Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ نیروی دریایی آمریکا این هفته با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد زیردریایی هسته‌ای «یواس‌اس جورجیا» مجهز به سیستم موشکی هدایت‌شونده به همراه دو رزم‌ناو آمریکایی حامل سامانه‌ای مشابه، روز دوشنبه اول دی‌ماه، با عبور از تنگه هرمز وارد خلیج فارس شدند. ‎

ایالات متحده آمریکا به طور علنی اعلام کرده که «یو اس اس جورجیا» که یکی از چهار زیردریایی دارای موشک‌های هدایت شونده کلاس اوهایو را از خلیج عمان به سمت خلیج فارس اعزام کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اولین بار است که یکی از این مدل ناوگان دریایی در هشت سال گذشته به خلیج فارس اعزام می‌شود. این اعزام می‌تواند حاوی پیامی برای ایران و شرکای منطقه‌ای‌اش باشد.

نشریه آمریکایی درایو که به طور تخصصی بر انواع سلاح تمرکز دارد، درباره زیردریایی کلاس اوهایو نوشته این کلاس به توانایی‌اش برای حمل ۱۵۴ «موشک کروز تام هاک» معروف است، اما معمولا تنها ۱۰۰ موشک را بر این زیردریایی سوار می‌کنند. این زیردریایی اصولا ماموریت‌های چندگانه دارد و به همین دلیل تجهیزات خاصی را نیز حمل می‌کند.

این زیردریایی‌ها عمدتا دو حوضچه خشک برای حمل زیردریایی‌های کوچک دارند که در عملیات‌های ویژه به کار گرفته می‌شوند. ربکا ربریچ سخنگوی ستون پنجم ناوگان آمریکا درباره اعزام این زیردریایی به خلیج فارس گفته «یو اس اس جورجیا برای حمایت‌های روتین از عملیات‌های امنیت دریایی در منطقه اعزام شده است. نیروی دریایی آمریکا در کنار سایر شرکای آمریکا باید دائما نسبت به امنیت آبراهه‌های حیاتی برای جریان آزاد تجاری در این آب‌ها هشیار باشد.»

نشریه «وار زون» درباره این زیردیایی گفته «حضور جورجیا در ستون پنجم ناوگان دریایی آمریکا نشان دهنده توانایی نیروی دریایی برای دریانوردی و اجرای عملیات بر اساس قوانین بین المللی است. این حضور به شرکای آمریکا نشان می‌دهد که این کشور به تعهداتش در قبال آن‌ها و در قبال امنیت دریانوردی با همه توانش پایبند است و آماده است که از آن‌ها در برابر هر تهدیدی در هر زمانی دفاع کند.»

نشریه درایو تاکید کرده با همه این تفاسیر حضور زیردریایی جورجیا در خلیج فارس بسیار غیر معمول است. ربکا ربریچ به وار زون گفته این اولین از سال ۲۰۱۲ تا کنون است که چنین زیردریایی وارد خلیج فارس شده. پیش از آن در سال ۲۰۱۲ زیردریایی «یو اس اس فلوریدا» در نزدیکی تنگه هرمز مستقر بود.

از سوی دیگر به گزارش درایو، سرویس زیردریایی‌های آمریکا به ندرت از تحرکات زیردریایی‌هایش در آب‌های جهان خبری مخابره می‌کند و معمولا حرکت این ادوات جنگی محرمانه است. این در حالی است که جورجیا به صورت علنی به سمت این منطقه بسیار حساس و پرخطر حرکت کرده است.

بر اساس گزارش این رسانه، حضور جورجیا در خلیج فارس ابزاری برای جمع‌آوری اطلاعات، ماموریت‌های نظارتی و شناسایی در امتداد سواحل ایران در اختیار نیروی دریایی آمریکا قرار می‌دهد. نیرو‌های ایرانی دارای قابلیت‌هایی نظیر موشک‌های کروز ضد ناو و موشک‌های بالستیک، قایق‌های کوچک پر سرعت، زیردریایی‌های کوچک و مین هستند که همگی تهدید جدی علیه آمریکا و ناو‌های منطقه است.

بیشتر بخوانید: خطر جنگ بیخ گوش ایران/ چقدر احتمال دارد آمریکا به ایران حمله کند؟

به گزارش رویداد۲۴ نشریه درایو مدعی شده در صورت بروز یک درگیری، موشک‌های تام هاک زیردریایی جورجیا تا عمق ایران و مناطق متعلق به نیرو‌های نیابتی ایران نفوذ می‌کند از سوی دیگر زیردریایی‌ها در چنین موقعیتی می‌توانند برای جمع‌آوری اطلاعات یا انجام ماموریت در نزدیکی ساحل اعزام شوند.

البته لازم به ذکر است که این اولین بار نیست که یک زیردریایی کلاس اوهایو در خلال تشدید جناح بندی‌های ژئوپلتیک به یک منطقه اعزام شده است. در سال ۲۰۱۷ نیز یکی زیردریایی یو اس اس میشیگان در سواحل کره جنوبی در بوسان لنگر انداخت. اعزام این زیردریایی درست مقارن با تشدید درگیری‌های آمریکا و کره شمالی بود.

از این رو اعزام جورجیا نیز اهمیت مضاعفی پیدا کرده است. جورجیا به صورت علنی به سمت خلیج فارس اعزام شده و این در حالی است که تنش‌ها میان آمریکا و ایران نیز تشدید شده است. از سوی دیگر به سالگرد ترور سردار قاسم سلیمانی توسط پهپاد‌های آمریکایی در عراق نیز نزدیک می‌شویم.

