Web Analytics Made Easy - Statcounter

قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی از نهایی شدن سند "نقشه جامع علمی دفاعی جمهوری اسلامی ایران" تا پایان سال جاری خبر داد

به گزارش ایسنا، دکتر منصور کبگانیان در حاشیه جلسه یکصد و چهل و یکم شورای ستاد راهبردی اجرای نقشه علمی کشور در جمع خبرنگاران با بیان اینکه این جلسه علاوه بر اعضا شورا و ستاد اجرایی نقشه، از مجموعه‌های دفاعی کشور و وزیر امور خارجه نیز حضور داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به موضوعات مطرح در این جلسه اظهار کرد: در راهبرد کلان 7 نقشه جامع دو اقدام ملی بسیار مهم مطرح شده است که یکی از این اقدامات سیاستگذاری و برنامه ریزی در حوزه علم و فناوری‌های  دفاعی و امنیتی با رعایت سیاست‌های مصوب است.

کبگانیان با بیان اینکه در ذیل این راهبرد دو اقدام ملی پیش بینی شده است، ادامه داد: یکی از این اقدامات که امروز در این جلسه مورد بحث قرار گرفت تدوین اسناد و الگوهای پیشرفت علم و فناوری در حوزه‌های علم و فناوری دفاعی و امنیتی بود.

قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه پیشرفت علم و فناوری حوزه دفاعی در قرن حاضر از ابزارهای قدرت کشورها به شمار می‌رود، خاطر نشان کرد: بر این اساس دانشمندان کشور جهاد گونه در این زمینه تلاش می‌کنند و دستاوردهای خوبی را برای کشور به ارمغان آورده‌اند.

وی با اشاره به جزئیات سند "علم و فناوری حوزه دفاعی" با تاکید بر اینکه این سند به نام سند "نقشه جامع علمی دفاعی جمهوری اسلامی ایران" نامگذاری شده است، یادآور شد: فلسفه اصلی تدوین این سند شاید ارتباط دانشگاه‌ها و حوزه‌های علم و فناوری غیر دفاعی با حوزه دفاعی کشور است از این رو در صورتی که این ارتباط ایجاد شود محققان و دانشمندان کشور به حوزه تحقیقات دفاعی متصل خواهند شد.

کبگانیان با تاکید بر اینکه در کشورهای پیشرفته علوم و فناوری‌ از  حوزه دفاعی آغاز می‌شود، یادآور شد: سرریز فناوری‌های این حوزه به سایر بخش‌ها رسوخ می‌کند.

قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه نام سند "نقشه جامع علمی دفاعی جمهوری اسلامی ایران" دارای بخش‌های مختلفی است، گفت: از آن جمله می‌توان به ارکان جهت ساز، ارکان قابلیت ساز که شامل مدیریت دانش و سازماندهی اطلاعات است و علوم و فناوری‌های اولویت‌دار در این حوزه اشاره کرد.

وی نگاشت نهادی و ساختار راهبری و نظارت بر طرح‌ها به منظور ایجاد هم افزایی و نظارت بر اجرای سند را از دیگر محورهای این سند ذکر کرد و ادامه داد: این سند طی سالیان دراز و با حضور نزدیک به 70 نفر ساعت از اعضای هیات علمی و کارشناسان تدوین شده است ولی جزئیات این سند به کارگروهی واگذار شده است و کلیات آن در مراحل نهایی سازی است.

کبگانیان با اشاره به نهایی سازی این سند، توضیح داد: در جلسات گذشته کمیسیون دراین باره بحث و تبادل نظر و اختلاف نظرات اعلام شد و امیدواریم در کارگروه مشترک ستاد نیروهای مسلح و ستاد راهبردی اجرای نقشه پیشنهادات ارائه شده در این سند اعمال شود.

وی نهایی شدن این سند را بستگی به اصلاحات ارائه شده دانست و خاطر نشان کرد: از آنجایی که بندهای نقشه جامع علمی کشور در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید ممکن است این گونه تفسیر شود که تصویب این سند در این ستاد باشد ولی اگر پشنهادات و اصلاحات آن به گونه‌ای باشد که این سند به سند ملی و فرابخشی تبدیل شود؛ تصویب نهایی آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی خواهد بود.

قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی ابراز امیدواری کرد که این سند در انتهای سال جاری نهایی شود.

کبگانیان همچنین صیانت از دانشمندان را از دغدغه‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی دانست و گفت: دشمن اگر به دلیل ضعف خودش اقدام به ترور فیزیکی کرده، هدفش برداشتن یک فرد نیست بلکه می‌خواهد جوانان را از انجام کارهای موثر برای کشور دور نگهدارد از این رو در کلیه اسناد به ویژه سند همکاری‌های علمی بین المللی یک بند مشخص در این زمینه دارد.

