Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، گروه تحقیق و توسعه شرکت دانش‌بنیان ماکیان دام پارس یکی از این مجموعه‌ها است که موفق به صنعتی‌‎سازی داروی مهم کوکسیدیوز در کشور شده است. 

کوکسیدیوز، از جمله بیماری‌های حائز اهمیت انگلی در صنعت پرورش طیور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیماری که خسارات اقتصادی ناشی از آن، در سراسر جهان، سالانه  3 میلیارد دلار تخمین زده شده است. انگل‌های مسبب این بیماری، در دستگاه گوارش پرنده تکثیر شده و سبب تخریب بافت روده، خونریزی، سوء تغذیه، کاهش تولید  و در موارد شدید تلف شدن حیوان می‌شود.

نا کارآمدی و هزینه بالای روش‌های درمانی موجود داروهای شیمیایی سبب شده است، این بیماری خسارت‌زا ریشه‌کن نشود.

صنعت طیور کشور برای مقابله با این بیماری، ناگزیر از واردات سالانه حدود 700 تا هزار تن داروی شیمیایی  بوده است که این میزان واردات ارزبری قابل توجهی به همراه دارد.

گروه تحقیق و توسعه شرکت دانش‌بنیان ماکیان دام پارس، موفق به فرمولاسیون داروی ضدکوکسیدیوز گیاهی شده است.

با توجه به اهمیت حوزه دام و طیور ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، کارگروهی با عنوان کارگروه تخصصی دامپزشکی تاسیس کرده است.

این کارگروه تلاش دارد تا با حمایت از تولید داروهای مهم حوزه دام و طیور با استفاده از گیاهان دارویی، ضریب استفاده از گیاهان دارویی به جای مواد شیمیایی را در صنعت دام و طیور کشور افزایش دهد.

بر این اساس، در سال‌های اخیر شرکت‌های فناور بسیاری با حمایت مستقیم و غیرمستقیم معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری شکل گرفته‌اند که در زمینه داروهای گیاهی حوزه دام و طیور فعال هستند.

داروهای گیاهی معمولاً معایب داروهای شیمیایی از جمله محدودیت مصرف، مقاومت دارویی و دوره پرهیز از مصرف را ندارند. اولین سری این دارو اخیراً در استان کهکیلویه و بویراحمد، در مقیاس صنعتی تولید شد.  

تولید این داروی گیاهی با استفاده از گیاهان دارویی بومی کشورمان، علاوه بر کاهش هزینه‌های تولید، می‌تواند گامی موثر برای کاهش نیاز این صنعت به واردات، کاهش مصرف داروهای شیمیایی و حفظ سلامت طیور پرورشی در کشور باشد.

در بازه زمانی 7 ساله اخیر، شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و فناور بسیاری با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در حوزه گیاهان دارویی تاسیس شده‌اند. این شرکت‌ها در حال حاضر موفق شده‌اند که سالانه از خروج میلیون‌ها دلار ارز از کشور جلوگیری کنند. ایجاد اشتغال قابل توجه و توسعه زنجیره ارزش مبتنی بر ذخایر طبیعی گیاهان دارویی در کشور، از جمله مزایای فعالیت این شرکت‌های فناوری محور و خلاق بوده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: علم علم و پیشرفت تولید داروی گیاهی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گیاهان دارویی دام و طیور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۲۳۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید هیات هرمزگانی از نمایشگاه لاستیک و پلاستیک کشور چین

ایسنا/هرمزگان با توجه به طرح های فعال در استان و تکمیل زنجیره ارزش و ایجاد اشتغال پایدار بازدید از نمایشگاه لاستیک و پلاستیک توسط اعضاء هیات تجاری و اقتصادی استان هرمزگان صورت گرفت.

به گزارش خبرنگار ایسنا در هرمزگان، در دومین روز از سفر اعضای هیات تجاری و اقتصادی استان هرمزگان به کشور چین، آنان از بزرگترین نمایشگاه لاستیک و پلاستیک در این کشور بازدید کردند.

خلیل قاسمی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان در این بازدید اظهار کرد: با توجه به سفر هیات تجاری و اقتصادی هرمزگان به کشور چین امروز اعضای هیات از نمایشگاه مذکور در راستای ایجاد صنایع پایین دستی و پترو پالایشگاهی بازدید کردند.

وی افزود: با توجه به طرح های فعال در استان و تکمیل زنجیره ارزش و ایجاد اشتغال پایدار موضوع بازدید از نمایشگاه لاستیک و پلاستیک صورت گرفت.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان بیان کرد: در همین راستا دوتا از واحدهای صنعتی تولید کننده جهت طرح توسعه واحد تولیدی خود اقدام به عقد قرارداد کردند.

قاسمی اذعان کرد: بسته بندی های صیفی جات که گاها با ضایعات مواجه می شدند نیاز به اصلاح خط تولید داشتند که در این سفر واحد تولیدی پتروپلاستیک پدیده بندر با عقد قرارداد با طرف چینی، خط تولید طرح توسعه این واحد بسته شد.

وی افزود: واحد تولیدی آب حیات شهرستان رودان نیز برای احداث خط تولید آبهای طعم دار قراردادی در این نمایشگاه امضاء کرد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان تصریح کرد: در این سفر به سرمایه گذاران متعهد شدیم که خطوط تولیدی که در کشور مورد نیاز است و تولید نمی شوند و می توانند این تولیدات در صادرات غیرنفتی و یا تکمیل زنجیره ها کمک رسان باشند، در ثبت سفارش و واردات آنها، حمایت کنیم.

خلیل قاسمی قاسمی گفت: واحد تولید کننده قطعات بتنی و متدهای سبک ساختمانی در بندرعباس نیز به توافقاتی جهت خرید سی دی های تولیدی PVC شد.

اعطای تسهیلات خرید به سرمایه گذاران جهت اصلاح خطوط تولیدی

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان نیز در حاشیه بازدید از نمایشگاه لاستیک و پلاستیک اظهار کرد: یکی از سیاستهایی که برای توسعه واحدهای پایین دستی با استقرار در شهرکهای صنعتی و نواحی صنعتی که ۷ نواحی صنعتی در سال گذشته راه اندازی شد، حمایت از این واحدهای صنعتی مستقر در آنجاست.

وی افزود: تامین تسهیلات تکمیلی تبصره ۱۸ و واردات تجهیزات و ماشین آلات به روز و مورد نیاز واحدهای تولیدی و همچنین آشنایی تولید کنندگان و صنعتگران در محیطهای نمایشگاهی بین المللی می‌تواند مثمر ثمر باشد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان بیان کرد: سیاست گذاریهایی که برای رونق بخشی شهرکها و نواحی صنعتی داشته ایم، حضور تولید کنندگان در این نمایشگاه تاثیر بزرگی داشته است.

وی در پایان گفت: در بازدید از نمایشگاه لاستیک و پلاستیک، واحدهایی که در این بخش فعالیت داشتند با حضور در این نمایشگاه بخشی از مذاکرات خود را انجام دادند که با امضای قرارداد به شکل عملی در استان هرمزگان شاهد به بهره برداری این صنایع خواهیم بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • سمنان در صدر لیست تنوع داروی دامی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری
  • بازدید هیات هرمزگانی از نمایشگاه لاستیک و پلاستیک کشور چین
  • وابستگی به واردات نهاده‌های دامی با جایگزینی علوفه کم آب کاهش می‌یابد
  • داروی ایرانی بهتر است یا داروی خارجی؟
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران
  • مراکز دندانپزشکی دولتی در کشور افزایش می‌یابد
  • داروی اوزمپیک شخصیت افراد را تغییر می‌دهد؟