همزمان برخی کارشناسان و مقامات آمریکایی از تشدید درگیری‌ها میان نیرو‌های مورد حمایت ایران در عراق و آمریکا خبر داده‌اند. یک مقام نظامی اوایل ماه میلادی جاری در گفتگو با نشریه پولیتیکو گفته بود: «شاخص‌های آماده‌سازی برای یک حمله بالقوه در عراق توسط نیرو‌های مورد حمایت ایران به چشم می‌خورد، اما از سوی آمریکا هیچ برنامه‌ای برای اقدام متقابل وجود ندارد و نقشه آمریکا تقویت بنیه‌های دفاعی است.»

درایو به مساله ترور محسن فخری زاده نیز اشاره کرده و گفته تنش‌ها میان ایران و آمریکا بعد از ترور این دانشمند هسته‌ای بیشتر هم شده است. ایران معتقد است این ترور کار اسرائیلی‌ها بوده. چند روز قبل از ترور فخری زاده نیروی دریایی آمریکا ناو «یو اس اس نیمیتز» و ناوگروه کوچک دیگری را به سمت دریای عربی شمال در آن سوی تنگه هرمز اعزام کرده بود. هدف از این اعزام حمایت از عقب‌نشینی نیرو‌ها از عراق و افغانستان عنوان شد.

نشریه درایو بر این باور است که اعزام زیردریایی جورجیا پیام روشنی برای تهران بوده که به آن‌ها بگوید آمریکا اراده و توانایی آغاز یک جنگ منطقه‌ای را دارد و برای این کار نیز هر پلتفرمی لازم داشته باشد اعزام می‌کند. اگر درگیری آغاز شود این زیردریایی عظیم با قابلیت پرتاب موشک‌های کروز می‌تواند همه زیرساخت‌های حیاتی دفاع دریایی ایران را با خطر جدی مواجه کند.

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 جنگ ایران و آمریکا ترور سردار سلیمانی سردار سلیمانی انتخابات 1400 نیروی دریایی آمریکا زیردریایی ها خلیج فارس یو اس اس نیرو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۲۴۹۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهبر دموکرات سنا از احتمال اعزام نظامیان آمریکایی به اوکراین خبر داد

حکیم جفریس، رهبر دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در مصاحبه با شبکه «سی‌بی‌اس نیوز» تصریح کرد اگر اوکراین سقوط کند آمریکا به احتمال زیاد نه تنها با پول بلکه با اعزام نیروی نظامی وارد جنگ خواهد شد.

 جفریس تاکید کرد ایالات متحده باید به حمایت از اوکراین برای جلوگیری از یک جنگ گسترده‌تر ادامه دهد. وی حزب جمهوری‌خواه را "جناح طرفدار پوتین" توصیف کرده و اقدامات این گروه را دلیل اصلی تاخیر در کمک‌رسانی آمریکا به اوکراین برای مبارزه با روسیه دانست.

جفریس در برنامه "۶۰ دقیقه" شبکه سی‌بی‌اس نیوز گفت: ما نمی‌توانیم اجازه دهیم اوکراین سقوط کند، زیرا در این صورت به احتمال زیاد آمریکا مجبور خواهد شد نه تنها با پول بلکه با اعزام سربازان خود وارد درگیری شود.

رهبر دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا ادعا کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه به دنبال بازسازی اتحاد جماهیر شوروی (سابق) است و با انجام این کار متحدان ناتو را تهدید خواهد کرد.

جفریس گفت: یک جناح طرفدار پوتین در حزب جمهوری خواه وجود دارد که نمی‌خواهد از اوکراین حمایت کند و به دلایلی معتقد است که روسیه، دشمن ایالات متحده آمریکا نیست. 

گفتنی است ماه گذشته، کنگره آمریکا لایحه‌ای برای ارائه ۶۱ میلیارد دلار کمک نظامی و بشردوستانه به اوکراین تصویب کرد. این اولین بسته کمکی بزرگ از دسامبر ۲۰۲۲ است که پس از ماه‌ها جدال و مخالفت جمهوری‌خواهان سرانجام به اوکراین اختصاص یافت.

در سنا، ۱۵ جمهوری خواه به لایحه‌ای که شامل کمک بیشتر به اوکراین بود، رأی منفی دادند. یکی از مخالفان کمک به اوکراین سناتور جی دی ونس از اوهایو است که استدلال می‌کند اوکراین فاقد نیروی انسانی و قدرت نظامی لازم برای پیروزی در برابر روسیه است و حمایت آمریکا برای تغییر این شرایط کافی نیست.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • توقیف لنج تجاری با ۶۰ میلیارد کالای قاچاق در خلیج فارس
  • ماجرای ترور پیشکسوت معروف کشتی در سالگرد حادثه ۱۱ سپتامبر چه بود؟ | ویدئو
  • رهبر دموکرات سنا از احتمال اعزام نظامیان آمریکایی به اوکراین خبر داد
  • فیلم/ ماجرای ترور محمدرضا طالقانی در سالگرد حادثه ۱۱ سپتامبر
  • ماجرای ترور محمدرضا طالقانی در سالگرد حادثه ۱۱ سپتامبر
  • (ویدیو) ماجرای ترور محمدرضا طالقانی در سالگرد ۱۱ سپتامبر
  • پیام رهبری به خانواده سردار ترور شده در سوریه
  • استان بوشهر از مزیت‌های اقتصاد دریایی بهره‌مند می‌شود
  • عملیات اورهال نیروگاه‌های خلیج فارس و طوس انجام شد/ تأمین پایدار ۱۴۰۰ مگاوات برق در آستانه فصل گرما
  • افزایش باد همراه با غبار محلی و مواج شدن دریا در خلیج فارس، ۱۶ اردیبهشت