وی با تاکید بر اینکه مسوولان برای صیانت از دانشمندان تلاش می‌کنند اظهار کرد: ما از مسولان درخواست گزارش خود را در این زمینه ارائه دهند که در این زمینه در جلسه بعد بحث می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: صیانت از دانشمندان نقشه جامع علمی دفاعی حوزه دفاعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۲۳۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، مصطفی میلانی با اشاره به ظرفیت بالای اصفهان در زمینه مواد و ساخت، نقش ستادهای معاونت علمی به‌ویژه ستاد مواد را حمایت از فناوری‌های اولویت‌دار کشور عنوان کرد و افزود: تجاری‌سازی، تأمین مالی، ارتباط سازی بین شرکت‌ها با ارگان‌های دولتی و اطلاع‌رسانی د ستاوردهای فناوری از جمله اقدامات ستاد در جهت توسعه فناوری‌های حوزه مواد و ساخت است.

دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به برگزاری نشست‌های نخبگانی و استفاده از ظرفیت‌ها و پیشنهادهای فعالان این حوزه اشاره و خاطرنشان کرد: ستاد مواد آمادگی دارد تا با برگزاری جلسات و رویدادهای تخصصی، در راستای رفع مشکلات شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گام بردارد.

تأکید بر اهمیت شیرین‌سازی آب و توسعه سرامیک‌های پیشرفته

دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته، شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی، توسعه سرامیک‌های پیشرفته، تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی و جلوگیری از خام‌فروشی را از جمله اولویت‌های ستاد برشمرد.

میلانی تصریح کرد: با توجه به خشکسالی‌های اخیر، فناوری‌های شیرین‌سازی آب از اهمیت بالایی برخوردار هستند و ستاد مواد آماده است تا از طرح‌های فناورانه در این زمینه حمایت کند.

همچنین وی بر آمادگی ستاد برای تسهیل فرآیند تأمین مالی، ضمانت قراردادها و پذیرش ریسک فناوری‌های نوین تأکید کرد و همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان شهرک برای توسعه فناوری‌های مواد و ساخت را خواستار شد.

اصفهان، قطب توسعه فناوری‌های مواد و ساخت کشور

وی در ادامه با اشاره به حضور شرکت‌ها و مراکز فناور متعدد در اصفهان، گفت: استان اصفهان به لحاظ زیرساخت‌های صنعتی و تحقیقاتی و ظرفیت نیروی انسانی متخصص، یکی از قطب‌های اصلی کشور در حوزه فناوری‌های مواد و ساخت محسوب می‌شود.

میلانی افزود: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان یکی از موفق‌ترین مراکز رشد و پارک‌های فناوری کشور، نقش مهمی در توسعه فناوری‌های پیشرفته مواد و ساخت ایفا می‌کند و ستاد مواد آمادگی دارد تا با حمایت از شرکت‌های مستقر در این شهرک، زمینه تجاری‌سازی دستاوردهای فناورانه آنها را فراهم آورد.

لزوم توجه به مدیریت پسماندها و پساب‌های صنعتی

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته با تأکید بر اهمیت مدیریت پسماندها و پساب‌های صنعتی، گفت: با توجه به تعدد صنایع مادر همچون فولاد، پتروشیمی و نیروگاه‌ها در اصفهان، لازم است تا فناوری‌های مربوط به مدیریت، تصفیه و بازیافت پسماندها و پساب‌های صنعتی در اولویت قرار گیرد.

به گفته وی، ستاد مواد علاوه بر حمایت‌های مالی، آماده است تا با برقراری ارتباط میان شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع، زمینه تجاری‌سازی و اجرای طرح‌های فناورانه در حوزه مدیریت پسماند را تسهیل کند.

میلانی در پایان بر لزوم تقویت زیست‌بوم نوآوری و فناوری در استان اصفهان تأکید کرد و مشارکت همه دستگاه‌ها و سازمان‌های متولی را در این زمینه خواستار شد.

کد خبر 6090203 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • سالانه ۲۰۰۰ نفر در حوزه کوانتوم تربیت و جذب می‌شوند
  • جذب و تربیت سالانه دو هزار نیروی متخصص در حوزه فناوری کوانتوم
  • «رخنه» توان علمی و دفاعی کشور در صنعت هوافضا را به رخ می‌کشد
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • حمایت از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی در کشور حمایت می‌شوند
  • حمایت ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی حمایت می‌شوند
  • آدرس غلط در بحث ایمنی خودرو‌ها | تحول در حوزه هوش مصنوعی 
  • حمایت معاونت علمی از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی