Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران می‌گوید، تحریم‌های بانکی عامل مهمی در دشوار شدن واردات واکسن کرونا و حتی سایر داروها به ایران شده است.

در شرایطی که در هفته‌های گذشته، تعدادی از شرکت‌های آمریکایی، اروپایی، چینی و روسی اعلام کرده‌اند که به واکسن ویروس کرونا دست یافته و حتی در برخی کشورها، فرایند واکسیناسیون نیز آغاز شده است، هنوز مشخص نیست برنامه ایران برای واردات واکسن به کجا رسیده و در این زمینه ابهاماتی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند دولت آمریکا در سال‌های گذشته ادعا کرده که تحریم‌های همه جانبه علیه اقتصاد ایران به حوزه دارو وارد نمی‌شود اما در عمل با توجه به تحریم‌های بانکی، محدودیت در جابجایی ارز و ترس شرکت‌ها از معامله با ایران، حوزه دارو نیز با مشکلات جدی مواجه شده و بعضا خود را در کمبود برخی داروها نشان داده است.

البته شرکت‌های ایرانی در سال‌های اخیر توانسته‌اند با اتکا به دانش بومی شده خود، بخش قابل توجهی از نیاز دارویی کشور را در داخل تولید کنند و امروز میزان وابستگی دارویی به خارج از کشور به شدت کاهش یافته است اما با این وجود همچنان واردات دارو در شرایط تحریم‌ دشواری‌های خاص خود را دارد و حالا که بحث واردات واکسن کرونا مطرح شده نیز، این محدودیت‌ها بیشتر خود را نشان می‌دهد.

محمود نجفی عرب – رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران، اظهار کرد: موضوع تحریم در سال‌های گذشته همواره مطرح بوده و با وجود شعارهایی که از سوی آمریکایی‌ها مطرح می‌شود، در حوزه دارو نیز محدودیت‌ها به شکل واضح قابل رصد است.

به گفته وی، وقتی شرکت ایرانی برای نقل و انتقال ارز خود، بانکی پیدا نمی‌کند یا این فرایند بسیار طولانی‌تر و گران‌تر تمام می‌شود، عملا دارو نیز تحت تحریم است و کسی نمی‌تواند اثرات این موضوع را کتمان کند.

رئیس کمیسیون اقتصادی سلامت اتاق تهران با اشاره به مشکلاتی که در ماه‌های گذشته برای واردات برخی مواد اولیه به وجود آمده، بیان کرد: امروز موضوع مهم بحث تحریم‌های بانکی و چالش انتقال ارز است. از حدود دو ماه پیش، ارز لازم برای واردات برخی مواد اولیه به شرکت چینی تحویل داده شده و شرکت‌های ایرانی نیز ریال موردنیاز را در داخل تسویه کرده‌اند اما به دلیل مشکلات به وجود آمده در بانک چینی، هنوز این واردات انجام نشده است.

نجفی عرب ادامه داد: احتمالا در حوزه واردات واکسن کرونا نیز ما با همین مشکلات مواجه هستیم. اراده قطعی خرید واکسن در وزارت بهداشت وجود دارد و این وزارتخانه به شدت پیگیر خرید واکسن از شرکت‌هایی است که محصول آنها تاییدات لازم را گرفته است اما احتمالا در این مسیر محدودیت در جابجایی ارز مشکل ساز شده است.

وی درباره بحث‌های مطرح شده از نقش تصویب نشدن اف ای تی اف در واردات واکسن نیز گفت: ما در طول سال داروهای دیگری نیز وارد می‌کنیم و تاکنون تصویب نشدن این لوایح در مسیر واردات این داروها مشکل ساز نشده است. هرچند ما در اتاق بازرگانی اعلام کرده‌ایم که از تصویب آنها حمایت می‌کنیم و پیش‌بینی می‌کنیم که تصویب نشدن آنها در آینده برای اقتصاد ایران مشکل ساز شود اما در شرایط فعلی و در رابطه با واکسن کرونا، تا جایی که من اطلاع دارم، موضوع ارتباط مستقیمی با اف ای تی اف نداشته است. هرچند هنوز دلیل قطعی این مسئله اعلام نشده و فعلا حرف‌ها در سطح گمانه زنی است.

 

ایسنا

برچسب ها: سلامت ، واردات ، اتاق بازرگانی تهران ، کرونا ، ویروس کرونا ، واکسن کرونا ، اخبار کرونا لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000LC0

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: سلامت واردات اتاق بازرگانی تهران کرونا ویروس کرونا واکسن کرونا اخبار کرونا اتاق بازرگانی واردات واکسن واکسن کرونا شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۲۲۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تایید واردات روغن‌های خوراکی آلوده ۷۰ میلیون یورویی ‌| محموله غیرقابل مصرف بود! +فیلم

تسنیم نوشت: ماجرای واردات محموله ۴۴ هزار تنی روغن خوراکی غیرقابل مصرف ‌در قالب ۳ محموله به کشور حواشی زیادی را ایجاد کرده است. براساس اخبار منتشر شده؛ بیش از ۴۷ هزار تن روغن مایع مسموم و تاریخ گذشته در دولت ابراهیم رئیسی توزیع شده است

بیش از ۹۱ هزار تن روغن مایع در مرداد ۱۴۰۰ توسط «شرکت مادر تخصصی بازرگانی ایران» از دو کشور ترکیه و آرژانتین وارد ایران شد که بنا به گزارش‌های صریح سازمان غذا و دارو مسموم به سموم کشاورزی و آفت‌کش‌ها بودند.

این محموله از مرداد ۱۴۰۰ تا اردیبهشت ۱۴۰۲ در گمرک شهید رجایی نگهداری می‌شد و طی ۴ مرحله نمونه‌برداری و آزمایش آن در آزمایشگاه‌های مختلف «غیر قابل ترخیص» و «غیر قابل مصرف انسانی» شناخته شد.

علیرغم‌ گزارش‌های رسمی درباره‌ مسموم بودن این محموله در اردیبهشت ۱۴۰۲ ؛ یک کمیته فنی نتایج به‌دست آمده در نمونه‌گیری‌ها را «غیر قطعی» دانست و دستور به ترخیص ۴۷ هزار تن از این روغن‌ها را صادر کرد که اکنون وارد بازار ایران شده‌اند.

رئیس کل دادگستری استان هرمزگان در این خصوص اعلام کرد: یک محموله ۴۴ هزار تنی روغن خوراکی غیرقابل مصرف به ارزش ۷۰ میلیون یورو ‌در قالب ۳ محموله وارد بندر شهید رجایی وارد شده است.

دو مورد از این محموله‌ها مربوط به یک شرکت ترکیه‌ای و یک محموله مربوط به یک شرکت آرژانتینی است که وارد کننده این روغن‌ها شرکت بازرگانی دولتی است.

برای مدیران مربوطه، پرونده کیفری تضیع اموال عمومی تشکیل شده ‌و این پرونده در بازپرسی دادسرای بندرعباس در حال پیگیری است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • چرا باید محصولات اسرائیلی را تحریم کنیم؟/حامی قاتلان نباشیم+ فیلم
  • افزایش حضور شرکت‌های خارجی در نمایشگاه نفت نشان‌دهنده شکست پروژه تحریم است
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • واردات کالا بهانه است؛ هدف اصلی خروج ارز از کشور است
  • بیلبورد‌های شهرداری تهران در حمایت از خرید اتوبوس از چین
  • واردات اتوبوس‌های برقی هم مافیایی شد؟ / شهرداری تهران؛ متهم ردیف اول!
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • تایید واردات روغن‌های خوراکی آلوده ۷۰ میلیون یورویی ‌| محموله غیرقابل مصرف بود! +فیلم