Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، این روز‌ها دختران و پسرانی که در شرف ازدواج هستند برای تهیه جهیزیه دغدغه‌های مالی زیادی دارند، خرید فرش از مواردی است که عوامل بر عروس دامادها، دغدغه خانواده‌ها نیز است.

برای پیگیری بازار نابسامان فرش به سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری مراجعه کردم؛ که به دنبال آن از وجود تنها واحد تولیدکننده تاپس پشمی کشور در این استان باخبر شدم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارخانه‌ای که با فرآوری پشم گوسفندان مواد اولیه واحد‌های ریسندگی و نساجی را تأمین می‌کند و در دنیا رقیب ندارد.

سری به کارخانه زدیم، مجتبی زندی پور از محققان پشم ایرانی است که ۲۲ سال از عمر خود را صرف تحقیق و بررسی کرده و موفق به اختراع شیوه بسیار ویژه‌ای برای فرآوری پشم و تولید نخ فرش پشمی از پشم گوسفندان ایرانی شد و این شیوه او در سال ۲۰۰۲ در سوئیس ثبت اختراع شد. 

طبق این شیوه توانایی فرآوری الیاف پشم را به روش الکترواستاتیکی با ظرفیت ۳۰۰ کیلوگرم در ساعت را داراست.

زندی پور مدیر تنها واحد تولیدکننده تاپس پشمی کشور گفت: این کارخانه از سال ۸۲ راه اندازی شد و به علت نبود مواد اولیه، پنج سال از تولید بازماند.

او افزود: طی دو سال اخیر این کارخانه به همت قوه قضاییه، استانداری و ستاد رفع موانع تولید استان کار خود را آغاز کرده، اما همچنان مشکل تأمین مواد اولیه باقی است و تولید به یک پنجم کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید

صنایع دستی آمیزه‌ای از هنر و صنعت/ احیای صنعت‌های سنتی با تغییر کاربری آن ها ثبت ملی نشان جغرافیایی فرش دستباف یَلَمه بروجن فراموش شدن حرفه رنگرزی در سرزمین فرش‌های هزار نقش

کاظم منزوی معاون صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه جهادکشاورزی و امورعشایر همکاری لازم را با واحد تولیدکننده تاپس پشمی برای تامین مواداولیه نداشتند، تصریح کرد: این واحد تولیدی مواداولیه خود را از کشور‌های خارجی همچون عراق و آلمان وارد می‌کند.

چهارمحال و بختیاری یکی از قطب‌های دامپروری در ایران 

 چهارمحال و بختیاری دومین استان عشایرنشین بعد از فارس و یکی از قطب‌های دامپروری در کشور است و توان تولید و تأمین پشم را دارا است.

بر اساس آمار سازمان جهادکشاورزی، حدود ۵۵ میلیون رأس دام سبک در کشور وجود دارد که اگر میانگین تولید پشم از هر گوسفند را ۱.۲ کیلوگرم در نظر بگیریم مجموعاً ۶۶ هزار تن خواهد شد که حتی چندین برابر نیاز اولیه کارخانه (سالانه دو هزار تن پشم) است.

خوشگواه مدیر امور دام جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری در این باره گفت: هم اکنون حدود دو میلیون رأس دام سبک شامل یک میلیون و ۳۰۰ هزار رأس گوسفند و بره و ۶۲۰ هزار رأس بز و بزغاله در استان وجود دارد که سالانه به طور میانگین یک هزار و ۵۰۰ تن پشم در این استان تولید می‌شود.

زندی پور مخترع الیاف طبیعی پشم گفت: پشم گوسفندان به علت اختلاط نژادی، علوفه نامناسب و عدم اصلاح نژاد دارای ناخالصی زیادی است و وجود الیاف مرده زیاد سبب شده قابلیت ریسندگی نداشته باشد.

او افزود: از آنجا که پشم طبیعی سازگارترین الیاف با طبیعت انسان است اهمیت این مواد اولیه با ارزش در صنایع نساجی و نهایتاً فرش دستباف و ماشینی آشکار می شود.

به گفته او؛ فعالیت این کارخانه در کاهش قیمت فرش نیز نقش آفرین است به طوری که قیمت تمام شده فرش پشمی ماشینی ۳۰ درصد ارزان‌تر از فرش‌های ماشینی با نخ‌های اکریلیک است.

زندی پور اظهار داشت: متاسفانه در ۲۰ سال اخیر تلاش‌های بسیاری کرده ایم که بتوانیم دولتمردان و دست اندرکاران جمع آوری پشم را متقاعد کنیم، اما تا به حال موفق نشده ایم و اراده و تصمیمی برای احیای پشم ایرانی به طور گسترده و ملی وجود ندارد و به علت عدم توجه و کوبیدن به در بسته پس از ده‌ها سال به دنبال این هستیم که این پروژه را به سوئد و آلمان منتقل کرده و در آنجا اجرایی کنیم.

آیا تلاشی برای حل مشکل تأمین مواد اولیه این کارخانه می‌شود؟

عطاالله ابراهیمی رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری در پاسخ به این سوال که چرا مکانیزمی برای تجمیع الیاف پشم در استان وجود ندارد گفت: این سازمان به عنوان متولی بخش کشاورزی در تلاش است در راستای حل مشکل تامین مواد اولیه این واحد تولیدی، با همکاری اتحادیه امور عشایر نهاده‌ها و محصولات پشمی را جمع آوری و به کارخانه تحویل دهد.

او افزود: در حال حاضر قیمت پشم گوسفند کیلویی ۱۰ هزار تومان است، اما تاپس پشم که نوعی فرآوری پشم است در حال حاضر به قیمت پنج دلار در جهان خرید و فروش می‌شود.

انعقاد تفاهم نامه همکاری در راستای ایجاد مشاغل خانگی

افسانه محسنی مربی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای چهارمحال و  بختیاری نیز از انعقاد تفاهم نامه همکاری با این کارخانه جهت ایجاد مشاغل خانگی خبر داد و گفت: در مرحله اول ۱۰۰ دستگاه ماشین ریسندگی نخ تولید شده است که می تواند تاپس تولیدی را به نخ تبدیل کند.

او افزود: با آموزش ۱۰۲ ساعته به هنرجویان، امکان تحویل این دستگاه‌ها به افراد ایجاد و نخ تولیدی به صورت تضمینی خریداری می‌شود.

محسنی اضافه کرد: کار با این دستگاه در منازل، ماهانه حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تا چهارمیلیون تومان درآمد را به دنبال دارد.

آنچه در حمایت از این کارخانه حائز اهمیت بسیار است صرفه جویی در انرژی و مصرف آب، توجه به منابع مواد اولیه طبیعی و بکارگیری بهینه آن، توجه به مشکلات زیست محیطی و بازیافت ناخالصی‌ها و بازگرداندن آن به چرخه طبیعت است.

با حمایت این واحد تولیدی تاپس پشمی برای اولین بار در کشور به صورت رنگی تولید می‌شود که در تامین مواد اولیه واحدهای نساجی و همچنین تولید فرش ماشینی با الیاف پشم طبیعی با قیمت کمتر نقش موثری دارد.

انتهای پیام/خ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قطب دامپروری چهارمحال و بختیاری مواد اولیه زندی پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۲۵۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدردانی از وزیر نفت برای ایجاد تحول انقلابی در کوتاه‌ شدن فرآیند دریافت مجوزهای سرمایه‌گذاری

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با تأکید بر اینکه حرکت بزرگ سرمایه‌گذاری صنایع پتروشیمی در بالادست صنعت نفت در تاریخ ثبت می‌شود، گفت: قدردان وزیر نفت برای جهاد و تحول انقلابی در کوتاه‌کردن فرآیند مجوزها در وزارت نفت هستیم.

به گزارش خبرنگار شانا، احمد مهدوی‌ابهری امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت‌) در آیین امضای تفاهم‌نامه طرح‌های توسعه میدان‌های گازی کشور با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و اکتشاف و تولید بیان کرد: امروز شاهد حرکتی سازنده و اقتصادی برای کشور در اوضاع جنگ اقتصادی و سیاسی هستیم.

وی با اشاره به منابع غنی هیدروکربوری ایران افزود: باید از این نعمت به‌شکلی مطلوب حفاظت و استفاده کرد. بهره‌گیری صحیح از منابع هیدروکربوری به‌منزله تبدیل آن‌ها به ارزش‌ افزوده است تا اقتصاد کشور شکوفا شود.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ادامه داد: وزارت نفت با وجود جنگ اقتصادی و تحریم‌ها، حرکت‌های بسیار ارزشمندی در کشور انجام داده است؛ ازجمله توسعه فازهای پارس جنوبی، به‌ویژه فاز ۱۴ که شاهکاری برای کشور بود و بدون حضور خارجی‌ها به سرانجام رسید.

مهدوی‌ابهری با اشاره به توانایی‌های بالای صنعت پتروشیمی در کشور، گفت: پتروپالایشگاه کنگان، پالایشگاه بیدبلند خلیج‌فارس و پتروشیمی کاویان، بدون حضور خارجی‌ها، از سوی صنعت پتروشیمی اجرا شده‌اند، بنابراین صنعت پتروشیمی توانایی فنی لازم برای اجرای طرح‌های توسعه میدان‌های گازی کشور را نیز دارد.

وی با قدردانی از دولت سیزدهم برای ورود بخش خصوصی به سرمایه‌گذاری در بالادست نفت که در این دولت کلید خورد، بیان کرد: با توجه به ناترازی گاز در کشور، پتروشیمی‌ها برای هر ۲ راهکار سرمایه‌گذاری در میدان‌های نفت و گاز و بهینه‌سازی مصرف گاز اعلام آمادگی کرده‌اند.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با اشاره به اختیاراتی که رئیس‌جمهوری در نمایشگاه توانمندی‌های تولید داخلی به وزیر نفت برای اخذ مجوزهای لازم از دولت، به‌منظور تسریع توسعه میدان‌ها داد، تصریح کرد: خوشبختانه در سه ماه گذشته، جهاد و تحول انقلابی برای کوتاه‌کردن فرایند دریافت مجوزها در وزارت نفت شکل گرفت و قدردان وزیر نفت برای ایجاد این تحول هستیم.

مهدوی‌ابهری با تأکید بر اینکه این اقدام در اقتصاد ملی مؤثر است و خوراک پایدار برای پتروشیمی‌ها تأمین خواهد شد، افزود: برای تحقق شعار سال، فضای کسب‌وکار مناسب لازم است، تا درنتیجه بخش خصوصی و مردم نیز وارد سرمایه‌گذاری در صنعت شوند.

وی سرمایه‌گذاری صنعت پتروشیمی در توسعه میدان‌ها را حرکتی همسو با شعار سال دانست و گفت: با این اقدام بخش خصوصی وارد یکی از حساس‌ترین سرمایه‌گذاری‌های صنعت می‌شود که افزون بر رفع نیاز صنعت پتروشیمی، به اقتصاد ملی نیز کمک خواهد شد.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ادامه داد: تحقق افزایش تولید گاز از میدان‌های گازی می‌تواند افزون بر تأمین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی، ناترازی گاز کشور را نیز رفع کند.

مهدوی‌ابهری در پایان، با اشاره به اینکه آغاز این حرکت بزرگ در تاریخ ثبت می‌شود، تأکید کرد: معنای سرمایه‌گذاری صنعت پتروشیمی در بالادست نفت این نیست که پروژه‌های توسعه‌ای این صنعت کند یا متوقف شود، بلکه هردو همسو با هم پیش می‌روند.

دیگر خبرها

  • انقلاب تولیدات دانش بنیانی صنعت پتروشیمی در راه است
  • رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان‌شدن صنعت نفت و گاز بود
  • رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز بود
  • تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • قدردانی از وزیر نفت برای ایجاد تحول انقلابی در کوتاه‌ شدن فرآیند دریافت مجوزهای سرمایه‌گذاری
  • شروط حضور دانش‌بنیان‌ها در معادن
  • رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز به دست آمد/ استفاده حداکثری از توان دانش بنیان‌ها جواب داد
  • توسعه فناوری موجب برتری کشور‌ها می‌شود
  • بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی