Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده دادستانی در پرونده‌های جرایم کلان اقتصادی گفت: دولت و بانک مرکزی خلق پول را انجام نمی‌دهند؛ بلکه بانکها این کار را به عهده گرفته‌اند.

به گزارش مشرق، رسول قهرمانی، نماینده دادستانی در پرونده‌های جرایم کلان اقتصادی عصر امروز در نشست تخصصی «قوه قضائیه، خلق پول و صیانت از حقوق عامه» گفت: خلق پول معنای بدی ندارد؛ ولی یک معنای بد هم دارد؛ اگر نقدینگی به سمت تولید کالا و خدمات برود، خلق پول برای آن بد نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: معنای منفی خلق پول این است که یک فرد قدرت خرید پیدا کرده و درآمد برای او ایجاد شود در حالیکه تولید کالا و خدمت برای بکارگیری پول خلق شده را به کار نرفته است؛ این در حالی است که بانک‌ها به شدت به این نوع خلق پول دامن می‌زنند.

خلق پول توسط توسط بانک‌ها انجام می‌شود، نه دولت و بانک مرکزی

وی تصریح کرد: برخلاف تصور، دولت و بانک مرکزی خلق پول را انجام نمی‌دهند؛ بلکه بانک‌ها این کار را به عهده گرفته اند.

قهرمانی خاطرنشان کرد: یکی از شگردهایی که بانک‌ها در خلق پول منفی دارند، تسهیلات دهی آنها از محل سپرده‌های مردم است که به بخش‌های غیرمولد وام می‌دهند. یک فرد تولیدکننده در یک کیس واقعی، به بانک مراجعه کرده و با حسن نیت برای به روز رسانی تکنولوژی خود، ۱۰ میلیارد تومان وام گرفته و کارخانه خود را وثیقه گرفته و البته حساب‌های خوب و مناسبی هم داشته که مورد تائید کمیته حسابرسی بانک نیز قرار گرفته است؛ تا این جای کار خوب است اما سودهایی که بانک‌ها با وضعیت فعلی رسمی در نظر می‌گیرند و به صورت غیررسمی ۳۰ درصد هست، هیچ تولیدکننده با حسن نیتی به سختی توانسته سود ۲۴ درصد را برگرداند.

وی افزود: مشتری پول را به سررسید کوتاه یا بلند دریافت کرده و در سررسید به دلایل متعدد تحریم، نتوانسته کالا و تکنولوژی خود را وارد کشور کند و این فرد به دلیل اینکه تولید نکرده است، نتوانسته وام و سود بانک را برگرداند و بنابراین به بانک گفته که امهال کند؛ اما بانک به دلیل رقابت در سودهای نجومی، به تولیدکننده گفته که به جای ۱۵ میلیارد تومان اصل و سود وام قبلی، یک وام جدید به او می‌دهد که به جای ۱۵ میلیارد تومان به ۱۹ میلیارد تومان پس بدهد.

قهرمانی گفت: در چنین مواردی تولیدکننده باید کارخانه خود را در مزایده به بانک بدهد؛ این در حالی است که کیسی وجود دارد که در آن، ۱۶ مرتبه امهال وام در یک پرونده تکرار شده که این یک فاجعه است و در نهایت این مسیر تا به اینجا ادامه می‌یابد که بانک به جای اینکه پانزده میلیارد تومان اصل و سود وام را بدهد، ۱۵۰ میلیارد تومان بدهکار شده و کارخانه خود را هم از دست داده است.

وی اظهار داشت: این وام‌هایی که در قالب امهال به تولید کننده داده شده، صوری است و این خلق اعتبار است؛ این در حالی است که بانک وام به مشتری می‌دهد تا بدهی قبلی خود را امهال کند در حالیکه این وام فقط یک دقیقه در حساب تولیدکنندگان باقی می‌ماند و سر همین یک دقیقه‌ها به دلیل اینکه وام تسویه شده، پاداشی نصیب هیأت مدیره ها می‌شود؛ همانطور که در بانک سرمایه، مفسدان بانکی از این تمدیدها استفاده کردند؛ البته این تمدیدها برای تولیدکننده، با حسن نیت نیست بلکه برای یک سری از مفسدان اقتصادی شرایطی را فراهم می‌کند که وام را تمدید کنند تا قوه قضائیه را دیرتر متوجه خود نمایند.

قهرمانی افزود: مفسدان اقتصادی از این فضا سوءاستفاده کرده اند. از این شرایط پول‌های زیادی دریافت کرده اند و همه پول‌ها را جمع کرده و رفته و اگر فرد با این تمدیدها بانک کارخانه را تملک کند، قوه قضائیه آن را تحصیل مال نامشروع اعلام می‌کند.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا شهید سلیمانی رسول قهرمانی خلق پول بانک مرکزی ایران دادستانی کل کشور وام مشرق قوه قضاییه قوه قضائیه بانک مرکزی میلیارد تومان بانک ها خلق پول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۲۴۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جای خالی آقای حرف حساب

«یک زبان دارم دوتا دندان لق/ می‌زنم تا می‌توانم حرف حق»؛ بیتی آشنا که روی جلد نشریه «گل‌آقا» خودنمایی می‌کرد و حالا این نشریه و این بیت تبدیل به نوستالژی شده‌است. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، «یک زبان دارم دوتا دندان لق/ می‌زنم تا می‌توانم حرف حق»؛ بیتی آشنا که روی جلد نشریه «گل‌آقا» خودنمایی می‌کرد و حالا این نشریه و این بیت تبدیل به نوستالژی شده‌است. دهه 70 و اوایل دهه 80، مخاطبان «گل‌آقا» هفته‌ به هفته برای خریدن شماره جدید هفته‌نامه انتظار می‌کشیدند؛ یک انتظار شیرین و شاد برای خواندنِ طنزهایی که به مسائل و مشکلات جامعه کنایه می‌زد و برای دقایقی آن‌ها را می‌خنداند. امروز، 11اردیبهشت‌ماه، بیستمین سالروز درگذشت زنده‌یاد کیومرث صابری فومنی، همان «گل‌آقا»ی آشناست؛ مردی که تأثیری انکارنشدنی بر جریان طنز و طنزپردازی پس از انقلاب داشت. «گل‌آقا» در سال‌هایی که تصویرسازی و کاریکاتور خیلی رواج نداشت، در هر شماره کاریکاتور یکی از مسئولان را روی جلد می‌برد. این یک نوع خط‌شکنی بود که بعدها دیگر نشریات هم در همین مسیر حرکت کردند. «گل‌آقا» با شناختی که از جامعه داشت بدون این‌که حریم‌شکنی کند، در چهارچوب حرکت و نقد می‌کرد. از این رو مخاطبان این نشریه طیف گسترده‌ای داشتند و محتوای آن مطالب عام‌پسند و نخبه‌پسند را دربر می‌گرفت. 

«گل‌آقا» در شناسایی نیروهای جوان هم نقش زیادی داشت. این نیروها بعدها وارد فضای رسمی طنز و رسانه شدند. آخرین شماره هفته‌نامه گل‌آقا» در دوازدهمین سال انتشارش در دوم آبان 1381 منتشر شد. زنده‌یاد صابری فومنی در سال 1370 پس از انتشار اولین شماره‌های هفته‌نامه «گل‌آقا»، تعدادی از آن‌ها را برای رهبر انقلاب فرستاد تا نظر ایشان را که زمانی با یکدیگر همکار بودند، جویا شود. رهبر انقلاب هم در پیامی به تاریخ 27 تیر ماه 1370 برای گل‌آقا نوشتند: «ادعا نمی‌کنم که کار شما کامل و بی‌عیب است؛ اما با ملاحظه  اجمالی شماره‌های «گل‌آقا»، امید هرچه بهتر شدن و کامل‌تر شدن آن را دارم. طنز صادق و دلسوزانه باید همه‌ نقاط معیوب، به‌خصوص آن‌ها را که کمتر به چشم می‌آیند و آن‌ها که بیشتر به علم و اطلاع همگان از آن نیاز هست، هنرمندانه ببیند و بنمایاند. امروز جامعه و نظام انقلابی ما با دشمنانی روبه‌روست که همه‌ ابزارهای محسوس و نامحسوس را برای ضربه زدن و جریحه‌دار کردن مردم و نظام و انقلاب به کار می‌برند. برای آگاه کردن ذهن مردم از خدعه‌ دشمن، چه وسیله‌‌ای از طنز هنرمندانه و شیرین و زیرکانه، بهتر و کاری‌تر؟ ان‌شاءا... شما و همکارانتان موفق باشید».

اردیبهشت ماه دو سال پیش مستندی از شبکه مستند سیما به نام «روزگار گل‌آقایی» ساخته محمدحسن یادگاری پخش شد؛ مستندی که پس از آن چندبار دیگر هم بازپخش شد. «روزگار گل‌آقایی» پرتره‌ای از یک شخصیت محبوب و تأثیرگذار است که مردم هنوز هم طنزها و کاریکاتورهای خاطره‌انگیز نشریه‌اش را به یاد دارند. در ادامه ،گفت‌وگوی ما را با محمدحسن یادگاری، کارگردان این مستند می‌خوانید.

لطفا درباره این که چه اتفاقی باعث شد به سراغ ساخت مستند «گل‌آقایی»  بروید توضیح دهید؟

در دوران کودکی مخاطب پر و پاقرص «بچه‌ها گل‌آقا» بودم و همین موضوع باعث شد به سراغ ساخت این مستند بروم. یکی دونفر از استادان من در حوزه ارتباطات که با مرحوم صابری آشنایی داشتند، به من کمک کردند تا با گروهی از کاریکاتوریست‌ها و نویسنده‌های قدیمی طنز ارتباط پیدا کنیم. بعد از آن با آقای ناصر فیض دراین باره مشورت کردم و ایشان که شبکه همکاران «گل‌آقا» را می‌شناختند و با استاد صابری مراوده داشتند، به ما کمک کردند. به‌تدریج با تعداد زیادی از دوستان و همکاران ایشان آشنا شدیم و حمایتی که افراد از ما می‌کردند، باعث می‌شد نفرات بعدی هم به جمع ما اضافه شوند. در نهایت با حدود 25نفر از یاران «گل‌آقا» گفت‌وگو کردیم که نامشان هم در فیلم هست.

در خلال گفت‌وگوها و دیدارهایتان با این افراد، نکته‌ای بود که شما را تحت تأثیر قرار بدهد؟

درزمان ساخت این مستند و با شنیدن گفت‌وگوها لحظه به لحظه بیشتر شیفته شخصیت آقای صابری فومنی شدم. استاد صابری دانش و تجربه زیادی داشتند و توانایی تعامل با همه جناح‌ها و سلیقه‌ها را داشتند؛ چیزی که امروز کم داریم؛ یعنی افراد بابینشی که بتوانند با چنین دید وسیعی با همه در ارتباط باشند و همه را به تعامل وادار کنند، این شخصیت ها خیلی کم هستند. این ویژگی آقای صابری بود و ما سعی کردیم در مستند هم این ویژگی را برجسته کنیم. از آن طرف وقتی فیلم پخش شد همه جناح‎ها و گروه های سیاسی به آن واکنش مثبت نشان دادند و این برای ما اتقاق خوبی بود.

جالب‌ترین بازخورد چه بود؟

روز اکران فیلم، هم هادی حیدری، کاریکاتوریست اصلاح‌طلب آمده بود و هم دکتر حدادعادل. هر دو هم راضی از سالن بیرون آمدند.

ساخت مستند «روزگار گل‌آقایی» چقدر زمان برد؟

پژوهش فیلم حدود دو سه ماه و فیلمبرداری و تدوین هم تقریباً 5، 6ماه زمان برد؛ یعنی یک فرآیند 8، 9ماهه شد. ما ساخت مستند را در سال 1399 شروع کردیم که سال 1400 به پایان رسید و اردیبهشت 1401 به پخش رسید.

منبع: خراسان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چطور درصد حساب کنیم؟
  • جای خالی آقای حرف حساب
  • تورم پیش‌نگر در سراشیبی
  • دریافت هزار تراکنش حساب، با اینترنت‌بانک تجارت
  • تورم نقطه به نقطه تولید در فروردین ۲۳.۸ و سالانه ۳۱.۲ درصد شد
  • تداوم کاهش تورم شاخص بهای تولیدکننده در فروردین‌ماه ۱۴۰۳
  • نحوه مقابله با چک‌های برگشتی: راهنمای جامع
  • حواله علی پی
  • ماجرای بازیگرانی که مهاجرت کردند | وضعیت رفتگان اغتشاشات ؛ از تاکسی اینترنتی تا بازی تنها در حد چند دقیقه رقص!
  • آزادی ۲ زندانی جرائم غیر عمد در همدان