادستانی کل کشور ویروس کرونا لایحه بودجه ۱۴۰۰ شاخص کل بورس بانک مرکزی ایران اقتصاد چین قیمت دلار بازار سهام وزارت جهاد کشاورزی تولید نفت قیمت نفت بورس تهران وزارت راه و شهرسازی قیمت طلا قیمت یورو میلیارد تومان بانک ها خلق پول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۲۲۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طعنه سنگین میرسلیم به وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی

 

به گزارش تابناک، مصطفی میرسلیم نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:

«وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس کل بانک مرکزی، اگر نمی توانند ارزش پول ملی را حفظ کنند، امضایشان را از روی اسکناس‌ها بردارند چون با کاغذ پاره فرقی ندارد.»

دیگر خبرها

  • استفاده از منابع مسدودی آزاد شده ارزی کلید خورد | ارز حج امسال از این طریق به کشور عربستان منتقل شد
  • بانک شهر عضو متولی ریال دیجیتال شد
  • بانک مرکزی: گشایش‌هایی در پیش است
  • مصباحی مقدم : کنترل بانک‌ها از خرداد در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد
  • بانک مرکزی: گشایش‌های جدید ارزی در راه است
  • ببینید | سیگنال مهم بانک مرکزی به قیمت دلار؛ خبرهای خوش در راه است؟
  • گشایش‌های جدید ارزی در راه است
  • بانک مرکزی از خرداد ماه بانک ها را کنترل می کند
  • طعنه سنگین میرسلیم به وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی
  • ‏رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد